![]() |
Armele din film si masinariile sunt ceva nou, jocul care prinde realitate, dimensiunile paralele si civilizatiile create de regizor sunt un motiv bun.
|
E un film mediocru in care marketingul joaca un rol important.Iar personajul principal nu imi place deloc.
|
Originally Posted by danonino:
Referitor la partea cu "tipele sunt senzationale" (:-S)... ce-are a face asta cu calitatea unui film?Muzica sau efectele intr-un film sunt zero daca nu au un scenariu in spate, sau macar o prestatie actoriceasca/regizorala pe masura. Sa fim seriosi, daca si pe astfel de criterii se mai clasifica filmele... Nu prea poti recomanda pe un forum de "cinefili" (mai mult sau mai putin) un film doar pentru ca "tipele sunt senzationale, in special the good girl."; sau poti, dar nu cu o reactie gen "WTF", si fara o precizare serioasa asupra calitatii filmului inainte - asta sa zicem ca ai facut. |
Eu n-am vazut filmul. Mie mi-a sarit in ochi chestia cu tipele senzationale, adica chiar nu pot sa inteleg de ce ai pomeni de acest lucru cand recomanzi un film (e doar parerea mea, sper ca nu te-a indignat prea tare, dar chiar si ca o chestie generala mi se pare aiurea..).
Piratii din Caraibe are un fan-base foarte mare printre cei care nu prea urmaresc filme, adica aceia care vad un film-doua pe saptamana maxim, si asta de obicei la cinema cu prietenii (si acelea sunt filme gen Fast and Furious, Harry Potter, Lord of the Rings etc.), iar restul considera franciza una ok - si asta mai mult pentru Johnny Depp. Eu n-am vazut niciun film din serie (poor me, dar nu prea sunt genul meu de filme; nu prea urmaresc filme comerciale), dar nu cred ca poti sintetiza tot scenariul intr-o afirmatie gen "blesteme ce se adeveresc, inima care bate in nisip". Si oricum filmul nici nu-si propune sa aiba cine stie ce scenariu, e doar un film facut pentru a place la public si pentru a scoate cat mai multi bani din el. Iar legat de chestia ca de ce se ia lumea de Tron si nu de Pirati, pai in primul rand Piratii din Caraibe s-a lansat oficial de doar cateva zile, si foarte putini au apucat sa-l vada.. Iar de Tron se ia lumea deoarece nu prezinta nimic in afara de efectele speciale si coloana sonora (asta din ce am citit eu prin comentarii, review-uri). Am vrut si eu sa-l urmaresc, pentru ca joaca Jeff Bridges, dar totusi nu cred ca am s-o fac. |
La capitolul Piratii vs Tron (adaug doar pentru Pirati ca Tron n-am vazut):
1. Acting-ul e mai mult decat decent aici. Johnny Depp e foarte bun, a creat un personaj unic, interesant si foarte amuzant. Restul sunt si ei macar decenti, Geoffrey Rush avand chiar un plus. 2. Efectele sunt bune si aici, alta mancare de peste, dar e bine realizat vizual. Poate chiar mai placut ochiului datorita peisajelor si altor chestii de genul. 3. Povestea e amuzanta. 4. Sountrack-ul e misto. Vad ca la scenariu tot n-ai trecut de acel rezumat la plesneala (odiseea spatiala e despre niste nave care plutesc in spatiu, calauza e despre 3 barbati plecati la picnic etc.). Genul asta de rezumat spune mai multe despre ala care rezuma decat despre film. Si daca tot vorbim de scenarii inteligente si rezumate de astea, razboiul stelelor e despre niste oameni care se bat cu lanterne, nu? Oricum de scenariu inteligent nu se pune problema... loud.rocks a rezumat destul de bine de ce nu se iau unii de film. Altii, insa, care cunosc mai bine meserie, se cam iau...destul de urat chiar: http://www.rottentomatoes.com/m/pira...tranger_tides/ Si eu am sa ma duc saptamana asta sa-l vad, asa... la o iesire cu prietenii. Asteptarile mele sunt la pamant si ma gandesc ca o sa fiu singurul nemultumit,. asa cum s-a intamplat si cu Sucker Punch, doar ca ala chiar a fost praf. Ah da, de fapt si asta poate fi caracterizat la fix prin "Efectele speciale sunt fabuloase, muzica e foarte buna, tipele sunt senzationale, in special the good girl.", doar ca e "girls". nu "girl", iar muzica nu e chiar foarte tare. In schimb probabil e mult mai misto regia decat la Tron. |
Eu chiar am de gand sa vad toate cele trei filme, asta cand voi avea chef de ceva mai light. Si sunt aproape sigur ca o sa-mi placa, Johnny Depp imi place foarte mult, Geoffrey Rush la fel; nu ma astept sa fie un film bun, ci unul "fain".
|
Cu siguranta personajul Jack Sparrow nu ar avea niciodata farmecul pe care il ofera Johnny Depp, daca ar fi jucat de un alt actor.
|
Primul a fost mai bun,chiar daca are efecte mai slabe
|
All times are GMT +2. The time now is 01:15. |