Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Clisee cinematografice (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96763)

bre 22 Apr 2009 13:50

turnul eiffel e o fieratanie insipida, pe mine nu m-a impresionat deloc. nu e deloc romantic. si pe acolo e plin de negri care insista sa-ti vanda mini turnuri fosforescente made in china,

miercuri 22 Apr 2009 14:01

Si genti LV si Gucci facute pe vapor. :P

corinka 22 Apr 2009 14:06

Vanzatori ambulanti nu sunt numai acolo, ci in majoritatea punctelor de atractie turistica si nu numai in Paris.
Turnul Eiffel este simbolul Parisului, chiar daca nu este frumos, ofera o imagine superba asupra orasului, daca urci pana in varf.
Intr-adevar, e un cliseu in multe filme sa se vada turnul prin fereastra, doar nu se vede de peste tot, dar o imagine a turnului este fireasca pentru a sugera mutarea actiunii in Paris, in cazul in care se petrece in mai multe orase. Cand ne concentram atentia pe personajele din Paris, bagam intai o imagine cu turnul, asa cum din San Francisco ar arata Golden Gate.

redmen 22 Apr 2009 14:20

Sa vezi vanzatorii ambulantii in locul turnului Eiffel e ca si cum ai face sex si te`ai gandi .. vai ce mizerie e in camera asta.

bre 22 Apr 2009 14:41

mai, mie nu mi-a placut turnul eiffel, care e problema? si eu aveam impresia ca mama ce minune, dar cand am ajuns acolo nu mi s-a parut deloc romantic, plus ca e kitshios luminat noaptea in toate culorile curcubeului.... but hey, it's just me :P :P :P

p.s de-aia e mai bine sa faci sex cu lumina stinsa :d

Chambord 22 Apr 2009 15:40

Originally Posted by bre:

turnul eiffel e o fieratanie insipida, pe mine nu m-a impresionat deloc. nu e deloc romantic. si pe acolo e plin de negri care insista sa-ti vanda mini turnuri fosforescente made in china,

da' de coada la care tre' sa stai pana te urci in Turn nu ziceti nik ? in rest e fain totusi, un sarut la ultimul etaj nu-l prea uiti :">

miercuri 22 Apr 2009 16:02

Eu n-am avut rabdare sa stau la caoda la Turn, nici la Luvru. As fi pierdut juma de zi.

Chambord 22 Apr 2009 16:07

Originally Posted by miercuri:

Eu n-am avut rabdare sa stau la caoda la Turn, nici la Luvru. As fi pierdut juma de zi.

La Luvru nu, si coada de la securitate si la bilete merg repede, chiar vara. La Turn in schimb am stat pe putin o ora parca, chiar seara.

illotempore2002 22 Apr 2009 16:11

true.
deci nu-s singura care vede problema asa.

Chambord 22 Apr 2009 16:20

Originally Posted by illotempore2002:

ce bine

illotempore2002 22 Apr 2009 16:21

adica?

Chambord 22 Apr 2009 16:24

adica?

e bine ca nu esti singura care vede problema asa :)

illotempore2002 22 Apr 2009 16:25

era exclus sa fiu singura care vede problema asa.

Chambord 22 Apr 2009 16:26

era exclus sa fiu singura care vede problema asa.

da. e nashpa sa fii singura care vede o problema intr-un fel.

illotempore2002 22 Apr 2009 16:27

hai ca aberam. ce-ai patit, cine te-a inveninat si pe tine?

Chambord 22 Apr 2009 16:29

:P nimeni illo, ma jucam umpic cu tine :) a durut ?

illotempore2002 22 Apr 2009 16:32

tie ti s-a parut ca a durut?
:)

doar ce m-am trezit, sunt somnoroasa, poate nu am inca simtul umorului trezit

Chambord 22 Apr 2009 16:34

ahh, ce ma enervezi, in timp ce unii muncesc pt tzara altii ishi fac somnicu la pranz [-(

illotempore2002 22 Apr 2009 16:37

lucrezi la stat?

rau faci :-*

Chambord 22 Apr 2009 16:40

nu lucrez dom'le la stat dar programu e program chiar daca termin treaba inainte de termen.

bucura-te tu aku cat mai esti studenta, ca dupa aia ... X_X

miercuri 22 Apr 2009 16:47

Originally Posted by Chambord:

La Luvru nu, si coada de la securitate si la bilete merg repede, chiar vara. La Turn in schimb am stat pe putin o ora parca, chiar seara.

Mie mi-a luat vreun sfert de ora sa parcurg distanta pana la capatul cozii (mers agale, ce-i drept), m-am pozitionat, am stat vreo 5 minute timp in care m-am miscat cam un metru si m-am hotarat sa ma car. Toata curtea era plina ochi de oameni la coada, serpuiti pe mai multe randuri, unii citeau carti in timp ce asteptau.

Chambord 22 Apr 2009 16:50

Mie mi-a luat vreun sfert de ora sa parcurg distanta pana la capatul cozii (mers agale, ce-i drept), m-am pozitionat, am stat vreo 5 minute timp in care m-am miscat cam un metru si m-am hotarat sa ma car. Toata curtea era plina ochi de oameni la coada, serpuiti pe mai multe randuri, unii citeau carti in timp ce asteptau.

mm, se prea poate sa fie si zile din astea, eu am fost in 2007 vara, dimineata si a mers repejor.

LE: ma duk sa ma kulk si io, ce numa' studenta illo are voie :P

europe_east 22 Apr 2009 18:04

Originally Posted by redmen:

Sa vezi vanzatorii ambulantii in locul turnului Eiffel e ca si cum ai face sex si te`ai gandi .. vai ce mizerie e in camera asta.

:D

mie-mi place turnul, da bine in peisaj, imi plac si luminile noaptea, im place toata chestia (cu Parisul) pe ansamblu :)

Judex 22 Apr 2009 18:22

Hai ca si eu m-am trezit un pic mai tarziu ca Illo, am citit ce s-a scris si vad ca s-a ajuns la amintiri pariziene. Io n-am, ca inca n-am ajuns acolo. Dar hai sa vorbim despre un cliseu extrem de amuzant: chestia cu dialogurile in engleza cu accent, sa zicem, francez, pentru a sugera ca cei doi sunt, evident, francezi. Le mai arunca o costumista cate-o basca pe cap si gata! :D

redmen 22 Apr 2009 19:32

Nici mie nu imi place chestia aia .. cand se prezinta personaje din diferite colturi ale lumii .. dar vorbesc toti engleza .. numai pentru ca asa e filmul.Eventual doar cand injura .. o fac pe limba lor.

Asa .. in legatura cu cliseul cu telefonul :

"Goodfellas" cand Henry este sunat de iubita lui .. il vedem suparat si pleaca repede in goana spunandu`i lu` Jimmy "It`s Karen".Apoi aflam ca ea tocmai fusese bruscata de catre un vecin.Era necesar sa isi spuna aici fiecare "Pa!" sau a facut bine ca a fugit repede sa vada ce s`a intamplat.

"Dirty Harry" un criminal il plimba pe Clint Eastwood prin tot orasul cu o geanta cu bani,dandu`i mereu indicii de la telefoane publice.Dupa ce ii spune urmatoarea locatie inchide telefonul si apoi Eastwood incepe sa alerge sa ajunga la telefon.Oare trebuia sa isi zica unul altuia "Pa ne auzim la celalalt telefon" ?

Exemplele vor continua cand imi voi aduce aminte de alte faze cu convorbiri telefonice in filme.

@europe_east : I Love Paris too.

bre 22 Apr 2009 19:33

true.

:) aaa..si n-am urcat sus, prea mare coada, in schimb am urcat pe notre dame, si cred ca e cam tot aia (doar coada mai mica). apropo de negri, unde am stat eu, pe langa o gara, erau negri care coceau porumb in niste carucioare ciordite de la carrefour. si bulevardul era plin de magazine (da' nu chanel sau d-astea) de rochii de mireasa expandate si flori de pus in piept si pantofi sclipiciosi de ginerica.

sa nu intelegeti gresit, in paris sunt multe lucruri misto (librarii, muzee, nuferii lui monet - o splendoare) dar nu e nicidecum cel mai romantic oras....in my opinion

redmen 22 Apr 2009 20:39

Un mic gand .. o mica parere.Atata timp cat esti cu persoana iubita nu conteaza locul unde esti pentru ca momentele care le petreceti impreuna vor ramane amintiri placute indiferent ca esti in Paris,in Venetia,in Praga,sau intr`un oras din Romania.Nu ma astept ca cineva care a fost singur sau nu a fost cu persoana iubita sa zica ca Paris e oras romantic.Ar fi chiar culmea asta.

redmen 22 Apr 2009 22:09

Un cliseu mi se pare sa afirmi ca esti cinefil,ca iti place sa vezi tot felul de filme,dar sa vii cu replici de genu` : "Mi`am pierdut 2 ore din viata uitandu`ma la filmul asta".Cred ca e la moda expresia asta dar nu o inteleg.Cum ai pierdut 2 ore ? Daca stateai si te plimbai .. daca stateai sa mananci .. daca dormi .. nu trece timpul si implicit il pierzi ?

P.S. Nu e vreo aluzie la useri de aici,am vazut expresia ca e folosita mult pe imdb ... dar a inceput sa fie preluata si de catre altii.

corinka 22 Apr 2009 22:16

Eu o folosesc uneori, dar nu des.Am pierdut ore pretioase cu In fiecare zi Dumnezeu ne saruta pe gura si cu Orient Expres.

halebardul 23 Apr 2009 01:59

da' ce ziceti de cliseul care mai apare (ce-i drept rareori) prin filmele americane privind Romania.
ba e o gimnasta, ba e un vampir, ba e un dictator...
:D
si se vorbeste in rusa =))

bre 23 Apr 2009 07:24

Originally Posted by redmen:

Un mic gand .. o mica parere.Atata timp cat esti cu persoana iubita nu conteaza locul unde esti pentru ca momentele care le petreceti impreuna vor ramane amintiri placute indiferent ca esti in Paris,in Venetia,in Praga,sau intr`un oras din Romania.Nu ma astept ca cineva care a fost singur sau nu a fost cu persoana iubita sa zica ca Paris e oras romantic.Ar fi chiar culmea asta.

ba am fost cu prietenul meu la paris si am ras amandoi ca nu ni s-a parut asa romantic :). mai romantic mi s-a parut pe la noi, nu stiu de ce (sighisoara sau maramuresul). drept e ca la paris am mers special ca sa vad muzee si eram super stresata sa vad cat mai mult, in 6 zile m-am rupt de picioare. asa ca urmatoarea destinatie e praga sau vreun orasel prin bulgaria, fara muzee, numai cu stradute....romantice;)

illotempore2002 28 Apr 2009 19:22

Praga rulz. e un oras micutz sublim!

si Eiffel suck, nu avem ce sa-i facem!

Chambord 28 Apr 2009 20:50

Praga rulz. e un oras micutz sublim!

si Eiffel suck, nu avem ce sa-i facem!

Eiffel sucks notin' U silly X( :-* "vai, e simbolul falic" =)) de unde le mai scoateti frate ?

illotempore2002 28 Apr 2009 20:59

e o gramada de fiare. ca am zis ca are forma penisoidala, era doar un spirit. dar gramada de fiare este, nu ai ce face.

Chambord 28 Apr 2009 21:05

e o gramada de fiare. ca am zis ca are forma penisoidala, era doar un spirit. dar gramada de fiare este, nu ai ce face.

i had a special feeling on its top :x asa ca nu pot sa-l vad ca o gramada de fiare si cu atat mai mult nu ca o "forma penisoidala" dar, in fine, conteaza porbabil si conjunctura.

scriu la Godard in seara asta, promit, dar mai incolo, acush trebuie sa plec.

bre 29 Apr 2009 09:27

ok, data viitoare ma urc si eu in turn, special pr chambord, sa vad daca am vreu special feeling :) :) :)

illotempore2002 29 Apr 2009 11:55

Originally Posted by Chambord:

i had a special feeling on its top :x asa ca nu pot sa-l vad ca o gramada de fiare si cu atat mai mult nu ca o "forma penisoidala" dar, in fine, conteaza porbabil si conjunctura.

scriu la Godard in seara asta, promit, dar mai incolo, acush trebuie sa plec.

n-ai scris =((

Chambord 29 Apr 2009 13:07

n-ai scris =((

ay ay ay ! am uitat. :"> scuze ! #-o a promise is a promise !
cu proxima ocazie cand intru si am umpic mai mult ragaz, i'll do it. ;)

illotempore2002 29 Apr 2009 17:23

am observat eu....you always break my heart

Floydman 18 Feb 2010 13:45

Clisee cinematografice

care sunt? unde se folosesc bine? unde se folosesc rau? care amuza? care enerveaza? care sunt interesante prin altceva?

pentru inceput doua:

Unul care cred ca e observat de toata lumea: Sarutul Hollywoodian din epoca de aur a marilor studiouri. (aproxiomativ anii 1930-1955)

scena tipica: un el si o ea se saruta cam 30 de secunde cu ochii inchisi si un zambet halucinogenat, balanganindu-si capul usor si circular de la dreapta la stanga nasului "adversarului" si cand cursa se termina , invers, de la stanga la dreapta. partenerii executa miscarea simultan, in sensuri diferite.

Costume tipice: fie el in frac ea in rochie de bal (in filme coloniale sau de societate), fie el in camasa cu patratzele si pandantiv cu snur si cap de taur miniaturizat, ea in camasa cu patrazele - in filmele western)

Unghi de filmare: fie "misogin", camera pusa astfel incat imaginea lui sa o domine pe a ei; fie pentru scena creata pentru actrita principala, unde ea e filmata incat sa i se vada mai mult fatza diafana si tenul perfect, "el" fiind dragutz ,dar cantitate neglijabila.

Un cliseu mai putin observabil dar cred eu, bine profilat.

Intalnirea standard dintre doi eroi "ciumeci sau "macho". (de preferinta generali romani). Se imbratiseaza, rad sau zmabesc prosteste facand niste glume referitoare la o intamplare din trecutul lor, se infig invariabil in doua cupe cu vin aduse de un servitor/sclav, se aseaza si povestesc despre ce barbari au mai taiat, ce tzari au mai cucerit, si ce i-a adus inapoi (e.g. la Roma) .

PS: De regula dupa o asemenea venire, se declanseaza un conflict care mocnea pana la sosirea calatorului. pe principiul "Era Bula/ Vine Bula...si...."

...mai stiti formulele cliseu de inceput de bancuri in copilarie? :)

miercuri 18 Feb 2010 16:02

Nu stiu exact cum se incadreaza, dar e cliseu. Cand personajul merge pe strada, de obicei toata lumea pe langa care trece merge in directia opusa.

Windom 18 Feb 2010 16:04

In filmele horror, expresia: "This isn't funny at all" - deja ma zgirie pe creier cind o aud...:-&

Windom 18 Feb 2010 16:20

No.2: Patura pe care o iau in circa eroii ori de cite ori au trecut printr-o experienta traumatizanta, iar ambulanta e prezenta...

omudindulap 18 Feb 2010 18:31

Usile care se deschid folosind cartea de credit. Nu am inteles cum anume functioneaza:">

Mercutio 18 Feb 2010 21:04

http://www.youtube.com/watch?v=ds8Y-_xgZfA

anaemona 18 Feb 2010 21:36

Mie-mi place cum o spune George :) it's not you it's me rutine

http://www.youtube.com/watch?v=U8TnhNxKNlU

Gospin 19 Feb 2010 00:15

Langa fereastra unui adolescent va exista intotdeauna un burlan pe care acesta va putea cobori noaptea sau cand este urmarit.

Mercutio 19 Feb 2010 19:09

http://www.youtube.com/watch?v=Sqz5dbs5zmo

Floydman 06 Apr 2010 19:27

dar ce parere aveti de cliseele tip "poante/replici spirituale rasuflate a la Hollywood". Spre exemplu cele care abunda in filme de desene animate sau de actiune. desigur, textul e diferit dar nu stiu daca ati observat tipul de poanta/umor este aproape mereu acelasi.

vave 06 Apr 2010 19:28

Nu înţeleg la care te referi.

All times are GMT +2. The time now is 23:43.