Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Acum pe ecrane (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=228)
-   -   "Alice in Wonderland" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96432)

Federico 05 Mar 2010 23:29

Talking of Burton... chop off his head!

Daca tot au adaugat o expozitiune atat de consistenta fata de -prima- carte, nu strica sa-i gaseasca si un rost mai de Doamne-ajuta. De altfel, inceputul mi-a placut cel mai mult; promitea.
Cuprinsul e destul de sterp, iar vizualul nu poate sa compenseze si sa-ti distraga atentia pana la capat. Binenteles, asa cum banuiam numai uitandu-ma la postere, cromatica,scenografie, machiaj, costume, efecte - superbe, cu o clasa peste kitsch-ul din "Avatar" , desi nu e tocmai indicata o comparatie avand in vedere ca sunt din registre cam diferite. Anyway, pentru mine cam atat a insemnat, o suita de tablouri care iti confisca privirea; a fost bun sa-mi clatesc ochii dupa o zi posomorata ca azi, dar in rest nu m-a miscat deloc.

PS: Mi s-a parut mie sau Wasikowska seamana suspect de mult cu Gwyneth Paltrow?

marius_em 05 Mar 2010 23:56

The futterwacken was gay, but the rest was OK. Just OK.
E un Disney. Si Disney suge tot, suge si farmecul lui Depp, suge si excentritatea lui Burton, suge orice si oricat, doar sa faca un film cat mai vandabil.

Filmul e ok, trebuie vazut pentru imagine, pentru scenografie, pentru machiaj, pentru 3d, in genere pentru impresia vizuala. E la nivelul Avatar-ului la acest aspect. Dar nu e la nivelul Avatarului din punct de vedere al feeling-ului, al scenariului, al povestii, asta desi a avut o materie prima mult mai potenta.
Iti ia ochii, si Burton iti ofera tot ce se poate cumpara cu bani. Ce nu-ti ofera insa e ce nu se poate cumpara cu bani, acea sclipire, acel geniu al sau, acel non-conformism. Depp e anemic. Alice e destul de plata, si non-evolutiva, desi asta ar fi fost toata ideea filmului.
La final, am fost putin dezamagit. Am fost dat pe spate de lumea din Wonderland, dar parca m-am uitat la Narnia, sau la Harry Potter. Ceva ce putea fi may edgy, mai dark, mai nu asa de disney, de let's hold hands and dance like idiots.
Ending specific Disney, cu o lupta nici epica, nici semnificativa in vreun fel, ci doar sa fie acolo, cu dansul ala stupid, care a stricat si mai mult deja o impresie nu prea buna.
Si apoi Alice devine un fel de business woman. Si in loc de "the end", apare un mare: Fuck you, yours truly, Disney,
Nota mea: 7/10
Recomandare: See it, but lower your expectations. Ceea ce e greu de facut, cand astepti un film de 5-6 luni. Totusi Depp, chiar si asa, ca dupa o betie cum pare aici, are momentele sale si e the mother fucking Depp. Si Alice are cel putin o replica care va va face sa zambiti si s-o placeti.

buticut 06 Mar 2010 19:37

SPOILERS AHEAD:

Acum am ajuns si eu acasa de la Alice si a fost pe masura asteptarilor. Prestatii excelente, voice acting idem (o coincidenta placuta faptul ca majoritatea actorilor "regulars" ai lui Tim au voci demne de a fi imprumutate personajelor ), CGI idem - Underland is gorgeous. Moara aceea rupta de la Tea Party si copacul din secventa in care Alice falls through the rabbit hole mi-au adus aminte de Sleepy Hollow. Ce-mi place e ca desi Disney e...Disney, you know...pretty,cute,sweet, Tim tot isi poate face damblaua. Cred ca secventa lui preferata e cea in care Regina Alba prepara potiunea pentru a o aduce pe Alice la dimensiuni normale :)). Povestea desi pare rushed spre final, e ok. A fost o alegere inspirata sa o faca pe Alice majora,rebela si hotarata - I don't like damsels in distress, m-am saturat de ele. Relatia intre ea si Mad Hatter e bine construita, la fel ca background-ul lui,care e scurt si de efect. Toate personajele se bucura de un screen time considerabil,au timp sa straluceasca si contrar a ceea ce credea lumea, it was Alice in Wonderland, not The Mad Hatter in Wonderland. Nu prea am ce-i baga de vina luptei de la final, de cand apare oracolul se stie ca acea batalie va avea loc si cum cele doua tabere nu au fost echilibrate ca numar, nu putea fi de lunga durata. Lupta e pretextul de care aveau nevoie pentru ca Alice sa fie acolo - ar fi fost sec ca Alice sa se intoarca in Underland doar sa ii vada pe toti la fata,fara sa aiba vreo misiune de indeplinit. Futterwacken-ul mi s-a parut chiar funny, poate pentru ca ma asteptam la cu totul alte miscari, ceva mai subtile :)) + Alice repetandu-l cand se intoarce la locul ei a fost neasteptat. Au mai fost multe momente care ori mi-au starnit rasul,ori m-au facut sa zambesc, pe scurt, I was entertained. "Off with his/her head" always cracks me up!

Alt lucru care mi-a placut a fost ca nu au pulsat pe ideea de "It was all a dream". Cand Alice revine, are inca pe brat zgarieturile de la Bandersnatch si il recunoaste pe Absolem in postura de fluture. Cand Palarierul mentioneaza faptul ca odata plecata de acolo va uita de ei,ma temeam ca asa se va intampla,dar din fericire nu a fost cazul. Si thank Goodness, nu i-au indragostit pe cei doi,mi s-ar fi parut de prost-gust.

Cat despre Mad Hatter - am citit cartile acum un milion de ani lumina, dar am avut un deja-vu cu unele ghicitori,i-au pastrat esenta. Johnny Depp i-a dat personajului doza necesara de nebunie, nu prea multa cat sa fie ridicol si nici prea putina,cat sa nu fie mad. E nebun,dar uman in acelasi timp. Trebuia sa se ridice la inaltimea numelui. Lucrurile random pe care le spune,accentul in continua schimbare si papionul care isi schimba culoarea in functie de starea lui de spirit - nice touches! La urma urmei,Depp e deja in elementul lui cu astfel de roluri. Ar fi putut avea o cariera gen Denzel Washington, cu roluri "serioase" in care sa joace straightforward average-joes, dar a preferat sa aleaga un drum cu mai multe provocari. Pare sa se simta chiar bine facand ceea ce face, he seems to enjoy the ride.

La capitolul tehnic sta excelent. Nu are rost sa il comparam cu Avatar, doar pe considerentul 3D, pentru ca Avatar a ridicat stacheta la un nivel ridicol de inalt. Ar trebui macar sa faca parte din acelasi gen pentru o comparatie ca lumea. Apropo de 3D, AiW a devenit filmul 3D cu cele mai mari incasari avute vreodata in ziua de debut si se preconizeaza ca pana duminica va bate suta :D.

Nici mie nu mi-a placut prea tare faptul ca odata ce aude de Wonderland,brusc isi aminteste. I mean...Underland suna aproape la fel si nu i-a starnit nicio reactie. Dar oricum secventa nu e anticlimatica,fiindca se leaga de visele sale care tot se repetau. La fel nici finalul nu e anticlimatic, desi faza cu China mi s-a parut teribil de grabita, 1) pentru ca i-a venit ideea asa brusc si dintr-o data si 2) pentru ca tipul i-a acceptat-o parca prea repede si a luat-o sub aripa doar pe considerentul acesta.Evident,si faptul ca era fiica prietenului sau l-a influentat intr-o oarecare masura, dar e ok - la urma-urmei e simetric cu inceputul,cand tatal ei vorbea despre aceleasi lucruri.Alice ii continua visul neindeplinit.

Overall, Burton inca nu si-a pierdut sclipirea, filmul e solid,magic,interesant,minunat chiar, dat fiind faptul ca se bazeaza pe niste carti atat de des folosite in adaptari,incat nici nu a apucat praful sa se puna pe ele. E greu sa vii cu ceva nou intr-un teren pe care au mai pasit multi inainte si totusi reuseste sa ii aduca o oarecare prospetime, chit ca mi-e dor de o poveste de a sa originala, precum Edward Scissorhands.

Oh da, inca un lucru pe care am uitat sa il mentionez.Publicul a fost foarte receptiv la film, sala radea in hohote la majoritatea secventelor cu Mad Hatter,March Hare si Red Queen si la sfarsit chiar am aplaudat cu totii. In ambientul potrivit parca si entuziasmul tau creste considerabil.DAR DAR,UN MARE DAR!!! Ar trebui interzis accesul minorilor intr-o sala preponderent plina cu adolescenti/adulti. M-a scos din sarite un tanc din spatele meu care la fiecare doua secunde intreba: Da' de ce face aia,da' o sa moara, da' asta cine e? Toata lumea din jur striga la el sa taca din gura,inclusiv eu,evident,vocea intai :)). Si nu era singurul caz, se mai auzeau multe asemenea comentarii din toate partile,zici ca erau batuti in cap. Am avut si eu varsta lor,dar da-o-ncolo de treaba,cand mergeam la filme - SI CHIAR MERGEAM, ma lasam absorbita de ele, nu-mi deschideam gura,pur si simplu le savuram,cu rabdare.Culmea, la iesire mai si spune ca nu a inteles nimic. For God's Sake, nici nu trebuie sa fi auzit vreodata de Alice in Wonderland ca sa intelegi filmul care a avut o structura narativa mai mult decat usor de urmarit. Ce sa mai zic de mizeria pe care au lasat-o la plecare, sala zici ca era un battlefield...popcorn,sticle,cutii peste tot. Parintii care ii educa astfel sau care mai degraba,nu ii educa deloc,ar trebui batuti cu biciul.

pipes 06 Mar 2010 19:44

bravo, buti! frumos expus.
p.s. vezi ca exuberanta din tine a apasat de 2x pe mesaj. chiar ma minunam cat ai scris.... :)

buticut 06 Mar 2010 20:17

Thanks! Laptop-ul asta e nebun ca Palarierul :)),chiar si posturile de pe Twitter imi apar in dublu exemplar.

Pitbull 06 Mar 2010 20:37

Booty rulz! :x
Inca n-am väzut filmul - da' chiar dacä dupä ce-l väd nu-mi place si-l fac harcea-parcea, gen "Sweeney Todd", Booty tot rulz!
Adicä, STIE SA SE ESSPRIME, dom'le!
MARE lucru, nowadays!

buticut 06 Mar 2010 21:07

:">:">

Ah haide, vrei doar sa ma inrosesc. Essprimatul intr-o maniera cat de cat in concordanta cu gramatica limbii romane plus un strop de engleza nu e mare lucru. Daca a ajuns sa fie mare lucru, e chiar sad. Am eu asa o vaga presimtire ca ii vei aplica tratamentul <i><b>"Sweeney Todd" </b></i>, dar tot nu te voi uri pentru asta. Nu o sa te uit, nu o sa te iert, dar nici nu o sa te urasc :)). Pfff si cand ma gandesc ca post-cronica Sweeney ne-am atacat in toate modurile posibile. Ba chiar mi-ai si schimbat sexul si m-ai numit clona :)). Odata si odata tot o sa te fac eu sa il revezi.

marius_em 06 Mar 2010 23:13

Originally Posted by buticut:

Relatia intre ea si Mad Hatter e bine construita

Am simtit putina tensiune sexuala aici. Neelucidata in nici un fel insa, poate Burton nu a avut tupeu, sau nu a avut timp.

Lupta e pretextul de care aveau nevoie pentru ca Alice sa fie acolo - ar fi fost sec ca Alice sa se intoarca in Underland doar sa ii vada pe toti la fata,fara sa aiba vreo misiune de indeplinit.

Adica treabuia sa fie ca daca nu era, nu putea fi.

Alt lucru care mi-a placut a fost ca nu au pulsat pe ideea de "It was all a dream". Cand Alice revine, are inca pe brat zgarieturile de la Bandersnatch si il recunoaste pe Absolem in postura de fluture. Cand Palarierul mentioneaza faptul ca odata plecata de acolo va uita de ei,ma temeam ca asa se va intampla,dar din fericire nu a fost cazul.

Pe mine chestia asta m-a zgariat putin, mi s-a parut ca filmul isi pierde din semnificatie. Si asa avem o aceeasi Alice la sfarsit, ca la inceput, fara nici un fel de evolutie, doar un confidence boost, acum o mai punem si intr-un plan oarecum secund. Underworld nu mai e despre ea, despre maturizarea ei, despre lectia ei de viata. E un taram de sine stator, si Alice e doar un personaj, printre altele atatea, si filmul devine ceea ce ai zis tu ca nu a devenit, un Mad Hatter in Wonderland, or whatever. Asta e cam contrar si povestii originale. Si ultrima faza, cu fluturele Absolem... yack!... Asta sigur, 100%, i-a fost bagata pe gat lui Burton. Eu am impresia ca de la un anumit punct in film, Burton nici nu s-a mai prezentat pe platou, si au venit baietii de la Disney si l-au umplu cu clisee specifice.

La capitolul tehnic sta excelent. Nu are rost sa il comparam cu Avatar, doar pe considerentul 3D, pentru ca Avatar a ridicat stacheta la un nivel ridicol de inalt. Ar trebui macar sa faca parte din acelasi gen pentru o comparatie ca lumea.

3D-ul e la nivelul lui Avatar. Nu-mi bat capul cu cate reflexii se vad in ochii nu stiu cui, sau nu stiu ce alte detalii din asta, pentru mine a aratat foarte bine, si impresia a fost aceeasi ca la Avatar.

Overall, Burton inca nu si-a pierdut sclipirea, filmul e solid,magic,interesant,minunat chiar, dat fiind faptul ca se bazeaza pe niste carti atat de des folosite in adaptari,incat nici nu a apucat praful sa se puna pe ele. E greu sa vii cu ceva nou intr-un teren pe care au mai pasit multi inainte si totusi reuseste sa ii aduca o oarecare prospetime, chit ca mi-e dor de o poveste de a sa originala, precum Edward Scissorhands.

Ei, as! Filmul are ca setup cartea, dar nu are aceeasi poveste. Ia personajele, ia locatia, ia ideea, dar mai departe, tot ce se intampla e la cheremul scenaristului. Daca ai simtit ca nu e chiar original, poate e pentru ca nu e, nu pentru ca ar fi cartea nu stiu cum. Putea sa faca absolut orice vroia cu Alice. A facut ce-ai vazut.

Filmul e cu siguranta un Disney, se vede foarte clar asta.
Dar e un Burton? Poate unul timid de tot.

Oh da, inca un lucru pe care am uitat sa il mentionez.Publicul a fost foarte receptiv la film, sala radea in hohote la majoritatea secventelor cu Mad Hatter,March Hare si Red Queen si la sfarsit chiar am aplaudat cu totii. In ambientul potrivit parca si entuziasmul tau creste considerabil.DAR DAR,UN MARE DAR!!!

In Iasi, Vineri, la 19:45, sala plina. Nu prea multe rasete. Am numarat 6 care s-au ridicat si au plecat in timpul filmului. Nu stiu din spatele meu daca au mai fost. La sfarsit nu a aplaudat nimeni.

Ar trebui interzis accesul minorilor intr-o sala preponderent plina cu adolescenti/adulti.

Mie adolescentii mi se par cei mai nesuferiti intr-o sala de cinema. Cu copii m-am obisnuit, si sunt chiar draguti. Dar adolescentii se poarta exact la fel. Si ei nu sunt la fel de draguti, ca nu au falcile alora mici. Si filmul a cam fost pentru copii, desi nu ar fi trebuit sa fie. Ciudat, nu?

P.S. Pitbull, Sweeney a fost chiar foarte tare. E musicalul meu preferat. Daca ar fi sa compar filmul asta, atunci as zice Planet of the Apes. Filmul e bun pentru ce vrea sa fie, Planet of the Apes, e un SF cool, Alice un disney pentru copii, cu fluturasi la inimioara. Dar e atipic pentru Burton. Sau poate asta e noul tipic pentru el.

Pitbull 06 Mar 2010 23:25

Ai dreptate, "Planet of the Apes" e unul dintre SF-urile de top. Schaffner a nimerit-o bine cu el! Päcat cä remake-ul de peste ani al lui Burton a fost doar o labä tristä.
Apropo, de la "Sweeney Todd..." ne-am luat, Booty si cu mine. Eu l-am fäcut arsice, ea m-a fäcut arsice pe mine - si nimeni nu ne-a mai putut despärti!
Burton rämâne Burton äla dinainte de 2000!

marius_em 07 Mar 2010 18:51

Originally Posted by teh_chix0r:

Tot în Iaşi, Vineri, la 15:20, sala plină. [...] E un Disney feat. Burton bun. :D
Niciodată, de când tot am mers la cinematograf, nu am întâlnit să se aplaude. :|

S-a aplaudat la Inglourious Basterds.

Si ai dreptate, se vede si atingerea lui Burton, nu e chiar atat de naspa. Pe imdb cineva spunea ca felul in care a fost pictat pe ecran Wonderland-ul lui Burton e ca o experienta halucinogena a unui adult, nu ca visul unui copil. Insa cu toate astea, din cauza acelor mici dulcegarii, a unui al treilea act harry potterian, si in genere din cauza neseriozitatii scenariului, filmul e unul pentru copii. Putina profunzime, lucruri clare, alb si negru, nici un fel de ambiguitate, si mult prea multa dulcegarie pentru Burton.
Burton si Disney chiar nu fac o echipa buna.

miercuri 08 Mar 2010 15:05

Ppl, are you on crack??? A FOST ORIBIL!!! De cand e Alice in Wonderland heroic fantasy???? La sfarsit aveam impresia ca ma uit la Narnia O_O
Lewis Carroll se rasuceste in mormant saracu. Really, e atat de departe de spiritul cartii si va distorsonia pentru totdeauna perceptia copiilor asupra ei. Nu mi se pare normal sa faci asa ceva unui clasic al literaturii pentru copii. Disney mi se par din ce in ce mai scarbosi.

Ca şi în cartea lui Carroll, ne întâlnim cu o Alice plictisită de lumea blazată, convenţională şi lipsită de imaginaţie, care de data asta creează şi presiuni asupra ei (aici mi s-a părut superb modul în care e surprinsă lumea engleză distinsă a epocii dinainte de intrarea în gaura iepurelui.)

Ideea e ca in carte, lumea engleza distinsa a epocii e surprinsa dupa ce cade down the rabbit hole

miercuri 08 Mar 2010 16:26

Who gives a crap about kids' perception about the book? Cartea lui Carroll m-a fascinat la vremea ei, la fel şi ecranizările anterioare celei a lui Burton, care urmează fidel firul poveştii (jocul păpuşăresc din '99 al lui Willing mi s-a părut chiar fain).
Acum era de aşteptat ca varianta lui Burton să aibă iz de Alice McGee, cu sânge de dragon şi decapitări.
Alice in Wonderland este o carte la originile ei bizară, care, în ecranizări curajoase, merge jonglată, distorsionată, întoarsă şi răsîntoarsă, în condiţiile în care cartea oferă multe. Burton a încercat o reinvenţie a Wonderland-ului, reuşind, zic eu, să păstreze din bizareria halucinantă a poveştii şi fiorul aparte al locului.
Personal, încerc să întrevăd o conciliere între Disney şi Burton, fiindcă mi se pare neadevărat a spune că ceea ce a decurs din colaborarea asta e un fiasco total.
E drept că Disney e destinat copiilor, pe când Burton nu chiar... poate aici s-o fi declanşat declicul.
Astea fiind spuse, mie mi-a plăcut varianta propusă de Burton, ce e drept, cu Disney la dreapta tatălui.

Absurdul din carte e construit pe silogisme false, Carroll a fost matematician si logician si toata 'magia' lui e bazata pe contrazicerea legilor fizicii intr-un mod extrem de creativ. Asta e spiritul cartii. Dar se pare ca toata lumea crede ca daca e absurd inseamna ca nu are nici o noima, punem totul la gramada si mai adaugam un quest pe deasupra. Am exagerat un pic cand am spus ca e oribil, nu e oribil, dar in orice caz m-a dezamagit destul de tare.

copila_satanista 11 Mar 2010 12:36

Originally Posted by SoX:

Daca tot veni vorba, in cazul filmelor adaptate si alaptate dupa un roman, cum ar fi mai indicat: a se citi romanul inainte de a se viziona filmul sau viceversa?

Eu una prefer mult mai mult sa citesc cartea si apoi sa vad filmul ca sa-mi las imaginatia sa-si faca de cap.

on:
Mai sunt cateva ore si vad si eu filmul la imax. sunt sigura de acum ca o sa imi placa + am un chef de cinema de zile mari :D + J.Depp

rc-st. 11 Mar 2010 19:21

un film care m-a fascinat cat de prost poate fi dar sa imi ia banii sa il vad la imax
nu are nimic 3d si pariez ca pur si simplu l-au gonflat de pe 35mm pe 70mm(adica standardul imax).
Povestea e atat de proasta incat am cascat de vreo 30 de ori pe la sfarsit, iar o fetita de langa mine care era cu tatal ei s-a dus la toaleta pe la sfarsit, si nu a pierdut nimic in cele 20 de minute cat a lipsit.
Pe la jumatatea filmului cand incepeam sa realizez ca am investit o groaza de bani in aceasta prostie mi-am adus aminte ca era un ou pe un perete in Alice. Ei bine unde e oul? ca nu era in poveste, in schimb erau o groaza de "chestii" care nu aveau ce cauta acolo. O pisica gigant care omora pe-acolo tot ce misca, gen pantera din avatar, un dragon imens care nu eram sigur care e... pentru ca pe langa dragon mai e si o pasare mare... care de fapt nu e dragon dar si aia e rea... mai e si un cavaler chior care te astepti sa fie pisica aia imensa pentru ca un soarece?!?! ii scoate un ochi la un moment dat. Felul in care ma exprim descrie perfect haosul acestui film.
Si l-a sfarsit ! ATENTIE SPOILER ... daca se poate spoila o aberatie... se bat toti pe o tabla de sah?! si ai impresia ca se potriveste pentru ca sunt carti de joc... dar ai impresia ca totusi nu se potriveste nimic in film... si alice se transforma intr-o ioana d'arc care se bate cu un dragon imens, care pana la urma iti dai seama ca e diferit de pasarea mare care era si ea rea..., si il omoara , de ce , nu stiu... si cand toata lumea e fericita si crezi ca dragonul se ridica, fara cap si te sperii, filmul se termina si dragonul ramane mort si ingropat acolo iar Johnny Depp danseaza un dans penibil asa cum a fost tot filmul.

Medicate 12 Mar 2010 12:01

...

Filmul nu mi s-a parut atat de aberant cum il descriu majoritatea , ba chiar a reusit sa ma impresioneze ! Universul, tipic Burtonian, este principalul factor ce mi-a creat o impresie buna despre acesta , decorul reusind sa-mi fure nenumarate priviri , pe langa actiunea in sine.
Un singur lucru nu ar fi trebuit implementat : Dansul palarierului :( , a stricat tot , iar Depp a ales sa interpreteze un rol , zic eu , banal !

copila_satanista 12 Mar 2010 12:26

mie mi-a placut :) mi-a adus aminte de copilarie si am degustat modul in care a fost facut filmul (decor, actori etc). povestea intr-adevar putea sa fie mai complexa, dar nu m-a deranjat deloc atat cat a fost.

rc-st. se vede din descrierea ta ca nu esti genul de om care sa aprecieze astfel de filme asa ca nici nu stiu de ce te-ai omorat sa il vezi :) trebuie sa ai un pic d nebunie

Lili1982 12 Mar 2010 23:18

Ca si imagine, se ridica la cele mai inalte standarde... A imbracat perfect dorintele mele interioare ! Dar scenariul si in special finalul :( .... mi s-au parut fara substanta ! Tern pe alocuri, lipsit de energie si emotie, previzibil... noroc cu J.D. care are un farmec aparte ! Nu recomand, sincer...

foxyroxy 14 Mar 2010 19:38

O sa merg sa-l vad pentru ca mi-a placut tare mult cartea cand eram mai micuta si doi imi plac filmele facute sau produse de Tim Burton.

rc-st. 15 Mar 2010 17:18

am dat 50 lei sa il vad la imax
singurul lucru 3d imax care l-am vazut a fost trailerul de la Tron, care m-a uimit si am sa ma duc sa il vad cand se lanseaza si genericul Disney, in rest filmul a fost 2d.
Nu inteleg de ce unii spun ca nu stiu sa apreciez astfel de filme... ce inseamna "astfel de filme"?! Filme proaste , sau cum? Tim Burton cred ca a fost un simplu slujbas la acest proiect. Mi-e greu sa cred ca este acelasi om care a facut Batman Return. Poate "astfel de filme" inseamna filme care incearca sa il copieze pe David Lynch si nu reusesc... sau ce?
Eu cred ca de vina a fost scenariul, scris de o tipa de la disney care nu a scris niciodata un scenariu de lung metraj. Cica ar fi scris parti din Mulan... si parti din Lion King. Asta e primul ei scenariu solo - BIG mistake... au investit 230 de milioane de dolari intr-o bataie de joc la adresa autorului cartii Alice in Tara Minunilor. Ca sa nu mai zic ca Alice e ditamai galiganca. Era o fetita cu tatal ei langa mine.
"Tati, unde e Alice?"
"Asta e Alice?"
"Asta?! De ce?"
"A crescut... "
Parea foarte dezamagita.
Macar daca a ales o Alice adulta de ce nu a mers mai departe? Alice isi gaseste perechea ... un print ceva... Credeam ca o sa fie printul ala cu plasturele pe ochii dar era prea lungan... apoi ma gandeam ca poate e palarierul... dar Johnny Depp era totusi cam batran. La sfarsit am aflat ca Alice nu are nevoie de nimeni. Se face femeie de afaceri in China?! Adica morala acestui film pentru fetite de 7 ani este ca nu o sa se marite ci o sa se faca femei de afaceri?! Ok, grozav mesaj pentru tanara generatie.
Depp nu a fost decat un alt angajat. Nu a putut sa faca nimic. Juca singur, in fata unui ecran verde de cele mai multe ori, iar decupajul era atat de strict din cauza efectelor speciale incat nu a putut nici macar sa se miste 2 cm mai la dreapta sau mai la stanga.
In plus, acest film contrazice cartea. In carte taramul minunilor este condus de regina rosie si garzile ei sunt niste carti de joc.
Acest univers este in echilibru pana la venirea lui Alice care disturba echilibrul. Totusi, la sfarsit, Alice pleaca din acest taram iar echilibrul este restabilit. Regina este in continuare regina, cartile de joc sunt garzile ei.
In film, universul minunilor este condus de regina rosie. Garzile ei sunt niste jumatate roboti, jumatate carti de joc. De fapt, nu sunt nici carti de joc, nici roboti sau ostasi in armuri, sunt un compromis jalnic. Apoi Alice vine si deranjeaza acest echilibru killarind un mare dragon, care nu era in carte, se pare ca era in ALTA carte, de cealalta parte a oglinzii..., si stabileste o noua ordine : cartile de joc sunt inlaturate, si in locul reginei rosii este pusa o regina alba, care nu stiu de unde a aparut si oricum juca infect.
Astfel, odata cu venirea lui Alice pe taramul minunilor, se produce un haos, o catastrofa si tot taramul este preschimbat definitiv, si va ramane asa si dupa plecarea lui Alice din acest taram de basm. Ceea ce e un sacrilegiu.
Adica acesti smecheri care au facut filmul vor sa reinventeze Taramul Minunilor. Nu mai este nici un ou pe zid, nu mai sunt carti de joc, nu mai este regina rosie. Singurul lucru care ramane este titlul Alice in tara minunilor.
Asa pot sa iau si eu Scrisoarea pierduta si sa schimb toata piesa. Catavencu este ales deputat, se duce la Bucuresti, o seduce si pe Zoe, Trahanache se sinucide si ii pun titlul "Scrisoarea pierduta".
Pai e frumos, sau e bataie de joc in cel mai cras mod cu putinta.
Disney don't suck. Cei care "suck" sunt smecherii care au ajuns directori la Disney si isi bat joc de acel gigant al animatiei.

Horhew 16 Mar 2010 15:38

Am fost si eu la Alice. Mi s-a parut ok, desi nu consider ca e printre cele mai bune filme ale lui Burton. Am avut momente in care ma incerca o senzatie de plictiseala, desi per total e un film care te tine interesat: decorurile si directia artistica sunt de cel mai inalt nivel (din punctul asta de vedere este un film de Oscar fara indoiala, daca ar fi concurat anul asta nu m-as fi mirat sa castige), iar modificarile narative, in cea mai mare parte a lor, mi s-au parut interesante. Personajele sunt vii si foarte personale, cu siguranta de tinut minte, iar lui Depp i-a iesit un rol fantastic. Sincer sa fiu, ma asteptam sa vad un Jack Sparrow in costum de palarier, dar excentricitatea si nebunia palarierului n-au nimic in comun cu cele ale vestitului pirat. Jos palaria in fata lui Depp.

Asta nu e primul Alice, mai sunt vreo 20 de Alice-uri, asa ca in mod sigur exista ceva si pentru cei care prefera ecranizarile fidele povestii originale. Mi se rupe cand aud ca "nu s-a respectat povestea" sau ca vai de mine, ce dezamagiti vor fi copilasii care vor vedea filmul. Asta nu e un film facut pentru copii, desi scrie pe el Disney si alea-alea.

In concluzie as zice ca merita vazut. Are problemele lui, mai ales spre final, dar per total sunt destule lucruri bune care sa-l recomande.
7.5/10

miercuri 16 Mar 2010 17:04

Nu s-a plans nimeni ca nu au respectat povestea, avand in vedere ca se stia de la inceput ca se vrea o continuare a intamplarilor din carti. Eu m-am plans ca nu au respectat spiritul/stilul lui Carroll si l-au transformat in ceva total ne-Wonderlandian.

rc-st. 18 Mar 2010 07:20

am fost la mall la filmul an bisect - cu buget de 11 ori mai mic decat alice
erau afise imense cu alice peste tot si am auzit oameni care spuneau, uau , am vazut alice, e bun...
cred ca daca s-ar fi investit atata reclama in filmul an bisect ar fi fost mult mai profitabil.
vad ca alice are profit 450 de milioane... pardon, incasari. Ceea ce inseamna ca se scad vreo 230 milioane bugetul = 220 milioane - 75% care raman la cinema = 55 milioane profit , cam slabut

pipes 18 Mar 2010 12:21

rc-st, nu cred ca ai calculat tocmai corect, dar ce mai conteaza?!!??! :)
mai baga fise!

rc-st. 18 Mar 2010 17:37

ce vreau sa spun este ca la ora actuala alice are profit jalnic
au investi 220 milioane dolari - bani blocati timp de 2-3 ani, si au profit de 50 milioane sau chiar mai putin. In lumea filmului aceasta suma este foarte mica - reprezinta cam 25% profit iar la filme profitul se invarte pe la 75% in mod normal.
exista filme care au profit 10.000%
avatar a avut profit de vreo 200% cred
foarte mult se poate castiga insa din produsele inspirate din film , jucarii, etc. Alice nu cred ca o sa castige de aici, nici avatar.

pipes 18 Mar 2010 17:41

am inteles ce vrei sa spui, dar cred ca ori tu ori eu ori amandoi suntem prost informati.... eu stiam ca ponderea este undeva la 50%-50%. atunci este deja profitabil. daca gresesc, va rog sa ma corectati.

buticut 18 Mar 2010 19:21

rc-st. aberezi, din toate punctele de vedere.Nu am timp acum sa disec pe indelete mesajele tale. Am incetat in a te mai lua in serios din momentul in care ai spus ca sunt o groaza de chestii ce nu aveau ce cauta in film. In afara de Red Queen,care e o combinatie de 2 personaje, toti sunt din universul lui Carroll asa cum el le-a scris...pisica aia pantera, dragonul,pasarea...dupa vorbele tale.

Quote:

Adica morala acestui film pentru fetite de 7 ani este ca nu o sa se marite ci o sa se faca femei de afaceri?! Ok, grozav mesaj pentru tanara generatie.

Dude, de ce crezi ca fiecare fata ar trebui sa aiba ca scop suprem maritatul? Morala e chiar buna, desi un pic fortata - nu ai nevoie de un barbat ca sa iti croiesti propriul drum in viata. C'mon, daca se cupla cu Mad Hatter-ul era chiar siropos,bleah!! Nu-mi vine sa cred ca te-ai gandit la asa ceva.

Cat despre incasari, o sa ajunga undeva aproape de 600 mil $ worldwide, dar e deja un succes total. Gandeste-te ca mai ies zeci,sute de milioane si din merchandising: Hot Topic, DVDs, etc etc.

Nici eu nu am ce comenta referitor la poveste...au facut atat cat le-a stat in putiinta. Nu stiu de unde atata critica legata de poveste, de parca Lewis Carroll a fost cine stie ce scriitor profund. Ei au avut un punct de plecare, in timp ce Avatar putea merge cu povestea in ce directie vroia Jim, isi putea lua libertati infinite. Foarte multa lume le aseamana din punctul asta de vedere, dar aici Alice chiar are o scuza. Mie mi-a placut in mod special folosirea unor cuvinte tipice din 'vocabularul' lui Carroll, gen frabjous, muchness,fairfarren si incluziunea ghicitorilor Palarierului ("Why is a raven like a writing desk?"), precum si toata partea cu omoratul timpului, chiar mi-a dat o senzatie de deja-vu.

miercuri 20 Mar 2010 15:00

Nu stiu de unde atata critica legata de poveste, de parca Lewis Carroll a fost cine stie ce scriitor profund.

:-O
A scrie carti bune pentru copii nu e ceva la indemana oricui, iar Alice e un fel de biblie a cartilor pentru copii si recitita la o varsta mai coapta e cu totul alta carte. Carroll; pe langa faptul ca tot ce a scris (si repet ca nu era de profesie numai scriitor, era matematician si logician, inventator) a fost pentru amuzamentul si incantarea fetitlor unor prieteni de-ai lui; a reusit sa pariodeze subtil moravuri victoriene. La sfarsitul secolului 19 societatea victoriana era intr-un fel de declin, ceea ce a dus indepartarea de traditia realista. Procedee lui Carroll sunt insa extrem de clare, dar scenarista din Alice le-a ratat cu totul. Cred ca ma repet, cam tot absurdul lui Carroll are la baza negarea legilor fizicii intr-un mod logic, nu e nimic intamplator in fantasticul lui - iar multe elemente de aici o sa reapara in literatura absurda a secolului 20. So don't dismiss him like that. It's Disney's fault ca toata lumea crede ca Alice e de fapt o aberatie puerila. :(

marius_em 20 Mar 2010 16:32

Originally Posted by miercuri:

pe langa faptul ca tot ce a scris (si repet ca nu era de profesie numai scriitor, era matematician si logician, inventator) a fost pentru amuzamentul si incantarea fetitlor unor prieteni de-ai lui;

Umbla zvonul ca era si pedofil. E un zvon, din cauza unor poze nu tocmai conventionale cu fetitele alea, si pentru ca nu prea a avut treaba cu femeile.
Eu nu am fost atat de atras, nici de carte, nici de ecranizari. In genere, baietii simpatizeaza mai greu aceasta poveste; e si de inteles, la varste mai fragede, fetele sunt inamicul.

rc-st. 20 Mar 2010 16:48

profit are alice dar nu cine stie
si nu o sa cumpere nimeni jucarii cu alice pt ca nu e film pentru copii e film pt adulti cretini care nu au curajul sa spuna ca un film e prost atunci cand e prost pentru ca nu vor sa iasa din sistemul de oi fara minte duse la taiere>:) >:) >:) >:)

miercuri 20 Mar 2010 16:59

Eu am cumparat un sticker album cu Alice pentru sor-mea de 5 ani, am introdus 4 lire in contul celor de la Disney.

@marius - da, sunt pareri impartite in privinta asta, dar daca e sa ne limitam la ceea ce e sigur, nu prea au cum umbreasca valoarea cartile, Alice e a world classic.

buticut 21 Mar 2010 02:34

Alice in Wonderland + Through the Looking Glass nu sunt niste carti de o complexitate iesita din comun, cu twists & turns sau cu un deep meaning. Povestea e clara,firul narativ e usor de urmarit. Sigur, lasa loc interpretarillor, depinde de varsta pe care o ai atunci cand le citesti si de cat de perversa iti este mintea :)),dar cand am spus ca nu e un scriitor profund la asta ma refeream, nu il discreditam :-). Cand ai o carte asa de straightforward, nu poti sa ai asteptari ca filmul bazat pe ea sa fie o Odisee Spatiala.

Quote:

si nu o sa cumpere nimeni jucarii cu alice pt ca nu e film pentru copii e film pt adulti cretini care nu au curajul sa spuna ca un film e prost atunci cand e prost pentru ca nu vor sa iasa din sistemul de oi fara minte duse la taiere>:) >:) >:) >:)

Doar pentru ca TU NU VREI sa aiba profit, nu inseamna ca nu are. Let's be honest....e pentru a treia saptamana pe locul 1 la BO si inca mai trebuie sa se lanseze in multe tari. Cei de la Disney isi freaca mainile, pentru ca Alice e o mina de aur. Nici ca puteau sa lanseze filmul intr-o perioada mai potrivita - nu are competitie serioasa si in weekend cand lumea e libera, inca se inghesuie sa il vada. Numerele spun totul. Probabil Clash of the Titans o sa il detroneze. Hai sa nu exageram, Alice nu e o capodopera si nicidecum Burton's best (Sweeney & the two EDs all the way!), dar nu e film pentru adulti cretini. Sunt convinsa ca nu sunt singura persoana careia i-a placut, daca mi s-ar fi parut oribil, as fi avut curajul sa o spun, chiar daca ii tolerez cam multe lui Burton :D.

Totusi, Tim seriously needs....a serious movie! Sweeney a fost cel mai aproape de 'seriozitatea' pe care mi-o doresc de la el, insa s-a bazat pe un musical si nu pe un scenariu original scris de Burton. Stim ca e capabil de asta, desi nu pare sa fie mereu un storyteller desavarsit. As vrea cat de curand sa mai vina cu ceva 'al sau', ma tem in ritmul asta sa nu ajunga o gluma. Parteneriatul cu Disney e prolific pentru ei,nu atat pentru el, asa ca mi-ar placea sa se departeze de ei, pentru ca il limiteaza, iar un Burton caruia i se impun restrictii poate fi dezastruos (vezi: Planet of the Apes :-<). Are mare noroc ca actorii cu care lucreaza frecvent sunt A-class si il scot mereu din bucluc, altfel ar putea fi acuzat de lene, fiindca nu cauta pe altii, desi mi-ar placea sa isi mai aminteasca si de Keaton, pe care l-a pus foarte bine in valoare. We love Burton's imagination...in afara de Dark Shadows, care tot este amanat de zor, nimic din ce planuieste nu ma entuziasmeaza prea tare. Il ador pe Tim si il apar impotriva criticilor, dar spre binele lui,sper ca sa schimbe oleaca directia :D.

Horhew 21 Mar 2010 14:19

Originally Posted by rc-st.:

Bine pa.

miercuri 21 Mar 2010 15:21

Alice in Wonderland + Through the Looking Glass nu sunt niste carti de o complexitate iesita din comun, cu twists & turns sau cu un deep meaning. Povestea e clara,firul narativ e usor de urmarit. Sigur, lasa loc interpretarillor, depinde de varsta pe care o ai atunci cand le citesti si de cat de perversa iti este mintea :)),dar cand am spus ca nu e un scriitor profund la asta ma refeream, nu il discreditam :-). Cand ai o carte asa de straightforward, nu poti sa ai asteptari ca filmul bazat pe ea sa fie o Odisee Spatiala.

Da, dar nu sunt niste carti scrise dupa o reteta, asa cum e scenariul tipei de la Disney. Complexitatea lor consta in bogatia universului creat, povestea e simpla, dar stilul este unul fabulos. Pur si simplu, ceea ce am regasit in film e butaforie si paleste prin comparatie. Ca sa nu mai zic ca au transformat Alice in heroic fantasy, chestie care e miles away from Carroll's intentions si nu pot sa le-o iert. D-asta sunt asa dezamagita.

sergiuseling 21 Mar 2010 15:43

Adevărul e că lui Burton nu-i pasă de scenariu, nu-i pasă de caractere, îi pasă doar de potenţialul vizual al poveștii. Uneori are și un scenariu bun și totul se potrivește, dar în majoritatea cazurilor nu prea îi iese. Și dacă nu-i pasă de scenariu sau de caractere soluția simplă și la îndemână e să facă remakeruri la care să-și pună el amprenta vizuală.
Și cam cât durează până să-ți dai seama de viziunea lui asupra filmului? Cam 10-20 de minute, apoi chiar e nevoie de scenariu bun.

buticut 21 Mar 2010 16:39

Originally Posted by sergiuseling:

Adevărul e că lui Burton nu-i pasă de scenariu, nu-i pasă de caractere, îi pasă doar de potenţialul vizual al poveștii.

Apropo de asta, Tim zicea ca nu ar recunoaste un scenariu bun nici daca i-ai da cu el in cap :)). Nu poti sa zici ca nu i-a pasat de caractere, nu se putea ocupa de toate in mod egal. Mad Hatter-ul a avut un rol mai extins, precum si Red Queen si evident,Alice. The White Queen mi s-a parut cam underused, dar overall a fost ok. Cred ca cel mai drag (in afara de Mad Hatter :P), mi-a fost Bayard, probabil datorita slabiciunii mele pentru caini. Mi-a placut si de Absolem, Alan Rickman e genial, precum si Stephen Fry as the Cheshire Cat.

sergiuseling 21 Mar 2010 18:40

Se vede că actorii s-au simțit bine, s-au distrat, dar Alice a fost cea de care nu i-a păsat, pur și simplu nu a fost interesantă. Și nu mă refer la cât de mult timp au avut pe ecran. Că degeaba e tot filmul dacă nu-i dă nimic interesant de făcut.

SoX 21 Mar 2010 21:40

Mi s-a parut mie sau la inceput personajul lui Johnny Depp vorbeste sasait si pe urma o lasa moarta, vorbind normal... :-?

buticut 22 Mar 2010 01:52

Originally Posted by SoX:

Mi s-a parut mie sau la inceput personajul lui Johnny Depp vorbeste sasait si pe urma o lasa moarta, vorbind normal... :-?

Part of the character, la fel si accentul. De cate ori era pissed off, vorbea cu un accent diferit, cand Scottish, cand British.

vlad4s 22 Mar 2010 08:16

Eu am vazut filmul si e destul:D de bun,multe efecte speciale 3D - ul e destul de tare,dar Burton care facea filme ca "9"s - a cam stins.Mai are si parti sumbre,dar e ok schimbarea.
Ce schimbare?
A inceput sa se axseze pe filme care sa le placa mai mult copiilor si ceva distractive pt adulti.
Povestea toti o stiti,actorii sunt extrem de buni avand in vedere in ce ipostaze sunt.
Per ansamblu un film bun cu foarte multa creativitateB-)
P.S
Daca sunteti indecisi la acest film va sugerez sa - l vedeti,ar putea fi o surpriza placuta

buticut 22 Mar 2010 13:34

Originally Posted by vlad4s:

Eu am vazut filmul si e destul:D de bun,multe efecte speciale 3D - ul e destul de tare,dar Burton care facea filme ca "9"s - a cam stins.

Huh?? Nu a avut mari tangente cu 9, a fost doar producator. Dintre toate filmele sale fix pe 9 l-ai ales? Jeez....Eu il vreau inapoi pe acel Tim care a fost in stare sa glorifice o viata de artist ratat, precum cea a lui Edward D. Wood Jr.

Pitbull 22 Mar 2010 14:15

Eu il vreau inapoi pe acel Tim care a fost in stare sa glorifice o viata de artist ratat, precum cea a lui Edward D. Wood Jr.

Si eu... =((

horatiu_trand 22 Mar 2010 21:54

ciudat!

ciudat film

foxyroxy 24 Mar 2010 19:16

Mie mi-a placut.Intr-adevar e o poveste asa mai mult pentru fete decat pentru baieti deh personajul principal e o fata si nici nu e vreo Angelina Jolie sa atraga baietii.Imi place in general Burton deci nu prea vad cum era sa nu-mi placa.Si apropo Anne Hathaway a avut un rol foarte neinpirat.Nu mi-a placut interpretarea.

copila_satanista 24 Mar 2010 21:05

mie mi-a placut chiar mult Anne Hathaway ... si cum facea din degetele alea cu unchii frumos lacuite cu negru :)

bogdan0125 25 Mar 2010 20:57

Originally Posted by copila_satanista:

mie mi-a placut chiar mult Anne Hathaway ... si cum facea din degetele alea cu unchii frumos lacuite cu negru :)

mda dar nu inteleg de ce tinea mainile asa de departe de corp. Arata mai mult ca o regina fitoasa asa si nicicum ca una care nu face rau nimanui. Si la final in unele momente puteai sa o confuzi chiar si cu o regina rea.

corinka 25 Mar 2010 23:42

Am vazut filmul si am fost dezamagita. Din nou, forma fara fond! Arata bine, decoruri reusite samd, dar povestea simplista strica totul, culminand cu Alice in armura luptandu-se cu pasaroiul acela. In plus, ce rost avea si jocul de cuvinte wonderland - underland?:-S
Dansul lui Depp - "hollywoodareala" ieftina de prost-gust, fara niciun haz! No offence, buty!
Cred ca Tim Burton ar fi iesit mult mai onorabil din povestea asta daca se rezuma la o ecranizare [aproape] fidela a cartii lui Caroll, schimband eventual doar varsta eroinei si intriga.

rc-st. 26 Mar 2010 08:59

eu cred ca daca luam un om care nu stie cine e j depp, nu stie cine e tim burton, nu stie ca filmul e facut de disney, nu il intereseaza cat costa, si o sa il intrebam dupa film cum i s-a parut o sa ne spuna ca nu a inteles nimic si ca e un film prost
asta e si asa va ramane
profesorul meu spunea ca un regizor mediocru cu un scenariu bun poate face un film bun, dar un regizor genial cu un scenariu prost nu o sa faca niciodata un film bun. Aceasta zicala se poate extinde la : un film cu scenariu prost, cu un regizor bun, cu un actor genial si cu 230 de milioane de dolari buget e tot un film prost, iar un film cu un scenariu bun, un regizor necunoscut, un actor mediocru si cu un buget de 5 milioane de dolari poate fi un film bun!

Pitbull 26 Mar 2010 09:25

Originally Posted by rc-st.:

un regizor mediocru cu un scenariu bun poate face un film bun, dar un regizor genial cu un scenariu prost nu o sa faca niciodata un film bun.

Nici Vanghelie nu putea s-o dea mai pe dos! :-O
E exact INVERS! Un regisor mediocru sau slab NU POATE face un film bun nici dintr-un scenariu genial, iar un regisor genial poate face o capodoperä chiar si dintr-un text de Vasilica Istrate - o stiu si curcile!
Cine-i acest asa-zis "profesor" - are si vreun nume, ceva, sau la maternitate i-au dat doar un numär?

...Stai! Nu-mi spune cä stiu!
In veci neregretatul capsoman Iani Cojar - este? :D
(Da, el îsi bätea joc doar de teatru - dar cu haosul care este, nu m-ar mira s-aud c-a emis si panseuri despre cinema, cä tot se credea el omniscient, ca orice cretin care-i si fudul.)

buticut 26 Mar 2010 09:48

Quote:

nu stie ca filmul e facut de disney, nu il intereseaza cat costa, si o sa il intrebam dupa film cum i s-a parut o sa ne spuna ca nu a inteles nimic si ca e un film prost

Da-o-ncolo de treaba, cum saracia sa NU INTELEGI NIMIC? Daca si Alice in Wonderland e greu de urmarit...e clar, a innebunit lupul. Un tanc de vreo 5 ani zicea chestia asta la iesirea din cinematograf, fiind probabil prea ocupat sa dea din gura ca prostul si sa bage popcorn la greu in timpul filmului. God, I hate these bloody kids :D. Ce-i asa greu de inteles? Fuge dupa iepure,cade in gaura, ajunge intr-o alta lume in care a mai fost inainte, dar de care nu-si mai aminteste si afla ca doar daca se alatura rezistentei va putea sa o infranga pe Regina Rosie, lucru pe care il si face, dupa care isi ia ramas bun de la toti si se intoarce acasa pentru a deveni o femeie de afaceri.

E asa cum zice Pit, un regizor mediocru isi va bate joc de un scenariu bun, dar un regizor genial poate ridica un scenariu prost. Ca tot vorbeam de el recent, da-i lui Martin Scorsese orice scenariu si iti va livra un film cel putin worth-watching.

rc-st. 28 Mar 2010 09:36

[quote=buticut]
Quote:

Un tanc de vreo 5 ani zicea chestia asta la iesirea din cinematograf, fiind probabil prea ocupat sa dea din gura ca prostul si sa bage popcorn la greu in timpul filmului. God, I hate these bloody kids :D. Ce-i asa greu de inteles? Fuge dupa iepure,cade in gaura, ajunge intr-o alta lume in care a mai fost inainte, dar de care nu-si mai aminteste si afla ca doar daca se alatura rezistentei va putea sa o infranga pe Regina Rosie, lucru pe care il si face, dupa care isi ia ramas bun de la toti si se intoarce acasa pentru a deveni o femeie de afaceri.

Sti care e problema copiilor? Spun adevarut, nu se cenzureaza.
Daca un adult vede o prostie dar toti din jurul lor o aplauda va spune ca i-a placut si lui. Un copil insa nu face asta, spune ca e o prostie si gata!
Iar scurta ta descriere este geniala - fuge dupa iepure - uau, de ce ? Ultima oara cand m-am uitat la o fata de vreo 20 de ani nu fugea dupa nici un iepure... o fi o moda pe care nu o stiu eu.
Cade intr-o gaura... - au mai cazut oameni in gauri si au venit pompierii sa ii scoata - prin circul foamei parca ...
intra intr-o alta lume in care a mai fost dar nu isi aminteste(bai asta nu seamana cu un alt film... gen PETER PAN!!!?!?!?!?) - absolut genial - de cate ori nu ni s-a intamplat sa ne ducem in Sinaia, si desi am mai fost acolo de multe ori, sa nu ne mai amintim pe unde coboara partia de ski si sa ne ratacim!
Se alatura rezistentei si o infrange pe Regina Rosie. Che Guevara, ce sa mai. Lupta rezistenta! Numai ca Che Guevara moare la sfarsit, haha! Asa cum ar fi trebuit si Alice sa faca daca mai voia sa salveze ceva din filmul ala. Macar lacrima cineva prin randul 12... si era oricum mai logic pentru ca un dragon de 20 de metrii este mult mai puternic decat o fata de 20 de ani care nu a tinut in viata ei in mana un briceag. (apropo, castelul ala era pus acolo de forma, doar ca sa se urce alice pe el si sa il omoare pe dragon ca in storyboard - laaaame!)
... pentru a deveni o femeie de afaceri! - la gunoi cu alba ca zapada care se marita cu printul, jos cu maritisul ! sus cu femeia de afaceri , singura, deprimata si fara copii!
probabil ca scenarista e una dintre ele, sau mai bine zis, cea care a pus mana pe compania disney si si-a batut joc de ea.

All times are GMT +2. The time now is 04:10.