![]() |
prajitura cu mere,chiar e simpla!
aveti nevoie de: - 1kg sau 1kg si1/2 de mere.va recomand merele mai zemoase si daca se poate sa fie din productie autohtona,ar fi excelent.merele din import sunt vacs. -6-8 oua,in functie de marime -6 linguri de faina -6 liguri de zahar+ o jumatate de cana pentru presarat pe mere -1 l lapte 3-4 linguri de gem de caise sau prune,de preferat facut in casa... -2 pliculete de zahar vanilinat si mult chef de treaba... merele se curata de coaja si de casutele seminale, se taie rondele subtiri si se aseaza in tava unsa cu putin unt.deasupra se presara zaharul( jumatatea de cana) si vanilia.se baga in cuptorul incins dinainte. intre timp,se pregateste o budinca din laptele fiert in prealabil,in care se adauga galbenusile amestecate cu cele 6 linguri de zahar si faina si cea de-a doua vanilie.totul se amesteca la foc mic,cateva minute,pana se incheaga faina.atentie,amestecati continuu,pt evitarea cocoloaselor! se scoate tava din cuptor si peste merele deja putin coapte se aseaza budinca in strat uniform. se reintroduce tava in cuptor si intre timp,din albusurile ramase se prepara bezeaua care se amesteca treptat cu gemul,pana arata ca un sufleu. se scoate tava din cuptor pentru a doua oara si bezeaua devine cel de-al treilea strat.in max.15 minute se rumeneste. nu va speriati,se va umfla rau,dar nu va curge din vas. dupa ce se raceste un pic,optional,puteti face un sirop de zahar ars cu cacao pe care sa-l aplicati deasupra. va fi buna de mancat,de-abia dupa ce a stat cateva ore la frigider. |
Originally Posted by iiii:
dar, daca nu voi scapa anul asta de concediere ( si sigur nu se va intampla asta), ma gandesc sa ma reorientez! |
am inteles, am inteles.
oricum pozele de mai sus, mi-au lasat guta apa!!! yum yum |
vezi sa nu ne inunzi!
stai pe-aproape...."guta" o sa lase un adevarat suvoi... |
pe o scara de la 1 la 10 cat de dulce e prajitura?
Originally Posted by rvn:
|
Originally Posted by caessar:
raspuns pentru intrebarea 1: cam 8. merele,fiind acrisoare,n-are cum sa fie foarte dulce.logica simpla. oricum, garantez pentru gustul f.bun...incearca s-o faci si o sa-mi dai dreptate! in ceea ce priveste 2...trebuie sa mai capeti putina "experenta"...de viata, nu de gatit,ca s-o vezi... si-acuma, inchidem off-ul. |
nu stiu de ce exista prejudecata ca varsta e direct proportionala cu experienta iar faptul ca 4 ani din 5 am locuit (locuiesc) cu partenera cred ca-mi da o viziune de ansamblu destul de clara
|
Originally Posted by caessar:
(proba e facuta de mine, asa ca stiu ce vorbesc) |
rvn, fara suparare, dar exista tortellini care-s foarte buni fara sa arate diferit de aia care parca-s umpluti cu piatra pisata. Eu zic ca nu-si are rost discutia aici. Mie mi se pare foarte frumos ca Cezar gateste si a pus si poze. Daca sotia vrea ceva mai bun n-are decit sa gateasca ea. De fapt asta ar putea fi si o tactica :-? El ii arata cit de multe vrea sa faca dar face mincare atit de proasta ca ea sa-i zica: lasa, nu mai gati tu, gatesc eu :)) Cezar, nu e vorba despre tine, eu doar m-am amuzat.
|
:)) tortellini au fost primiti din italia si chiar au fost f buni....din pacate nu am cum sa demonstrez
iar nevasta cand o sa-mi iau o sa fac ce fac si acum cu partenera...impartim treburile pe jumatate.. daca gatesc eu nu inseamna ca ma tine nemancat ca sa gatesc eu, ci chiar imi face placere sa o fac anaemona ai fost tare haioasa ..probabil sunt femei care incearca si tactica asta (nu stiu daca si cu sorti de izbanda:) ) |
ok. am fost rautacioasa.imi cer scuze.
de fapt,cezarescu chiar se pricepe la gatit si este de apreciat lucrul acesta. |
Va pun si eu un link cu cea mai buna prajitura cu mere pe care am mancat-o/facut-o in viata mea.
APPLE CRUMBLE Este si super simpla de facut, dar neaparat sa respectati timpul de calire a merelor. Cantitatile date in reteta sunt pentru o portie mica, eu fac mereu dubla... Un deliciu! Aici e varianta facuta de mine Mere cu aluat faramitat |
Ciorbita de vacuta :D
![]() |
fara suparare, da mie imi pare ca e apa cu legume si carne, dar cine stie:-?
|
Eu stiu! :D
|
Originally Posted by chuckyfan:
|
Corect. Am de gand sa fac in viitorul apropiat pui cu bere la cuptor, am mancat o singura data si :x
|
Hmmm, indiferent ca e ciorba sau supa imi place sa fie clara si carnea fara grasime ;) Si exact cum a zis si Rvn conteaza foarte mult gustul, nu cred ca mananci "aspectul" :-S
|
[quote=the_fairy]Ciorbita de vacuta :D
Arata f bn ;). Am observat ca e clara si mie imi place sa nu se vada grasimea :D |
:-O off tigarile ;))
|
All times are GMT +2. The time now is 15:24. |