![]() |
@danonino : Tot ce-ai inteles din ce-am postat e ca umblu in discoteci(sa-mi arati si mie unde am spus ca nu-mi amintesc)?!...
Originally Posted by AndreiStefan:
...si ca te corectez gramatical?!:)) abordezi o problema de cultura muzicala si te adresezi cu "mă lasi,mă..." :-? Ma repet pentru ultima oara, cine iti da tie dreptul sa judeci sau sa clasifici pe cineva pentru ca asculta sau danseaza pe nu-stiu-ce melodie?! Stai in banca ta ca nu te-ai nascut cult si nici nu dai pe din-afara de cunostiinte in sfera muzicii! Si cu asta am incheiat poti sa zbieri si sa faci pe mascariciul cat doresti, are dreptat dragonfly_drk, nu meriti efortul...esti numai bun de evitat! |
Originally Posted by vave:
Acum, probabil, depinde si la ce fel de liceu te uiti. Sunt licee in care educatia/bunul-simt e inexistent, si licee in care acestea sunt cat de cat valorificate. Eu, personal, sunt multumita de colegii pe care-i am (in mare parte). |
da, ai dreptate. am si eu doi veri. si uitandu-ma acuma la ei, realizez cat sunt de schimbati. ala mic e in clasa a 5-a si are deja telefon cu touch-screen plus cont pe facebook si vreo trei prietene. cel mai mare e deja versat. in clasa a 7-a umbla cu taxiul si are banii lui... ma sochez cand vad cat sunt de schimbati. cum se maturizeaza atat de devreme si fac niste chestii pe care eu le faceam in liceu nu in clase atat de mici. si culmea, au trait in acelasi mediu ca si mine... ce i-a schimbat, a fost anturajul, care de la o generatie la alta, de la un an la altul, se schimba vazand cu ochii. si incerc sa imi dau seama daca e bine sau nu ce se intampla. pe de o parte e ok, ca invata de mici sa fie responsabili. pe de alta, nu e bine pentru ca nu mi se pare varsta potrivita pentru niste copii sa invete valoarea banului. pentru ca banul i-a transformat in niste baieti cu aere... :( |
Originally Posted by danonino:
ce-ti mai place sa provoci... primesti satisfactie?>:) |
cum a spus si rapture, depinde de licee...am facut si eu primii 2 ani de zile('99 - '01) intr-un liceu cu probleme...si incepusem sa ma adaptez stilului din liceu...dar dupa ce m-am mutat intr-un liceu mult mai bun din orice punct de vedere, ultimii 2 ani au fost chiar cei mai frumosi si datorita colectivului cu care sunt si astazi bun prieten.
Originally Posted by dragonfly_drk:
da...dar acelasi comparatii le facea si sora mea(mai mare cu 6 ani) cand eram eu la liceu..."ca ea n-a facut balul bobocilor in club", "ca ea nu chiulea de la ore sa joace biliard", "ca ea nu avea banii de buzunar pe care ii aveam eu" etc etc etc... Intr-adevar diferentele sunt din ce in ce mai mari de la generatie la generatie si uneori avem impresia ca cei mai tineri nu stiu sa aprecieze ceea ce li se ofera...dar mai mult ca sigur la fel eram priviti si noi...;) Cu adevarat problematic pt generatia actuala(de liceu) sunt magazinele de vise...desi exista lege sa fie la o distanta anume de institutii de invatamant, chiar la mine in cartier este un magazin situat intre 3 licee la o distanta mai mica de 1 km de fiecare Cum ar fi peste cativa ani sa ii auzim pe cei de 15-16 ani de acum, comentand despre cei mai mici tot felul de chestii...nu m-ar mira ca peste cativa ani liceul sa fie o intalnire virtuala purtata de acasa intre elevi si profesori:-? Pana la urma, cred ca fiecare generatie e OK in felul ei, atat timp cat isi pastreaza venele si nările intacte de droguri sau sanatatea lor si a altora departe de orice alte ganduri "necurate"... |
Absolut magnific! Si inca ma tem ca si nivelul ala e mai ridicat decat in realitate. Acum doar doi ani dadeam si eu bacul, iar persoane care n-aveau absolut nicio treaba cu matematica au luat peste unul care era prezent in fiecare an la nationala si cu premii pe la alte concursuri importante.
|
sunt deacord cu Liviu si in Bistrita cand am dat eu Bacul era si oral, iar la final cei ce nu stiau mai nimic aveau note mai mari decat cei care erau olimpici si nu copiau la Bac.
|
Unii nu fac sportul datorita conditiilor din sali.La mine la liceu era sub orice critica sala de sport,daca bateai mingea de baschet se ridica praful de puteai sa-l tai cu cutitul si profu' de sport era tragator de elita,ii placea cogartu' la maxim deci motivatia de a face miscare nu exista.Adevarul e ca nici nu isi bateau capul sa renoveze sala si de acolo si dezinteresul elevilor dar sunt absolut de acord ca generatia asta devina supraponderala pe zi ce trece..De vina sunt parintii pentru ca nu-i invata ce sa manance,in schimb ii indoctrineaza chiar de mici cu McDonald's,KFC si alte fast food-uri pentru ca si ei la randul lor habar n-au de nutritie.Dupa cativa ani te trezesti ca plodul e cat malu' de mare si nu stii ce sa faci cu el.Sistemul de invatamant de la noi e praf,spagi,profesori necalificati care nu au rabdare sa explice incat sa inteleaga toata lumea,metode de predare care nu dau rezultate.Pe langa toate astea nici TV-ul nu ajuta cu nimic.Cum il aprinzi ce vezi?Zavoranu,Pepe,Columbenii si alte mizerii care nu fac decat sa prosteasca lumea si mai mult. Recunosc ca am dat si eu spagi prin liceu pentru ca eram lemn la matematica dar asta si pentru ca nu ma interesa absolut deloc materia,eu aveam inclinatii artistice ca sa zic asa pentru ca eram bun la desen si am ajuns la liceu de profil tehnic asta multumita repartizarii pe calculator.De vina am fost si eu ca n-am invatat incat sa ajung unde vroiam dar nici optiunile nu erau pe placul meu(liceul de arta).Acum ai mai multe sanse de a face ceva daca o arzi autodidact sau te duci la cineva calificat si inveti pentru ca de la scoala nu prea mai pricepi nimic.
Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca toti se mandresc ca erau beti morti cu o seara inainte sau ca n-au mai citit o carte de cand erau mici.Intradevar,foarte maturi adolescentii de acum.:| |
Intradevar.
|
Originally Posted by Kriss_Kringle:
This. Nu astept bac-ul cu nerabdare. Daca nu se schimba nimic in 2 ani va fi foarte urat. La matematica am probabil cel mai bun profesor din judet, la romana la fel. La contabilitate, care cica-i materie de baza la profilul meu am o vaca, care, mai mult ca sigur si-a luat bac-ul copiind iar facultatea a absolvit-o tot cu ajutorul spagii. Si ne mai intreaba diriginta de ce ne-am ales economic daca nu stim contabilitate. |
Originally Posted by chuckyfan:
Ce sa se schimbe si de ce va fi urat? |
Originally Posted by Liviu-:
|
Originally Posted by miercuri:
Exact. Tocmai de asta ma intrebam in ce sens sa se schimbe, asta dupa o schimbare in bine... ca nu cred ca vrea sa schimbe la cum era in anii trecuti :P |
Nu bacul e problema.Bacul e rezultatul a 4 ani de liceu,4 ani in care nu se face carte.Dezinteresul pentru invatamant la noi vine si din cauza ca dupa ce termini liceul sau eventual o facultate nu iti gasesti un loc de munca decent iar cei care invata si sunt elevi/studenti eminenti pleaca in afara dupa pentru ca aici in tara nu pot progresa.Din cauza asta nu mai e nimic bun in Romania pentru ca ne batem joc de oamenii de valoare si promovam leprele care nu fac nimic decat sa fure pana nu mai pot.
|
Rezultatele indica ca a fost o schimbare. Ca tot s-a mai copiat si s-au dat bani e total adevarat, probabil daca nu s-ar face asta deloc s-ar ajunge poate pe la <20%. E un pas totusi, incomplet, dar e. Problema e ca toata lumea trateaza cu indiferenta liceul ca-si permite, iar pana acum isi permiteau asta si la bac. Din cate se pare altfel decat cu frica nu se poate, asa ca macar de bac sa aiba frica de acum, poate asa mai invata ceva. Pana sa se rezolve lucrurile mai e mult, dar e un pas important si asta... @Kriss - Sa fim seriosi, dezinteresul nu vine de acolo. Dezinteresul e pur si simplu dezinteres. De ce ai invata atunci cand poti sa te distrezi tot timpul si sa faci ce vrei? Liceenii numai la slujba pe care ar avea-o peste nu stiu cati ani nu se gandesc. Chestiile de care vorbesti tu sunt cazuri mai izolate. |
|
Originally Posted by Liviu-:
Nu am zis ca e cauza principala dar e una din ele.Daca nu-i inveti de mici sa-si dea interesul nu poti sa ingrasi porcul in ajun.Vazusem un reportaj la tv si aratau ca in Suedia sau Danemarca elevii se duc la scoala,mananca acolo,fac temele tot acolo si deabia dupa aia se duc acasa.La noi asa ceva suna deja a SF. |
|
De asta cel mai important factor in educatia unui copil este parintele. Decisivi sunt cei 7 ani de acasa impreuna cu scoala generala. Abia apoi vine importanta profesorilor, ministerului etc.
Sa nu ne comparam cu state mult prea dezvoltate fata de noi. @mvpsebi =)) |
|
Originally Posted by mvpsebi:
|
Știi de ce-mi amintește mesajul tău?
De niște predici de la biserică, doar că în loc de copii se zice că nu ne ocupăm de suflet. |
Originally Posted by sergiuseling:
|
All times are GMT +2. The time now is 03:42. |