Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Turneul Forumistilor - excitement maxim, plictiseala minima! (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=98745)

aniela07 18 Jun 2012 15:03

1.

Twinsen 18 Jun 2012 15:06

Originally Posted by Kriss_Kringle:

Eu de foarte putine ori am renuntat la un film pe parcurs,chiar daca devenea insuportabil si daca mi-as fi luat angajamentul de a participa la turneul asta sau oricare altul de pe forum,mi-as fi dat toata silinta sa le vad.

Ok, ia in considerare faptul ca eu de exemplu am vazut pana acum multe filme de turneu care nu mi-au placut. La un moment dat rabdarea se termina si atunci poti alege fie sa nu mai participi (asa cum a facut cam toata lumea la turneul anterior), fie sa gasesti o formula mai accesibila. Mie varianta a doua mi se pare mai buna.
Quote:

Daca vrei sa faci lucrurile mai accesibile atunci propunerile ar trebui sa fie la inceput mai user friendly pentru noii initiati si deabia dupa aia sa se inceapa cu ceva mai artsy,filosofic etc.

Pai au fost user friendly! Compara cu turneul Iconoclast si o sa vezi o diferenta enorma. Ce-i drept Liviu a ales un film dificil si aici intervine libertatea celorlaltor participanti de a sustine genul asta de film sau nu.

varu 18 Jun 2012 15:45

Filmul Lilja... nu mai are de ce sa fie "Sticky", doar filmul saptamanii.

rvn 18 Jun 2012 15:54

discutiile pe tema asta,pot deveni interminabile si fara un consens general.
oricum, nu se poate verfica nicicum daca userii cate voteaza, vad sau nu, tot filmul, doar daca, s-ar afla cu totii, in acelasi timp, intr-o sala de cinema, ceea ce ar fi ideal.

White1 18 Jun 2012 16:04

Eu zic sa il lasam asa cum a inceput. O ora din film inseamna in cele mai multe cazuri aproape 2/3 din el sau cel putin jumatate. Cred ca e suficient. Deci 4. 5 nu imi place din acelasi motiv ca al lui Twinsen, sunt sigur ca o sa fie mai putine voturi si mai multe Thumbs Up-uri. Si nici 1, e prea generos.

Liviu- 18 Jun 2012 16:24

Originally Posted by Twinsen:

Foarte bine, nimeni nu te opreste sa le vezi pana la capat. Problema e ce fac cei care nu sunt interesati sa-si formeze o opinie completa. Am citit destule afirmatii despre cultura cinefila si imagine completa la celalalt turneu. Pana la urma ramasesera 1-2 persoane care chiar participau... Ideea la turneul asta e tocmai sa facem lucrurile mai placute, simple si acesibile ca sa evitam acelasi final.

De acord, de asta ma conformez si votez 1 desi gandesc 5. Din punctul meu de vedere 1=2=3=4=0. Ma intereseaza mai putin cum se voteaza, ci cum se argumenteaza votul. As dori sa vad si un oarecare respect fata de propunerile celorlati, tradus prin depunerea unui minim efort de a vedea filmele si de a incerca a le-ntelege. Mie mi se pare imposibil sa te plictisesti la un film dupa doar 10 minute, dar presupun ca avem limite diferite de rabdare si toleranta, asa ca, pentru continuitatea turneului, votez 1.

Originally Posted by varu:

Filmul Lilja... nu mai are de ce sa fie "Sticky", doar filmul saptamanii.

Mersi, fac slalomuri printre diferite examene si imi scapa mai usor decat inainte.

marcusARCUS 18 Jun 2012 16:57

5.

Twinsen 18 Jun 2012 17:01

Originally Posted by Liviu-:

Ma intereseaza mai putin cum se voteaza, ci cum se argumenteaza votul. As dori sa vad si un oarecare respect fata de propunerile celorlati, tradus prin depunerea unui minim efort de a vedea filmele si de a incerca a le-ntelege

Complet de acord. Asta a fost intentia cand am propus limita de o ora - sa existe un anume grad de atentie acordata filmului, dar care sa nu duca la plictiseala extrema. Esenta insa nu e durata fixa de o ora, iar daca va fi eliminata, asta nu inseamna ca vor fi admise voturi date aiurea, fara o argumentatie decenta.

dido 18 Jun 2012 18:12

Gospodina hacker...

1
am mai zis eu ca de mult mi-am propus sa duc orice carte pana la capat si de aici extrapoland sa vad un film in intregime si am fost taxata cu epitetul ,,pueril" deci acum voi alege 1 desi as fi optat pentru 5!
tot raul spre bine,dupa turneul asta macar o sa raman cu un nou nick...

White1 18 Jun 2012 18:19

Stai linistita, nivelul de agresivitate de aici e mult mai ridicat uneori. Sa fi catalogata ca "puerila" e chiar o chestie prieteneasca in contextul atmosferei generale de pe forum:P So don't let it get to you.

MinRep 18 Jun 2012 18:20

5. de la mine... Cred ca e riscul prea mare ca cineva care nu vede un film pana la capat sa nu inteleaga nimic din el. Twinsen se teme de prea putine thumbs down, eu ma tem de prea multe.

White1 18 Jun 2012 18:26

Trebuie sa inteleaga cel putin atat cat sa poata argumenta de ce nu i-a placut (cred ca "Thumbs Down pentru ca nu am inteles nimic din el" nu se pune) deci nu e un risc foarte mare.

MinRep 18 Jun 2012 18:46

Better safe than sorry?

Chambord 18 Jun 2012 20:53

1.

Bun subiect. Chiar imi amintisem de el odata si voiam sa-l propun spre discutare.

La festivaluri, criticii (si cinefilii acolo unde au acces) pleaca cu o lista de cateva zeci de filme pe care vor sa le vada in decurs de cateva zile. Problema e ca unele din filmele respective se suprapun fie si partial ca programare temporala. In conditiile astea s-a dezvoltat firesc obiceiul extrem de sanatos de a "iesi". Adica in momentul cand iti dai seama ca filmul respectiv nu are cum sa fie bun si ca mai bine te duci sa prinzi un loc la proiectia urmatorului film dorit, te ridici frumusel si te indrepti spre iesire. Cei care au prins relatarile de pe acest forum ale lui ALS isi amintesc de cate ori obisnuia sa iasa cand simtea ca il asteapta ceva mai bun in urmatoarea sala.

Tot asa si cu filmele vazute in afara cinemaului. Pt multi dintre noi, timpul liber este drastic limitat si trebuie sa fii bun scamator ca sa reusesti sa impaci viata cu pasiunea pentru film. In conditiile astea, dupa atatea filme vazute, consider ca eu unul mi-am format flerul necesar de a deosebi ceva promitator de o pierdere de vreme, cu mult inainte de a trece o ora din film. La 99% din filmele din ultimii ani, daca nu am renuntat dupa maxim 30 min, atunci am stat pana la sfarsit. Pt ca respectivul film m-a atras de la inceput. Dar barierele temporale nu sunt precis cuantificabile in cazul de fata. Pur si simplu, la un moment dat (15, 20, 30 min, etc) STII ca filmul respectiv nu are cum sa-ti placa, greselile pe care le face in intervalul urmarit sunt prea mari pt ca produsul final sa poata fi un castig pentru tine. Si atunci e bine sa mergi mai departe. Pentru ca viata e prea scurta ca sa vezi filme care nu-ti plac.

Liviu- 18 Jun 2012 20:58

Ai dreptate, dar oarecum iesit din contextul discutiei noastre. ALS emitea si pareri (sa zicem publice) pe baza celor cateva minute vazute?

Chambord 18 Jun 2012 21:41

1. Nu te inteleg Liviu. De ce iesit din context ? :-/ Al 2-lea paragraf se refera exclusiv la o perspectiva de cinefil, (si) ca raspuns la intrebarea lui Twinsen.
2. Da, emitea si pareri publice (a se vedea articolele festivaliere de pe liternet si articolele globale post-festival din Dilema Veche). Problem ? :D

Twinsen 19 Jun 2012 09:02

Ok, avem un numar relevant de opinii. Durata de o ora e clar vizibila atat in regulament cat si in fiecare thread de votare. Prin urmare toti cei care s-au inscris in turneu sau au votat, au acceptat-o implicit. O parte din useri ar prefera sa o modifice intr-o directie si un numare relativ egal ar dori exact in directia opusa. Ca organizator nu o sa modific o regula acceptata deja de toata lumea pentru a multumi un grup in defavoarea altuia.

Celor care cred ca o ora e mult, le reamintesc ca asta e mai putin de 1% dintr-o saptamana. Ca iubitor de filme, iti deschizi mai mult orizontul iesind din zona ta de confort in ora respectiva. Finally, votul tau nu te priveste doar pe tine ci are un efect asupra celui care a propus filmul si la alegerea filmului pentru toata lumea pe saptamana viitoare.

Celor care ar dori vizionarea integrala a filmului, le sugerez sa ia in considerare ideea de baza turneului si anume de a vedea filme care sa ne placa. Daca dupa o ora (de obicei mai mult de jumatate) filmul nu a prins, atunci scopul asta a fost ratat. Nu cautam filmul cu cel mai neasteptat twist de final si nu e ok sa te plictisesti 2 ore pentru 2 minute de "aha!".

Liviu- 19 Jun 2012 10:15

2 ore pentru 2 minute de "aha!".

Alea 2 minute de "aha!" pot da sensul unui film intreg si pot schimba modul in care ai vazut pana atunci filmul, dar asta daca ai rabdare si incerci sa-l intelegi. A doua oara cand vezi filmul vei vedea diferit si partea de "plictiseala".

Twinsen 19 Jun 2012 10:47

Alea 2 minute de "aha!" pot da sensul unui film intreg si pot schimba modul in care ai vazut pana atunci filmul, dar asta daca ai rabdare si incerci sa-l intelegi. A doua oara cand vezi filmul vei vedea diferit si partea de "plictiseala".

De acord cu tine, dar nu despre asta e turneul forumistilor. E un turneu in care cautam filme care sa placa la cat mai multi forumisti, oameni cu gusturi diferite. Provocarea nu consta in faptul ca fiecare sa aleaga genul sau preferat de film si sa-l promoveze in turneu.

Un cinefil se uita la multe genuri diferite si gaseste filme foarte diverse care sa-i placa. Ei bine, ideea e sa alegi din diversitatea de filme care iti plac tie, pe cel care are cele mai mari sanse sa placa si altora. Eu stiu deja ce voi propune in prima saptamana si nu e un film asiatic, desi sunt fan de filme asiatice. Nu e nici macar un film din topul meu 50. Dar e un film putin cunoscut, care imi place si care are sanse mari sa placa altora. Cam asta e ideea.

White1 19 Jun 2012 10:50

Si sa le placa altora "din prima".

rvn 19 Jun 2012 10:54

Liviu,
asa cum a zis si T., ideea in cazul concursului propus de el,era de "excitement maxim".
asta presupune ca noi, cei care ne-am inscris, ar trebui sa ne "mulam" oferta spre un gen de filme mai "usurele" , care sa se potriveasca cu sezonul estival.
ai riscat un pic cu prima alegere:un film bun, care necesita rabdare si concentrare, merita, cu siguranta vazut, dar, poate, nu in acest concurs.cred ca T., s-a gandit sa lase posibilitatea userilor de a alege daca vor sa vada filmele propuse de altii si mai ales, cat din ele. o strategie excelenta, pentru ca in felul acesta se evita plictiseala unui turneu lung si chinuitor si atrage un numar mai mare de doritori, care, pana acum n-au indraznit sa-si ia angajamentul participarii, fie din lipsa de timp, fie din cauza corvoadei de a vedea filme care, in mare parte, nu sunt pe gustul lor.

Liviu- 19 Jun 2012 10:57

Sunt de acord, de asta am si votat 1. Ce am zis e despre a vedea filme in general.

Twinsen 19 Jun 2012 11:01

Originally Posted by rvn:

asta presupune ca noi, cei care ne-am inscris, ar trebui sa ne "mulam" oferta spre un gen de filme mai "usurele" , care sa se potriveasca cu sezonul estival.

Not really. Orice gen de film, atat timp cat captiveaza audienta. Lilja 4-ever pe care l-ai pus a obtinut un scor perfect fara a fi un film usurel pentru sezonul estival.

rvn 19 Jun 2012 11:02

Ce am zis e despre a vedea filme in general.

iar eu de-aia am votat 5, fiindca sunt de acord cu tine.numai ca, trebuia deschis un topic separat cu tema asta.
concursul lui T. a fost o propunere cu niste reguli acceptate din start. nu vad de ce ar fi trebuit schimbate pe parcurs si nici nu mi s-ar parea corect.

@T., nu ma refeream la tema, adica filme de vacanta, ci la un gen de filme la care sa te uiti, fara a necesita efort prea mare din partea neuronilor, pentru a le putea deslusi...

karenin08 23 Jun 2012 13:10

Ma pot inscrie in acest concurs?

Twinsen 23 Jun 2012 13:34

Da, inscrierile sunt deschise permanent.

varu 23 Jun 2012 14:15

Propun ca filmul saptamanii sa fie de luni pana duminica, cum era vechiul turneu, nu sambata pana sambata. Eu n-am timp sa vad filmul decat in weekend si obicei ajung sa vad filmul in ultima zi de sambata si duminica nu mai am chef de filmul urmator. Plus sa scriu comentariul. Aceasta schimbare se poate face usor prelungind urmatorul filmul cu o zi pana duminica, 8 zile in loc de 7, si pe urma la filmele celelalte sa se voteze 7 zile, de luni pana duminica.

karenin08 23 Jun 2012 15:29

Atunci eu aleg nr 7

Twinsen 23 Jun 2012 15:52

Tragerea la sorti era doar la deschiderea turneului. Daca te inscrii in timpul desfasurarii acestuia, intri pe ultimul loc in lista. E bine asa?

Twinsen 23 Jun 2012 15:56

Originally Posted by varu:

Propun ca filmul saptamanii sa fie de luni pana duminica, cum era vechiul turneu, nu sambata pana sambata.

E cineva impotriva?

White1 23 Jun 2012 16:01

Nu, daca o sa fie asa de saptamana viitoare.

karenin08 23 Jun 2012 21:25

Tragerea la sorti era doar la deschiderea turneului. Daca te inscrii in timpul desfasurarii acestuia, intri pe ultimul loc in lista. E bine asa?

Este bine si asa,dar cand ajung sa propun un film?

Twinsen 23 Jun 2012 21:34

Depinde cum sunt votate filmele altor participanti. Te rog citeste regulamentul, e pe prima pagina a thread-ului.

Twinsen 23 Jun 2012 22:44

Revenim la anuntarea filmului duminica seara, deci perioada de votare pentru Memories of Murder va fi de 8 zile.

varu 24 Jun 2012 00:34

Mersi :)

Twinsen 01 Jul 2012 19:51

As vrea sa reamintesc un lucru de baza: scopul turneului asta e sa propui filme care sa placa celor care le vad. Din motivul asta eu nu as alege un film despre avort, supraexpunere prelucrata digital, legalizarea drogurilor, fanatism religios, Zanzibar sau fetis sado-masochist. Nu e un turneu in care gusturile mele personale sa fie neaprat expuse altora, ci un turneu in care altii sa se simta bine vizionand filmul pe care l-am ales.

Liviu- 01 Jul 2012 20:01

Si daca eu vreau sa vad filme de alea? :P Eu ma simt bine cand vad un film bun, nu trebuie sa fie o comedie romantica, un film despre curcubeie sau despre cat de frumoasa e viata. Filmele care ma fac sa ma simt cel mai bine sunt de obicei triste sau au macar o latura trista. My 2 cents...

marcusARCUS 01 Jul 2012 20:17

Si daca eu vreau sa vad filme de alea? :P Eu ma simt bine cand vad un film bun, nu trebuie sa fie o comedie romantica, un film despre curcubeie sau despre cat de frumoasa e viata. Filmele care ma fac sa ma simt cel mai bine sunt de obicei triste sau au macar o latura trista. My 2 cents...

Subscriu.

Twinsen 01 Jul 2012 20:21

Mesajul de sus nu era un indemn de a alege filme despre curcubee si fluturasi. Era o sugestie de a alege filme care sa nu provoace plictiseala, repulsie, sau sa ia in deradere opiniile despre viata a altor useri. In limite rezonabile. Lilja 4-ever de exemplu e un film foarte trist, care a primit in unanimitate thumbs-up. Deci se poate, trebuie doar sa ne folosim common sense-ul.

Liviu- 01 Jul 2012 20:25

Imi pare rau, dar Lilja-4-ever a fost doar o intamplare fericita. Nu ai cum sa stii din start cum va fi primit per total un film. Poti sti cum vad filmul cateva persoane, dar per total nu e posibil. Daca tu crezi ca ai formula asta secreta iti propun sa alegi un film si sa vedem ce iese... Pana la urma toate filmele de pana acum au fost pe plus, nu?

Twinsen 01 Jul 2012 20:39

Liviu, mesajul nu se referea direct la filmele propuse de tine, cu atat mai mult cu cat stiam cand l-am pus ca azi n-o sa propui un alt film. E adevarat ca reactiile sunt greu de prevazut, dar totusi sa fim rezonabili. Daca pun Ginger Snaps, care mie imi place mult, STIU ca unii useri il vor gasi respingator. Daca pun un anume film de Eric Rohmer care mie imi place mult, STIU ca unii useri se vor plictisi la dialogurile interminabile. Acum daca suntem cinefili (sau aspiram sa fim) atunci cred ca am vazut o plaja larga de filme, iar provocarea e tocmai sa gasim intre ele acela care sa speram ca va place tuturor. Fericit sau trist, nu conteaza.

Liviu- 01 Jul 2012 20:51

Liviu, mesajul nu se referea direct la filmele propuse de tine, cu atat mai mult cu cat stiam cand l-am pus ca azi n-o sa propui un alt film.

Nu ti-am raspuns gandindu-ma ca asta e vreun atac direct sau ceva de genul asta. Pur si simplu asta e parerea mea. Eu nu prea inteleg ce vrei mai exact. Eu initial aveam impresia ca e vorba de recomandari din partea unor useri pentru alti useri, care, desigur, au si sanse sa placa. Ce se intampla daca ce-l plictiseste pe unul ingrozitor ii place altuia enorm? In fine, am spus cam tot ce aveam de zis si ma retrag din discutie. Astept nerabdator urmatoarea propunere (si sper sa fie in sfarsit un film pe care nu l-am vazut :P).

Twinsen 01 Jul 2012 21:08

Eu nu prea inteleg ce vrei mai exact. Eu initial aveam impresia ca e vorba de recomandari din partea unor useri pentru alti useri, care, desigur, au si sanse sa placa.

E vorba de a alege un film care sa placa tuturor. Da, stiu ca e greu si relativ imprevizibil, dar tocmai asta e provocarea.

White1 02 Jul 2012 07:08

Ma inscriu si eu.

Twinsen 04 Jul 2012 15:57

Am primit un PM de la un forumist care vrea sa se retraga din turneu, pentru ca nu suporta arthouse-ul excesiv care a inceput sa fie predominant in turneu. Eu il inteleg pe deplin si sunt la fel de dezamagit de directia asta. A fost clar de la inceput ca asta nu e turneul Iconoclast si ca scopul e sa propuneti filme care sa placa tuturor. Repet, nu e o problema sa propui un film de arta DACA crezi ca are sanse sa placa tuturor. Sa nu-mi spuneti ca ati crezut sincer ca filmele propuse recent vor place tuturor. Nu e ok sa ma gandesc "mda, filmul asta o sa-i placa lui Twinsen, dar n-o sa-i placa lui Liviu. Nu conteaza, hai sa-l pun!". Tine de generozitatea fiecaruia si in egala masura de cultura cinematografica sa gaseasca un film pentru toata lumea, nu sa se gandeasca doar la gusturile proprii.

Kriss_Kringle 04 Jul 2012 16:16

Deci cu alte cuvinte chucky si-a prezentat demisia?:P
Poate ma inscriu eu in locul lui dar trebuie sa ma gandesc bine daca vreau sau nu sa particip.

Momentan nu am starea necesara pentru arthouse,mai ales pentru ambiguitati excesive asa ca ar fi bine de stiut daca se continua pe drumul asta sau nu.

E in regula daca dau un raspuns final maine,Twinsen?

Twinsen 04 Jul 2012 16:28

Sigur, dai raspuns cand doresti. Inscrierile sunt deschise permanent.

LE: Evident nu poti sa te inscrii in locul altui forumist, ci pe ultima pozitie din lista

Liviu- 04 Jul 2012 17:51

Au fost 2 filme arthouse din 5 pana acum. In fine, continuati cum vreti...

marcusARCUS 04 Jul 2012 18:18

Songs si Lilja?

Twinsen 04 Jul 2012 18:20

Trei din cinci daca includem si Gegen die Wand. Cred ca Liviu nu se gandea la Lilja 4-ever.

All times are GMT +2. The time now is 16:55.