![]() |
Tokyo Boy - De ce functioneaza filmul asta? Povestea e usor ridicola si cu accente melodramatice, dar atinge ceva, o realitate psihologica. Orice as spune despre scenariu, ar fi un spoiler. Pot sa zic ca n-am mai vazut niciodata ceva care sa-i semene, ceea ce mi se intampla rar in ultimul timp. Cu siguranta combinatia intre actoria excelenta si stilul vizual il dau personalitate, ar fi pierdut fara asta, dar mai e acel ceva...
A dog in the sidecar - De data asta genul e clar, o poveste despre maturizare si prietenie. Perspectiva despre viata a lui Kaoru, o fetita de 10 ani, trece printr-o transformare atunci cand mama o paraseste, iar tatal isi gaseste o noua iubita. Yuko, prietena tatalui ei, e o femeie dezinvolta, iar firea ei deschisa reuseste sa deschida o cale spre sufletul lui Kaoru a carei seriozitate si timiditate ascund o nevoie de afectiune. Pana aici nimic original, insa personajele sunt nuantate minunat. Nu am avut nici o clipa senzatia ca ma uit la clisee ci la oameni adevarati, complicati, intr-un studiu psihologic lipsit de orice pretiozitate. Cartea pe care se bazeaza filmul a castigat un premiu literar prestigios in Japonia. |
"Ghost Dog". Un film admirabil.
|
Armata celor 12 maimute ...This movie is soooo Gilliam! (adica bun) ...chiar si cu cateva clisee...
Un Brad Chit (vorba Divertis) sclipitor. Il pune in umbra pe Willis. |
pacat de finalul destul de slabut ... filmul in rest e reusit, iar modelul lui : La Jetee, de Chris Marker - e o capodopera
|
vazut doua filme de Woody Allen: Bananas si Deconstructing Harry. ce pot spune decat: i love the man. Bananas e chiar genial. Desconstructing Harry as zice ca e cel mai slab din filmele lui Woody pe care le-am vazut, dar oricum stacheta e sus...
|
I'm Not There. (2007) de Todd Haynes
Bob Dylan nu e acolo. Nu se ascunde dupa una anume din cele 6 masti-personaje in spatele carora incercam sa-i surprindem esenta in film. Nu e in frumosul experimentalism al viziunii regizorului. Nu e nici macar in cantecele sale care puncteaza armonios fiecare extravaganta vizuala. E in tine. Nu trebuie sa-ti placa Dylan inainte de a vedea filmul (mie nu-mi placea) ... o sa-ti placa dupa. Rating: 5 / 5 (film esential, trebuie neaparat vazut) |
am vazut recent Twilight si nu am ramas deloc impresionata...cred ca am sa ma apuc sa citesc cartea!
|
Pai citeste "True Blood",prietena mea e moarta dupa carte(in english in original) si dupa Alexander Skarsgaard.Mie imi place de taica'su.
|
Hunger (2008) de Steve McQueen
Greu, dur, pe alocuri very hard to watch dar cu atat mai puternic. Am facut abstractie de substratul politic si am aflat un film despre lupta personala, sistem de valori si suferinta cum putine s-au facut in ultimul deceniu. Visual artistul McQueen se anunta un mare regizor. rating: 4 / 5 (film bun, merita cu siguranta vazut) |
harry potter si pocalul de foc....m-au pus copiii sa ma uit la el....si apoi mi-au povestit ca in partea la enspea harry se insoara si face 3 plozi...
aaa....si filmul e interzis sub 12 ani....:? |
Mersi pentru spoiler, bre.
|
Paul Blart-Mall Cop amuzant ...bun de vazut cu prietenii sau familia
|
"City Lights", dacă tot l-am câştigat la concurs pe cinemagia. :D
|
Originally Posted by Twinsen:
sorry...lasa ca uiti pana apare ultima parte :? ;) :-P |
Seven pounds , cu clapaugul de Will Smith.
|
Originally Posted by erectia eunucului:
filmul asta e inclus si in lista Cahiers du Cinema cu 'Cele mai frumoase 100 de filme din toate timpurile' |
Happy-Go-Lucky ( 2008 ) de Mike Leigh
Un film clasic. De ce ? Because it plays and feels like one. De la secventa de deschidere (si muzica) - care mi-a amintit de Roman Holiday cu Audrey Hepburn - pana la cea de final, in care camera isi ia zborul, acest film e ca o stare de euforie din care nu vrei sa te mai trezesti. E despre o fata uratica si nebuna pe care nu dai doua parale la inceput dar de care ajungi sa te indragostesti iremediabil. Deci clasic ! nota: 5 / 5 (film excelent, trebuie neaparat vazut) |
marley and me. cui i pasa daca e bun filmul sau nu...e cu un catel (ba inca si labrador - una din febletile mele) si asa de trist la final ca mi-au dat lacrimile instant (si eu chiar nu plang la filme in general).
|
Originally Posted by bre:
in cazul asta trebuie sa vezi Wendy and Lucy ( 2008 ) ... e cu o catelusha desteapta + o actrita talentata + e de plans + e o poza din film in topicul 'Recunoasteti personajul' :) |
mr morimoto, la B-EST. o poveste care promitea mult (un japonez de 60 ani isi lasa familia si pleaca la paris sa devina pictor pointilist. ramas fara bani, este dat afara din casa si nevoit sa se perinde prin "orasul artelor'' tarand dupa el o ditai panza pe care o numeste obsesiv aproape "papillons a danser" - fluturii care zboara). din pacate realizarea nu m-a dat pe spate, si in afara de cateva cadre superbe ce mi-au ramas in minte, nu prea m-a convins ca am facut alegerea potrivita.
|
love actually -- unul din acele filme care devin din ce in ce mai bune cu cat le vezi mai des...
casablanca -- se intampla ceva straniu cu filmul asta: bogart si personajele secundare devin din ce in ce mai bune, dar personajul lui ingrid bergam sounds more and more uptight and humourless.. plina de fitze tot timpul... chiar nu pricep de ce-i place lui Rick de ea. E frumoasa allright, but cold... |
Originally Posted by europe_east:
|
Asta e si ideea personajului ei.Sa nu uitam ca ea statea in umbra sotului ei pana sa il cunoasca pe Rick.Cuminte sau plicticoasa,era o femeie in adevaratul sens al cuvantului,folosindu`se de asta ca sa supravietuiasca in acele timpuri grele.Oricum femeile erau folosite (mai) mult ca un accesoriu in filmele din perioada aceea.Sunt si eu de parere ca "Casablanca" devine mai bun de fiecare data cand il revezi si ramane unul din favoritele mele.
|
"Marley and me". A fost a doua oara in viata mea cand am plans la finalul unui film. De fapt, nu stiu daca prima oara se pune: a fost la ultimul episod al desenului animat "Niels Holgersson" cand, dupa ce baietelul crescuse, nu se mai putea intelege cu gastele salbatice.
|
v-am zis eu ca e de plans :d
|
Originally Posted by redmen:
Nu cred ca e numai rolul de vina. asta e stilul ei. Are un oarece farmec, cum farmec au toate filmele clasice, dar dintre toate marile actrite ale anilor 40-50, ea imi place cel mai putin. Cu Rossellini, in schimb, e mult mai interesanta. |
razboiul mireselor - o prostioara de film, dar cu mesaj important: " barbati, deschideti ochii....inainte s-o cereti intrebati-o unde si cum vrea sa faca nunta" sau puneti-va pe strans bani....de pe la 20 de ani asa (presupunand ca va insurati la 30). si asigurati-va ca stati cine cu nervii. si nu va iluzionati ca e doar un film. asemenea femei exista :)
|
THX 1138 (1971) in regia lui George Lucas.
|
Tocmai m-am uitat la "Broken flowers". Nu vi se pare ca filmele lui Jarmusch au coloane sonore faine?
|
How to lose friends & alienate people
Comedia frumoasa, imi place |
Originally Posted by corinka:
ba da...in Broken flowers cu precadere...iar piesele lui Mulatu Astatke, "Yegelle Tezeta" si "Yekermo Sew" sunt superbe in alta odine de idei... am vazut The Last Winter (2006) adica am vazut un film extraordinar, aproape genial pana spre final cand....l-au facut praf...incredibil cum au reusit sa il strice cu finalul ala de rahat, un final simplu, fara efort, rusinos...pacat |
Two Lovers ( 2008 ) de James Gray
Problema lui James Gray e ca, orice ar face, francezii il iubesc iar americanii il detesta. Si vazand filmul iti si dai seama de ce. Tot ce spune s-a mai spus de 'n' ori, povestea e overplayed. Si totusi filmul este fresh pt ca aici povestea nu conteaza ci emotiile (primare): dragostea, dorinta, disperarea, singuratatea ... Imaginea e foarte frumoasa si sustine bine actingul (Joaquin Phoenix e un highlight). Un film totally enjoyable care iti lasa un gust placut chiar daca are si puncte amare. nota: 4 / 5 (film bun, merita vazut) |
"Shaun of the Dead" (2004) in regia lui Edgar Wright cu Simon Pegg si Nick Frost.Prima parte dintr`o trilogie care a continuat cu "Hot Fuzz" si se va incheia cu "The World's End".Una dintre cele mai bune colaborari in materie de comedie intre Simon Pegg si Edgar Wright.De`abia astept sa apara ultimul film.
|
|
"2010: The Year We Make Contact" (1984) in regia lui Peter Hyams cu Roy Scheider,John Lithgow,Helen Mirren.
Un film ce se doreste o continuare la "2001" al lui Kubrick,care incearca sa dea niste raspunsuri in privinta monolitilor si a ceea ce s`a intamplat pe Discovery si cu Dave Bowman.Din pacate filmul insista prea mult pe fenomenele care se intampla pe Pamant (razboi intre America si Rusia blah blah) si isi pierde din putinul farmec care il are.Oricum nu la genul de raspunsuri pe care filmul incearca sa le dea ma asteptam,asa ca prefer sa mai vad inca odata "2001". |
Un ete inoubliable al lui Lucian Pintilie. Cu aceasta ocazie am remarcat ce bine seamana din punct de vedere fizic Kristin Scott Thomas si Tamara Cretulescu.
|
foarte frumos filmul asta, mi-a marcat copilaria, nu prea vedeam eu filme pe atunci, dar asta m-a lipit de ecran instantaneu. Cristine e superba, o actrita desavarsita, adorabila cu frantuzismele ei. tare as vrea sa-l revad, ia sa-l caut ....
|
"Bullitt" (1968) regizat de Peter Yates cu Steve McQueen,Robert Vaughn,Jacqueline Bisset,Robert Duvall intr`un rol mic.
Un rol excelent facut de "King of Cool" McQueen,o prestatie foarte buna a lui Robert Vaughn si o Jacqueline Bisset superba fac ca acest film sa ramana un clasic.Adevaratii actorii ai acestui film sunt insa cele 2 masini,un Ford Mustang si un Dodge Charger, intr`una din cele mai impresionante curse de masini filmate vreodata. |
eu am vazut weekendul asta urmatoarele:
1. Terminus Paradis 2. Chunking Express 3. Virgine suicides 4. Unbearable lightness of being 5. Amores Perros nu stiu despre care sa aleg sa vorbesc, mi-au placut toate. daca vreti detalii despre unul anume, name it :) si asa pe topicul asta nu exista dialog, ci doar monologul fiecaruia. Imbratisari! :cool: |
"Escape from Alcatraz" (1979) o alta colaborare excelenta intre Don Siegel si Clint Eastwood.
@illo "The Virgin Suicides" ce parere ti`a facut ? L`am vazut demult ... cam prin perioada cand a aparut ... si nu imi mai aduc aminte toate chestiile din el ... dar stiu ca m`a impresionat foarte mult.Sofia Coppola este minunata ... sper sa faca cat mai multe filme bune. |
meanwhile, Sofia a mai facut 2 filme traznet. mi se pare destul de talentata.
Virgin Suicides mi-a placut ca expunere nu s ca scenariu care mi se pare simplist si prea putin interesant. sofia insa are meritul de a fi luat o poveste saracacioasa si a o fi imbracat frumos prin imbogatirea cu detalii expozitionale, descriptive relevante si fermecatoare. Adica nu povestea in sine iese in evidentza ci personajele, starea lor, senzatiile de privare pe care le traiesc, familia inchistata, adolescentii. Cu totii sunt foarte bine zugraviti insa interactiunile lor nu duc catre mare lucru. |
Originally Posted by illotempore2002:
Nu am vazut inca integral Virgin Suicides, dar dintre celelalte doua filme ale Sofiei Coppola, cel mai bun mi se pare Lost in Translation. Un film superb! |
Mie Sofia Coppola mi se pare cam overrated si e putin spus ca are pile (si ta-su si Tarantino). :p
Lost in Translation mi-a placut si mie destul de mult, e singurul mai cu miez. Celelalte doua mi-au lasat impresia ca mai mult se joaca de-a regizatu, aranjeaza papusile frumos, le imbraca frumos, le pune muzica frumoasa si cam atat. Rezultatul final e placut din punct de vedere vizual, dar nu prea e de luat in serios. |
da....asta am avut eu impresia la marie antoinette
|
"Coogan's Bluff" (1968)
"Escape from Alcatraz" (1979) Don Siegel & Clint Eastwood |
Evan Atotputernicul, pe care l-a castigat Vicki la Oscar 2009. Am inceput sa ne uitam ieri si el a adormit. Azi am reluat vizionarea, el a adormit din nou, dar de data asta eu am finalizat vizionarea! :D
|
Deci cu finalizare. :D
|
Originally Posted by miercuri:
da, e foarte bine spus, cu diferenta ca alege papusile potrivite si le aseaza asa cum trebuie si le pune muzica cea mai misto |
"Le Locataire" al lui Roman Polanski.Mi`a produs niste palpitatii la inima cum nu s`a mai intamplat de mult cu vreun film.
|
Revazut Pulp Fiction. Filmul asta e ca un vin bun, cu cat trece timpul, tot mai mult parca-mi place.
|
All times are GMT +2. The time now is 12:24. |