![]() |
Da. Daca pui "Inglorious..." il pui in Top 10. Daca pui "The Girlfriend Experience" il pui in Top 5 pt ca nu se lanseaza la noi anul asta. Si precizati, va rog, si regizorul alaturi de titlul filmului. De asemenea daca vreti sa va modificati lista faceti-o prin editarea postului vostru original ca sa nu caut in mai multe parti ce top a postat fiecare.
|
Spargem gheata?
Top oficial 1. Inglourious Basterds (Quentin Tarantino) 2. Revolutionary Road (Sam Mendes) 3. Brothers Bloom (Rian Johnson) 4. Up (Pete Docter) 5. Two Lovers (James Gray) 6. Politist, adjectiv (Corneliu Porumboiu) 7. Bad Lieutenant (Werner Herzog) 8. Gomorra (Metteo Garrone) 9. Che Part 2 (Steven Soderbergh) 10. Star Trek (JJ Abrams) Top neoficial 1. Das Weisse Band (Michael Haneke) 2. Un Prophete (Jacques Audiard) 3. Mother (Bong Joon-ho) 4. The Limits of Control (Jim Jarmusch) 5. The Hurt Locker (Kathryn Bigelow) 6. Alle Anderen (Maren Ade) 7. In the Loop (Armando Iannucci) 8. Where the Wild Things Are (Spike Jonze) 9. Humpday (Lynn Shelton) 10. Goodbye, Solo (Ramin Bahrani) Cu uriasul amendament ca, daca ar fi rulat la noi, din topul oficial selectam doar 2, maxim 3. |
Pentru top 5 sper ca regula sa fie mai permisiva pentru ca oferta din lista respectiva mi se pare destul de limitata. Filmele cu adevarat bune nu se vad la cinema se pare, in opinia distribuitorilor romani...:P Cel putin in 2009.
|
Originally Posted by Im.Kino:
Unde ai vazut Das Weisse Band si Un Prophete?:D |
pai hai sa nu limitam topul aditional, atata vreme cat filmele din el sunt recente
|
La Cannes :D
|
"Recente" insemnind ca nu trebuie neaparat sa fie din 2009?
|
of!
sa fie din 2009, lansat sau nelansat in romania |
Top 10 premiere in Romania:
1. Inglourious Basterds 2. Up 3. Le concert 4. Politist, adjectiv 5. Revolutionary Road 6. Frost/Nixon 7. Avatar 8. Cloudy with a chance of meatballs 9. Watchmen 10. District 9 . Top nepremiere: 1. In the loop 2. The boy in the striped pyjamas 3. Moon Astept sa vad si Law Abiding Citizen, si Avatar, anul asta. |
Ideea mea era ca Top 5-ul extra sa contina numai filme care NU vin in Romania in 2009. In felul asta nu amestecam filmele din cele 2 topuri si nu riscam sa avem un film si intr-un top si in altul. Ceea ce ar fi "confusing" si pt noi si pt fanii nostri :P care ne urmaresc si care vor sa afle ce filme misto au ratat anul asta.
Vad ca sunt "fericiti" care fac festivalurile si au mai mult de 5 filme bune pt extra asa ca OK lasam Top 10 si pt cele "ne-romanesti". Modific acum. Sper ca acum sunt clare regulile jocului :) |
chambord, ai dreptate :)
topul "oficial" va contine exclusiv filme lansate in2009 in Romania, cel aditional filmele din 2009 lansate oriunde, dar nu in Romania. o sa fac sticky topicul |
Cu un alt amendament, just in case - in cazul meu (Let the Right One in si The Hurt Locker) si al eventualilor fani Paranormal Activity, situatia e mai complicata, caci primele doua sunt filme din 2008 si cel de-al treilea din 2007. Doar ca au iesit in cinema de-abia in 2009. Pentru topul extern trebuie luat in calcul anul lansarii, nu anul productiei.
|
Topul "oficial":
1. The Wrestler (Darren Aronofsky) 2. The Curious Case of Benjamin Button (David Fincher) 3. Public Enemies (Michael Mann) 4. The Strangers (Bryan Bertino) 5. Frost/Nixon (Ron Howard) 6. Inglourious Basterds (Quentin Tarantino) 7. Drag Me to Hell (Sam Raimi) 8. Revolutionary Road (Sam Mendes) 9. Il y a longtemps que je t'aime (Philippe Claudel) 10. Gomorrah (Matteo Garrone) Topul "neoficial": 1. Antichrist (Lars von Trier) 2. Paranormal Activity (Oren Peli) 3. The Limits of Control (Jim Jarmusch) 4. Moon (Duncan Jones) 5. Thirst (Chan-wook Park) revin... |
Pentru "extern" luam in calcul anul premierei cinematografice (lansarii) = anul imdb. Am subliniat acum si in OP. Paranormal Activity a avut premiera in 2007 la Screamfest. Cred insa ca putem face o exceptie in cazul lui, daca doriti. Country Date USA 14 October 2007 (Screamfest Film Festival) |
da, dar im.kino are dreptate, de exemplu paranormal activity are ca an al lansarii 2007 ;)
dar exceptiile de genul acesta sunt putine si putem trece usor peste ele |
OK
|
Originally Posted by StefanDo:
PA a fost "lansat" in 2007 intr-un cadru relativ restrins (cu prilejul Screamfest-ului). Lansarea oficiala s-a produs anul asta. |
eu zic ca daca filmul are lansari in 2009, in alte tari decat Romania, e inca de actualitate, si ar trebui acceptat in topul neoficial.
|
asa ramane
|
Totusi nu prea e corect fata de filmele care nici nu vor avea premiera in Romania. Adica ele unde intra? La filme neoficiale in topul de pe 2009 si la filme oficiale in cel de pe 2010, chiar daca el a rulat numai in 2009 de exemplu? Vreau doar sa fim siguri ca si filmele care nu sunt vazute in cinematografele din Romania pot intra intr-un top oficial.
|
Stefan, mai bine faci un set de reguli, si le posteazi la inceput, si sterge toate mesajele care nu au top-uri in ele, ca asa umplem topicul asta cu discutii despre ce ar trebui sa scrie, si mai putin cu ce ar trebui sa scriem.
|
Liviu, ce vrei tu nu se poate.
In orice top oficial al unei tari intra strict ce a rulat in anul respectiv pe ecranele din tara respectiva (atentie, cu premiera oficiala, deci filmele din festivaluri nu intra in discutie). Unele din filmele din topul neoficial (vezi cazul meu, de exemplu) vor veni in Romania in 2010 si vor aparea, evident, in topul de final de an... la anu'. Celelate s-ar pierde complet daca n-ar fi acest top neoficial si mie, personal, nu-mi convine (mai ales ca la noi la cinema criteriul principal dupa care se-aduc filmele nu e cel calitativ). Singurul film cu adevarat problematic ar fi Avatar - dar cum topul asta poate fi facut pana in 15 ianuarie, doritorii vor fi vazut si Cameron-ul (personal am dubii c-ar putea detrona ceva la mine-n clasament). Asadar - top oficial - filme cu premiera in Romania (in 2009) Top neoficial - filme cu premiera mondiala in 2009 Explicatie - Hurt Locker, PA si Let the Right One in au avut premiera in alt an decat 2009, e adevarat. Dar toate aceste trei filme au intrat in discutia cinematografica universala de-abia in acest an. Prin urmare, toate trei vor ramane in memoria tuturor drept filme din 2009. |
topul aditional contine filme din 2009 care nu se lanseaza sau nu s-au lansat inca in romania. ambele topuri sunt oficiale, dar numai unul va fi anuntat ca "cele mai bune 10 filme ale anului in viziunea forumistilor cinemagia" ;)
@marius_em sincer sa fiu, precizarile lui chambord in primul post mi se par foarte clare :) |
Numai oficialul - cu mentiunea cä am pierdut unele importante ("Gomorrah", "Antichrist"...), dupä câteva etape de selectii si permutäri, am rämas cu... o listä de care nu sunt tocmai multumit - spre final, a mers greu... mai bine aveam dreptul la 20, în ordine semnificativä):
1. "Politist, adj." 2. "Milk" 3. "Frost/Nixon" 4. "Bad Lieutenant: Port of Call, New Orleans" 5. "The Reader" 6. «Le Concert» 7. "Los ambrazos rotos" 8. "Up" 9. "Pescuit sportiv" 10. "Changeling" Ca fapt divers - mi-au mai pläcut, da' n-au încäput (în ordine aleatoare): "Cea mai fericita fata din lume" "Brothers Bloom" "Babylon A.D." "Amintiri din Epoca de Aur 2 - Dragoste în timpul liber" "Amintiri din Epoca de Aur 1 - Tovarasi, frumoasa e viata!" "Duplicity" "Ice Age 3" |
e top sau lista? :)
|
Dubla 1 :)
Top premiere romanesti 1. Frost/Nixon (Ron Howard) 2. Politist, Adj. (Corneliu Porumboiu) 3. The Bad Lieutenant: Port Of Call - New Orleans (Werner Herzog) 4. Two Lovers (James Gray) 5. Revolutionary Road (Sam Mendes) 6. Le Silence de Lorna (Dardenne brothers) 7. Gomorrah (Matteo Garrone) 8. Up (Pete Docter, Bob Peterson) 9. Gran Torino (Clint Eastwood) 10. Valkyrie (Bryan Singer) Top premiere mondiale 1. The Girlfriend Experience (Steven Soderbergh) 2. In The Loop (Armando Iannucci) 3. The Limits Of Control (Jim Jarmusch) 4. Where The Wild Things Are (Spike Jonze) 5. Un Prophète (Jacques Audiard) |
Top 10 Premiere in Romania :
1.Ice.Age.3 (Carlos Saldanha) 2.The.Curious.Case.Of.Benjamin.Button (David Fincher) 3.Watchmen (Zack Snyder) 4.Transformers.2.Revenge.Of.The.Fallen (Michael Bay ) 5.Up (Bob Petersen) 6.The.Hangover (Todd Philips) 7.X-men.Origins.Wolverine (Gavin Hood) 8.2012 (Rolland Emmerich ) 9.G.I.Joe.The.Rise.Of.Cobra (Stephen Sommers ) 10.Slumdog.Millionaire (Danny Boyle) Cam asta ar fi. Acum astept sa apara Avatarul lui Cameron care cred ca va intra in top 10 al meu Bafta ! |
{ { T O P } } (Pariez cä nimeni nu stie de ce-am scris asa! Vä povestesc eu... one day!) |
im.kino esti critic sau glumeai ? :-/ |
nu mai bine pui tu intrebari de-astea pe mesaj privat? :)
|
1. Inglourious Basterds
2. The Hangover 3. Milk 4. Watchmen 5. Star Trek 6. Ice Age 3 7. Up 8. Frost/Nixon 9. The Proposal 10.The Reader Raman in continuare cu acest top postat si in cealalta sectiune cu mentiunea ca poate fi usor modificat dupa ce vad Avataru' :D ! Trebuie sa refac top-ul pentru ca ieri am vazut Avatar, asadar versiunea finala a anului 2009 este: 1. Avatar 2. Inglourious Basterds 3. Milk 4. The Hangover 5. Ice Age 3 6. Up 7. Star Trek 8. Watchmen 9. Frost/Nixon 10.The Reader Cameron merita din plin sa ocupe prima pozitie a topului cu al sau Avatar ! Tema din Inglourious am vazut-o si in alte filme (e drept ca nu cu un scenariu de exceptie ca cel de fata) si de aceea cade pe 2... Cameron a iesit la interval cu ceva pur si simplu AVATARISTIC ! :D |
Originally Posted by marius_em:
|
mi-e rushine sa o deranjez pe privat :"> :P dar hai sa incerc: kino, poti sa imi raspunzi pe privat la intrebarea de mai sus, te rog ? well, only if u don't mind. 10x |
Originally Posted by miercuri:
Corect. Ma gandeam, de fapt, la Eurovision. :) |
I am not reliable cand vine vorba de topuri din astea. Eu inca nu am reusit sa vad toate filmele pe care voiam sa le vad in 2007. Nu stiu cand o sa postez aici :P
|
daca nu poti strange un top 10 (in 2009 e greu chiar si daca ai vazut toate filmele :( ) topicul asta macar o sa-ti spuna cu ce sa incepi recuperarea :)
|
Cum se traduce "reliable"... Ii stiu sensul, dar nu-i gasesc nici un corespondent in romana, decat "statornic", care-mi suna arhaic. Vreau sa se introduca cuvantul "reliabil" in DEX. :) |
[quote=marius_em]
@Stefan - am vazut cred ca peste 10 filme din 2009, dar pe majoritatea nu-mi vine sa le includ in top :P au mai ramas suficiente pe lista "de vazut", dar anul asta tot lasa impresia ca e cam slab in comparatie cu alti ani. nu stiu cum o sa scoata Academia 10 nominalizari meritate la best film. |
Here it goes, daca e vreo greseala, nu ezitati!
1.Inglorious Basterds 2.Michael Jackson This is it 3.Up 4.Milk 5.Ice Age 3 6.Spread 7.The curious case of Benjamin Button 8.Seven Pounds 9.Slumdog Millionaire 10.Saw VI |
1. Inglorious Basterds – Quentin Tarantino
2. The Reader – Stephen Daldry 3. Vicky Cristina Barcelona – Woody Allen 4. Politist, adjectiv – Corneliu Porumboiu 5. Blindness – Fernando Meirelles 6. Frost/Nixon – Ron Howard 7. Il y a longtemps que je t’aime – Philippe Claudel 8. The Wrestler – Darren Aronofsky 9. Ice Age: Dawn of the Dinosaurs – Carlos Saldanha 10. A Christmas Carol – Robert Zemeckis Randurile lasate libere au menirea de a arata cat de tare se detaseaza unele filme de celelalte din top, adica imaginati-va o cursa de atletism la care participa 10 sportivi: primii 3 (Tarantino, Daldry si Allen) conduc detasat, urmeaza Porumboiu singuratic, dupa care vine "plutonul". Mentionez ca am ratat cateva filme precum Los Abrazos Rotos, Gomorrah sau Coraline, dar voi edita ulterior. Nu putem introduce in top si filme vazute la festivaluri in Romania, chiar daca nu au avut inca premiera oficiala? |
Top principal
1.Inglourious Basterds 2. Politist,adj. 3. Frost/Nixon 4.Il y a logtemps que je t’aime 5. Un Conte de Noel 6. Gomorra 7. Revolutionary Road 8.Milk 9.The Wrestler 10.Bad Liuetanant: Port of Call New Orleans Top secund 1.Antichrist(Lars von Trier) 2.(500) Days of Summer . |
Originally Posted by marius_em:
|
Originally Posted by Pitbull:
|
1. Inglourious Basterds
2. Poliţist, adjectiv 3. Gomorrah 4. District 9 5. Revolutionary Road 6. JCVD 7. Drag Me to Hell 8. RocknRolla 9. Seven Pounds 10. Avatar |
cine draku a unit topicurile si a eliminat regulile din OP ?!
in cazul asta predau stafeta calcularii punctajelor la final. StefanDo fusese de acord sa lasam topicuri separate pt a fi mai usor de urmarit listele si reactiile la ele. pe cineva l-a "palit" harnicia in moalele capului. whatever, voi contribui doar cu topurile, in rest: good luck (:| |
Da, e cam haotic acum. eu apar cu 2 top-uri, unul dupa regulile noi, si unul dupa cele vechi.
|
@Cinemania - Unde a fost In the Loop la cinema? Regula spune ca in topul oficial sunt doar premiere romanesti... Altfel iese harababura.
|
a fost la cinema...da' nu la noi...true :D am schimbat 1. Inglourious Basterds 2. Gomorrah 3. Drag Me to Hell 4. RocknRolla 5. Revolutionary Road 6. The Reader 7. Gran Torino 8. Marley & Me 9. The Hangover 10.Ice Age: Dawn of the Dinosaurs |
Originally Posted by Cinemania:
modifica primu post sa nu ti le numere de 2 ori la sfarshitul sondajului.. parca era si in reguli asta e clar iese Inglourious Basterds ! |
E la bataie Inglouroius Basterds cu UP, urmate aproape de Frost/Nixon, Revolutionary Road, si Politist, Adj.
|
All times are GMT +2. The time now is 01:11. |