![]() |
Originally Posted by anaemona:
|
indiferrent, am explicat de ce as prefera sa vad mai multe fete necunoscute. Nu, nu am vazut toate filmele celor cunoscuti.
|
Eu am spus deja sa dati minusuri daca nu va convine cineva, nu conteaza ca e Begman, Kurosawa, Tarkovsky etc. Vreau ca rezultatul final sa fie dorinta tuturor si sa fie ce vor sa vada ei, nu ce au vazut deja si stiu ca-s buni, chiar daca ei cred ca ar trebui sa-i vada si altii. Sa voteze cei care ii vor daca exista astfel de persoane. Eu am votat doar regizori pe care ii cunosc foarte putin (le-am vazut maxim 2 filme) sau nu-i cunosc deloc. Exceptiile sunt cei pe care i-am nominalizat, adica Kurosawa, Tarkovsky, Wong Kar Wai si inca vreo cativa. I-am nominalizat ca sa vad daca ii vrea cineva pentru ca pe mine nu ma deranjeaza sa le revad filmele (cu atat mai mult cu cat o sa le si discut), dar nu tin nicidecum sa-i vad in turneu. Daca observ ca sunt la limita cu altii pe care ii vreau si nu ii cunosc imi retrag votul.
LE: Iar din cei super cunoscuti sunt aproape sigur ca selectia lui Bergman poate fi inca pe picior egal cu multi din lista chiar daca nu sunt nici macar cele mai apreciate 5 filme ale lui acolo. |
Originally Posted by anaemona:
|
Asta i-am raspuns si eu prin mesaj privat. Daca totul merge bine prima data cu siguranta vor mai fi alte turnee, iar regizorii participanti acum nu vor mai putea participa cel putin pentru urmatorul turneu.
|
Aici mai e inca o chestie. Chiar daca regizori ca Robert Bresson sau Jean-Pierre Melville (ca sa nu zic Tarkovsky, Bergman, Kurosawa) sau foarte cunoscuti printre cinefili, daca sunt destul de multi participanti la concurs care nu le-au vazut filmele, nu vad de ce nu i-am vota, in pofida renumelui lor.
Adica prefer sa vad un film foarte bun al lui Tarkovsky pe care nu l-am vazut, decat un film al unui regizor necunoscut (care nu zic ca n-o fi bun nici ala). Oricum avem mult mai multe filme underground decat capodopere pe care nu le-a vazut prea multa lume inscrise. Dar chiar si asa, parerea mea este ca prima data vezi filmele "must-see" pe care nu le-ai vazut, si apoi incepi sa descoperi alte stiluri, alti regizori mai putin cunoscuti. Sau o faci in paralel. |
Particip si eu la meciurile film vs film daca nu e vreo regula ca trebuie sa votam la toate. N-as fi eligibil din lipsa de timp pt a viziona tot ce n-am vazut.
Ca propunere: 1 meci pe saptamana (mai multi oameni vad filmele). Sigur, cei cu mai mult timp liber s-ar plictisi, deci n-o sa fac o criza daca nu se tine cont de propunerea asta :P |
Pai s-a stabilit doua meciuri pe saptamana (adica patru filme). Dar nu-i obligatoriu sa votezi la orice duel, votezi cand ai timp, sau in cazul in care ai vazut deja cele doua filme angajate in duel.
|
Originally Posted by Chambord:
Sincer, pentru coerenta discutiilor, dar mai ales pentru a fi siguri ca avem destul timp de discutie, si eu as prefera asa. Problema e ca ne-am intinde foarte mult ca timp, am ajunge la 64 saptamani in configuratia asta (pe care mai avem putin si o definitizam de altfel... inca vreo 3 zile de selectie). Ar scoate din peisaj si concursul de previziuni pe care as vrea sa-l pastram. Am putea face asta cu un numar mai mici de regizori. Dar daca tot am inceput cu 32 acum, sa vedem cum merge si vom sti ce si cum sa ajustam pentru urmatoarea data. |
Dupa terminarea selectiilor, ar fi bine sa se stabileasca si care va fi primul film a fiecarui regizor. In felul acesta, pana la inceperea propriu-zisa a concursului am avea ocazia sa mai vedem dintre ele.
|
Originally Posted by Liviu-:
Bun asa. Era o sugestie fara cunoasterea "the big picture". Nu mi-am dat seama ca s-ar lungi turneul prea mult. Oricum salut faptul ca ai initiative revitalizante pt forum (ma gandesc si la topul anual, + sper sa organizeze cineva o data si un sondaj all-time :P , just for kicks, ca tot vine Sight&Sound la anul cu celebrul si batranul lor Poll pe care il fac o data la 10 ani. In al nostru nu ca ar iesi altceva decat Shawshank Redemption dar ne mai scoatem si noi bijuteriile din sertar). |
Originally Posted by Twinsen:
Ma enerveaza ca plecarea mea da programul peste cap. Bine, eu ma bucur ca plec, dar as fi preferat sa nu fie chiar in perioada asta. Ca tot e aproape complet tabloul, probabil vor mai fi ceva schimbari in unele filme ale regizorilor alesi, dar cred ca in mare cele de acum vor ramane. Am nevoie de cativa voluntari care sa ma ajute cu sursele. Daca vrea cineva sa ma ajute sa-mi dea un mesaj privat. Pana nu se primesc previziunile voastre n-as vrea sa se cunoasca ordinea participarii filmelor. Din pacate n-am cand sa le primesc inainte de a pleca. Ma gandeam ca pana ma intorc (probabil undeva pe la 1 august) mi le puteti trimite. Cand ajung eventual mai las inca 3 zile pentru asa ceva. Apoi stabilesc filmele pentru toata runda 1 si dau startul primei runde. O sa fie o perioada de 15+ zile in care se pot vedea filme din cele alese, doar ca nu se va cunoaste cine va participa in prima runda. Dintr-un punct de vedere e rau ca filmele pe care le vedem in perioada aia s-ar putea sa nu intre in competitie atunci si sa nu castigam timp pentru primele runde asa cum ai vrea tu. Din alt punct de vedere e bine, si cred ca e mai important asta, pentru ca vom putea vedea filme care ar n-ar fi participat, eliminate odata cu regizorul, dar inainte de a le discuta. Legat de previziuni as vrea metode de departajare. Dupa cum am mai spus, fiecare primeste un numar de puncte egal cu numarul grupei... in caz ca prezice corect desigur. As mai propune punctarea dubla in caz ca cineva prezice corect o egalitate. Pentru ca pana la urma nu-i obligatoriu ca numarul de voturi sa fie de-o parte sau de alta. Vorbind de asta, in caz de egalitate ambii regizori merg in runda urmatoare. Nu ma asptet sa fie prea multe cazuri de egalitate insa. O metoda de departajare ar putea fi punctajul total (doar voturi pentru) obtinut de regizorii pe care i-a sustinut. Alta ar putea fi numarul de regizori sustinuti ajunsi intr-o anumita runda. De exemplu cineva a sustinut pe X intr-o semifinala, iar in cealalta semifinala pe Y. Cineva prezice corect ca X va castiga prima semifinala si Y pe a doua, dar la finala greseste. Altul prezice corect ca X va castiga S1, dar gresit la Y pe S2. X ajunge sa castige si finala. In cazul asta al doilea participant are avantaj la departajare pentru ca a prezis corect mai multi regizori intr-o runda superioara. Acelasi lucru fiind valabil dinspre finala inspre primele runde. Astept pareri despre ce am zis in mesajul asta, mai ales despre concursul de previziuni. Incurca putin lucrurile, dar nu vreau sa renunt la el in speranta ca acum, ori pe viitor, ar putea exista si niste mici premii implicate. |
As avea urmatoarele propuneri pentru faza meciurilor:
- Persoana care a propus un regizor, nu are voie sa-l voteze in cadrul meciului. - Au drept de vot userii cu minim 30 de mesaje, postate in 5 zile diferite. Mi se pare o masura elementara de protectie impotriva trolilor si a tentativelor de frauda. Nici un user serios nu va avea de suferit din cauza asta: daca tocmai a descoperit forumul Cinemagia atunci ii va fi usor sa faca 30 de mesaje in 5 zile si apoi sa voteze. Atlfel, un cont se face in 3 minute si sunt sanse mari ca cineva sa profite de asta. - Voturile trebuie sustinute: asta include evident un comentariu relevant in momentul votului (deja s-a stabilit asta cred), dar si sustinerea punctului e vedere in momentul in care alti useri reactioneaza la comentariu. In cazuri la limita, Liviu are drept de decizie daca se ia in considerare votul sau nu. Sa dau un exemplu:
Quote:
|
Nu sunt de acord cu asta. Unii au nominalizat regizori pentru ca stiau mai bine filmele sale decat altii. In plus, e inegal numarul de regizori propusi de unii fata de altii. Daca se califica regizorii lor unii pot sa ajunga sa nu voteze chiar si intr-un sfert din meciuri. Si nu sunt sigur pentru ce e regula. Ma gandesc ca e impotriva vreunui bias, dar nu e neaparat vorba de asta, pentru ca poate una au nominalizat si alta au scris in previziuni. Eu oricum am incredere ca fiecare va vota in mod obiectiv. Apropo de asta, vreau sa se voteze in functie de filmele din meci, nu de celelalte filme ale regizorilor.
PS: Am terminat de alcatuit tabloul, il retusez putin si apoi trec la creearea topicului principal pentru turneu ce va contine regulamentul complet. Desigur, acesta va putea fi ajustat pana cand incepem, de aceea as vrea sa mai aud pareri despre problemele puse in discutie aici. Cu asta nu sunt de acord pentru ca o persoana serioasa, daca ar avea ca scop doar participarea in discutii, n-ar sta sa piarda timpul cu mesaje facute la panarama. Si de altfel chiar am vorbit cu cineva care mi-a zis ca s-ar putea sa participe si se incadreaza in tipul asta de persoana. Exista intr-adevar riscul clonelor, iar verificarea de ip nu va putea da roade in cazul tuturor. Asa ca o masura de precautie ar putea fi o argumentare solida in primele 3-5 meciuri la care participa. Cu ultimul punct sunt de acord. Alte pareri sunt binevenite pe subiectele astea. N-as vrea sa para ca iau de unul singur deciziile, dar incerc sa gasesc cea mai buna solutie pentru posibilitatea implicarii totale a oricui doreste. Vreau ca discutiile despre filme sa fie principalul punct in turneul asta si de asta ar trebui gasite cele mai bune solutii ca oricine sa poata face asta. |
Cand ai propus un regizor e normal sa tii cu el, asa cum tin unii cu echipa lor la fotbal. E mai greu sa fii obiectiv. Cred ca masurile pe care le-am propus ar da un rezultat mai corect, dar sunt de acord ca in primul rand conteaza filmele si discutiile si mai putin rezultatul.
|
Am incercat sa fac regulile pentru concursul de previziuni. Pana le termin si pe celelalte as dori un mic feedback. Vi se par corecte regulile? Ar mai trebui avut in vedere altceva? Si cel mai important... pentru mine :P Aveti o idee mai buna legata de strangerea previziunilor astfel incat sa nu-mi expun calculatorul unor "probleme tehnice"?
Quote:
|
Sunt curios...a descarcat vreo cineva tabloul? Ati gasit vreo greseala sau ceva de genul? Cat despre mesajul de mai sus... astept si pareri de genul "e bine asa". Doar sa stiu ca cineva a si citit chestia aia.
|
eu
|
Acum l-am descarcat. Ramin la parerea ca predictiile astea se caracterizeaza printr-un grad foarte ridicat de imprevizibilitate. But it's fun, so let's play...
Oricum, multumiri Liviu si din partea mea pentru intreaga munca depusa.<):) |
yahoo mail scaneaza atasamentele pe care le primesti, cu Norton AV. Am descarcat si eu tabloul. Tari meciurile ! Champions League kinda stuff. Ramane de vazut ce regizor e Barcelona si care film e Messi :) |
Eu n-am nici un program cu care sa deschid fisiere xlsx
|
Aceeasi problema.
|
Cred ca xlsx se pot salva si ca xls, care se poate deschide cu versiuni mai vechi de Excel. Oricum ideal ar fi un txt.
|
M-am gandit ca s-ar putea sa fie problema asta, dar am uitat sa pun si pentru varianta 2003. Cine nu are Excel deloc as recomanda instalarea sa. Daca este cineva care din diferite motive nu vrea sa utilizeze Excel sa-mi dea un mesaj privat si vom face in asa fel incat sa vada tabloul si sa-mi poata da si previziunile daca doreste.
Link pt excel 2003: http://www.4shared.com/document/gQLH..._regizori.html Am modificat si in mesajul cu regulile. Daca cineva vrea neaparat un txt pot face si asta, dar prefer excel, e facut pentru chestii de genul asta doar. Mersi Chambord. Stiam ca scaneaza, dar credeam ca nu au o protectie mai serioasa. |
Daca incerci sa deschizi un xlsx cu Excel2003 iti descarca automat un patch (bineinteles te intreaba mai intai) ca sa poti vedea fisierul. Asa ca pur i simplu se da un Open with ... si sa ai conexiunea la net pusa in momentul ala.
|
Am putea sa vorbim cu adminii poate pun la bataie un premiu pt castigatorul la predictii. ;;)
Si apropo de ideea ca la urmatoarea editie sa punem si cate o miza in bani, am putea folosi metoda si la predictiile pt Oscar (si Golden Globes sau ce mai vrem). Pe langa concursul cinemagia organizam si noi unul in paralel intre forumistii mai activi. Evident participarea fiind mai redusa ar fi mai fun si sansele de castig mai mari. Bineinteles nu sume mari. Ideea e distractia nu imbogatirea. |
Liviu, nu poti totusi sa incerci sa rezolvi cu subforum-ul? O fi ea prima editie, dar asta mi se pare un avantaj. Un subforum ar simplifica mult lucrurile, si astfel sunt sanse mai mari sa iasa mai bine decat cu multe topicuri la "Film in general".
De asemenea, daca am putea sa trimitem predictiile pana la o data anume, eu zic ca ar fi de preferat sa aflam filmele din primul tur inainte de 1 august (pana la urma fiecare poate vedea si restul filmelor care nu vor participa separat, daca doreste). In rest, de acord cu toate regulile. |
Ok, o sa intreb, dar ma intai sa primesc raspuns la celelalte 3 mesaje pe care le-am trimis Gloriei :P Se pare ca-i cam ocupata acum... sau cine stie, poate o fi in concediu.
Nu vrea sa afisez filmele pentru ca prima runda ar putea fi decisiva in ceea ce priveste concursul de previziuni. Sunt cele mai multe meciuri, acum apar regizorii mai necunoscuti care ar putea provoca surprize. E o metoda buna de departajare pana la urma si fara sa fie trecuta ca regula. Oricum va fi timp pentru vizionari. 4 filme pot fi multe la inceput (desi cred ca-i ok), dar cu timpul se va putea lua un avans considerabil pentru rundele viitoare din moment ce odata cu primele doua meciuri vor fi aflate inca 14. Eu as propune vizionare a 1/2 filme ale regizorilor necunoscuti pentru a le observa stilul. Ar putea fi un indiciu pentru modul in care se vor descurca in cadrul turneului. |
Cum se face departajarea in caz de meci egal ?
|
Nu se face. Ambii regizori merg mai departe.
|
Pai si in turul urmator ce se intampla ? Menage a trois ?
|
Cum sa mearga? Ti se da peste cap tot excelul si toate predictiile noastre :)) Trebuie sa faci ceva pentru departajare in caz de egalitate. N-as crede ca tragerea la sorti e buna. |
De ce sa se dea peste cap? In Excel e foarte usor sa-i scriu pe ambii, nu mi-e greu sa mai scriu intr-o casuta :P Iar la previziuni ambii primesc puncte, atat cei care au votat cu X, cat si cei care au votat cu Y. Eu nu vad nicio problema in egalitate. Din contra, apare sansa vizionarii unui film in plus pana la urma. Nu suntem la fotbal ca cinva sa trebuiasca eliminat neaparat :P Aici meciuri 1 vs 1 vs 1, desi putin mai incomode, nu sunt imposibile.
|
Eu cred ca o sa avem parte de mai multe rezultate de egalitate. Sunt dueluri prea tari, si pana la urma si la duelurile care par "clare" sunt sigur ca o sa fie surprize.
Iar ideea ta mi se pare foarte buna. Pana la urma vizionarea filmelor e motivul principal al acestui concurs, apoi discutiile si predictiile. |
Deci teoretic in finala am putea avea 32 de regizori ... adica exact atatia cu cati am plecat. Iar finala bineinteles se va incheia la egalitate.
Q: In excel, in F2 punem castigatorul finalei mici sau pierzatorul finalei mari ? |
Teoretic da, dar ma indoiesc ca se va inampla lucrul asta prea des. Intrebarea e urmatoarea, ati fi de acord cu sfarsirea turneului printr-o egalitate? Ma refer la finala mare. Sau ati prefera sa mai continue perioada de vot? Eu n-as avea nimic impotriva cu o egalitate in final.
In chenarele de completat sunt trecuti doar castigatorii, deci F2 reprezinta castigatorul finalei mici. |
Sau, poate şi mai mişto ar fi ca în cazul unei egalităţi să mai existe o rundă de departajare... în fond, ce concurs se termină cu egalitate?:-S
Desigur, e doar părerea mea.:) |
Dupa cum ziceam, nu suntem la fotbal sau alt sport. Regizorul castigator nu primeste niciun trofeu, niciun premiu. Si daca ei chiar sunt egali, adica pur si simplu e prea greu sa spui ca un film e mai bun decat altul, mi se pare incorect sa prelungim doar ca unul din ei sa iasa castigator, cand poate ambii ar merita sa castige. Eu zic ca mai bine lasam perioada de o saptamana pentru voturi si care o fi rezultatul sa fie acceptat asa cum este.
|
ok, e bine şi aşa... în fond, nu contează atât de mult finalul cât exerciţiul în sine pe care îl propune concursul. (cel de a vedea cât mai multe filme de calitate)...
|
Eu sunt de acord cu ideea lui dragonfly. Astfel fiecare regizor ar participa cu un al saselea film, ceea ce inseamna doua filme in plus :D. Sau tu te refereai la inca o tragere la sorti din cele cinci filme ale fiecaruia? Cu asta n-as fi de acord...
Si legat de chestia cu finalistii (sau nu neaparat).. Sa zicem ca avem semi-finalele x-y si q-z. Pot sa aleg acelasi regizor si la F1 si la F2? Asta in ideea ca poate regizorul ales de mine in sferturi pierde si intra in finala mica, si astfel sa merg pe ideea ca o sa castige acolo. Sau dintre x si y in prima runda, sa aleg x pentru urmatoarea si y pentru runda a treia(chiar daca nu am ales y in runda doi, ci x). Sau trebuie s-o iau logic, adica care ar fi parcursul normal strict cu regizorii alesi initial, fara sa joc astfel la mai multe variante? /Scuze pentru eventuala exprimare gresita. |
Doar ca acel regizor s-ar putea sa nu aiba un al saselea film. Pe langa asta noi am stabilit o lista de 5 filme. Cum alegem al 6lea film in caz ca exista macar? Stam iar si facem selectie? Putem alege din lista deja facuta cu selectia, dar daca au fost nominalizate doar alea 5? Nu cred ca e o idee buna al 6lea film. In plus, as vrea sa fie regulile cat mai exacte si odata stabilit tabloul sa nu fie modificat.
Tragerea la sorti dintre cele 5 ar fi o idee mai corecta, dar sunt toate filme vazute deja, de asta nu o sustin. Mai corect mi se pare sa se prelungeasca perioada de vot cu inca o saptamana. Dar nu mi se pare corect nici asa. Perioada de vot ar trebui sa fie exacta pentru toate, sansele sa fie egale pentru fiecare meci. Cu cat nu se respecta unele reguli, cu atat exista sansa departarii si mai mari de regulament. Eu sustin ca egalitatea sa ramana egalitate, nu vad de ce ar trebui in cazul de fata sa fie un castigator cert cand poate nici nu ar trebui sa fie. Legat de a doua problema, trebuie sa completezi logic. |
Eventual, în caz de egalitate, s-ar putea lăsa regizorii respectivi să participe la un turneu viitor dar cu alte filme? (adică să fie introduşi în lista de nominalizări şi dacă reuşesc să treacă mai departe bine, dacă nu, nu...) Eu cred că doi regizori în plus nu vor schimba cu nimic situaţia, mai ales că fiecare va avea dreptul să voteze dacă vor sau nu să îi vadă din nou... Aşa cred că ar fi toată lumea împăcată şi atunci se va decide cu adevărat dacă lumea îi vrea sau nu.
Sau, nu ştiu... cum vreţi L.E. Îmi cer scuze. Poate, întradevăr e mai bine să rămână lucrurile aşa cum au fost stabilite de la bun început, fără nicio regulă în plus sau în minus... Chiar nu vreau să enervez pe nimeni sau să schimb bunul mers al lucrurilor pentru o plăcere personală şi subiectivă până la urmă... |
Legat de previziuni eu am niște nelămuriri.
Completez doar prima rundă și apoi după fiecare rundă completez din nou? Completez totul de la început? Ziceați ceva de egalități. Ce completez acolo? Pe ambii? Cât obțin dacă e egalitate și eu îl aleg doar pe unul? La fel, câte puncte se iau dacă eu zic că e egalitate, dar nu e? Întrebarea e pentru toate rundele. Meciurile A1 vs. A2 și A3 vs. A4 sunt primele și apoi se desfășoară cronologic următoarele în ordinea din fișier? |
Originally Posted by sergiuseling:
Se completeaza integral :D
Unul singur. Daca e egalitate primesc puncte atat cei care l-au votat pe X, cat si si cei care l-au votat pe Y. Deci am raspuns si la intrebarea "câte puncte se iau dacă eu zic că e egalitate, dar nu e?"
Da. |
Am înțeles cu o singură excepție: cazul când eu spun că e egalitate și nu e. Eu am înțeles că aș primi un punct, la fel ca în cazul în care aș nimeri câștigătorul. Și nu prea pare logic.
|
Scuze, am raspuns la mai multe intrebari odata si nu s-a mai inteles bine. Nu ii poti completa pe ambii, adica nu poti spune ca e egalitate. Tu completezi unul si in caz de egalitate vei primi punctele ca si cum ai prezis corect. Aveam mai devreme o idee, ca sa se poate prezice egalitatea si sa primesti dublul punctajului, dar am renuntat la ea.
|
Ok, acum am înțeles. Am și completat și îți trimit fișierul.
|
Nu stiu daca s-a discutat asta pana acum dar cum pot sa completez tot tabloul daca nu am vazut 70-80% din filmele regizorilor propusi?La unii chiar n-am apucat sa vad nimic...
Inca un lucru care nu mi-e clar e cum se da un o predictie la un duel?Adica se pun filmele X si filmul Y ale celor 2 regizori sau se bazeaza pe toate filmele fiecaruia care au fost propuse? Scuze dar n-am mai avut asa de mult timp sa verific thread-ul si din cauza asta intreb pentru ca vad ca se discuta mai mult de punctaj. |
Dupa cum am mai spus, norocul e un factor important. Mai sunt inca vreo 2 saptamani pana incepe, deci pana se termina perioada de trimitere a previziunilor. Daca vrei poti sa mai vezi filme de-ale lor in perioada asta, macar ale celor de la care n-ai vazut nimic.
La predictie te iei dupa toate cele 5 filme, pentru ca nu stii inca cu ce film va participa in runda x. Sau poate esti tu prevazator si crezi ca din cele 5 filme o sa cada cel mai slab si o sa fie eliminit, desi celelalte 4 sunt mai bune. |
Quote:
Va rog frumos sa va dati cu parerea asupra regulilor. S-ar putea sa fi pierdut din vedere anumite aspecte. Am nevoie neaparata de pareri pana maine dupa-amiaza pentru ca foarte probabil nu voi mai avea acces la net pentru o perioada si inainte de a pleca vreau sa deschid topicul principal de desfasurare, primul mesaj continand cele 3 blocuri de reguli (desfasurare, votare, previziuni). Daca in perioada cand sunt plecat se observa ca ceva trebuie adaugat/modificat voi face lucrul asta cand ma intorc, inainte sa incepem, dar ar fi preferabil sa fie schimbat cat mai din timp. Imi cer scuze ca postez regulile asa tarziu, am fost foarte ocupat in ultimul timp. LE: Adaug aici si regulile pentru peviziuni.
Quote:
|
All times are GMT +2. The time now is 12:26. |