![]() |
danonino esti misogin, hth
|
sau realist..
|
Veste buna: sezonul 2 se apropie cu pasi mari, au aparut deja reclame scurte pe HBO. Cu o mare si placuta surpriza: Victor Rebengiuc la orizont!!!
|
E tot mai aproape, mai e o saptamana si incepe sezonul doi! Sper ca asteptarile celor ce apreciaza acest remarcabil serial sa fie rasplatite!
|
Sezonul 2 al serialului românesc În derivă, cu Marcel Iureş în rol titular, va avea premiera pe micul ecran al abonaţilor HBO pe 5 noiembrie, de la ora 20.30. Noul sezon se lansează cu sloganul "Drama e în detalii", susţinut de o atenţie sporită a noului regizor - Constantin Popescu Jr. - faţă de reacţiile protagonistului, psihoterapeutul Andrei Poenaru. Am vazut saptamana trecuta primele trei episoade din noul sezon, cu ocazia evenimentului organizat de cei de la HBO, si pot spune urmatoarele:
Camera însăşi se erijează într-un psihoterapeut tăcut, ce urmăreşte ceea ce se spune dincolo de cuvinte. Tăcut, dar curios. Pentru că această cameră a lui Constantin Popescu îşi priveşte personajul din neaşteptate unghiuri, insistă asupra mimicii şi gesturilor eroilor; îi explorează inclusiv prin travellinguri circulare, ca pe nişte produse într-un clip publicitar, e voyeuristă. Aşteaptă ca personajul din cadru să se dezbrace de mască, până la suflet. O altă alegere temerară - pe lângă cea cu travellingul circular, propriu videoclipului sau reclamelor - sunt cadrele plonjate... Un pericol iminent sau o entitate care veghează asupra personajelor jucate de Victor Rebengiuc şi Marcel Iureş e sugestia. Dar oare asta a dorit regizorul să spună? Cert este că se observă la regizorul noului sezon o dorinţa accentuată de ieşire din monotonia pe care cadrul cu două personaje în dialog o presupune. Regia şi montajul chiar reuşesc să dea noului sezon dorita dinamică, în contrapondere cu liniaritatea primului sezon. |
Gata, asteptarea a luat sfarsit! In seara asta incepe!!! Sa speram ca toate cele 35 de episoade vor fi de calitate!
|
Originally Posted by Gloria:
Gloria, multumesc pentru precizari! Sper ca acest al doilea sezon sa se ridice macar la nivelul primului! |
2.1 Exista oameni pe care, oricat ai incerca sa ii ajuti, nu ii poti multumi pe de-a intregul. Personal cred ca acela care o cauta in permanenta cu lumanarea nu are cum sa nu o gaseasca. Avem cateodata tendinta de a ne acuza ca nu am facut tot posibilul, dar cine stabileste limita ? Inceput foarte promitator de sezon, innobilat de o scena foarte interesanta si foarte bine jucata de Iures si Zamfirescu senior. Interesanta si placuta aparitia Lilianei Tofan, s-o mai vedem...
|
2.2 Atunci cand parintii divorteaza, copiii sunt primii care sufera. Cand divortul nu e pe cale amiabila e si mai complicat, e teribil de greu pentru un copil in varsta de 10 ani sa se afle intre ciocan si nicovala. E normal ca adulti sa gandim sa ne fie bine dar trebuie sa mai luam in calcul si responsabilitatea, nu numai placerea. Ca orice copil, Dan Hurduc e o aparenta agreabila.
|
2.3Mircea Diaconu. O mare valoare a scenei si ecranului romanesc terfelita de neica nimeni pentru ca a indraznit sa se bage in mocirla crezand ca poate imbunatati ceva. S-a retras scarbit, Romania a mai pierdut o sansa, mizeria morala a mai castigat o noua batalie. Cam asta-i si personajul lui Dinu Damian, un mare actor silit sa isi duca existenta intr-o tara aflata in deriva. Nu de altceva, dar nu putem pleca chiar toti...
|
2.4 Te pregatesti sa faci foarte important in viata, poate sa fie chiar pasul cel mai important. Esti tanara, plina de pofta de viata, ai multe idealuri pe care ai vrea sa le implinesti. Deodata apare ceva care ameninta sa distruga totul. Bineinteles ca in atare situatie e nevoie de ajutor, de mult tact... Interesanta aparitia Ralucai Aprodu, s-o mai vedem!
|
2.5.: Intalnirea marii iubiri din tinerete inseamna un moment emotional foarte intens, mai ales atunci cand vine intr-un moment de cumpana, cand simti ca te scufunzi, cand simti ca viata ta pluteste in deriva. Va fi dezvoltat acest moment sau va ramane un simplu intermezzo? Ne vom lamuri in vinerile urmatoare...
|
2.6: " In definitiv imi esti dator un copil". Aceasta replica taioasa, categorica, a fost rostita doar la figurat, sau se poate lua in considerare ca si la propriu? Parca s-au facut oarece apropouri, in definitiv, asa cum spune si sloganul, drama sta in detalii...
|
2.7 In cuplurile care se despart din motive nu foarte intemeiate exista de multe ori tentatia impacarii. Atunci cand mai e la mijloc si un copil e si mai dificil. Ruxandra pare gata de concesie numai ca Tudor... Finalul episodului e cel mai tensionat de pana acum in sezon si se urmareste cu sufletul la gura.
|
2.8: Cine are parinti pe pamant, nu in gand
Mai aude si-n somn glasul lumii plangand Cine are parinti inca nu e pierdut Cine are parinti are inca trecut. Sunt versurile unui poet urias, la propriu si la figurat, imi vin mereu in minte cand e vorba de parinti si copii. Dramele lui Dinu si Andrei sunt impresionante... |
2.9: Ce poti sa faci atunci cand stii foarte bine ca un om are nevoie cat mai urgenta de ajutor, ca daca nu apeleaza la un tratament viata ii este pusa iremediabil in pericol? Cei mai multi dintre oameni au tendinta de a amana confruntarea cu raul si nu sunt de condamnat. Foarte bine regizata confruntarea din finalul de episod, recital actoricesc cu Marcel Iures si Raluca Aprodu!
|
Sabin, te rog pune de acum inainte intr-o singura postare descrierile la episoade, sau gandurile. Vezi ca la fisa serialului de pe Cienamgia exista sinopsis pentru fiecare episod. Deci avem acces toti la ele.
|
Gloria, imi pare rau ca te-am deranjat desi nu inteleg motivele. Eu NU descriu episoadele, nu e vorba de sinpopsis ci e vorba de ganduri provocate de fiecare episod. Sa inteleg ca e vorba de un pic de cenzura? Ar fi trist sa fie asa... Probabil ca deranjez prin faptul ca scriu cam mult despre un serial ROMANESC si nu-i la moda sa scrii laudativ despre ai tai. Atat timp cat voi mai putea, voi face ce-am facut si pana acum iar amenintarile nu ma sperie!
|
2.10: Na, ca avuseram parte si de scena cu politist, ca doar suntem in Romania si se intampla des. Mi-a facut placere sa il revad pe Marcelo Cobzariu, aici in rol serios nu precum in "Ultimul stinge lumina" acolo unde era delicios in rol comic.
|
Al doilea sezon i-a dedicat zilele de luni Ioanei, o avocata de succes care are serioase probleme in viata personala. Am descoperit-o cu aceasta ocazie pe LILIANA TOFAN, o actrita care interpreteaza convingator rolul care i s-a oferit. Cineva, impreuna cu care am vizionat serialul, afirma ca actrita nu are o dictie teribila, ca vorbeste prea repede, parca citeste pe prompter, nu transmite emotie. Subsemnaul nu e de acord cu acea asertiune. Cred ca Liliana si-a conceput bine personajul care in viata de zi cu zi face tot posibilul de a-si cenzura orice fel de emotie dar care, in fapt, e atat de vulnerabil... Ramane de vazut daca o vom mai vedea si in alte filme sau seriale, a demonstrat ca ar merita.
|
Zilele de marti ale sezonului secund i-au fost dedicate lui Stefan, fiul lui Tudor si Ruxandra, familia aflata in divort dupa primul sezon. DAN HURDUC e un baiat foarte simpatic, nici nu avea cum sa fie altfel, copiii de varsta lui sunt intotdeauna asa cand sunt bine alesi la casting ceea ce se intampla si in acest caz. Ramane de vazut daca va continua sa faca o cariera in film. Ne amintim cu tristete ca Pistruiatul Costel Baloiu n-a reusit...
|
Fara indoiala personajul interpretat de VICTOR REBENGIUC a fost stalpul de rezistenta al celui de-al doilea sezon. Am asteptat intalnirile de miercuri cu placerea cu care urmaream in primul sezon, in serile de marti, confruntarile pe care Andrei le avea cu Victor, personajul interpretat admirabil de Vlad Zamfirescu, aschia care nu a sarit deloc departe de trunchiul tatalui Florin Zamfirescu. Au fost sase astfel de episoade la care am regretat ca se termina in doar maximum 25 de minute, al saptelea a fost dedicat fiicei Beatrice, bine interpretata de promitatoarea Crina Semciuc. Victor Rebengiuc a pus in acest personaj multe din framantarile sale si am avut senzatia unui fel de testament artistic in televiziune, acolo unde marele actor a jucat mult prea putin si din cauza faptului ca nu a avut oferte serioase, care sa il puna in valoare, si se stie ca sotul Marianei Mihut e selectiv in ceea ce priveste rolurile pe care le interpreteaza, si bine face. Cei care au avut ideea cooptarii "maestrului" in distributie merita din plin felicitari!
|
Serile de joi din sezonul secund au fost rezervate Clarei, studenta care are o foarte mare problema in a-si accepta diagnosticul prezumptiv. A fost pentru prima oara cand am avut ocazia de a o urmari la lucru pe RALUCA APRODU, tanara actrita care pana acum evoluase mai mult in productiile Mediapro. Raluca e o fata frumoasa si o actrita promitatoare, a avut cateva scene foarte reusite de-a lungul celor sapte episoade. De vazut si in "O luna din Thailanda"!
|
La fel ca in primul sezon Andrei s-a deplasat la final de saptamana la Maria pentru a se descarca, pentru a-si spune pasurile si a-si analiza viata care pluteste in deriva. Chiar daca n-a mai avut parte de cele cateva scene memorabile oferite in primul sezon MARCEL IURES si-a facut din nou foarte profesionist treaba. L-am vazut in mai la Caracal in "O scrisoare pierduta" unde il interpreteaza fabulos pe Catavencu, intr-o maniera complet diferita, dar nu mai putin valoroasa, comparativ cu Octavian Cotescu. Buna in rol si TAMARA CRETULESCU, aceeasi prezenta discreta, linistitoare...
|
Sezonul doi din "In deriva" a ajuns la final. Americanii au facut si sezonul trei la "In treatment", are 28 de episoade si s-a difuzat in S.U.A undeva pe la sfarsitul anului 2010 asa ca putem spera si noi la o continuare, poate peste doi ani asa cum s-a intamplat si in situatia de fata. Este foarte laudabil ceea ce realizeaza HBO in promovarea productiei autohtone, asteptam cat mai iute si un serial original romanesc, ceva gen "Lumini si umbre", "Toate panzele sus". Din partea TVR-ului slabe sperante in vreme ce serialele Pro, cu exceptia lui "Las fierbinti", sunt
|
[quote=sabinalin]Sezonul doi din "In deriva" a ajuns la final. Americanii au facut si sezonul trei la "In treatment", are 28 de episoade si s-a difuzat in S.U.A undeva pe la sfarsitul anului 2010 asa ca putem spera si noi la o continuare, poate peste doi ani asa cum s-a intamplat si in situatia de fata. Este foarte laudabil ceea ce realizeaza HBO in promovarea productiei autohtone, asteptam cat mai iute si un serial original romanesc, ceva gen "Lumini si umbre", "Toate panzele sus". Din partea TVR-ului slabe sperante in vreme ce serialele Pro, cu exceptia lui "Las fierbinti", sunt de neprivit...
|
All times are GMT +2. The time now is 22:09. |