Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Concurs CNC 2010 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96563)

c.ghevara 19 Aug 2010 15:16

Originally Posted by keepwalking:

nu stiu daca ati fost atenti, dar in lista cu scurt metraje, ultimul loc e ocupat de un ins care a luat 1,70 la scenariu.
ce-o fi continut scenariul ala??

Ori s-au înţeles cu toţii pe notă, ori au fost care au dat notă cu minus. Ce te miri? O fi scris numai titlul scenariului.

c.ghevara 19 Aug 2010 15:19

keep, eu n-am dat nume... că nu se ştie pe ce stradă nimereşti! ;)

Comunicatul e o cretinie! Cine îl semnează? Aud?
Punctul 6 e la fel de cretin! Nu inviţi presa să publice cu aceeaşi promptitudine cuantumul datoriilor, că nu eşti tu patronul întregii prese! Treaba ta e să faci un comunicat cu cuantumul ăla, conferinţă de presă pe tema datornicilor!
Deh, ce să faci? Nişte ţărani!

StefanDo 19 Aug 2010 15:23

aoleu, c.g, nu e f. greu sa pui toate cele trei comentarii intr-o singura postare!

ricutza 19 Aug 2010 15:28

Originally Posted by StefanDo:

aoleu, c.g, nu e f. greu sa pui toate cele trei comentarii intr-o singura postare!

daca raspunzi pe masura ca citesti mesajele, e mai comlicat...si eu am aceeasi problema.

c.ghevara 19 Aug 2010 15:30

Scuze, nu m-am prins, eram aprins! Dar măcar, pe cel de-al patrulea l-am comasat.

@ricutza

Dacă ziceai că nu eşti nici regizor, nici scenarist, nici producător, nici cititor de scenarii.... :-? de ce mama naibii te mai învârţi şi gravitezi în jurul punctelor clişeice? :-?

ricutza 19 Aug 2010 15:40

Originally Posted by c.ghevara:

Scuze, nu m-am prins, eram aprins! Dar măcar, pe cel de-al patrulea l-am comasat.

@ricutza

Dacă ziceai că nu eşti nici regizor, nici scenarist, nici producător, nici cititor de scenarii.... :-? de ce mama naibii te mai învârţi şi gravitezi în jurul punctelor clişeice? :-?

Mai, adevarul e ca nici eu nu stiu... Pe mine au uitat sa ma anunte ca filmele (si in general proiectele audio-vizuale) mai nou se fac doar de scenaristi, regizori si producatori.

Judex 19 Aug 2010 15:46

Gresit, Rickie Baby, doar de catre scenaristi! =))

keepwalking 19 Aug 2010 15:53

inca un articol pe tema concursului:

http://www.hotnews.ro/stiri-film-770...a-asa-ceva.htm

Judex 19 Aug 2010 16:16

inca un articol pe tema concursului:

http://www.hotnews.ro/stiri-film-770...a-asa-ceva.htm

De-acolo:
Quote:

Cineastii denunta "politizarea fara precedent a Centrului National al Cinematografiei" * Eugen Serbanescu, directorul general al institutiei:"Nu exista asa ceva"

Asta-mi aduce aminte de un scandal din sport, de-acum cativa ani. Ceva de genul:
Quote:

Cutarica Tzoparleanu, fosta amanta a lui Prunea, povesteste ca are un penis foarte mare. Prunea: "Nu-i adevarat!"

>:)

c.ghevara 19 Aug 2010 16:17

quote of ricutza
[CITAT] Pe mine au uitat sa ma anunte ca filmele (si in general proiectele audio-vizuale) mai nou se fac doar de scenaristi, regizori si producatori. [\ÎNCHEIAT CITAT] (asta era o poanta pentru Stefan)

Deci... ricutza: Bănuiesc că ai vrut să spui viceversa... proiectele audio-vizuale (şi în general filmele)... Ei, lasă, aşa-i pe la noi, pe la Nijmegen, poate la voi, la Hilversum e viceversa.

@judex
măcar ai spus scenarişti, nu ”scribalăi”... casta aia inferioară care există doar ca să îi servească şi să îi venereze pe regizori :P

Judex 19 Aug 2010 16:22

Pai, C., hai sa va spun care este marea problema cu ceneceul asta si concursurile lui. Multi cred - si pana la un punct chiar asa este - ca se adreseaza si ca trebuie sa se adreseze scenaristilor. Fals!!!! Cei care participa la concurs trebuie sa fie:
1. Regizorul, al carui proiect este supus unei evaluari pe criterii artistice
2. Producatorul, al carui proiect este supus unei evaluari pe criterii economice

Locul scenaristului e undeva in afara concursului, in zona prezentarii unui scenariu catre regizor sau a curtarii acestuia pentru a-l determina sa-l angajeze sa dezvolte pentru el, pentru regizor, un scenariu.

Cam asta-i povestea.

ricutza 19 Aug 2010 16:25

quote of ricutza
[CITAT] Pe mine au uitat sa ma anunte ca filmele (si in general proiectele audio-vizuale) mai nou se fac doar de scenaristi, regizori si producatori. [\ÎNCHEIAT CITAT] (asta era o poanta pentru Stefan)

Deci... ricutza: Bănuiesc că ai vrut să spui viceversa... proiectele audio-vizuale (şi în general filmele)... Ei, lasă, aşa-i pe la noi, pe la Nijmegen, poate la voi, la Hilversum e viceversa.

@judex
măcar ai spus scenarişti, nu ”scribalăi”... casta aia inferioară care există doar ca să îi servească şi să îi venereze pe regizori :P

In mintea mea, filmele sunt o categorie restransa a proiectelor audio-vizuale. De ce as fi formulat lucruile invers?

keepwalking 19 Aug 2010 16:29

ok, judex, sunt de acord cu tine,
dar, te intreb:

- de ce sa se nedreptateasca acele case aflate in debutul activitatii lor? ca doar vor folosi echipament tehnic la fel de performant ca si cele punctate mai gros! ce, imaginea e mai clara, sunetul e mai bun la Strada Film decat, sa spunem, la Media Factory?
asta tehnic vorbind.
iar economic...din moment ce si o casa debutanta, si una "consacrata" aduc acte care dovedesc ca pot sustine partea lor de finantare, de ce apar diferente intre ele?
deci, fondurile puse la bataie sunt aceleasi, echipamentul e acelasi, unde ar fi problema?

c.ghevara 19 Aug 2010 16:30

judex, am scris că nu e concurs de scenarii. (Eu făceam referire la mesajul tău către ricutza)

Cât despre articol: "Nu mi se pare normal ca un proiect de Razvan Radulescu sa fie refuzat. etc ...", a declarat Andrei Ujica pentru HotNews.ro. Scenariul lui Razvan Radulescu, "Pozitia copilului"
Mie mi se pare normal ca un proiect de ORICINE să fie refuzat. Trebuie judecate proiecte, nu persoane! Ai făcut un film bun şi 10 rahaturi. La cnc vii cu cel mai bun rezultat, dar nu te taxează nimeni pentru rahaturi.

keepwalking 19 Aug 2010 16:31

Cât despre articol: "Nu mi se pare normal ca un proiect de Razvan Radulescu sa fie refuzat. etc ...", a declarat Andrei Ujica pentru HotNews.ro. Scenariul lui Razvan Radulescu, "Pozitia copilului"
Mie mi se pare normal ca un proiect de ORICINE să fie refuzat.

exact asta vroiam si eu sa subliniez!
stupizenia asta preconceputa ca daca e un scenariu semnat de razvan radulescu atunci musai trebuie admis!

c.ghevara 19 Aug 2010 16:36

keep, eu mă gândeam, la regizor. Că scenaristul e secretizat :D

ricutza 19 Aug 2010 16:37

ok, judex, sunt de acord cu tine,
dar, te intreb:

- de ce sa se nedreptateasca acele case aflate in debutul activitatii lor? ca doar vor folosi echipament tehnic la fel de performant ca si cele punctate mai gros! ce, imaginea e mai clara, sunetul e mai bun la Strada Film decat, sa spunem, la Media Factory?
asta tehnic vorbind.
iar economic...din moment ce si o casa debutanta, si una "consacrata" aduc acte care dovedesc ca pot sustine partea lor de finantare, de ce apar diferente intre ele?
deci, fondurile puse la bataie sunt aceleasi, echipamentul e acelasi, unde ar fi problema?

cred ca toata lumea care a avut ocazia sa vada un proiect de la stadiul de idee, la cel de produs finit, stie cate probleme apar pe parcurs. In mod evident, nu oricine poate fi producator. Trebuie sa stii la ce spui da, la ce spui nu, ce faci cand se depasesc termenele, cat il mai lasi pe regizor sa fie creativ cand nu e in stare sa se tina de program, la ce te intinzi cu banii, de unde mai faci rost daca mai ai nevoie... Ai nevoie de exeprienta si talent sa faci chestia asta.
De-asta chiar daca fondurile puse la bataie sunt aceleasi, chiar daca echipamentele sunt la fel, problemele si diferentele dintre doua case de productie pot fi de la cer la pamant. Sau ca sa fim mai exacti, de la filme care nu vad ecranul pana la filme care castiga premii la festivaluri.

keepwalking 19 Aug 2010 16:38

keep, eu mă gândeam, la regizor. Că scenaristul e secretizat :D

cred ca am facut o obsesie cu scenariile.
mai iau o pauza acum:)

keepwalking 19 Aug 2010 16:40

Originally Posted by ricutza:

Sau ca sa fim mai exacti, de la filme care nu vad ecranul pana la filme care castiga premii la festivaluri.

da, chiar vorbeam pe undeva, pe aici, sa vedem si proiectele asumate de case cu pretentii, dar care "n/au vazut ecranul".
asta ca sa ne lamurim ca si casele mai mari incaseaza fonduri cnc fara sa mai produca filmele respective.
deci, fix ca o casa stangace, nepriceputa, neprofesionista.

Judex 19 Aug 2010 16:40

C. si Keep, sa fiu mai clar.
Sistemul actual de punctare este o tampenie. Chestia cu calitatea regizorului sau a producatorului, adica. Trebuie evaluate proiectele, nu creatorii lor, care creatori nu trebuie decat sa indeplineasca anumite conditii pentru a fi admisi in concurs, de genul competenta profesionala atestata si cetatenie UE, chestii de-astea.
In rest, NUMAI proiectele ar trebui evaluate, ca tot vad ca v-a sarit si voua in ochi enormitatea lui Ujica!!! :-O

All times are GMT +2. The time now is 12:39.