![]() |
Tacerea Mieilor - Thomas Harris. O lectura placuta, iar momentele de suspans parca mai intense decat in film.
Am inceput si Dragonul Rosu si sper sa gasesc si Hannibal sa fie seria completa. |
Am terminat si Dragonul Rosu (Thomas Harris) - recomand cu caldura - personal mi se pare parca chiar mai buna decat Tacerea Mieilor.
|
Amanta engleza- Marguerite Duras
|
David Mitchell - Black Swan Green, absolut superba
Arnon Grunberg - Nesuferitele zile de luni, un piuc superficiala dar foarte amuzanta |
Clifford Simak ''City'' -o serie de nuvele care istorisesc decaderea rasei umane .Povestirile sunt istorisite de caini .Pentru ei chiar existenta rasei umane tine mai mult de legenda .
Scrisa in anii'40 City face parte din perioada de aur a literaturii s.f. An editor's preface notes that after each telling of the legend the pups ask many questions: "What is Man?" they'll ask. Or perhaps: "What is a city?" Or: "What is a war? There is no positive answer to any of these questions." |
Philip Roth - Complexul lui Portnoy. Roth e un Woody Allen cu coaie. Love at first book...
|
Recomand si Viata mea de barbat, de acelasi autor.
|
Originally Posted by Windom:
Acum citeva zile ALS posta pe liternet si indemna poporul sa-l citeasca pe Proust.Aseara pe la miezul noptii frecam frecventele radioului si am dat peste o emisiune (in reluare) la care era invitat Marius Chivu.Se discuta despre carti ,filme ,muzici s.a. Chivu il punea pe primul loc in topul scriitorilor pe Marcel Proust si ii mai mentionata printre favoriti pe Roth ,Updike si Mailer . Saptamina trecuta tocmai am citit ''Fugi,Iepure '' de Updike .Azi te vad pe tine cu Roth .Ne baga oare astia ceva in sucuri ???? |
Pendulam intre Roth si Consulul Onorific a lui Greene. Am tras o gura de BemBem si am optat pentru primul. Acum ma ocup de al doilea.
|
Win, iti recomand si Doctor Fischer of Geneva or The bomb party, nu stiu daca e tradusa in romaneste, dar e o carticica de numai vreo 100 de pagini, analiza psihologica la maxim si rasturnari de situatie pina in ultimul moment, in stilul atit captivant al lui Greene.
|
Originally Posted by Windom:
|
La Tiganci - Mircea Eliade
Invitatie la Esafod - Vladimir Nabokov ...si acum citesc Toba de Tinichea - Gunter Grass |
Drumul cenusii- Augustin Buzura
Incantator modul in care descrie, evalueaza, critica, analizeaza femeia. Asta m-a acaparat inca de la inceput, apoi a fost constructia personajelor inzestrate cu o constiinciozitate dureroasa. O carte reflexiva, minutioasa, impunatoare prin ideile transmise care curg firesc si te trimit la (auto)analiza. Geniala. |
"O istorie a lumii în 6 pahare" - Tom Standage. O carte-documentar interesantă în care sunt expuse detaliat istoriile băuturilor, aici mă refer la bere, vin, cafea și Cola.
|
1984 - George Orwell. Nu cred ca mai are nevoie de prezentare - absolut superba.
|
Originally Posted by mcatalin:
Subrscriu! Am citit cele doua romane ale lui Khaled Hosseini "Vanatorii de zmeie" si "Splendida cetate a celor 100 de sori". M-au cutremurat si m-au emotionat la extrem. La primul roman am plans in hohote, citeam in timp ce plangeam cu suspine. N-am mai plans asa de la 16 ani cand am citit Mizerabilii. Concluzia mea dupa ce am citit cele doua carti: si eu care credeam ca e nasol in Romania... |
Originally Posted by jansic:
De Buzura am citit si eu "Orgolii" si mi-a placut mult. Oameni si conflicte "real life". |
asta citesc acum... e foarte ciudat ca ma apucasem de cartea asta acum vreo cativa ani, si dintr-un motiv ciudat n-am terminat-o, ma apucasem sa vad si filmul la un momentdat si tot asa nu-mi aduc aminte sa-l fi terminat de vazut...si nu pot sa-mi dau seama de ce. dar acum m-am hotarat sa reiau cartea si dupa ce o termin, voi revedea si filmul... |
Aleg oricand ''Noi'' de Zamiatin in fata lui Orwell si a cartii lui Huxley ''Minunata lume de maine''.Chestie de gust ;) Windom mi-ai facut pofta de P.Roth si am gasit ''Pastorala americana'' la biblioteca.O citesc in romana si cand ma dor okii o ascult in format audio citita de Ron Silver.O carte foarte buna care-mi aminteste de cartea lui Saul Bellow ''Darul lui Humboldt '' http://thepiratebay.org/torrent/5851082 |
Originally Posted by bremen1980:
Cam in cit timp dai gata o carte? Intreb pentru ca spuneai ca te dor ochii la un moment dat si ma gindeam ca ai obiceiul de a incheia socotelile cu cartea respectiva intr-o "sedinta" sau doua. Si eu am problema asta, daca citesc mai mult de 2 ore incontinuu, incep sau ochii sau capul sa protesteze. La mine depinde si de momentul zilei (seara citesc cel mai bine). Dar, in general, imi place sa savurez o carte, sa nu o termin prea repede. Astfel ma pot familiariza cu personajele si cu lumea respectiva and that's pretty cool. In ceea ce priveste cartile in format audio, nu m-au prins. Nu ma pot concentra, ma plictisesc repede ori adorm.(:| Am incercat sa ascult The Portrait of Dorian Gray dar am cedat pe la jumatate. |
All times are GMT +2. The time now is 16:20. |