Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Vreau sa stiu (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=225)
-   -   Aici puteti intreba orice va trazneste(nu despre film) (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=94958)

halebardul 05 Jun 2009 10:34

illo, in caz ca te mai codesti (desi sper ca deja te inteapa aia cu vaccinul) uite niste detalii:
daca se infecteaza o rana si face puroi, in zona aia nu mai prinde anestezia. Pe de alta parte e nevoie sa te taie putin, ca sa faca drenaj, sa se scurga puroiul, ca altfel se duce infectia la cap, inima sau plamani, si ai pus-o.
Ce rezulta de aici? Da, exact, interventie PE VIU. Se taie carnita, se face o gaurica pe unde sa se scurga puroiul. Si asta se face zilnic, pana te videci. Adica iti redeschid azi taietura de ieri, dureroasa, si o mai largesc putin. Si maine la fel. HORROR!... HORROR! Ar fi posibila anestezia generala (sa te adoarma si sa te invie) dar intrucat drenajul trebuie facut zilnic iar anestezia generala nu, cade si varianta asta. Ramane deci posibila doar interventia pe viu. Dau ei cu niste sprayuri acolo, dar alea doar eventual omoara moliile si acarienii, nu anesteziaza shit.
asa incat injectiile cu antibiotice (penicilina, moldamin, adica alea mai dureroase) pe care le mai faci intre timp, sunt frectie la picior de lemn (nici o aluzie) (bat in lemn)

Da, incredibil, se lucreaza si in mileniul asta cam cum procedau cand ii taiau piciorul lui Stefan cel Mare in piesa celebra.

illotempore2002 05 Jun 2009 10:37

Hale!!!!!!!!!!!!
:-&

l-am facut!
cu tine muream mai degraba de inima rea si de frica decat de tanatos

halebardul 05 Jun 2009 10:37

da, draga.
bine ca l-ai facut.
tare mai esti scorpie :D te-nvata omul de bine si tu...

PS - ai scris tanatos in loc de tetanos. E "act ratat" care spune ceva...

illotempore2002 05 Jun 2009 10:41

tetanos nu vine de la tanatos? nu inseamna amandoua moarte? adica anti-tetanos inseamna anti-moarte, nu? ca tetanosul duce la moarte :D

nu e act manque, asa am vrut sa scriu

halebardul 05 Jun 2009 10:46

nu cred, vine de la clostridium tetani, zice wiki, niste bacili.
ia uite-i ce frumos arata, parca-s intr-o pictura:

halebardul 05 Jun 2009 10:48

Originally Posted by illotempore2002:

tetanos nu vine de la tanatos? nu inseamna amandoua moarte? adica anti-tetanos inseamna anti-moarte, nu?

adica vrei sa zici ca ai facut un vaccin si acum esti nemuritoare? :))

illotempore2002 05 Jun 2009 10:50

=))

da. vaccinul anti-moarte ma va face nemuritoare. isnt that horror for you guys, the cinemagia users? >:)

deci, eu inteleg ca asa se numesc bacilii, dar numele stiintifice sunt date de noi, de oameni, nu? si multe denumiri sunt foarte metaforico-simbolice. zici tu ca nu are nici o legatura cu tanatos?

pictura e grozava, indeed, avangardism curat

halebardul 05 Jun 2009 10:54

Nu stiu.
Dar l-am intrebat pe nenea Google:

Etimologie: tetanos in limba greaca inseamna spasm muscular.
iar thanatos stii ce e, ca tocmai ai scapat de ea definitiv. :D

Cinemania 05 Jun 2009 10:54

dau un merge la "Horror" ? :D

halebardul 05 Jun 2009 10:55

ar merge-un merge

da mai bine nu

illotempore2002 05 Jun 2009 10:57

Originally Posted by halebardul:

Nu stiu.
Dar l-am intrebat pe nenea Google:

Etimologie: tetanos in limba greaca inseamna spasm muscular.
iar thanatos stii ce e, ca tocmai ai scapat de ea definitiv. :D

bun, deci am mai invatat ceva nou azi.
daca mai patzeste cineva ceva, putem sa ne dam doctoratul in medicina.

illotempore2002 05 Jun 2009 11:05

venim cu teorii Freudiene despre vecinatatea impulsului mortii cu eroticul?

cine a pictat pe cei doi iubiti de mai sus?

illotempore2002 05 Jun 2009 11:07

Freud şi-a elaborat teoriile despre eros şi thanatos în Split, în casa unui om de afaceri pe nume Savo Perovic. Casa se află aproape de mare, în centrul oraşului, în faţa palatului vechi de 1700 ani al impăratului roman Diocleţian.

incredibil, peste 3 saptamani plec in Split, si o sa stau fix unde a stat Freud....sper sa duc teoria lui despre Eros si Thanatos mai departe >:)

Dragomara 05 Jun 2009 11:07

Originally Posted by Cinemania:

dau un merge la "Horror" ? :D

nuuu, fii serios, mai bine o bagi ("povestea" :)) ) în Libertatea, că doar e de interes naţional!! :P

halebardul 05 Jun 2009 11:11

din pacate, pentru dragomara nu exista vaccin.

vreau sa zic: impotriva ei.

halebardul 05 Jun 2009 13:08

Ce-ți mai face călcâiul, Ah'illo?

illotempore2002 05 Jun 2009 13:23

ma doare bratzul (unde m-a vaccinat) de mor......de la umar pana la cot e tzeapan .... :(

halebardul 05 Jun 2009 13:26

deci te doare-n cot.

illotempore2002 05 Jun 2009 13:29

"te doare mah, te doare?"
"ma doare ma....ma doare....ma doare-n cur"

voi ce cluburi de noapte frecventati (in Bucuresti)?

halebardul 05 Jun 2009 13:31

ORL si Stomatologie.
La Urgenta, de regula. :D

illotempore2002 05 Jun 2009 13:43

si?
buna muzica acolo, bautura ok, femeile misto?

halebardul 05 Jun 2009 13:49

pai imagineaza-ti: asistente medicale - ce poate fi mai kinky. N-au nimic pe sub halat.
bautura de toate felurile: formol, spirt, rivanol, frectie, metronidazol
ca sa nu mai zic de prafuri si injectabile.
iar cu muzica - e heavy rau, mai ales langa salonul de amputari.

illotempore2002 05 Jun 2009 13:54

deci gata, acolo ma duc
:D

illotempore2002 05 Jun 2009 14:02

io frecventez Interbelicq, Control si Expirat.
Voi in ce cluburi mergeti?

Dragomara 05 Jun 2009 16:53

mai există undeva pe Terra servicii, produse, guvernări, oameni, şi implicit relaţii. de calitate?! dacă da, m-ar interesa unde anume? :(
vreau să emigrez.

halebardul 05 Jun 2009 16:55

Ti-am mai spus: in Coreea de Nord.

du-te repede pana nu pica si acolo regimul.

Dragomara 05 Jun 2009 17:10

ohhh, iubi cum te repeţi tu! :D
no, da' stai că m-am răzgândit. vreau să fim prieteni. am nevoie de un papagal. pentru păsărica mea. ce zici, te bagi? :|

illotempore2002 05 Jun 2009 19:02

voi ati fost sunati sau cautati vreodata de colectori de debite / recuperatori?

Dragomara 05 Jun 2009 19:13

voi ati fost sunati sau cautati vreodata de colectori de debite / recuperatori?

nu, dar poţi să spui precum un prieten de-al meu: n-am casă, n-am maşină, am doar un PC, dacă vreţi veniţi să-l luaţi. tipul chiar nu avea niciun stres. :D

(joacă şi tu la loto. de data asta tb să câştige careva. tb să plătească cineva şi parodia asta de campanie electorală, nu?! :-? )

illotempore2002 05 Jun 2009 19:14

eu nu am fost sunata niciodata dar eram curioasa daca voi da si cum a fost experienta

vrei sa spui ca acel recuperator a pus botul la ce zicea vecinul tau?

halebardul 05 Jun 2009 19:29

Originally Posted by Dragomara:

no, da' stai că m-am răzgândit. vreau să fim prieteni. am nevoie de un papagal. pentru păsărica mea. ce zici, te bagi? :|

Stiam eu ca nu esti proasta degeaba. Simteam eu ca in adancul unei figuri monahale zace o Madame Bovary de Cernavoda gata oricand la perversiuni nebanuite. Dar stai! Ce fel de cioc e asta, pasarica? De ce n-ai spus ca esti Archaeopteryx? Cheama arheologii sa te mai perieze putin.

P.S. Papagal e fiica lu' ma-ta. Aia cu blog.

Dragomara 05 Jun 2009 19:45

eu nu am fost sunata niciodata dar eram curioasa daca voi da si cum a fost experienta

vrei sa spui ca acel recuperator a pus botul la ce zicea vecinul tau?

lucrurile stau cam aşa: băncile vând datoria unor firme de recuperări (recuperatori), firme care la rândul lor negociază cu tine, după calculele prietenului meu suma pe care o mai are el de dat e ceva mai mică decât cea pe care tb să o ramburseze băncii, problema e că tb să dea anticipat vreo 3-4 rate, drept garanţie probabil. aaa... prietenul meu chiar spunea adevărul, asta ca să vezi că se poate trăi vreo 20 de ani făcând pe patronul la diverse firme de IT fără să posezi efectiv ceva! :-O şi pentru mine e un paradox unde s-au dus atâţia bani, cum a ajuns să nu-şi plătească creditele, ce-a făcut cu banii împrumutaţi etc?!. oricum, tipul aşteaptă o moştenire. la propriu. :)) după care o să înceapă adevărata viaţă: casă, afacere nouă, de data asta în domeniul agricol!! =)) asta ca să nu zici că a încetat lumea să viseze! ;)

illotempore2002 05 Jun 2009 19:48

deci pana la urma plateste, da?

o sa radeti, dar si io ma visez agricultoare undeva pe la 30 de ani .... agricultoare de vita de vie , undeva la pe panciu daca se poate :x si as comercializa vin nobil

Dragomara 05 Jun 2009 19:48

Stiam eu ca nu esti proasta degeaba. Simteam eu ca in adancul unei figuri monahale zace o Madame Bovary de Cernavoda gata oricand la perversiuni nebanuite. Dar stai! Ce fel de cioc e asta, pasarica? De ce n-ai spus ca esti Archaeopteryx? Cheama arheologii sa te mai perieze putin.

PAPAGÁL, papagali, s.m. 1. Nume dat mai multor păsări tropicale căţărătoare, cu ciocul mare şi încovoiat, cu pene felurit şi viu colorate, care, dresate, pot repeta sunete articulate.

----
cu încântare tb să recunosc că păsărica mea, Carmela, cu toate că are creierul mai mic decât al tău, e cu mult mai inteligentă. ;)

Dragomara 05 Jun 2009 19:55

o sa radeti, dar si io ma visez agricultoare undeva pe la 30 de ani .... agricultoare de vita de vie , undeva la pe panciu daca se poate :x si as comercializa vin nobil

... până vine moştenirea ar vrea să se mute la mine, şi eventual să-l împrumut io. mititelul mă confundă cu Răduleasca!! =)) trebuie să plătească, dar asta numai dacă vrea. firma de recuperatori îl poate da în judecată, însă tipul nu e solvabil, şi probabil că pe chestia asta şi mizează. o să rămână 5 ani în baza aia de date a datornicilor, după care o poate lua liniştit de la capăt. pentru uniii asta e ca un sport. :D

illotempore2002 05 Jun 2009 20:02

nope

am o veste proasta pt el: i se va pune poprire pe veniturile viitoare :D

halebardul 05 Jun 2009 20:28

PAPAGÁL, papagali, s.m. 1. Nume dat mai multor păsări tropicale căţărătoare, cu ciocul mare şi încovoiat, cu pene felurit şi viu colorate, care, dresate, pot repeta sunete articulate.

----
cu încântare tb să recunosc că păsărica mea, Carmela, cu toate că are creierul mai mic decât al tău, e cu mult mai inteligentă. ;)

asta facandu-te pe tine proasta casei. Salutari Carmelei!
Din pacate depinde de grauntele pe care i le dai tu.
Ca-n viata.

Cinemania 05 Jun 2009 21:20

pun pariu ca vei cultiva napi :D

Dragomara 05 Jun 2009 21:55

io aş bea din vinu' ăla. da să nu mai spuneţi la nimeni. :P
doctor Puşcă parcă e de la Panciu. vecinu' doctor Puşcă, ăl de-mi cumpără viile, mama lui de moldovean! :D

(PS: Heeeelp! mi s-a întâmplat o tragedie GoogleChrome. când folosesc pentru a mări fontul, Ctrl+ +, totul se deformează aiurea şi-mi iese din ecran, adicătelea tb să mă deplasez cu bara stânga-dreapta, chestie pe care n-o făceam înainte. şi emoticoanele s-au dus dracu. toate sunt mult mai mari şi mai distorsionate, mai puţin fontul... cel care nu mai creşte ca-nainte, impotentu naibii! :(( :(( )

corinka 06 Jun 2009 00:51

firma de recuperatori îl poate da în judecată

Nu prea cred, sa nu-si faca griji, ca aia nu-l tarasc prin tribunale.

Il executa direct. :))

illotempore2002 06 Jun 2009 00:53

pai au interes sa-l execute? si sa-l execute nu inseamna judecata?

corinka 06 Jun 2009 00:59

Depinde la ce fel de executare te referi... Nu au interesul sa il vada mort, dar au interesul sa il execute silit. :D
Executarea nu presupune o judecata. Contractul de credit este titlu executoriu, iar daca banca a cesionat creanta firmei de recuperare, firma cesionara se duce frumos cu contractul direct la executor.

halebardul 06 Jun 2009 01:00

Nu, inseamna trecere la fapte. Actiune. Daca sentinta ta e ca ai dreptul sa stai in casa X, executia e ca ii da pe aia afara si te instaleaza pe tine. Scurt. Mai multe detalii pe www.avocatnet.ro. Au un forum foarte bun si organizat.

illotempore2002 06 Jun 2009 01:00

la executorul judecatoresc....si ala il executa

illotempore2002 06 Jun 2009 01:01

da' voi ati avut de a face cu recuperatori?

corinka 06 Jun 2009 01:07

da' voi ati avut de a face cu recuperatori?

Nu, dar am avut de recuperat creante de la altii. :(

illotempore2002 06 Jun 2009 21:16

ce anotimp va enerveaza cel mai tare?

pe mine primavara ma umple de spume X(

Pitbull 06 Jun 2009 21:24

Inceputul toamnei.
Mijlocul toamnei.
Mijlocul iernii.

Ce ziceti de Culitä Tärâtä?

illotempore2002 06 Jun 2009 21:58

toamna e preferata mea!

cine este culita Tarata?

bai am o problema - cum se traduce hub in romana ca pe dictionar este tradus tot cu hub, iar in ro nu exista un asemenea cuvant?

Pitbull 06 Jun 2009 22:38

1) Tărâţă, nu Tarata!
(Arendaşul Insulei Mari a Brăilei!)

2) Butuc, ax.

All times are GMT +2. The time now is 05:57.