![]() |
Originally Posted by Dragomara:
Corect şi apoi daţi prin pesmet rumenit. :D |
Păi după pesmet, zahăr. :-/
|
haideti, fetelor, deschid topicul In suturi!!! ? :)
de placinta cu iaurt ati auzit? |
Originally Posted by StefanDo:
Uai, plăcintă cu smântână. 8-> |
Desigur. Cumperi placinta, cumperi iaurt si le maninci impreuna, miam :) |
eu facui azi ceva, as vrea sa atasez niste poze, dar nu merge!
revin cu reteta :) |
Originally Posted by vave:
De care papanasi? Fierti sau prajiti? Ca sunt doua chestii diferite... Mie imi place combinatia spanac, rosii, telemea, paste, dar cu lasagna nu am mancat, doar cu tagliatele;) |
N-am ştiut că există papanaşi prăjiţi. Zi-mi reţeta, te rog! :D
|
1 kg branza de vaci, 400g faina, 2-3 oua, 100g zahar, 1 vf de bicarbonat, coaja rasa de lamaie, 100g gris, ulei, smantana, zahar praf, 1vf sare
Branza se amesteca cu faina, oua, zahar, bicarbonat, coaja de lamaie, gris si sare. Din aceasta compozitie se modeleaza papanasi de forma rotunda, se apasa in mijloc si se prajesc in ulei. Se pudreaza cu zahar praf si se servesc cu smantana si/sau gem. P.S. Eu din-astia n-am facut, numai fierti:"> . Dar astia imi plac mai mult, iar reteta o am din retetarul de restaurante. |
Mersi frumos! :D
Mare diferenţă nu este... |
Mai fratilor, am mancat aseara la OTA cea mai buna supa crema de dovleac din viata mea (pt cine stie clubul de noapte OTA unde joi noapte se mananca supe....
Supa de dovleac de aseara, crema, avea cea mai fina consistenta pe care am intalnit-o vreodata, smantana e ceva grosier si aspru pe langa textura acelei supe iar gustul.....ametitor...usor dulceag la inceput, iar in cateva secunde usor picant....sa innebunesti si alta nu. |
Am zis eu ca e buna supa crema de dovleac ;) Acum poate a mea nu-i chiar asa fina, dar tot e delicioasa.
Stiti daca se poate cumpara de undeva din Romania cartea de bucate "Mastering the art of French cooking" a Juliei Child? Mi s-a pus pata pe carte dupa ce am vazut filmul si nu stiu daca sa ma risc sa o comand de pe amazon din UK...:-/ |
Originally Posted by movie4:
|
M-am trezit cu mare chef să fac prăjitura mea cu mere. Zis şi făcut. Din păcate nu mi-a reuşit atât de bine ca altă dăţi pentru că m-am cam contrazis cu bunica şi când cineva mă seacă la cap în timp ce gătesc îmi piere tot cheful. Apropo, voi cum sunteţi la faza asta? De cele mai multe ori prefer să fiu singură în bucătărie când gătesc.
Pentru cei interesaţi de reţetă să îmi spună şi o scriu. Uite... să vă îndulciţi cu nişte imagini. :P Înainte: ![]() După: ![]() ![]() Nu am putut folosi prea multă scorţişoară şi zahăr în compoziţie, aşa că le-am rezolvat în alt fel: ![]() |
arata ...delicios=P~
poti sa scrii reteta? |
Ingrediente: 3 ouă, 12 linguri zahăr, 5 linguri de ulei, 10 linguri de făină, 1 plic praf de copt , 1 lingură scorţisoară, 6 mere.
Se separă ouăle, se bate albuşul spumă apoi se adaugă pe rând zahărul, galbenuşurile, apoi uleiul, făina cu praful de copt, scorţişoara şi la urmă merele curăţate şi rase. De obicei tapetez tava cu o hârtie şi o ung cu ulei şi dau prăjitura la cuptor la foc între mic şi mijlociu. Se lasă cam 40 de minute, dar primele 20 nu deschizi uşa cuptorului. Reţeta o ştiu de la mama, dar azi am făcut un pic diferit, singurul lucru ce cred că merită amintit este faptul că praful de copt l-am stins cu un pic de oţet. De asemenea să ai grijă să nu pui prea multe mere pentru că aluatul nu va mai creşte cum ar trebui. :-$ |
Dar nu mai bine ne inviti tu la masa?:P
|
Invitaţile se dau individual. :))
Deşi, la cât îmi place să mă plimb, dacă mi se pun dotări la dispoziţie pot să gătesc acasă la "client". :P |
Pe mine ma amuza urmele de furculita lasate pe prajitura aflata in tava. :) Ai ucis-o cu sange rece :) Cam stramba furculita :-? Esti stangace? :) |
Alea sunt urmele bunicii care nu s-a putut abţine să nu participe şi ea cu ceva... mai concret.
Nu, nu sunt stângace. :P |
Atunci bunica ta e stangace? :))
|
Geez... you have an obsession! :-w :))
|
In pom! ;) |
|
Lamurita? :D |
Mersi SoX. :))
Asta voiam să scriu şi eu, am zis în reţetă cum am făcut. :P |
Ideea e ca a pus niste intrebari de parca s-ar fi asteptat ca merele din compozitie sa fie intregi. :| |
Ce parere aveti despre dulceata de trandafiri? :D
|
Originally Posted by SoX:
Am mâncat aşa ceva prima dată anul trecut în vară. Este genială, aminteşte-mi să îţi arăt poză. ;) |
Imi face maica-mea varza a la Cluj. :x
Daca n-ar fi fost si meciul in acelasi timp as fi incercat sa invat si eu, sa-mi fac singur pe viitor. |
Originally Posted by Judex:
Eu nu mai îmi amintesc bine reţeta, dar îţi garantez că îl cucerisem pe mofturosul de atunci. :)) Oricum luasem informaţii de pe net. :P |
la capitolul dulceturi: dulceata de soc, de coaja de pepene verde, de nuci verzi si de patlagele verzi
dulceata de trandafiri e perfecta pentru clatite |
Doamne, nimic nu mi se pare mai scarbos decat: varza gatita (calita sua cum s-o mai face) si cartofii prajiti :-& Colcaie si una si alta in grasimi infecte, in prajeli care te invadeaza de celulita si sunci, mancarurile astea ar trebui interzise femeilor, ca nu suntem obligati sa le suportam pe grasele imbracate in costum de coaja de portcale :-&
|
tu, silfido, ditamai oala de varza calita (pe care nu e obligatoriu s-o faci cu jumari) contine mai putina grasime decat un pachet de unt :P
|
si-un pachet de unt e putin sau cum? :))
|
un pachet de unt pe zi manca illo intr-o perioada din viata ei :)
|
aa pai d-aia probabil acum nu mai poate sa manance nici varza nici cartofi prajiti
|
pai da, dar mancam disociat, altceva nu mai amestecam :)
in plus, eu am arderile bune, am corp de manechin, imi permit :P |
aha, deci varza călită este pentru tine doar o problemă de... estetică :D
|
Si asta, da. In primul rand ca pute, ca de aia e varza. In al doilea rand, va basiti urat dupa ce mancati. In al treilea rand e nesanatoasa (prajeala, uleiuri?). In al patrulea rand arata ca o voma, e cea mai inestetica mancae vazuta de om. Si mai sunt.
|
Originally Posted by illotempore2002:
eu la asta ma refeream :)) |
bun, da' unde-s merele? că asta arată mai degrabă a plăcintă cu brânză ... care se face la fel ca aluat, evident umplutura diferă. |
illo, Zimmern zice: dacă ceva arată bine, mănâncă. asta nu înseamnă că dacă ceva arată rău, e şi rău de mâncat. iar varză călită, se vede treaba că nu ai mâncat una de aia ardelenească.
ştefane, nu ştiu la ce spuneţi voi jumări, da' o varză bună se face fără. că jumerile ... se papă cu ceapă roşie. care jumeri, dacă-s făcute aşa cum trebuie, nu-ţi mai pasă de grăsime. care grăsime e de fapt foarte puţină. ccea ce îmi aduce aminmte că în windy city e un sârb care face niişte jumeri .. ca la mama acasă. |
Ei, acu' c-a sters moderatorele, repet: varza de la Cluj e geniala! Iti trebuie gust fin si sange imperial sa-i apreciezi calitatile. B-)
|
Illo, cat de vanitoasa poti sa fii!
In alta ordine de idei, imi place propunerea ta de a interzice lucruri femeilor. Ce alte lucruri am putea sa le mai interzicem? mmm.... Durerile de cap! Femeile nu au voie sa aiba dureri de cap. Never ever! |
Originally Posted by paul_aramis:
Care suc de mere? Stiu ca merele date prin razatoare se storc pana se formeaza o pasta si eventual se adauga scortisoara pentru o aroma mai buna.
Pasta de mere se afla intre 2 sau eventual 3 folii de aluat. ;) |
Originally Posted by marius_em:
Durerile de cap, blugii, fustele mai lungi de genunchi, pantofii plati fara tocuri, bocancii butucanosi de munte ( :-& ) - fetele nu ar trebui sa poarte asa ceva, cafeaua in exces (tot pt celulita), abuzul d cluburi de noapte (produc imbatranire), durerile de burta, shoppingul in exces, fetzele de mironositze, pudoarea in pat, preludiile prea lungi. Eu asta le-as interzice. Mai zi si tu Marius. |
Poate ca varza nu e cool, dar eu o iubesc in toate manifestarile ei culinare - varza a la Cluj, varza cu carne, varza calita (fara jumere), varza murata sau salata de varza. Toate mi se par delicioase. Iubesc si cartofii prajiti si untul. Vorba lui Depardieu in filmul Last Holiday: "You and I, we know the secret to life - it's butter".
|
Originally Posted by illotempore2002:
Da cu blugii ce-ai illo? O pereche de blugi cu talie joasa cu un tricou strimt foarte putin deasupra buricului sau nici macar, doar deasupra taliei blugilor, dau foarte bine :) Cred ca exagerezi cu varza, se poate gati fara grasime, eu n-am idee care-i diferenta dintre varza a-la Cluj si altele dar prefer orice fara grasime, mai putin untul pe piine prajita cu miere sau biscuiti cu unt si cu gem :)) In afara de ciorba de varza, care ar trebui decretata mincare de tortura, orice alta varza e ok pentru mine. |
[quote=SoX]
aşa ştii tu. pe la noi (şi pe la vave) merele se dau prin răzătoarea mare (adică pe faţa asta ![]() acuma ia uită-te la fotografia citată de mie din mesajul lui vave şi zi-mi repede unde sunt merele. |
All times are GMT +2. The time now is 02:48. |