Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   S.F.ilm: dincolo de realitate (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=262)
-   -   "Avatar" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96031)

corinka 05 Jan 2010 15:37

@Pitbull si care l-ati mai citit pe Scott Card
Am fost singura careia strumfii aia uriasi, Na'vi, ii aminteau de pequeninos?:P In privinta relatiei cu copacul, ca dpv fizic n-aveau cum.

StefanDo 05 Jan 2010 16:01

doar ca in vorbitor in numele mortilor relatia aia era infinit mai complexa decat in avatar

oricum, asemanarea cu "strumfii" e super :))

larinho80 05 Jan 2010 16:08

Pai doar e si un epison din south park denumit: "dances with smurfs" :)))

Dragomara 05 Jan 2010 16:18

prietenii mei, cei care făcuseră rezervarea on-line pt. 10 persoane sunt din Bucureşti, of course, şi-au vrut să-şi ducă şi rudele mai de la ţară, 168 de km de capitală, la un film.... memorabil, zic eu acum. faza cea mai haioasă a fost că tipa care făcuse rezervarea nu s-a dat bătută şi a aşteptat mai bine de o oră până s-a umplut sala şi s-a blocat accesul, ca în final, grupului ei să-i fie repartizate locurile rămase libere. să mai spun că tipa e avocat, şi probabil de-aici răbdarea, sau tupeul, depinde din ce unghi priveşti?! :P

evident că cel mai încântat de film a fost puştiul de clasa întâi, un introvertit, în opinia mea. eu una m-am cam îngrijorat când am auzit că a durat doar... 3 ore. ;)

Judex 05 Jan 2010 16:18

Hai ca ma spargeti cu mistocareala asta. Voi chiar credeti ca in filmele care va plac s-a spus ceva nou? Nu, mesajul in sine e mai putin important in cazul cinematografiei decat modul in care este transmis. Maiestria consta in realizare, nu in ideea de baza. Restul sunt basini de semidocti infatuati, care au impresia ca daca se caca pe ei la Carturesti sau discuta despre teoria pulii la carciuma MTR sunt mai interesanti. Fitzosii intelectuali sunt la fel de dezgustatori ca beizadelele bisnitarilor.

pipes 05 Jan 2010 16:24

pia la asta ne pricepem cel mai bine. sa facem misto. si e la nivel de majoritate, nu de individ. asa ca nu e vina nimanui si chiar incepe sa mi para rau ca nu m am acomodat cu ideea.
pe langa film de dragoste, dansand cu lupii, winettou, avem si strumfi. next, please! :) devine din ce in ce mai interesant (imaginatie fara frontiere).

marius_em 05 Jan 2010 16:29

ce s-a enervat judex... :)
a scris si cuvantul ala care incepe cu p si se termina cu ula.
Eu propun sa va mutati si pe Sherlock Holmes, ca despre Avatar s-a spus cam tot ce era de spus, din toate ipostazele.

pipes 05 Jan 2010 16:31

pai pe SH l-au desfiintat din prima. nici n-a avut timp sa transpire nitel. genial, nu?

Dragomara 05 Jan 2010 16:36

Originally Posted by Judex:

Hai ca ma spargeti cu mistocareala asta. Voi chiar credeti ca in filmele care va plac s-a spus ceva nou? Nu, mesajul in sine e mai putin important in cazul cinematografiei decat modul in care este transmis. Maiestria consta in realizare, nu in ideea de baza. Restul sunt basini de semidocti infatuati, care au impresia ca daca se caca pe ei la Carturesti sau discuta despre teoria pulii la carciuma MTR sunt mai interesanti. Fitzosii intelectuali sunt la fel de dezgustatori ca beizadelele bisnitarilor.

eu sunt pentru mesaj, de dorit, nou, însă de cele mai multe ori doar altfel spus. când mesajul e lamentabil, sau ca şi inexistent nu-mi rămâne decât să apreciez măiestria, şi realizarea, însă a doua oară am grijă să-mi petrec timpul liber plăcut şi util, în cu totul altă parte.:D

Judex 05 Jan 2010 16:57

Nu exista nou sau altfel spus, ci doar bine spus sau prost spus. Un film inseamna imagine si sunet pe scheletul unei povesti, poveste in general spusa deja de tz-spe mii de ori.

Dragomara 05 Jan 2010 21:18

Nu exista nou sau altfel spus, ci doar bine spus sau prost spus. Un film inseamna imagine si sunet pe scheletul unei povesti, poveste in general spusa deja de tz-spe mii de ori.

nu ştiu ce fel de filme ai văzut tu, însă eu una dacă aş fi ajuns la concluzia asta, garantat m-aş fi lăsat de îndeletnicirea asta, şi-aş fi colindat lumea pentru a trăi pe viu cele mai spectaculoase imagini, cu căştile pe urechi neoprindu-mă din ascultat Mozart, de exemplu, savurând iar şi iar alte şi alte unice poveşti.

mă întreb cum ar comenta extratereştrii explicaţia ta? :-?

Windom 05 Jan 2010 21:22

Daca film inseamna imagine si sunet, unde se incadreaza o chestie precum 12 Angry Men de ex?:-?

Pitbull 05 Jan 2010 21:32

Exagerati si unii si altii.
Judex se cacä pe continut si idolatrizeazä forma.
Drago se pisä pe formä, absolutizând continutul.
Filmul e AMBELE DOUA, proportional.
Un film asa cum promoveazä Judex n-ar fi artä, ci o labä tristä (sau, în cel mai bun caz, veselä).
Unul asa cum prosläveste Drago n-ar fi nici el artä, ci discurs didactic.
GREU E, Doamne, sä ai perceptia echilibrului! A sintezei! A întregului armonios!

Judex 05 Jan 2010 21:52

Nu ma cac deloc pe continut, ti se pare. Am mers pe mana unui discurs extremist pentru a evidentia importanta realizarii, tocmai pentru ca am remarcat la Dragomara inclinatia catre continut si neglijarea absoluta a formei.

Windom, 12 Angry Men inseamna interpretare actoriceasca excelenta si regie beton. In rest, vezi raspunsul catre Pitbull.

Dragomara 05 Jan 2010 22:14

am remarcat la Dragomara inclinatia catre continut si neglijarea absoluta a formei.

de ce nu mă citeşti cu atenţie?! :D
Originally Posted by Dragomara:

eu sunt pentru mesaj, de dorit, nou, însă de cele mai multe ori doar altfel spus. când mesajul e lamentabil, sau ca şi inexistent nu-mi rămâne decât să apreciez măiestria, şi realizarea, însă a doua oară am grijă să-mi petrec timpul liber plăcut şi util, în cu totul altă parte.:D

Judex 05 Jan 2010 22:21

Ei, voila: mesajul n-are cum sa fie lamentabil, poate fi lamentabil transmis sau tu poti sa nu fii de acord cu el. Oricum, sa-ti reamintesc de prostia aia nemteasca pe care o ridicai in slavi, precizand totodata ca te pisi pe ele de regie, joc etc.? Genul asta de atitudine imi aminteste permanent de mentalitatea ta electorala - te fascineaza personalitatea lui Oprescu si nu te intereseaza programele politice ale candidatilor. :-O

Dragomara 05 Jan 2010 22:25

Judex - cred că mă confunzi. :-O excepţie făcând Oprescu, habar n-am despre ce vorbeşti. :D
oricum, noapte bună. end of off-topic.:P

Judex 05 Jan 2010 22:29

http://www.cinemagia.ro/forum/showpo...postcount=1444
Hai, somn usor!

Redy 06 Jan 2010 12:39

Titanic trailer - Avatar style :D

http://www.youtube.com/watch?v=vbyquu9pYgo

oanastefana 06 Jan 2010 23:07

Am vazut filmul. M-am bucurat ca un copil :)

All times are GMT +2. The time now is 01:48.