Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   "Casa Creatorilor" - cronica unui vis posibil (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86687)

GhitzaCartitza 03 Oct 2005 18:04

Felicitari Pitbull!
Felicitari Ricutza!
Felicitari Leonard!

st3fan 03 Oct 2005 18:19

Intaresc si eu felicitarile lui GhitzaCartitza, nu stiu daca a iesit ceva bun pentru ca nu l-am vazut(inca...sper!), dar important e ca a iesit!
La mai mare!

Pitbull 03 Oct 2005 18:55

Originally Posted by Nightwane:

BA! Pitbull...vezi ca Granada tot in Spania e. Nu e in Burundi.

Naeeeee...ce dracu´cauti in spania? vino incoa sa bem o bere.

Jay... ohohohohoho. :P

Originally Posted by Nightwane:

hmmmmm, da, nici eu nu am stiut ca sunt in Spania... poate daca asi fii stiut, asi fii trecut pe la tine... asa... mai greu.

Creierele gândea "Praga", da' destele tastarä "Spania", cäci systemul nervos (nu al lu' Daneliuc) era scurtcircuitat de dracii produsi de indiferenta cu care creatorii (cu mic) tratarä vizionarea.

@Jay
Scutirile post-factum nu e valabile. Ce suntem aicea, la scoalä?!?

Cartman 03 Oct 2005 19:58

spanac

Jay 04 Oct 2005 01:11

Originally Posted by Pitbull:

@Jay
Scutirile post-factum nu e valabile. Ce suntem aicea, la scoalä?!?

Mi-a mancat cainele tema

Cinemania 05 Oct 2005 22:21

vazut si revazut...si placut

orice am spune, avand in vedere conditiile de lucru, produsul finit (?) e destul de bun...si ar avea de pierdut daca nu ar ajunge mai sus, pe maini profesioniste

Pitbull 06 Oct 2005 18:24

Asadar, "Casa Creatorilor" e aproape gata. Propun ca în acest weekend sä avem o întâlnire (în principiu, cu toatä echipa - în orice caz cu toti aceia care pot veni, si speräm sä fie cât mai multi), pentru a decide asupra etapei urmätoare, care e iminentä: abordarea T.V.R. (si, în cazul unui refuz, a altor posturi de televiziune).
In acest sens, vom avea de fäcut douä lucruri:
- stabilirea retusurilor finale ale pilotului
- definitivarea documentatiei.

In acest final al perioadei de creatie si realizare, se impune sä le multumim tuturor celor care, ca membri ai echipei sau doar tangential, prin interesul pe care ni l-au arätat, au contribuit la finalizarea acestui proiect. In acest sens, pentru cine nu a väzut încä filmul, precizez cä genericul final contine un ultim "carton" cu lista tuturor participantilor care nu au putut fi inclusi în categoriile "standard". De exemplu, Nae a avut o contributie crucialä, prin faptul cä ne-a oferit camera video (dar pe nici un generic nu existä o rubricä gen "proprietar camerä"): atât el, cât si altii, au ajutat mult cu comentariile lor, la întâlniri sau prin e-mail, dar împrejurärile i-au împiedicat sä lucreze atât de sustinut la scenariu încât sä poatä fi inclusi printre co-scenaristi. Bagheera, desi s-a confruntat cu noi doar o datä, în acea noapte de pominä, a evidentiat unele probleme centrale ale scenariului, contribuind crucial la definitivarea viziunii de ansamblu; Notorious si-a dat osteneala, desi scenariul îi displäcea profund, sä-l citeascä atent si sä-si puncteze meticulos toate observatiile critice; BeNnY, Serghei, Herbert, Cristi si altii au avut la rândul lor observatii pertinente, de care cu totii am tinut seama.
Prin urmare, finalul genericului, sub titulatura "au mai participat", recunostea contributia tuturor acestor prieteni (cu exceptia lui Herbert, a cärui identitate continuä sä rämânä înväluitä în mister). Ar fi fost nedrept sä omitem pe cineva, ignorându-i participarea. Desi neexeplicitate în scris, MULTUMIRILE si recunostinta noasträ sunt de la sine întelese.
Astfel, ar fi nedrept si ingrat ca oricine sä presupunä cä includerea cuiva pe acel generic final ar fi o încercare de "a-i folosi numele", si sä afirme cä e "f. f. urât" acest lucru. Nu e "f. f. urât", e "f. f. FRUMOS", si în orice caz "f. f. FIRESC".
Totusi, dacä printre cei în cauzä existä cineva care se considerä a fi atât de neînsemnat încât sä nu merite prezenta pe generic (sau, dimpotrivä, atât de cu mot încât genericul nostru sä nu-i merite prezenta), este rugat sä ne anunte ACUM (nu neapärat public; se poate si pe cäi private, si ar fi chiar mai bine), pentru a-i elimina numele (cu regret, dar si cu respect pentru doleanta sa) în cadrul retusurilor de detaliu anterioare imprimärii variantei finale pe CD. Asigur pe toatä lumea cä vom tine seama de acest lucru, astfel încât dupä ce luäm la cunostintä si promitem cä ne vom conforma, nu va fi necesar sä-si consume nimeni timpul si creditul cu S.M.S.-uri insistente si inutile, pline de reprosuri nejustificate, la cele mai nästrusnice ore.
Intrucât lucrurile sunt cât se poate de clare, acest mesaj nu asteaptä nici o replicä publicä, si nici nu va fi urmat de explicatii mai amänuntite.

notorious 07 Oct 2005 13:54

eu zic sa ne treci la 'special thanks'. :D

bafta in negocierile cu TVR-ul. :)

Nae 07 Oct 2005 23:13

io zic sa nu ma bagi, ca n-am prea facut mult... nu cred ca conteaza, sau macar pentru mine nu conteaza.

mai importante sunt negocieriile de la TVR. go for it.

Pitbull 08 Oct 2005 00:27

Ai fäcut un lucru DECISIV - camera si prima casetä - si câteva lucruri FOARTE IMPORTANTE, prin argumentele pe care le-ai adus la cele câteva întâlniri unde ai fost prezent. Färä ele (pot sä dau si exemple concrete si detaliate) filmul ar fi iesit vizibil mai slab.

Nae 08 Oct 2005 00:59

lasa-ma... in generic trebuie sa intrii tu, silver_boy, si actorii. nume (aka fizcaraldo), leonard, cei care au mai fost activi la filmare, si cam atat. nu merita sa faci un generic de 20 de pagini, ca strici finalul de film.

asa cred io... faci cum vrei.

herbert 08 Oct 2005 01:06

Pitbull,
rogu-te mult sa nu figureze von herbert sub nici o forma in opera voastra. inteleg, onoarea e mare, dar cedez locul meu altcuiva. de pilda, il poti scrie pe NUME de doua ori...

Pitbull 08 Oct 2005 01:21

@Herbert
Cum spuneam, "von Herbert" nu figureazä, din moment ce nu-i stim numele real (si de-acum încolo, si pentru cä tu nu esti de acord).

@Nae
Un generic complet e complet. SINGURUL criteriu de excludere e solicitarea expresä a persoanelor. Nu-ti face griji, o ultimä paginä cu "Au mai participat" nu-l încarcä - îl finalizeazä foarte firesc.

Nae 08 Oct 2005 01:21

Originally Posted by herbert:

Pitbull,
rogu-te mult sa nu figureze von herbert sub nici o forma in opera voastra. inteleg, onoarea e mare, dar cedez locul meu altcuiva. de pilda, il poti scrie pe NUME de doua ori...

are we being funny tonight?

ricutza 08 Oct 2005 09:39

sincera sa fiu n-am crezut de cand am aflat de el, prea mult in proiectul asta. sa fim seriosi, in Romania e greu sa faci un film si atunci cand ai aparatura necesara, un buget si oameni profesionisti care sa lucreze, insa cand nu le ai e aproape imposibil. Sa devina serial Casa Creatorilor ar fi fost un foarte frumos dar si foarte greu. Insa totusi m-am asteptat sa incercam macar sa ajungem cu filmul la TVR. si poate ca nici asta nu ar fi fost asa important, daca s-ar fi intalnit toata echipa si ar fi discutat ce-a fost bine si ce-a fost rau si ce invatam din experienta asta. Dar vad cu surprindere ca oamenii pur si simplu si-au pierdut interesul.
Nu stiu de ce ma mir insa ca e asta e o atitudine tipica...la inceput toata lumea se entuziasmeaza....toti suntem experti in discutii...insa cand e vorba sa facem ceva concret, majoritatea dau inapoi...probabil ca asta e motivul pentru care multi dintre voi se vor multumi sa fie doar de partea spectatorilor si nu a oamenilor care lucreaza propiu-zis la filme.

am divagat insa de la scopul acestui mesaj si nu stiu daca am facut bine. ideea e ca nu-mi pot permite sa tin foarte mult brutul pe calculator intrucat ocupa destul de mult...asa ca daca vreti sa mai faceti modificari sau daca va intereseaza ceva anume din proiect, spuneti-mi si rezolvam.

Cartman 08 Oct 2005 12:45

cangur

Pitbull 08 Oct 2005 20:04

Am avut o întâlnire restrânsä adineaori: Silver_Boy, Cartman, Pitbull
Nu am ajuns la o concluzie finalä.

DUMINICA, 9 OCTOMBRIE 2005, H. 18:00, TERASA CREATORILOR
Intâlnire cu TOATA ECHIPA (exclusiv cei aflati prin sträinätäturi urbane si statale), pentru a decide cursul imediat de actiune.

Mentiuni:
- Cartman va aduce 5 CD-uri cu filmul. Cine din echipä nu-l are si-l vrea, sä aducä CD-uri goale la schimb.
- Insistäm sä confirmati participarea, pentru cä dacä nu vine nimeni, n-am fäcut nimic!
Vä multumim!

Cartman 08 Oct 2005 20:50

loboda

silver_boy 08 Oct 2005 20:54

I will be there .
Multumiri Ricutzei pentru competenta si profesionalismul de care a dat dovada.

ricutza 08 Oct 2005 21:32

din pacate deja mi-am cam facut planuri pentru maine si nu prea mai am cum sa le schimb acum...daca s-ar putea muta intalnirea la 5 as putea sta o ora, o ora jumate...altfel cred ca o sa vin si o sa stau jumatate de ora...

nu stiu unde e Terasa Creatorilor.... :(

All times are GMT +2. The time now is 04:14.