Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Succesul la public al filmelor romanesti (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=97535)

Angel2010 09 Nov 2010 10:05

Cum se face ca, multe filme romanesti care au avut succes la public nu au fost agreate de critica de specialitate? De exemplu, filmele lui Sergiu Nicolaescu, atat de balacarit pe acest forum ca fiind un regizor mediocru, se jucau cu casa inchisa si faceau milioane de spectatori care stateau de cu noapte la coada la bilete sa vada un film al lui Nicolaescu?

Lelouche 09 Nov 2010 13:58

Din ciclul - vorbi si nea Ion ca e si el om, incerc sa spun si eu citeva cuvinte.
Dupa ce am citit cu atentie cele trei pagini de expuneri, inclin foarte mult sa ii dau dreptate lui Ghevara si lui Keep. Intr-adevar, nu cred ca exista vreo "directiva" prin care sa recunoastem o nevoie acuta de cinematografie romaneasca,daca ea (cinematografia) nu ne satisface asteptarile; iar Keep aduce in prim plan o problema la fel de serioasa,cea a salilor de cinema, improprii vizionarilor si chiar a cinematografelor de provincie care achizitioneaza numai filme cu succes asigurat la public.
In alta ordine de idei, eu vad niste minusuri destul de importante in actul de expunere al cinemaului romanesc. Cineva spunea cu ceva posturi inainte ca sala de cinema e doar un mijloc. E adevarat, dar reprezinta un mijloc al draqu de important. Cind mergi sa vizionezi un film, poti sa fi tu cinefilu' cinefililor, ca daca stai pe un taburet, timpul trece,filmul curge si la sfirsit constati ca...........ti-a amortit curu. Si filmul de arta unde s-a dus? La draqu........Deci o sala de cinema trebuie sa-ti asigure totusi confortul unei vizionari relaxate. Cinematografia nu e o arta a lenei, inteleg asta, dar mi se pare normal sa o poti aprecia in conditii decente de relaxare fizica tocmai pentru a fi apt psihic. E cam ca mersul la biserica. Te inchini,te smeresti, te pocaiesti, dar daca zaci in genunchi o ora...........amorteala iti intuneca mintea. Nu tin neaparat sa intru in detalii de ordin religios sau psihologic,desi stiu ca sunt numeroase, pentru ca nu asta e motivul topicului.
In al doilea rind, printre minusuri,ar mai fi ...........actorii. Nu intru nici aici in cine stie ce profunzimi "abisale", ci ma voi referi la un singur aspect. E aproape o moda ca firmele de publicitate sa "folosesca" in reclamele sale, actori cunoscuti publicului. Asta asa, ca o garantie a produsului oferit spre consum. Ok, firma face clipul, targetul e atins sau nu, vinzarea se face sau nu. Cel care mi se pare mie ca pierde aici e........actorul. Prin reclama, actorul cistiga increderea cumparatorului vizat, dar isi pierde din pacate increderea sa in sine si in publicul viitor si trecut. Adica hai sa fim seriosi! Mai am sa-l vad pe domnul Albulescu facind reclama la pasta de lipit proteza Corega si ochii mi se vor sterpezi. Pai cum (bine se poate nu asta e neaparat problema) s-o mai privesc eu pe Maia Morgestern intr-un film "greu" (par example) cind mie imi suna in cap..............DonCafe............DonCafe....... ..
In sfirsit, cu unele afirmatii posibil sa fi exagerat,dar in mare astea mi se par mie problemele legate de cinematografia romaneasca si modul defectuos de receptare a ei.
Recunosc ca mi-au placut la nebunie : Operatiunea Monstru, Actorul si Salbaticii, Premiera, Croaziera, Nunta muta, Restul e tacere, Le concert (desi nu stiu unde sa-l incadrez : cinematografie romaneasca ori ba,desi regizorul e roman; si nu as vrea sa intru in "pacatul" de tip Herta Muller"),etc,etc

Lelouche 09 Nov 2010 14:11

Si din nou de la nea Ion zicere, fiindca e batrin si sclerozat si mai uita una alta.
E mai degraba o chestie de rica personala. Si mai mult ca sigur ca si altii au constat (ca nu sunt unicul!). Romanul nu are o cultura comportamental-adecvata de manifestare in sala de cinema. Bine, in afara familiei, nici nu stiu modalitatea de a-ti educa acest compertament. Dar cum exista forme de decenta in ceea ce priveste o sala de concert, o sala de muzeu, etc, ma gindesc ca exista o forma de decenta si in sala de cinema. Ori la noi, ca la nimenea. O astfel de decenta nu exista.

Asta asa mai mult ca off-topic si ca ooff-personal.

omudindulap 09 Nov 2010 14:28

Filmul, alaturi de muzica, este una dintre artele cu cea mai mare raspandire si adresabilitate, prin urmare, in sala de cinema se intalnesc toate categoriile sociale, intelectuale etc.
Teatrul, in schimb, se adreseaza, in general, unei paturi mai restranse, civilizata, educata, cultivata etc.
Pe cale de consecinta, la teatru nu se mananca pop-corn, iar in sala de cinematograf, devenit un spatiu personal, se intregesc familii, se lamuresc unele chestiuni de maxima importanta pentru membrii turmei s.a.

Lelouche 09 Nov 2010 14:38

omuledindulap, in principiu ai dreptate. numai ca nu stiu cum draqu in sala de cinema, bunul simt si "corectitudinea" vis-a vis de "celalalt" se pierde pe undeva pe la intrare.................in univers.
Exemplul clasic de care ma lovesc de fiecare data inevitabil si imuabil : incepe filmul, lumina se stinge, trec 2-3 minute si apar intirziatii. asta nu e o problema,dar intirziatii sunt si cei mai zgomotosi. ridica rindul, se foiesc, isi scot floricelele, isi cauta sosurile aferente,sucurile, isi aseaza hainele,le cad gentile,etc. Mama ei de viata............Nu suntem cu totii obligati sa suportam toti retarzii care intirzie la film.
Si by the way, nimeni nu se mai uita in ziua de azi la genericul de final al filmului? Pe toti parca ii ridica catapulta de pe scaune............

Pitbull 09 Nov 2010 14:44

Originally Posted by Lelouche:

daca stai pe un taburet, timpul trece,filmul curge si la sfirsit constati ca...........ti-a amortit curu. Si filmul de arta unde s-a dus? La draqu........Deci o sala de cinema trebuie sa-ti asigure totusi confortul unei vizionari relaxate.

Am cunoscut pe cineva care a väzut pentru prima oarä "Romeo si Julieta", de Zeffirelli, asezat pe jos lângä peretele sälii video de la Union, aproape sub ecran, pe jumätate gol, cä dacä stätea cu tricoul pe el în zäpuseala din etuva aia, ar fi lesinat de cäldurä. La sfârsit, voia neapärat sä-l joace pe Mercutio, si spera ca-n grupa mare sä aibä serbäri cu piese de Shakespeare, nu tot cu iepurasi, rätoi si ghiocei vorbitori. (Ghinion... N-a mers.)

Lelouche 09 Nov 2010 14:46

vorbim de pasiuni sau de mase?

omudindulap 09 Nov 2010 14:47

omuledindulap, in principiu ai dreptate. numai ca nu stiu cum draqu in sala de cinema, bunul simt si "corectitudinea" vis-a vis de "celalalt" se pierde pe undeva pe la intrare.................in univers.

Nu cred ca poti pierde ceva ce nu posezi (bun simt). Ma indoiesc de faptul ca un om civilizat isi pierde aceasta calitate odata cu intrarea in sala de cinematograf. Nu, ea pur si simplu nu exista la acele specimene de care vorbesti. E lipsa de educatie, mentalitate, cultura etc.
Si ma indoiesc ca afara se intampla altfel. Poate infirma cineva, dintre cei care-au fost si pe alte meleaguri.

Pitbull 09 Nov 2010 14:51

vorbim de pasiuni sau de mase?

Intre grupele mijlocie si mare, nu prea poate fi vorba de pasiune cinefilä.

Lelouche 09 Nov 2010 15:13

Pitt, probabil ca nu sunt eu prea inteligent de vreme ce nu ma prea prind de subtilitatile tale de exprimare.............

Pitbull 09 Nov 2010 15:16

Reciteste cu atentie mesajul - sigur ai sä te prinzi. ;)

Lelouche 09 Nov 2010 15:44

in vino veritas?

Pitbull 09 Nov 2010 15:49

Huh? :|

redmen 09 Nov 2010 17:12

@ omudindulap si Lelouche

Nu cred ca tine neaparat de bun simt.Sunt convins ca daca s`ar vinde popcorn in incinta unui teatru ar fi la fel.Daca cinematografele nu impun anumite reguli degeaba se plange lumea.A inceput filmul,usile se inchid si nu mai ai voie sa intri.Nu e mare filozofie.Dar cinematografele nu se pot lipsi de banii pe care ii aduce un client (sau mai multi) care intarzie.

omudindulap 09 Nov 2010 17:53

Cu popcorn-ul poti veni si de-acasa. La teatru nu numai ca nu se mananca, dar, cu mici exceptii, nu se vorbeste. Se rade, se plange, se ofteaza, dar nu pe langa subiect. E vorba de o anumita tinuta care s-a impus si mentinut de-a lungul timpului.E cutumiar. E valabil pentru orice spatiu in care se inspira/expira arta. Arta impune respect.
Aa, la Twilight sau la Harry Potter, la filmele comerciale (so called popcorn movies), se rage, se fac gratare, insa la Cinemateca sunt convins ca situatia e cu totul alta. Evident, si aici pot exista intrusi, dar per total cred ca atmosfera e una de FILM.

Lelouche 09 Nov 2010 22:17

Sarind cumva de la una la alta, as vrea sa amintesc si chiar sa apreciez aparitia de ceva vreme pe esplanada (era sa zic esafodul) editoriala a Film Menu. Acu', ca multi m-or improsca sau nu, asta conteaza prea putin. Eu apreciez eforturile lor depuse in slujba cinematografiei pe plaiurile mioritice. Altceva de gen, oricum nu prea avem.
Numai si daca stau sa ma gindesc ca suedezii au o biata foaie (volanta si care apare numai in format electronic) publicata de Swedish Film Institute si tot putem spune ca stam mai bine; desi in domeniul cinematografiei si a puterii de producere si promovare a filmelor suedezii stau mult mai bine.
Am amintit de Film Menu fiindca dupa parerea mea, si astfel se contribuie la educarea cinematografica a "maselor". E important as zice.

P.S. Dar poate ca ma abat de la subiect sau poate chiar bat campii. Rog sa fiti ingaduitori si sa ma corectati unde gresesc.
Parerea mea.

Pitbull 09 Nov 2010 22:24

Film Menu e o revistä OK.
Nu mai zi "pärerea mea".

Lelouche 10 Nov 2010 08:48

Pina la urma, ca sa revin la unele nelamuriri de-ale mele, Le Concert il includem ori ba in meandrele cinematografiei romanesti?

rvn 11 Nov 2010 13:37

lelouche,
cred ca ai deviat de la tema initiala.
aici vorbim despre succesul la publicul larg,nu la cel care citeste revistele de cinema, ca deja acela se incadreaza la alta categorie...
nu stiu in ce masura pot influenta conditiile din cinematografe, dorinta publicului de a merge la vizionarea unui film romanesc.personal, as zice ca foarte putin, toeretic asa ar trebui.
in nici un caz nu este asta cauza declinului popularitatii acestuia, ci faptul ca romanii pur si simplu refuza sa mai ia contact cu cinema-ul autohton, conform ideii ca tot ce vine din afara e bun si ca ce se face in Romania este prost.
gresit. ieri, se discuta despre "Medalia de onoare", daca va avea succes la public sau nu.
eu nu cred ca aparitia lui Ion Iliescu pe afis va avea vreo influenta prea mare pentru a atrage spectatorii la film si chiar daca ar fi asa, multi vor refuza sa-l vada, asa cum se intampla cu majoritatea filmelor din 'noul val".
desi nu este un film cu ritm alert si actiune, "Medalia de onoare"se incadreaza la categoria "bijuterii".pacat ca publicul romanesc nu distinge cantitatea de calitate. pacat ca ne invadeaza mintea si ochii noua generatie, a filmelor incropite din desene animate sofisticate si refuzam sa acceptam ce-i al nostru, ce ne-ar emotiona si ne-ar face sa intelegem de ce filmul romanesc e apreciat de straini si hulit in tara lui.

StefanDo 11 Nov 2010 13:41

nu mai zice

rvn 11 Nov 2010 13:43

Originally Posted by StefanDo:

nu mai zice

mi s-a ridicat bann-ul sau nu?

StefanDo 11 Nov 2010 13:52

era pentru pit

rvn 11 Nov 2010 13:56

subtil si.. inofensiv.

StefanDo 11 Nov 2010 14:02

n-ai inteles

Pitbull 11 Nov 2010 14:19

Cu chin, cu vai, am înteles eu - desi a trebuit sä scormonesc.
Ideea ar fi urmätoarea:
Nu mai zice nu mai zice färä citat cu nu mai zi, când au trecut douä mesaje si-o zi de când am zis nu mai zi în loc de a zice nu mai zice.
(Wow, din asta fac exercitiu de vorbire, la actorie!)

Lelouche 11 Nov 2010 23:24

ok rvn am inteles mesajul tau. in cazul asta, cind o sa am timp o sa initiez un topic care va face referire tot la cinematografia romaneasca, numai ca o sa ma opresc asupra modului si conditiilor de receptare proprii vizionarii unui film, cu trimiteri dese la filmul romanesc.

rvn 12 Nov 2010 20:08

esti liber sa faci ce doresti.suntem intr-o tara libera.
dar, lelouche, discutia va fi ca si aici:invartire in jurul propriei cozi, asa ca..mai bine ramai pe pozitie si daca mai ai ceva de spus, poti spune foarte bine si aicea.

Lelouche 12 Nov 2010 21:23

Si tot legat de subiectul cinematografie romaneasca, propun spre lectura (si poate reamintire), urmatorul articol : Dan Nutu
Ideea de a posta articolul de mai sus mi-a venit dupa ce am citit ALS

rvn 12 Nov 2010 21:48

Dan Nutu a fost "copilul teribil" al cinema-ului romanesc in anii lui de glorie.
uite, filmele cu el au ramas si unii le urmaresc cu placere si astazi. si tot cu placere isi amintesc si de el.sunt curioasa: peste 20-30 de ani, de care filme romanesti isi va mai aminti publicul?tot de astea?si de care ACTORI?????

redmen 14 Nov 2010 12:43

Vazut aseara "Marti,dupa Craciun".Baga in film niscai injuraturi,niste nuduri,o glumita doua despre McDonalds si Iglesias si ai succes la public.Nu o sa inteleg niciodata ce e asa de ras daca cineva injura intr`un film,sau daca vezi o pula intr`un film,si cum asta este un criteriu sa spui ca ti`a placut un film.Probabil se trage de pe vremea comunismului cand sexul era un subiect tabu.

L.E. Cineva mi`a spus mai demult ca lui ii place sa se uite la filme romanesti "pentru ca sunt cu multe injuraturi".

rvn 14 Nov 2010 13:27

Originally Posted by redmen:

Cineva mi`a spus mai demult ca lui ii place sa se uite la filme romanesti "pentru ca sunt cu multe injuraturi".

cred ca acea persoana nu intelegea injuraturile neaose din filmele americane, ca sa-si dea seama de cate sunt acolo pe "metru patrat"(de pelicula).

redmen 14 Nov 2010 20:32

Vazut Boogie.Nu m`a impresionat absolut deloc.Poate ar fi iesit mai bine daca ar fi fost un scurt/mediu metraj.Sonorizare proasta,imagine proasta,tremurat de camera,poveste neinteresanta.Singura chestie care mi`a placut a fost faza cu paunii si referirea in discutia celor 3 despre cei 2 prieteni ai lor,Baciu si Radulescu.

danonino 14 Nov 2010 20:48

Originally Posted by rvn:

desi nu este un film cu ritm alert si actiune, "Medalia de onoare"se incadreaza la categoria "bijuterii".pacat ca publicul romanesc nu distinge cantitatea de calitate. pacat ca ne invadeaza mintea si ochii noua generatie, a filmelor incropite din desene animate sofisticate si refuzam sa acceptam ce-i al nostru, ce ne-ar emotiona si ne-ar face sa intelegem de ce filmul romanesc e apreciat de straini si hulit in tara lui.

Ti se pare tie ca producem filme asa de bune?

Dintre filmele aparute de dupa '90 (si vazute de mine), doar Filantropica iese in evidenta.

Filmul romanesc apare ca varianta mai lunga a unei stiri de la ora 5. Stirile de la ora 5 au mega-audienta. De ce s-ar mai duce lumea sa le vada la cinema, cand le poate vedea si la tv?

Pitbull 14 Nov 2010 21:09

Originally Posted by rvn:

pacat ca publicul romanesc nu distinge cantitatea de calitate. pacat ca ne invadeaza mintea si ochii noua generatie, a filmelor incropite din desene animate sofisticate si refuzam sa acceptam ce-i al nostru, ce ne-ar emotiona si ne-ar face sa intelegem de ce filmul romanesc e apreciat de straini si hulit in tara lui.

Räspunsul a venit de la sine.

rvn 14 Nov 2010 21:12

Originally Posted by danonino:

Ti se pare tie ca producem filme asa de bune?
Dintre filmele aparute de dupa '90 (si vazute de mine), doar Filantropica iese in evidenta.

hai sa-ti spun ceva, danone:
pana acum catva timp aveam niste prejudecati care constau in refuzul total de a mai vedea vreun film romanesc facut dupa 89, prejudecati fara sens, dar care puteau fi explicate prin suprasaturatia din anii comunismului.
cineva m-a convins ca nu e asa cum credeam eu.
acum incerc eu, acelasi lucru cu tine si anume sa te conving ca in Romania se fac SI FILME BUNE, nu se fac filme care se indentifica cu stirile de la ora 5. acelea sunt glumitele de sambata si duminica seara, de la tv.
de la "Filantropica" incoace s-au facut multe filme romanesti care merita vazute si apreciate si e pacat sa vorbim despre ele daca macar nu facem un efort sa mergem in sala de cinema sa le vedem , sa capatam o oarecare dimensiune a stadiului in care ne aflam ca evolutie a cinematorafiei dupa anii grei de comunism, pe care sunt convinsa ca n-ai apucat sa-i suporti, macar din punctul asta de vedere.
n-o sa insir aici vreun titlu. sunt amintite peste tot la sectiunea asta.
retine, danone: judeci pripit si mi-ar placea sa cred ca nu din cauza ignorantei.
p.s."Medalia de onoare" e un film uimitor, din toate punctele de vedere. ca sa-ti schimbi parerea gresita pe care o ai, te poti "vindeca" vizionandu-l. si apoi, ia-o in ordine descrescatoare pana la filmul lui Nae Caranfil. n-ai sa regreti, te-asigur.

danonino 14 Nov 2010 22:08

Eu nu ma referea la Moartea domnului Lazarescu, la filmele de gen, cu drame propulsate si tinute pe ecran de stirile de la ora 5.

rvn 14 Nov 2010 22:19

tot n-ai avea dreptate.
filmul romanesc actual nu e unul de consum.nu este digerabil.
de-aia exista discrepanta intre premiile obtinute la festivaluri si numarul de spectatori care platesc biletul ca sa-l vada.
despre asta ar trebui sa discutam, cum sa facem filme bune dar in acelasi timp si cu succes la marea masa a publicului...

redmen 14 Nov 2010 22:24

Poa` sa scoata un regizor roman un film dupa reteta hollywoodiana,cu actiune,umor,drama efecte si tot ar fi in zadar.Criticii l`ar desfiinta total pe motiv ca romanii trebuie sa faca numai filme de arta,iar publicul roman s`ar uita la afis putin si ar zice "alt film romanesc de cacat,bag pula ma duc sa vad ce e nou pe filelist".

rvn 14 Nov 2010 22:37

Poa` sa scoata un regizor roman un film dupa reteta hollywoodiana

si de ce trebuie sa folosim retete straine, mai ales de-alea hollywoodiene?
sarmalele si micii nu pot fi facute de americani ca sa aiba gustul din Romania, noi de ce sa incercam inutil sa vindem hot-dog la fiecare colt de strada?

Liviu- 14 Nov 2010 22:37

Poa` sa scoata un regizor roman un film dupa reteta hollywoodiana,cu actiune,umor,drama efecte si tot ar fi in zadar.Criticii l`ar desfiinta total pe motiv ca romanii trebuie sa faca numai filme de arta,iar publicul roman s`ar uita la afis putin si ar zice "alt film romanesc de cacat,bag pula ma duc sa vad ce e nou pe filelist".

As zice ca "Filantropica" e un film facut in stil american. Nu cu actiune si efecte ce-i drept...

Pitbull 14 Nov 2010 22:44

Regret, Liviule - dar nici nu poate fi vorba.
E rafinament de tip european clar. Stilul american e cu totul altfel.
Probabil i l-ai atribuit datoritä dinamismului si vivacitätii.

danonino 14 Nov 2010 22:49

Ce? Ti se pare foarte folosit stilul ala? Nu stiu foarte multe filme americane care sa il fii folosit

Mie imi aduce cu cel folosit in Lord of War, desi nu e chiar omniscient Ovidiu.

Are mai putina importanta provenienta stilului. El isi face treaba in Filantropica, mentine atentia, spectatorul e acaparat de film, stabileste mai usor legatura cu personajul, creand empatie, cel ce vizioneaza devine acaparat de film.

rvn 14 Nov 2010 22:49

cred c-ar fi o greseala sa incepem sa imitam filmele de consum americane.
ar iesi o tocanita romaneasca amestecata cu un Big Mac, de toata rusinea.
ar rade si curcile de noi, ne-am pierde identitatea( in materie de produs filme), ceea ce ar fi extrem de nasol.

Liviu- 14 Nov 2010 22:59

Originally Posted by Pitbull:

Regret, Liviule - dar nici nu poate fi vorba.
E rafinament de tip european clar. Stilul american e cu totul altfel.
Probabil i l-ai atribuit datoritä dinamismului si vivacitätii.

Adevarul e ca a trecut ceva timp de cand l-am vazut si a fost o singura vizionare, dar atunci cand l-am vazut ma ducea cu gandul mereu la filmele americane, dar cand zic american nu ma refer nicidecum la stilul de dupa 90. Nu era din cauza dinamismului si a vivacitatii, dar poate ma insel eu...

Originally Posted by danonino:

Ce? Ti se pare foarte folosit stilul ala? Nu stiu foarte multe filme americane care sa il fii folosit

Nu mi-e clar cui te adresezi. Mai ales in prima parte.

redmen 14 Nov 2010 23:02

Noi nu avem o identitate in cinematografie,cum nu avem identitate in multe alte lucruri.Este un defect al romanilor.Si oricum singurul meu criteriu este simplu : filme bune si filme proaste.Restul e o mare aberatie.

@Pitbull si Liviu : Poate nu o fi construit Filantropica pe modelul american dar e un film care l`as vedea luat si facut remake de studiourile americane,si care s`ar bucura de ceva succes.

Pitbull 14 Nov 2010 23:05

Uite, un exemplu elocvent - vechi, ce-i drept...
Cele trei filme ale serialului cu "...ardelenii".
Tentatia de a imita stilul western (în primul rând american - dar si spaghetti sau german) era inevitabilä. Totusi, Pita si Veroiu (care atunci erau la apogeul carierei - în sens bun) au stiut s-o evite: în fiecare dintre cele trei filme, unele elemente de stil western consacrat erau preluate discret si reformulate - nu într-un stil românesc, acesta nefiind deloc definit, ci în stilurile lor personale. De-aia au si fost atât de reusite cele trei filme (în ordine descrescätoare, zic eu: "Profetul...", "Artista...", "Petrolul...").

Lelouche 16 Nov 2010 08:47

Apropo de filmele bune romanesti. Aseara am fost la NCRR si am vazut - Ilustrate cu flori de camp.Au prezentat Mihai Fulger, Andrei Blaier si operatorul filmului. Sala a fost plina de tineri,iar domnul Blaier a fermecat cu blindetea domniei sale.
Filmul, o hilaro-drama m-a fascinat de la inceput pina la sfirsit. Din fericire cred ca este un film ce va rezista in timp, nu neaparat prin subiectul propus (desi a fost o tema importanta la vremea respectiva - '74) cit prin imagine si muzica. Mi-a placut enorm. Am simtit ca am cistigat o bucatica de suflet romanesc.
Blaier m-a incintat prin felul de a fi al domniei sale. Oricum, am avut o seara minunata.

rvn 16 Nov 2010 08:56

ce-mi plac sezatorile! gherghef sau goblen n-ati lucrat?

Pitbull 16 Nov 2010 09:22

Eu îmi amintesc o searä întru totul similarä din iarna lui 1976-77, la cineclubul Ecran Util, din Amzei (deasupra teatrului): erau începuturile amicitiei mele cu Blaier, un tip într-adevär cuceritor. Iar filmul e pe departe cel mai bun al lui. De remarcat cä, desi adoptä (în mod inconturnabil) pozitia oficialä anti-avort, nu e tezist, ci de o umanitate foaerte obiecvtivä.

Lelouche 16 Nov 2010 09:24

rvn,parca nu ne bagam daca nu vedeam..............amu' stiu eu ce sa zic? sa te bag in seama, sa nuuu..........am o dilema...............

All times are GMT +2. The time now is 09:18.