Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Cadre preferate adunate de prin filme (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96989)

omudindulap 21 Mar 2012 14:00

Plusez.

omudindulap 21 Mar 2012 14:13

Sa fiu si on topic, Sweet movie:

Federico 21 Mar 2012 14:59

Slabe poze, omule. Nu te supara.
Compozitia -- care e probabil cel mai important lucru la o fotografie -- e la pamant.
Si nici pe partea de continut nu zic prea multe celor care nu-s familiarizati cu filmul de origine.
Pentru mine, cel putin. De-asta o poza atat de vida continutistic ca asta de mai jos e unda dintre prefereatele mele din sirul postat pe prima pagina.

Malombra 21 Mar 2012 15:04

nici pe departe la fel de bună ca asta

Malombra 21 Mar 2012 15:09

io vreau să văd asta 8->

Federico 21 Mar 2012 15:15

Quote:

nici pe departe la fel de bună ca asta

Aia e inca o poza de continut, in primul rand.
Formal, eu tot pe-a mea o prefer.

Originally Posted by Malombra:

io vreau să văd asta 8->

Da, e misto asta.
E dintr-un film cumva?
(n-as crede)

omudindulap 21 Mar 2012 15:25

Nu stiu de compozitie and stuff, dar daca as fi vazut imaginile respective fara sa fi vizionat filmul, mie mi-ar fi trezit curiozitatea. De fapt, cred ca asa am si luat filmul, datorita primei imagini.

Eyforiya

Si cateva cadre din unul dintre filmele preferate vazute in ultimii 4-5 ani:

anaemona 21 Mar 2012 15:37

Malombra, cind am vazut imaginea aia reflectata am zis ca-i film canadian turnat in Toronto :) inca sint curioasa daca n-o fi chiar din DT Toronto aglomerarea aia

omule, al doilea film e si unul din preferatele mele, desi vazut o singura data. Si cred ca s-au pus chiar citeva din cadrele astea la ghiceste poza ceva timp in urma, cumva apropos si de ce zicea Federico acolo.

Federico 21 Mar 2012 15:38

Now we're talking.
In special in ce le priveste pe ultimele 3.

(omu')

Malombra 21 Mar 2012 15:50

Originally Posted by Fed:

Da, e misto asta.
E dintr-un film cumva?
(n-as crede)

Este

¡VIVAN LAS ANTIPODAS! de Victor Kossakovsky

l.e.
ăla e zviagintsev? nu am văzut

omudindulap 21 Mar 2012 15:51

Da, exista oarece diferente intre cele doua serii de cadre. Stiu ca primele poze sunt slabe, dar mi-au placut mult scenele pe care le reprezinta in film, datorita bizareriei si ineditului.

Nothing personal (2009) :D

Federico 21 Mar 2012 16:05

Originally Posted by omudindulap:

Stiu ca primele poze sunt slabe, dar mi-au placut mult scenele pe care le reprezinta in film, datorita bizareriei si ineditului.

Inteleg perfect despre ce vorbesti.
Apropo, ultimele 4 poze nu-s tot din Eyforiya?? (acuma vad)
Dar de unde?

omudindulap 21 Mar 2012 16:07

Izgnanie

Federico 21 Mar 2012 16:16

Fiindca vreau sa-l vad.

Esti sigur ca e unul_dintre_filmele_preferate_ale_ultimilor_4-5_ani? :)) Fiindca asta m-a intrigat.
(poate si alura tarkovskiana a imaginilor )

omudindulap 21 Mar 2012 16:20

Da, omule. Si eu vreau sa-l revad, chiar acum cautam sa-l iau. Din pacate, nu exista sau n-am gasit niciun rip dupa vreun bluray, ar merita. Am gasit o varianta de 1,8 gb. Si da, imaginea e punctul forte al filmului, parca si muzica e faina, nu tin minte exact, dar trebuie sa-l vezi. Nu sunt convins ca va duce la un update al topului all time personal, dar, cu siguranta, nu vei regreta ca l-ai vazut.

Malombra 21 Mar 2012 17:13

pe mine m-a fascinat faza cu Lotte cînd începe să scoată ţipătul acela inuman ca să-l descurajeze pe violator. cool, aproape inuman, dar cît de eficient! tre să exersez şi eu.

asta e deja emblematică, dar o pun şi aici.

omudindulap 21 Mar 2012 17:25

Din pacate, cred ca i-au dublat si tipatul, parca nu suna in halul asta, nu tin minte :-S

http://www.youtube.com/watch?v=hZ2Vu...eature=related

Incepand cu min. 7. Ai avut probleme?

Malombra 21 Mar 2012 17:39

în clipul ăsta pare o cioară vag eclozată. am văzut filmul la cinema şi efectul a fost terifiant. are o altă voce acolo, în plus aici sunetul e out of sync. la cinema vocea aia a răbufnit ca un talaz, m-a lipit de scaun, a avut acelaşi efect pe care o viteză foarte mare o are asupra cuiva neascuns în spatele unui ecran de protecţie - m-a strivit.

dar mersi de clip - e atîta etern (perfecţionist, domestic) feminin în el: ce face o femeie cînd, după trăit nuş cît timp în ploaie, ceaţă, cort şi vînt, ajunge într-o casă de om? se apucă să aranjeze cănile, că nu stăteau toate cu gura în aceeaşi direcţie :)) , în loc să scotocească după o bere de ex. nu am observat asta prima oară.

bremen1980 21 Mar 2012 18:08

pe mine m-a fascinat faza cu Lotte cînd începe să scoată ţipătul acela inuman ca să-l descurajeze pe violator. cool, aproape inuman, dar cît de eficient! tre să exersez şi eu.

Prevedere sau presimtire ???:-/ :-O Parca ar fi titlul filmului ala cu Jenifer Lopez care trebuie sa apara :What to Expect When You're Expecting( A Rape)

Malombra 21 Mar 2012 18:14

prevedere

bremen1980 21 Mar 2012 18:20

prevedere

Bine pentru ca nu e bine s-o patesti ca bicilista roscata :
http://www.youtube.com/watch?v=o3ykn8TZtIs

Cristina_ 21 Mar 2012 22:20

Liviu- 21 Mar 2012 22:24

Micsoreaza putin (mai mult) poza te rog. Adu-o pe la 640.

Windom 21 Mar 2012 22:32

Epic!

Cristina_ 21 Mar 2012 22:42

am rezolvat!:))

Windom 22 Mar 2012 08:44

Unde a dispărut, măi, comentariul acela?:))

Chambord 22 Mar 2012 09:11

Prea tare comentariul sters. =))
Desi nu credeam ca la experienta ei mai poate avea surprize :D

Windom 22 Mar 2012 09:20

1 Attachment(s)
Rău îmi pare că nu l-am imortalizat printr-un quote. Să-mi fie învăţătură de minte...
Attachment 1823

Chambord 22 Mar 2012 09:25

Well, technically, I could pop it up again :)) Eu l-am vazut dupa ce a fost sters (mod prerogatives :D ). Dar nu vreau sa abuzez.

Federico 22 Mar 2012 09:59

Not on this planet.
Sau, cel putin, nu in satul de unde dau eu submit reply.
Aduce parca a un doc scurt vechi mut pe care l-am vazut demult si al carui nume nu-l mai retin, dar nu- s deloc sigur. Mentioneaza sursa please. (Valabil pentru toata lumea - specificati filmul de provenienta din capul locului ca sa-i scutiti pe ceilalti de niste probabile si stanjenitoare cersetorii elucidatorii.)
Originally Posted by Cristina_:

Poza asta e pusa la misto ca substitut la proverbialul deja comentariu?
Nu ca n-as gusta abstractul, dar parca nici chiar asa.
Originally Posted by Chambord:

Well, technically, I could pop it up again :)) Eu l-am vazut dupa ce a fost sters (mod prerogatives :D ). Dar nu vreau sa abuzez.

Lasa corectitudinea politica pe mana lui Liviu si baga un PM macar.

Malombra 22 Mar 2012 10:49

Not on this planet.
Sau, cel putin, nu in satul de unde dau eu submit reply.

:)) lasă, bre, dumele astea cu lipsa accesului la nuş ce chestii. şi la sat au net, deci do not serve me that, amigo. în plus, au şi varianta penniless, pentru non-rudele lu patriciu, ca mine. doar nu mă suspectezi de păcacatul capital de a-mi toca_capitalul pe festivaluri internaţionale de film :-B . de 3 ani încerc să pun ceva deoparte ca să merg la un nenorocit de roadburn şi nem noroc. cred că şi-a băgat satanic squirrel coada.

Aduce parca a un doc scurt vechi mut pe care l-am vazut demult si al carui nume nu-l mai retin, dar nu- s deloc sigur. Mentioneaza sursa please. (Valabil pentru toata lumea - specificati filmul de provenienta din capul locului ca sa-i scutiti pe ceilalti de niste probabile si stanjenitoare cersetorii elucidatorii.)

bună asta, dar de cînd e umilitor să întrebi? de cînd e aşa de out-of-this-planet să nu ştii ceva?
imaginea aia e din La bocca del lupo (2009). poate a fost şi în altceva, în vremuri mioritice, dar eu n-am prins .

Federico 22 Mar 2012 10:57

bună asta, dar de cînd e umilitor să întrebi? de cînd e aşa de out-of-this-planet să nu ştii ceva?
imaginea aia e din La bocca del lupo (2009). poate a fost şi în altceva, în vremuri mioritice, dar eu n-am prins .

Glumeam, mai, glumeam. (99%)

La bocca del Lupo?
Filmul n-are nici 150 de voturi pe imdb si zici ca poza e emblematica? :))

Anyway, daca tot veni vorba: stii cumva de docul ala scurt si vechi despre care vorbeam? E vorba de filmarea unei serii foarte foarte lungi de inotatori care sar de la o tramulina. E destul de... emblematic (:P ) daca nu ma-nsel.

Malombra 22 Mar 2012 11:08

şi io glumeam măi fed măi >:D<
i am not that fed up with fed (yet) ca să nu mai glumesc.
păi da, cînd vezi poza aia la 8 useri diferiţi pe mubi, în decursul ultimei umătăţi de an, inclusiv la unii care nu se uită de obicei la aşă ceva, eu zic că e emblematic :)) . imaginea, nu filmul.

nu ştiu, o să mă gîndesc, nu mai ştiu dacă olympia lu riefenstahl avea şi înotători.

Federico 22 Mar 2012 11:12

nu ştiu, o să mă gîndesc, nu mai ştiu dacă olympia lu riefenstahl avea şi înotători.

That's it. 8->

http://www.youtube.com/watch?v=KwmYFz01MxA

charles 22 Mar 2012 12:11

Originally Posted by Federico:

o poza atat de vida continutistic ca asta de mai jos e unda dintre prefereatele mele din sirul postat pe prima pagina.

federico, ia loveste-ma cu o scurta analiza a cadrului de mai sus (apropo si de experimetul tau), daca ai timp. eu nu inteleg nimic din poza respectiva (sau din poza no.2 din aceeasi serie), evident in afară de continutul manifest (ceafa sau actinea). e un cadru care aluneca de la banal spre suprasaturatie si care a functionat de la GVS pana la Florin Serban. Ce fel de criteriu poate fi "vidul continutistic"? de astfel de cadre te impiedici la tot pasul, iar mecanismul prin care ele prind sens tine de contextualizarea lor (v. si efectul Kuleshov).

ăsta e cadrul-secventa-film a lui Derek Jarman ( Blue, 1993). Aici macar void-ul e umplut de sensul dat de textualitatea discursului propus de J.

Federico 22 Mar 2012 12:37

N-am ce sa explic, nu ma pricep la explicat poze. E prea prea multa intuitite la mijloc si relatia e prea fulguranta. E vorba, in principiul, de compozitie - geometrii, simetrii etc. Nu stiu de ce-mi place dar imi place.

Poza cealalta e mai moale intr-adevar. O strica faptul ca se interpun tablourile alea in dreapta, si faptul ca Damon nu e sucit la fix 180 de grade fate de noi. Si cu cromatica sta mai prost. Dar imi place simetria peretilor fata de usa, perpendicularitatea unghiului de tragere, si cum se profileaza masa corpului persoanei impotriva albului imaculat si uniform al usii, Imi place si cota la care ii taie bratele cadrul, emanand o noua simetrie aproximativa intr partea dezgolita a mainilor si partea lor invelita. E totul despre simetrie, se pare. In orice lectie de analiza a unei opere de arta (film si literatura, cel putin, din cate stiu eu) unul din principiile fundamentale este de urmarit how the parts fit together. Simetria este o relatie intre parti. Simetria este o relatia armonioasa intre doua sau mai multe entitati. Armonia este asociata puternic cu ideea de frumos. Frumosul este puternic asociat cu ideea de arta. Etc. Hope that helps.

LE:
Quote:

Ce fel de criteriu poate fi "vidul continutistic"?

Nu e. Cel mult poate fi un anti-criteriu. Eu n-am spus ca-mi place poza pentru ca e vidata de continut. Ci in ciuda faptului.

Malombra 22 Mar 2012 13:31

am văzut alaltăieri primul meu pudovkin- Dezertir. auzisem eu că la jlgodard nu te poţi uita , de fapt poţi, dar nu e aşa suculentă trecerea în revistă, dacă nu ai văzut cam 90% din producţia cinematografică de pînă la el. în fine, îmi dau seama că la godard e fain să te mai uiţi din cînd în cînd pentru ca să desprinzi din discursul lui aparent atît de filmic, strict filmic, elementele de metafilm, să detectezi biografia autoreferenţială a cinemaului acolo unde pare să fie numai ficţiune şi cool chicks with guns. nu că nu e fain jlg şi în lipsa oricăror proptele teoretice, G. face conversaţie la fel de aptă şi cu interiorul, şi cu exteriorul, e atent şi la schelăraia pe care se cocoaţă acrobatic, făcută din vertebrele minuscule ale altor filme, reverent amintite, şi la autonomia propriilor sale filme. nici nu te mai miri de ce bobina aia pe care e pus filmul a fost asemănată cam cu orice se învîrte în jurul său. la godard asemănarea e cu ouroboros, şarpele care îşi inghite coada, prin imaginile care, chiar cu o paternitate situată cîteva decenii în urmă, nu sunt mai niciodată luate cu aceleaşi conotaţii. de ex., la pudovkin e o fată, cu beretă, care strigă în mijlocul străzii numele unui ziar comunist. ziarul vorbeşte pe larg despre revolta muncitorilor de pe şantierul naval. mă rog, ar fi multe des pus despre film, dar ideea e că eu mă gîndesc că de acolo şi-a luat godard fata din breathless, pe seberg, care într-o metropolă mai mult ironică decît militantă vinde new york herald tribune. seberg e studentă la sorbonne (parcă?), universitate burgheză, pact amuzat pe care ailaltă, în filmul lui pudovkin, îl refuză încruntată. acolo zic eu că desprinde godard conotaţia politică, decisivă, a gestului la pudovkin şi îi lasă doar insuportabila uşurătate a unei activităţi făcute dintr-o solidaritate de joacă cu proletariatul, cam cum e şi în La chinoise. - ok e gargară, dar vedeţi filmul.

pe gagica lui pudovkin nu am găsit-o în exerciţiul funcţiunii, am văzut filmul pe u2ub, dar în timpul liber ( de muncă, nu de comunism) arată cam aşa.

nu seamănă cu seberg, dar nu asta era ideea.

LE: par să fie numai ficţiune şi cool chicks, nu pare. o , oana zăvoranu, where art thou?

Malombra 22 Mar 2012 13:48

şi app, ce ciudă mi-e pe charles, că s-a gîndit primul la Blue :P

charles 22 Mar 2012 14:58

am inteles bine, federico. te-am intrebat asta pentru ca mi s-a parut ca intrezaresc predilectia ta spre o filosofie a cotidianului.

@malombra
voiam sa-l postez la recunoaste filmul dupa... dar acolo, datorita rulajului rapid de imagini, J. nu ar fi fost apreciat la justa valoare :D

bremen1980 22 Mar 2012 17:46

Cadrul ala albastru seamana cu televizorul meu atunci cand ii bag dvd playerul si o mufa nu face bine contact .
Revenim :

Malombra 22 Mar 2012 17:48

varzăă - ă-ă-ă-ă!

bremen1980 22 Mar 2012 17:49

de fapt e copac sau boschet :))

Malombra 22 Mar 2012 17:51

na bine, aşa am şi eu o prietenă care zice că e apă cînd e pe trip şi e îmbrăcată normal.
neconvingător, sigur nu e broccoli?
măcar o legătură de pătrunjel, că leurda e mai lanceolată.

klaudya_e 22 Mar 2012 18:00

Blood Simple.

bremen1980 22 Mar 2012 18:01

Sa nu ne atingem de cei de la '''Les intouchables '' si sa trecem mai departe la ''Submarine '' :

bremen1980 22 Mar 2012 18:04

Originally Posted by klaudya_e:

Blood Simple.

=(( :-bd Filmul meu preferat de la fratii Coen .

Windom 22 Mar 2012 18:13

Ai lasat pe dinafara cel mai pizdos shot. The Lighter. M. Emmet Walsh e fabulos.

klaudya_e 22 Mar 2012 18:17

eu as fi vrut sa nu ne arate ca si-a uitat bricheta. si nici sa ne lase sa ne dam seama ca pozele sunt lucrate :)

Cristina_ 22 Mar 2012 20:11

O alta poza care mi-a placut din filmul Hannibal.Cu siguranta ca vor apare critici.

Mie imi plac toate pozele care le-ati postat voi aici deoarece fiecare poza are ceva unic.Vezi prin ochii altei persoane un film.Ce anume i sa parut mai interesant.

BenPC 22 Mar 2012 22:06

Blood Simple.

@Klau :)

All times are GMT +2. The time now is 02:42.