![]() |
Ca de obicei ,pit ne arata cine este boss-ul!aA vrut sa ne impace,dar cam tarziu, fiindca deja batusem in retragere amandoi!
Te felicit si eu pentru interventie ,costyn si-i dau dreptate lui pitbull:ai avut ceva interesant de spus,in sensul ca ,intr-adevar inchisoarea n-are cum sa aiba o influenta pozitiva asupra naturii umane,dar depinde mult de conjunctura,motivul pentru care ai ajuns in spatele gratiilor si cat de hotarat esti sa-ti indrepti soarta,caci timp este destul pentru reflectii.. Privarea de libertate este o pedeapsa dura,dar aplicata unei persoane care este prin definitie raufacator(patologic vorbind) nu prea are mare efect...decat faptul ca, pentru o perioada mai mare sau mica de timp este impiedicat sa mai comita alte fapte rele.In schimb,atunci cand pedeapsa se aplica in urma unei erori judiciare urmarile sunt catastrofale pentru cine are nenorocul sa pateasca asa ceva.....Reparatia morala ,practic nu prea mai are efect,nu poate fii decat o mica alinare sufleteasca,in schimb traumele fizice si psihice nu mai pot fi sterse!!! Si au fost destule cazurile..... continuati voi! |
Rvn stie despre mine un lucru: în anumite conditii, mi-as asuma DELIBERAT un termen de detentie... As face târgul: renuntarea la conditia mea de acum, si transformarea în acel tip de om-fiarä pe care-l produc penitenciarele... dacä ar fi singurul pret contra cäruia as putea face dreptate. (Cäci, din päcate, justitia românä mai are încä muuuuuuuuult pânä sä-si poatä aroga acest rol.)
|
In clipa cand am citit ceea ce ai scris tu,Pit,mi-am adus aminte de celebrele filme din anii 70-80 cu Charles Bronson.I se intamplase o mare nenorocire arhitectului din seria justitarului,Paul parca-l chema,nu?Cam aceeasi chestie i s-a intamplat si lui Gerard Butler in Law abiding citizen.
Poate uneori avem tendinta sa ne facem singuri dreptate!Dar,singura care face intr-adevar dreptate este justitia divina!Nu degeaba se zice:Dumnezeu e sus si nu doarme! Important este sa crezi in ea si faptul ca este intotdeauna de partea ta....altfel cazi automat in extrema cealalta.... Si nu de alta,dar daca toti ne-am face singuri dreptate unde ar mai fii rostul justitiei? |
Insa trebuie sa ne gandim ca in timp ce noi discutam acum despre acest subiect,multe persoane sunt dezumanizate, sunt supuse la maltratari de tot felul, fizice, mentale. Vorbesc desigur despre numeroasele persoane inchise pe nedrept. Nu stiu daca ar trebui sa amintesc asta insa Romania este intr-o criza mult mai profunda decat cea financiara, este intr-o criza morala iar acest lucru nu trebuie doar spus, trebuie indreptat pentru ca afecteaza populatia, afecteaza mentalitatea oamenilor. Cum putem sa ne numim tara cand justitia este la pamant, cand cu bani (imi cer scuze ca amintesc problema banilor) poti distruge viata unui om nevinovat. Ce constiinta avem gandindu-ne la realitatea Romaniei? Insa din pacate la asta ne gandim doar noi care nu putem face nimic decat sa insiram cateva cuvinte de dragul de a fii citite.
|
Originally Posted by rvn:
:)) ca ai adus vorba de bronson: alt bronson |
daca te referi la filmul cu celebrul detinut,a mai fost amintit si de altii....
|
Felon-un film foarte bun cu și despre condamnați!
|
un exemplu potrivit cu topicul,romania mare!da,ai dreptate un film foarte bun care trebuia mentionat neaparat!
|
Alt film cu și despre condamnați- Avionul Condamnaților(Con Air)-cu Nicolas Cage și John Malcovich.
|
ai dreptate din nou,romania mare!ai vazut ce inseamna sa fii inchis si sa-ti doresti enorm sa fii liber????fetita lui,pe care nu apucase s-o vada era suportul,dorinta de-a o cunoaste il tinea pe Cage in viata si-l umaniza enorm in raport cu ceilalti condamnati!am putea spune ca este filmul care ne arata cel mai bine cele doua "fete" ale detinutului:bruta,vinovatul,bolnavul psihic, pe de-o parte si pe de alta parte ,nevinovatul,cel care este detinut din greseala si lupta cu orice mijloace sa se salveze!
John Malcovich = the best,ca intotdeauna! |
Con Air cred ca-i cel mai nating film pe tema asta din cite au fost amintite aici. Cage, saracu', e bovin & ridicol, cu pletele lui in vint cu tot. O alta mare basina produsa de nea Bruckheimer.(:|
|
Windom,este dreptul tau sa ai parerea asta!Dar nu era vorba despre pletele lui Nicholas Cage ci de o situatie prezenta in film.Cu plete sau fara plete,figura lui Cage este cam aceeasi in toate filmele in care a jucat!Si cu figura asta" bovina si ridicola" a castigat si un oscar daca imi aduc aminte bine!
|
Nici n-am zis ca e un actor prost. E bovin si ridicol in filmul asta si inca in vreo 'nshpe. Problema lui Cage e ca sau e sclipitor sau ridicol. Asta depinde de regizor pina la urma. Un Lynch sau un Herzog au scos ce e mai bun din el. Fara regizor beton, e pierdut in spatiu saracul, asta-i realitatea.
|
Windom,vad ca nu prea pricepi nuantele!Ma refeream la figura lui care tie nu-ti place si este dreptul tau sa nu-ti placa,dar,asta n-are legatura cu faptul ca este sau nu actor bun sau prost!Am spus pur si simplu ca, fizionomia lui este aceeasi, indiferent de rolurile pe care le interpreteaza sau de cine este regizorul filmului!
|
Originally Posted by Windom:
PS:mie personal nu mi-a plăcut cum a jucat Cage în film. |
Originally Posted by Windom:
Quote:
|
Ce-i cu dudele astea?
|
Originally Posted by Pitbull:
|
am vazut recent filmul Celda 211, foarte bun !cum se poate schimba viata la 180 de grade unui viitor ofiter de inchisoare.mie unul mi s-a parut bun, simplu si la obiect !
http://www.cinemagia.ro/filme/celda-211-464949/ incercati-l si reveniti cu o parere. |
Originally Posted by RomaniaMare:
|
Originally Posted by Pitbull:
Tu ce crezi despre prestația sa din ”Bad LieutenentȚ ? |
Mai,voi a-ti innebunit de tot?????????la doua noaptea va certati din cauza lui Cage???Face ce poate si ce stie mai bine pe lumea asta!Filmele in care joaca el sunt ca orice filme americane si asta spune totul!Dar,dincolo de calitatile artistice mai bune sau mai slabe ale acestora el are totusi o charisma care-l deosebeste de alti actori si asta este emblema lui....cu asta a castigat un oscar,cel putin asta am vrut eu a spun!
|
Ce-i drept nu e singur,mulți dintre marii actori o mai dau în bară cîteodată. |
Romania mare,este interesant aspectul cu munca ta de noapte!Sefii stiu ce faci tu in timpul programului de lucru?Inseamna ca ti se potriveste la fix zicala:"timpul trece,leafa merge,noi ne facem ca muncim"!
|
Iar eu pauzele le folosesc pentru CNN,Facebook și Cinemagia. |
E bine ca esti si sef si subaltern!Doi intr-unul!N-ai idee cat este de nasol sa fii numai in postura subalternului!Oricum,felicitari pentru job!
p.s.in pauze mai poti incerca si alte sporturi extreme! e doar o idee.... |
Originally Posted by RomaniaMare:
|
|
Sah, nigga...
Si ca sa fiu on topic: n-a amintit nimeni de Jailhouse Rock, shame on you ppl... |
Carandiru (2003)
Un film brazilian ce reflecta viata din fosta inchisoarea cu acelasi nume. O puscarie in care zilele de vizita sunt de-a dreptul banale, fara repartitie intre condamnatii si vizitatori, detinutii ies in curte, isi pun o masa cu de-ale gurii, apoi isi asteapta rudele . E genul de penitenciar in care infractorii condamnatii primesc cate o slujba: bucatar, asistent medical, frizer, macelar, administrator, etc. Evenimentele au ca punct central un doctor imbracat intr-un costum alb ingrijit si curat ce-l metamorfozeaza intr-un inger venit din ceruri pentru a avea grija de "turma de oi ratacite". De fapt el incearca sa combata raspandirea virusului H.I.V. in intregul peninteciar. Isi aseaza frumusel o masa intr-o celula, cateva medicamente si caiete, astfel devenind biroul sau medical. Medicul este ajutat de un "asistent" cu multi ani de zdup in spate, avand ca experienta administrarea de droguri prin injectare a tot felul de drogati. Incep consultatiile si vizitele medicale, infractorii banuiti de sida (printre care si nelipsitii travestiti, spre surprinderea mea, siliconati) isi viziteaza proaspatul doctor, fiind pusi sa raspunda la cateva intrebari medicale, si in cele din urma incep sa-si impartasesc motivele prin care au ajuns in aceasta "casa". In astfel de momente apar flash-back-uri cu infractiunile facute de unii condamnati: talharii, jafuri, omoruri, femei, etc. Evenimentele din peninteciar au loc in preajma celor ce inspirau frica, cei care conduceau cu adevarat Carandiru: Abanos, un hot distins, un lider si arbitru respectat; Maria Sa, cel care cu mult stil si abilitate si-a impartit viata între jafuri si femei; Ezequiel, un fost surfer, doborat de pe val de droguri; Pumnal, un ucigas brutal care îl descopera pe Dumnezeu. Toate bune si frumoase pana cand dupa un meci de fotbal jucat intre doua echipe de infractori, sangele din cativa condamnati incepe sa fiarba urmand sa-si imparta pumni in stanga si in dreapta. Din pumn in pumn evenimentul i-a amploare astfel ajungandu-se la o revolta generala. Celulele sunt devastate, distruse si holurile incendiate. Puscariasii se grabesc sa-si scoata din saltelele paturilor suprapuse bucati de tabla transformate in baionete. Totul se termina atunci cand, somati de conducerea peninteciarului, acestia "predau armele" si fluturand steaguri albe uriase printre gratiile geamurilor. Cu toate acestea 300 de politisti navalesc în penitenciar si ucid cu brutalitate peste o suta de detinuti neinarmati. In urma acestui masacru, peninteciarul a fost inchis si in scurt timp, demolat. Cu toate ca acest film e destul complex, prezentand alternativ prezentul si trecutul unor personaje, firul evenimentelor este foarte fluid si bine masluit. Scenele foarte violente, conditiile mizere cat si comportamentul tuturor evidentiaza intr-un mod impresionant realitatea din spatele peninteciarelor. Atmosfera creata m-a facut ca in cele 2 ore de vizionare sa privesc acest spatiu inchis intre ziduri inalte ca o mica comunitate, privelistile de afara trasformand curtea inchisorii intr-o piata aglomerata a unui oras brazilian. Si nu in ultimul rand tin sa apreciez prestatia actorilor care au intrat foarte bine in pielea personajelor. Nota: 8/10 |
Sah si nigga nu sunt sporturi extreme! De spanzuratoarea ati auzit? Sau de x si 0?
Revenind la topic... De curand am revazut un film mai vechiut:" 21 grams".Benicio del Toro interpreta rolul unui fost puscarias.... A vazut cineva filmul asta? Astept parerea voastra despre el! |
Eram ironic aducind in discutie sahul and calling the man a nigga. Si ca sa fiu on topic: 21 Grams e un film ce te loveste drept in moalele capului, nu cred ca exista cinefil care se respecta sa nu-l fi vazut.
|
windom,orice om are lacune! dar, tot o ironie a fost si la mine gluma cu sporturile extreme...
deci, 21 grams zici ca te-a impresionat? |
Mie imi place titlul filmului. Si filmul mi-a placut destul de mult, dar l-am vazut o singura data cu destul de mult timp in urma si am uitat cea mai mare parte din el. Oricum, legat de titlu, mi-am adus aminte de profesoara de psihologie din toamna care intr-o discutie intre 6 ochi despre existenta lui Dumnezeu insista cam mult pe cele 21 de grame care s-a zice ca le pierdem cand murim, 21 de grame care ar reprezenta greutatea sufletului. Interesanta idee, improbabila cum ar fi ea, dar profesoara respectiva imi parea cam confuza in idei, cu atat mai grav cu cat are undeva intre 35-40 de ani si mai e si psiholog. In schimb credinta ei parea foarte puternica, la partea cu explicatul ii venea mai greu.
|
pai,liviu, ce-ar fi sa-l downloadezi , te uiti la el si pe urma discutam?
|
Eu un film cu un impact emotional extrem de puternic (il pot asemana cu La Stanza del Figlio din punctul asta de vedere) si cu performante actoricesti de exceptie. Iñárritul meu favorit. Ignorat pe nedrept la Oscaruri, dar ne-am obisnuit deja...
|
da! Sean Penn a fost dintotdeauna un perfectionist! si nu prea l-am vazut in filme proaste...
sper sa nu intram iar in polemica asa cum am facut cu Cage.... |
Nope, Penn e unul dintre favoriti, si, pentru a fi on topic, sa amintim si prestatia sa din Dead Man Walking. De fapt, nu cred ca am vazut un film in care sa joace prost...
|
da, asta cam asa e,dar e chestie de gusturi pana la urma!
mie fizicul lui nu-mi place! are ceva anost,respingator ! dar intotdeauna l-am privit ca pe un mare actor! si apropos de filme mari,windom: brubacker iti trezeste vreun sentiment? |
Originally Posted by Liviu-:
A fost facut un experiment serios care a dovedit acest fapt. Indiferent de greutatea pe care o aveau subiectii sau de oricare alte diferente dintre ei, in clipa mortii toti pierdeau fix 21 grame. Repetand experimentul si in cazul animalelor, s-a constatat ca greutatea lor ramane invariabila cand mor. Chiar e interesant :) |
Nu stiu cat de serios a fost, nu m-am documentat pe tema asta, dar poftim ce zice pe wiki despre titlu:
Quote:
Repet, nu m-am documentat in niciun fel, deci daca stii ceva informatii serioase te rog sa le impartasesti. |
eu intrebam de brubacker si voi ati divagat de la subiect!
|
E loc pentru toti :P In plus, se pare ca intrebarea era indreptata spre Windom, nu vrem sa deranjam :D
|
era pentru windom,dar a dat bir cu fugitii! asa ca, daca tot sunteti prin preajma...spuneti-va parerea!
|
A trecut prea multa vreme de cind am vazut Brubauker pentru a-mi mai exprima sentimentele legate de film. Redford mi-a placut (aproape) intotdeauna.
P.S. Nu ti-am raspuns pentru ca ai editat ulterior mesajul care, initial, nu imi era adresat mie in mod special.;) |
ba da,windom! initial tie ti-a fost adresata intrebarea! nu citi printre randuri!
Redford? a fost mai mult celebru decat genial! |
in momentul asta pe tvr cultural ruleaza filmul " O lumina la etajul 10"....filmul romanesc din perioada anilor 80 este greu de digerat la ora asta...si totusi Irina Petrescu si Gheorghe Dinica sunt niste actori pe care iti face placere sa-i revezi indiferent de timp,de ora,de loc...
Irina Petrescu interpreteza rolul unei foste detinute care incearca cu demnitate sa-si refaca viata...Etajul 10 are multe semnificatii(se stie ca la acest nivel niciodata nu urca liftul sau apa rece si calda)dar actrita,destul de matura in film,abordeaza personajul cu finete si tact:nimic nu conta din toate astea ci doar libertatea,mai dulce alinare ca oricand! |
Sper ca prin interventia asta sa vin cu ceva util, mentionand un Papillon, in care Dustin Hoffman & Steve McQueen aduc filmului calificativul "excelent", Escape from Alcatraz, de data asta laurii culegandu`i Clint Eastwood, mult mai recentul The Count of Monte Cristo si asta ar fi un prim top 3.
Un alt soi de inchisoare am vazut si in Phone booth, o inchisoare a circumstantelor, ce se abate mult de la imaginea generica a barelor de fier si a prizonierilor infierbantati de prezenta feminina a detectivului care ancheteaza spre un happy end ;) |
yes,abureala! Dustin Hoffman s-a intrecut pe sine in acest film! stii,sunt multi "grei"la Hollywood :de Niro,Pacino,Nicholson,Hanks...
Intotdeauna preferatul meu a fost Dustin Hoffman,nu stiu sa explic de ce..cred ca prima data l-am vazut in Kramer...si de-atunci a ramas asa! a facut niste roluri extraordinare in cariera sa dar Luis Dega ramane intr-adevar unul dintre cele mai reusite... si...bine ca n-ai zis de Alcatrazul cu N. Cage ca...iesea un scandal monstru, cu windom in special! |
All times are GMT +2. The time now is 05:35. |