Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cel mai recent vizionat film. (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=89119)

Pauline Kael 03 Jan 2009 19:22

Originally Posted by Twinsen:

Seven Pounds & The Curious Case Of Benjamin Button - ambele 4/10. Nu stiu de ce imi mai pierd timpul cu filmele hollywoodiene. Mostre de prostie si manipulare emotionala ieftina.

Au revoir les enfants - 9/10 Unul din foarte putinele filme care reusesc sa redea realist senzatia de a fi copil. Foarte impresionant, partial datorita retinerii cu care abordeaza un subiect care se preta usor la melodrama. Are unul dintre cele mai memorabile finaluri pe care le-am vazut vreodata.

Ehee,cat snobism.Daca filmele astea din secolul nostru si americane erau regizate de vreun regizor francez din Noul Val erau f bune.Glumesc.Toata lumea s-a saturat de filme americane,dar nu se poate fara.Nu din submediocritate,ci din curiozitatea de a descoperi ceva nou si din dorintacopilareasca si deseori iluzorie ca va fi bun.
C'mon,nu ti se pare ca o soapta de iubire care ar trebui spusa la ureche(film clasic) nu trebuie zbierata in gura mare langa un film nou de la fabrica de filme comerciale?De dragul contrastului s-au pierdut nuantele.Si la multi ani.

Disciple 03 Jan 2009 22:01

Cassandra's Dream(2008)

Regie:Woody Allen
IRL(in rolurile principale):Colin Farell,Ewan McGregor

Parere:Bun film,l-am vazut la cinema Europa si pot zice ca am facut o alegere buna.Bine filmat si bine jucat,nu impresionant,amuzant pe alocuri,tensionant cu un final potrivit.Nota 8.5. :)

Twinsen 04 Jan 2009 00:04

Originally Posted by Pauline Kael:

Toata lumea s-a saturat de filme americane,dar nu se poate fara.Nu din submediocritate,ci din curiozitatea de a descoperi ceva nou si din dorintacopilareasca si deseori iluzorie ca va fi bun.

Se poate foarte bine fara marea majoritate a lor. Daca ai intr-adevar dorinta de a descoperi ceva nou, atunci iti stau la dispozitie o gramada de filme din toate colturile lumii. Pentru mine a descoperi ceva nou nu insemna a incerca Cheeseburger ca alternativa la Big Mac. In prezent am in colectie cam 15% filme americane.

Avand in vedere ce opinii ireverentioase am exprimat la adresa a destule filme clasice, cu greu as putea fi acuzat de snobism. Imi spui ca pierd din vedere nuantele, dar din punctul meu de vedere nu exista nuante intre Au Revoir les Enfants si Seven Pounds. E ca si cum mi-ai cere sa descopar nuantele intre Requiem-ul lui Mozart si Suparat de Adi de la Valcea. :P

Apropo, la multi ani, Pauline! :)

thequietsurfer 04 Jan 2009 01:29

King of the Hill, revazut dupa destul de multi ani. Mi-a dat o stare de confort melancolic. Nimic pretentios si niciun exces de zel melodramatic. Un film luminos in care se pot regasi si fragmente din mitologia cinemaului american. Regret doar ca e prea scurt. E un exemplu perfect de film care "te fura pe nesimtite". Seducator in tentativa sa (reusita) de a transforma lumea zguduita de criza intr-un univers pitoresc. E o lume in care politistii trag de urechi si unde o sinucidere nu are decat forta unui "BAU!" mai zgomotos.

Pauline Kael 04 Jan 2009 15:59

Se poate foarte bine fara marea majoritate a lor. Daca ai intr-adevar dorinta de a descoperi ceva nou, atunci iti stau la dispozitie o gramada de filme din toate colturile lumii. Pentru mine a descoperi ceva nou nu insemna a incerca Cheeseburger ca alternativa la Big Mac. In prezent am in colectie cam 15% filme americane.

Avand in vedere ce opinii ireverentioase am exprimat la adresa a destule filme clasice, cu greu as putea fi acuzat de snobism. Imi spui ca pierd din vedere nuantele, dar din punctul meu de vedere nu exista nuante intre Au Revoir les Enfants si Seven Pounds. E ca si cum mi-ai cere sa descopar nuantele intre Requiem-ul lui Mozart si Suparat de Adi de la Valcea. :P

Apropo, la multi ani, Pauline! :)

Hm,pai daca ai o colectie impresionanta(nu ma indoiesc),vezi ca a deschis Pitbull un topic nou despre filmul cult.Pune o lista care sunt filmele preferate de tine,din toate colturile lumii,care sunt...filmele cult pt tine,si why not,pot fi si pt altii.Intr-adevar n-ai cum sa compari Benjamin Button(n-am vazut"Seven Pounds" si nu ma prea atrage) cu Louis Malle,pt ca sunt din stiluri,epoci diferite,si de la scenariu Benjamin Button are niste lacune..dar nu e un film de 4,macar pt jocul actorilor si ideea originala.Un 6 puteai da..
Poti in schimb compara Requiemul lui Mozart cu cel al lui Scarlatti,sau cel al lui Verdi.Louis Malle poate fi comparat cu Chabrol sa zicem(nume oarecum au hasard),in perioada sa franceza iar in cea americana..cu alti autori independenti.Daca te referi strict la subiect si la emotia produsa ,poti compara orice cu orice.Regards,Twinsen :)

Cinemania 06 Jan 2009 19:10

Seven Pounds (2008)

wow...

Will Smith & Rosario Dawson intr-o combinatie care mi-a confirmat ca Will va lua la un moment dat un premiu mare pt actorie...cat despre Rosario, am avut ocazia sa o vad prima data intr-un rol mai consistent...si mi-a placut foarte mult

finalul parca strica putin filmul

Pauline Kael 06 Jan 2009 19:16

L-am vazut si eu,aseara..Twinsen i-a dat nota 4..
Mi-a placut si nu prea.prea nerealiste filmele americane..Ceva i-a lipsit,inclusiv finalul de care spui..Will s-a maturizat,Rosario mi-a placut dintotdeauna,dar asa-i ,n-a prea avut roluri,decat pt gura ei ..bogata si bustul atragator si natural,pt exotismul ei de metisa..Moama ce rea era in Sin City..
Seven Pounds...ceva realist n-ar fi stricat,nu e credibila povestea..Or fi existand si oameni care sa se sacrifice ?(nu degeaba)

Cinemania 06 Jan 2009 19:23

eh, asta cu lipsa unui oarecare realism sau mesajul care s-a vrut a fi transmis le las deoparte...exista destule filme de genul asta, cu tematica si procedeu de folosire a cliseelor asemenatoare

Pauline Kael 06 Jan 2009 19:27

Nu-i vorba de mesaj,ci de felul in care au fost povestite lucrurile.Si pana la urma tipul era inginer de nave spatiale ,sau nebun,sau avea cancer,sau il apucase pe el asa sa salveze vieti?Si se poate face transplant de cornee la amandoi ochii(vezi orbul jucat misto de Woody Harelson ,obisnuita cu el in roluri negative sau comedii)si reusit?A,o sa ziceti ca eu unde eram cand ma uitam la film.. :lol:

Cinemania 06 Jan 2009 19:31

Nu-i vorba de mesaj,ci de felul in care au fost povestite lucrurile.Si pana la urma tipul era inginer de nave spatiale ,sau nebun,sau avea cancer,sau il apucase pe el asa sa salveze vieti?Si se poate face transplant de cornee la amandoi ochii(vezi orbul jucat misto de Woody Harelson ,obisnuita cu el in roluri negative sau comedii)si reusit?A,o sa ziceti ca eu unde eram cand ma uitam la film.. :lol:

!!!!!!!!!!SPOILERS!!!!!!!!
!!!!!!!!!!SPOILERS!!!!!!!!

inginerul se simtea vinovat pt vietile pe care le-a luat in urma accidentului produs si a hotarat sa se sinucida lasand ceva bun in urma sa

Pauline Kael 06 Jan 2009 19:34

Ma gandeam ca e mai complicat...Inseamna ca e posibil sa fie si oameni din astia..Poate voia un loc in Rai,sau..
Eu eram cu cineva care a castigat un premiu si mi-am spus in gand ca daca il castig eu il donez.I-am zis persoanei sa-l dea si n-a vrut.Azi la fel,am facut aceeasi promisiune..Daca voi castiga il imaprt cu colegele cum am promis,ar fi mai misto decat castigul in sine.
Tipul asta chiar se tinea de ce si-a propus..Scuze de spoilere.

nume 06 Jan 2009 20:36

Originally Posted by Pitbull:

Acu' am vazut asta, Pitbulle esti dragut, dar o sa citesc cand o sa le mai scurtezi.

Pitbull 06 Jan 2009 20:40

Da' cin' te-opreste sä citesti päsärite?
Mai ales cä esti obisnuit cu stilul meu, poti observa dintr-o ochire unde zic chestii esentiale, si unde intru în detalii sau comentarii colaterale.

Twinsen 06 Jan 2009 21:24

Slumdog Millionaire - 3/10

O combinatie kitchoasa de clisee indiene si vestice, ambalate intr-un film comercial pana in maduva oaselor. In Trainspotting protagonistul plonja intr-o toaleta, descoperind o lume subacvatica. Boyle recreaza scena in Slumdog Millionaire, dar aici gaseste doar cac*t. Emblematic pentru intregul film.

Cinemania 06 Jan 2009 21:59

Appaloosa (2008)

per total nu mi-a placut...dar nu stiu de ce...ori am fost prea obosit ori am ratat cu brio subtilitatile filmului..oricum destul incat sa il mai vad cel putin o data

se vrea un western stilat si cred ca reuseste in cele mai multe momente

Renee Zellweger a jucat corect

relatia stransa de prietenie dintre Virgil si Everett e construita mai mult pe spinarea scenariului, ceea ce nu e tocmai 'potrivit' pentru ca pare 'fortata'

buticut 08 Jan 2009 19:09

O combinatie kitchoasa de clisee indiene si vestice, ambalate intr-un film comercial pana in maduva oaselor. In Trainspotting protagonistul plonja intr-o toaleta, descoperind o lume subacvatica. Boyle recreaza scena in Slumdog Millionaire, dar aici gaseste doar cac*t. Emblematic pentru intregul film.

Mi-e si frica sa intreb care e filmul tau preferat pe 2008 :lol: .Recunosc,inca nu am vazut Slumdog,urmeaza...dar chiar asa rau e?

Twinsen 08 Jan 2009 19:25

Originally Posted by buticut:

Mi-e si frica sa intreb care e filmul tau preferat pe 2008 :lol: .Recunosc,inca nu am vazut Slumdog,urmeaza...dar chiar asa rau e?

Ce pot sa spun, sunt sanse bune sa-ti placa, avand in vedere ce note are pe imdb. Daca nu ai tendinta de a analiza logic scenariul filmelor, atunci aproape sigur o sa-ti placa. Filmul meu preferat din 2008 e Let the Right One In, dar a fost un an destul de prost din punctul meu de vedere.

Pauline Kael 08 Jan 2009 21:53

Nu un an prost,execrabil! Mie mi-e frica de ce vor scoate anula asta si la anul..Nu mai au inspiratie,in goana dupa senzational,uita baza si profunzimile...Europenii nu mai fac filme?

Cinemania 09 Jan 2009 07:36

Europenii nu mai fac filme?

ba da

nume 09 Jan 2009 14:01

http://www.imdb.com/title/tt0099141/
Imi place porcarioara asta cu buget pt. ca a fost printre primele americane vazute la video. In plus e cu Goldie Hawn, in forma maxima pe vremea aia. Intre cei doi se simte ca e ceva, in plus si melodia - Aaron Neville - bird on a wire.
Redifuzat aseara de Antena1.

Cinemania 09 Jan 2009 18:14

Originally Posted by nume:

http://www.imdb.com/title/tt0099141/
Imi place porcarioara asta cu buget pt. ca a fost printre primele americane vazute la video. In plus e cu Goldie Hawn, in forma maxima pe vremea aia. Intre cei doi se simte ca e ceva, in plus si melodia - Aaron Neville - bird on a wire.
Redifuzat aseara de Antena1.

da, l-am urmarit si eu aseara...la mine intra la 'guilty pleasure'...mi-a placut de fiecare data filmul

nume 09 Jan 2009 19:08

Originally Posted by Cinemania:

...la mine intra la 'guilty pleasure'...

Ceva de genu', alaturi de Marisa Tomei, Goldie Hawn intra la categoria "favorite". Iar Gibson imi place fie si numai pentru Mad Max-uri.
Cei doi fac unul dintre cele mai misto cupluri din cinema in filmul asta.

Cinemania 10 Jan 2009 11:28

Fermat's Room (2007)

concept asemenator celui din Cubul...lipsesc violenta si bizareriile

un puzzle construit destul de bine, tensiunea crescand odata cu fiecara piesa dezvaluita si pusa la locul ei

Santi Millan (aka Pascal) mi-a placut foarte mult

miercuri 11 Jan 2009 00:02

Vazut ieri noapte Blindness si In Bruges.
Blindness s-a dovedit peste asteptari, o adaptare foarte corecta dupa romanul lui Saramago (care de altfel mi-a placut foarte mult). Din trailer se anunta un thriller kitshos, dar din fericire n-a cazut in acest pacat. Soundtrackul e excelent ales si sustine foarte bine povestea.

In Bruges cred ca a devenit preferatul meu pe 2008 (alaturi de TDK care e deja de suflet). M-am tot gandit la el toata ziua, am ramas cu impresia unui crossover intre Jarmusch si Guy Ritchie. Collin Farrel face probabil cel mai bun rol al lui.

Supastar 11 Jan 2009 00:20

sunt de acord ca e comercial in sensul ca e mainstream si entertainment, dar asta nu inseamna ca nu mi s-a parut foarte bun! autoironic pe alocuri, iar prin alte parti te face sa crezi ca totul va lua o intorsatura destul de f.ucked up (ceea nu se intampla, dar m-am saturat de intorsaturi f.ucked up slab motivate).

Autoironia de care vorbeam se desfasoara pe multe nivele (a propos, stefando greseste cand zice ca filmul merge pe o singura kestie!) inclusiv cu un soundtrack cu insertii urban cool (hip-hop & electro) pe fundalul unui mumbai pe care greu l-ai categorisi drept asezare urbana!

da, scenariul este perfect liniar, previzibil si cliseistic, dar felul in care este ambalat (regie, imagine, montaj, sunet etc.) este ceea ce face din slumdog millionaire un film bun!

Twinsen 11 Jan 2009 10:48

Originally Posted by Supastar:

da, scenariul este perfect liniar, previzibil si cliseistic, dar felul in care este ambalat (regie, imagine, montaj, sunet etc.) este ceea ce face din slumdog millionaire un film bun!

Din punctul meu de vedere scenariul e centrul filmului, restul (regie, actorie etc) nu reprezinta decat un mod de a-l interpreta si de a-i da viata. De aceea nu prea mi se intampla sa dau note peste 4 unor filme cu un scenariu prost sau cliseistic, indiferent cat de bine sunt regizate sau jucate. Forma e importanta, dar nu devine fond decat in unele cazuri rare.

Supastar 11 Jan 2009 12:08

Din punctul meu de vedere scenariul e centrul filmului, restul (regie, actorie etc) nu reprezinta decat un mod de a-l interpreta si de a-i da viata.

this is SOOO wrong!
un film poate fi extraordinar de bun indiferent de subiect! nu spun ca nu conteaza deloc scenariul, dar daca tu numai asta urmaresti de ce nu citesti cartile? (sau scripturile?)
si vrajeala cu forma/fond e depasita de mult timp in ciuda omniprezentei sale in licee! mai ales in cazul asta in care e gresita categorisirea scenariului drept "fond" si a RESTULUI drept "forma"!

slumdog millionaire, desi daca il rezumi poate parea rasuflat, are micile lui detalii scenaristice savuroase, iar filmul in ansamblul sau este extrem de FRESH!

Cinemania 11 Jan 2009 13:10

Undefeated (2003)

slabut

l-am urmarit doar pt John Leguizamo...din pacate Leguizamo nu a fost cea mai buna alegere pt a-l juca pe boxerul Lex Vargas

Twinsen 11 Jan 2009 15:35

Originally Posted by Supastar:

si vrajeala cu forma/fond e depasita de mult timp in ciuda omniprezentei sale in licee!

Amice, "vrajeala" cu diferenta intre forma si fond nu va fi depasita vreodata, chiar daca tie nu ti-a placut sa inveti la liceu despre ea. Ce pot sa fac daca nu-mi place melodrama banala? Sa ma consolez ca montajul e reusit si actorii sunt simpatici? Imi pare rau, nu e genul meu.

Supastar 11 Jan 2009 15:59

Amice, "vrajeala" cu diferenta intre forma si fond nu va fi depasita vreodata

have fun in the 19th century! :P

Twinsen 11 Jan 2009 16:29

Esti cool. ;)

europe_east 11 Jan 2009 16:41

si mie mi-a placut slumdog mult!! are un mod de a imbina muzica si imaginile cum nu am mai vazut in nici un film. in plus are un RITM incredibil- putea sa aiba orice poveste in spate, un asemenea ritm de imagini si muzica tot m-ar fi lasat cu gura cascata. dar si povestea are suspans-ul ei. in plus saracia Bombay-ului -fotografiata magistral!- e impresionanta si ea, si mai ales cum iti e aruncata in fata, imagine dupa imagine. unul din cele mai inovatoare filme pe care le-am vazut in ultimii ani.

jo27 12 Jan 2009 00:52

mai sint aprox. 70 minute pina la inceperea globurilor.....intru pe cinemagia....si vad in discutie un film nominalizat.....iar parerile scrise ma duc la un alt film, deasemenea nominalizat, pe care l-am vazut azi.... Mamma Mia! adica.....vreau sa spun ca o stupizenie de poveste ca asta rar mi-a fost dat sa vad, insa.......Abbaaaaaa....m-a facut sa-l urmaresc pina la capat si chiar sa-i dau o nota de trecere.

Despre Slumdog, intr-adevar scenariul sufera, insa punerea in scena este excelenta, chiar daca este un film comercial.[/b]

Floydman 15 Jan 2009 00:04

...revazut asta seara o parte din Plutonul lui Oliver Stone, pe Cinemax...

e genul de film care te lasa cu gura cascata. pur soc si perplexitate. si angoasa. iti vine sa intri in ecran si sa urli...OPRITI!

aplauze pentru Tom Berenger si pentru Charlie Sheen...interesant e "cum poti juca in parodii despre razboi seria HOT SHOTS dupa ce ai jucat in Plutonul"

Proletar 15 Jan 2009 00:25

foarte tare ºi coloana sonorã...acel fenomenal Adagio for strings de Samuel Barber...

ionsalajan 15 Jan 2009 14:00

SWEENEY TODD (2007)

L-am vazut si eu aseara si mi s-a parut un film bun. Toti artistii au jucat excelent. Singurul punct slab in opinia mea este chiar muzica. Nu cred ca e ceva memorabil in ea. Daca in The phantom of the opera pot spune ca retin si acum tema principala, din asta nu prea am retinut nimic. 8/10.

Twinsen 18 Jan 2009 00:33

C'est la vie, mon chéri - 6/10 Tocmai cand ziceam ca rar dau o nota peste 5 unui film cu scenariu lipsit de originalitate, trebuie sa o fac. :lol: E o poveste de dragoste care am mai vazut-o de cateva ori, dar niciodata intr-o forma atat de reusita. Chemistry incredibil intre protagonisti, sunt convins ca multi romantici cu un simt critic mai putin pronuntat ca mine i-ar da 10. :P

Suspect de bizar 18 Jan 2009 01:46

Nici Pitbull nu cred cã analizeazã un film mai la sânge decât tine. :shock:

buticut 18 Jan 2009 03:15

I think you live too much in the past. Cred ca notele astea mici sunt datorate faptului ca tinzi mereu sa compari filmele din prezent cu cele de pe vremea cand notiunea de "cliseu" era inca destul de straina cinefililor. In majoritatea filmelor de astazi gasesti mereu ceva ce s-a mai facut inainte si tu taxezi scump aceste "ceva"-uri. Ar trebui sa accepti asta si sa treci peste,sa fii constient ca Hollywoodul nu mai este ce era si sa te resemnezi. Daca nici un film recent aparut nu se ridica la asteptarile tale,ar trebui sa ai asteptari mai "low",ca sa continui sa apreciezi si filmele de astazi,nu doar cele de ieri. Eu cand notez filme,ma raportez fata de ce se face in prezent...nu pot de ex sa-i dau lui The Curious Case of Benjamin Button o nota de 4,cand este cu mult peste altele ce s-au facut in 2008 (Ar insemna sa ii dau unui film precum Max Payne nota - 2) ,dar tot se invarte undeva pe la 7-7.5.

I'm a sucker for old movies too si mai nou experimentez mai mult cu filmul european,dar incerc sa ma bucur de ambele "lumi" 8).Simply enjoying the movies while I still can...

On topic: Am revazut The Truman Show! :happy:

Twinsen 18 Jan 2009 10:20

In principiu nu ma intereseaza daca un film a aparut recent sau acum 50 de ani, in America sau Coreea, sau cat e de popular/aclamat de critici. Important e ce vrea sa transmita, vreau sa simt ca un un artist si-a pus o parte din experienta, dorintele si gandurile sale in filmul acela. Prin urmare filmele comerciale facute strict pentru audienta, care nu reprezinta cu adevarat pe cei care le-au facut, pica din start sub 5. Aici intra cam 95% din filmele hollywoodiene. Pe celelalte, le raportez la mine, la experienta si modul meu de a gandi, pentru a ajunge la o nota. Suna egoist, dar la fel face oricine are cat de cat o gandire proprie si e sincer.

Cinemania 18 Jan 2009 15:09

Alien Raiders (2008)

idee buna, executare de rahat

nimic nou sub soare

Neuptolem 18 Jan 2009 21:11

De acord cu Twinsen, desi s-ar putea ca mie sa-mi convina 15-40% din filmele hollywood-iene, nu doar 5%...n-o inteleg defel pe buticut.. :shock:
Daca un film e slab, e slab, raportam la intreaga existenta a cinematografiei, un film de Chaplin poate fi mai bun ca unul din 2009 dar in acelasi timp unul de Chaplin poa' sa mi se para o porcarie pe langa unul bine lucrat din prezent. Care e problema?

Exigenta publicului a dus si la lucruri bune, "Noua reteta" - cu atmosfera mai credibila, sumbra si fara abuz de special effects - de care s-au bucurat 'Casino Royale", Quantum of Solace", "Batman Begins si "The Dark Knight" si care (sper!) sa fie utilizata si la 'Terminator Salvation" a condus la filme bune spre adevarate capodopere: TDK.
E adevarat ca filmele anilor '90, in general cele vechi sunt lucrate mai serios, s-a stat mai mult pe ele cu ganditul..erau mai precauti cineastii pe atunci, erau mai constienti de exigenta (si inteligenta!) publicului, de unde a rezultat si calitatea, rasunetul, etc. Majoritatea filmelor marca Hollywood anii '90 surclaseaza anii 2001-> incolo..de asemenea o competitie acerba are loc intre anii '80 si anii '90 unde cu greu vezi care e al mai bun. Si cu cat coboram cronologic sesizam dileme tot mai mari. In prezent aparatul de filmat a ajuns pe mana unor diletanti si tineri extaziati de teribilism care fac un show al imaginii/culorii si efectelor speciale fara niciun dedesupt palpabil.

Mai adaugam ca uneori gloria strica, dar si dragostea.. ce a facut Angelina Jolie din Brad Pitt eu nu pot sa iert, referitor la The Curious Case of Benjamin Button, SPER! ca Tarantino il va readuce pe Pitt cu picioarele pe pamant in Bastarzii dar, am dubii mari, cred ca e iremediabil..s-ar putea ca B.P. sa sufere de sindromul care a nenorocit atatea staruri, pune semnul egalitatii intre ura/greata de glorie/faima/stralucire si autodepasirea ca actor in filme ce tind spre adevarate capodopere si care, bineinteles, ii cresc si lui performantele, creste box-office-u', juriul ingenunchiaza, samd.

Cinemania 19 Jan 2009 08:05

Originally Posted by Neuptolem:

un film de Chaplin poate fi mai bun ca unul din 2009 dar in acelasi timp unul de Chaplin poa' sa mi se para o porcarie pe langa unul bine lucrat din prezent. Care e problema?

una e sa ti se para, alta e sa fie chiar asa...undeva e o linie subtire foarte usor de trecut in ambele parti :D

buticut 20 Jan 2009 23:07

Originally Posted by Neuptolem:

De acord cu Twinsen, desi s-ar putea ca mie sa-mi convina 15-40% din filmele hollywood-iene, nu doar 5%...n-o inteleg defel pe buticut.. :shock:
Daca un film e slab, e slab, raportam la intreaga existenta a cinematografiei.Care e problema?

Ideea mea a fost sa trecem peste faptul ca filmele nu mai sunt ce au fost...asta e unul dintre cazurile in care trebuie sa ne conformam cu situatia. Repet,daca ai analiza asa la sange filmele,foarte foarte putine ar mai avea note de trecere. Daca te-ai raporta la filmele lui Chaplin comentand comediile de astazi,toate ar avea de la 4 in jos :D, pentru ca Chaplin e nemuritor. Don't be so negative! Intr-adevar, Seven Pounds tries too hard to be a tearjerker si de aceea nu m-a prins,asa ca nota de 4 sau cat a primit de la Twinsen e oarecum justificata. Iar Slumdog macar pentru soundtrack ar trebui sa primeasca nota de trecere,daca altceva memorabil nu mai are. Bine,asta e parerea mea: sa nu ne ducem prea mult in trecut cand analizam filmele prezente si sa nu avem asa mari pretentii de la ele...

Quote:

dar in acelasi timp unul de Chaplin poa' sa mi se para o porcarie pe langa unul bine lucrat din prezent.

:shock: Cum ar fi...?

Cinemania 20 Jan 2009 23:13

Ideea mea a fost sa trecem peste faptul ca filmele nu mai sunt ce au fost...asta e unul dintre cazurile in care trebuie sa ne conformam cu situatia.

nici nu trebuie sa fie ce au fost...formele si fondurile evolueaza si ele in timp

'sa ne conformam' nu e cu sens negativ aici, nu? :D

Cinemania 24 Jan 2009 18:38

JCVD (2008)

wow...van Damme il joaca pe van Damme...si cum o face! ce mult conteaza sa incapi pe mana cui trebuie (ma refer la regizor si scenaristi)...dar van Damme?! unde naiba ai fost in anii care au trecut?

buticut 24 Jan 2009 18:46

Told ya he was different in this one :D.

Eu am vazut azi Copying Beethoven,n-a fost rau,dar n-a fost nici un al doilea Amadeus.Daca treci cu vederea peste accente,ritmul lent al filmului si povestea in mare parte fictionalizata,atunci poate reusesti sa te bucuri de vizionare. M-am uitat la el in principiu pentru ca am un soft spot pentru Ed Harris :D.

Cinemania 24 Jan 2009 19:57

Told ya he was different in this one :D.

Eu am vazut azi Copying Beethoven,n-a fost rau,dar n-a fost nici un al doilea Amadeus.Daca treci cu vederea peste accente,ritmul lent al filmului si povestea in mare parte fictionalizata,atunci poate reusesti sa te bucuri de vizionare. M-am uitat la el in principiu pentru ca am un soft spot pentru Ed Harris :D.

pt asta tre' sa-ti multumesc frumos...daca nu-mi spuneai de filme, cine stie cand ma gandeam io sa vad ce a mai facut JCVD :D

bre 26 Jan 2009 11:10

titanic...nu intrebati de ce :P
nu m-a dat pe spate nici cand aveam 12 ani, da' mai acum...
de ce a fost atat de premiat? :D

mitika 26 Jan 2009 11:12

Quantum Of Solace (2008)

Cascadorii bune, imagine si sonor super.
Seriile cu James Bond nu m-au atras niciodata. In utima parte James Bond ramane acelasi personaj indestructibil, un magnet care respinge gloantele si atrage femeile frumoase. Olga Kurilenko nu e una din cele mai reusite "Bond Girl", dar e acceptabila.

All times are GMT +2. The time now is 12:33.