Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Despre piraterie: pro sau contra? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96065)

Dragomara 02 Sep 2009 19:31

şters!

Pitbull 02 Sep 2009 19:32

A, bun, bun! :D D'accord! :x
Da' mâine - neapäratamente!

raptor 02 Sep 2009 21:02

de ce ati schimbat titlul topic-ului? cinemagia nu doar ca incurajeaza pirateria ci foloseste si prezervative ieftine.

Pitbull 02 Sep 2009 21:05

Originally Posted by illotempore2002:

cine e anghe-lache?

Sä nu-mi spui cä nu st-ii!

raptor 02 Sep 2009 21:27

Mistah J, te-am considerat mai demult un cretin, ti-o zic pe sleau.
Acum insa ai tot sprinjinul meu in orice demers ecumenic. Monseniore, sunt al tau, trup si suflet.

illotempore2002 02 Sep 2009 22:12

@Raptor

Eu nu stiu de unde ai dezvoltat complexul asta cum ca Cinemagia vbeste despre tine sau Pauline kael.....zau asa, fantezezi, poate despre ambra blu s-au mai auzit unele si altele, dar despre voi doi????? Cand, unde???? :-/ S-a vbit azi cu tine ca te-ai bagat tu in seama cu acest topic, ai declansat o discutie, normal ca s-a vbit CU tine dar nu despre tine.....stick to reality :-*

Dar de fapt ce vrei tu? Sa nu se mai pirateze filme? Ei bine, asta nu are sa se intample. Case closed. Asadar, ce cauti pe pamantul asta? Zi ce vrei si noi incercam sa-ti dam daca putem.
Hai noapte buna!

Pitbull 02 Sep 2009 22:26

Cine naiba i-a cenzurat mesajul noului idol al Raptorelui? X( Tocmai mä bucuram pentru ei, cä a tunat si i-a adunat.
Nu era nimic în neregulä acolo - doar niste prostioare färä noimä; uite:
Originally Posted by Mistah J:

Originally Posted by Raptor:

Mistah J, te-am considerat mai demult un cretin, ti-o zic pe sleau.

*passing through all the five stages of grief*

*faints*

*recovers*

raptor, I hope you know I ripped ALL of your pictures off the wall !!!

*walks out of thread leaving raptor crying*

Deci, Illo, se pare cä nu mai au nevoie de noi - s-au gäsit, în sfârsit! :x:x
Now, he world is a better place.
And a quieter one, too.

Dragomara 02 Sep 2009 22:29

şters!

Pitbull 02 Sep 2009 22:49

Drago, nu-i nimic de luat în serios aici... Niste biete härtuieli präpädite si fätarnice (vezi, în cazul de fatä, cunoscuta ta aversiune fatä de ipocrizie chiar s-ar justifica perfect), reminiscente ale cäderii regimului de tristä amintire de-acum trei ani si ale amnistiei generale din martie... Päcat cä n-au nici un haz - mäcar o undä de amuzament le-ar mai atenua tristetea... Da' ce sä-i faci, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu cere...

paul_aramis 03 Sep 2009 00:35

care închiseră-ţi bre Offtopic Asylum?

acu' tre' să îi răspund lu' raptor aci: taică raptore (sau tre' să zic cuvioşenia ta?) io unu' nu piratez filme româneşti. conform legii. când s-o schimba legea, mai vorbim.

Pitbull 03 Sep 2009 01:04

"Offtopic Asylum" stä în principiu tot timpul închis, tocmai ca sä nu se-ntindä oamenii la vorbä acolo... Nu e un topic activ, ci un DEPOZITAR inert al mesajelor off-topic - pe care le-am sterge, dar dacä nu-s obscene, le internäm doar acolo, sä nu chiräie puii cä-i cenzuräm.

Pentru scandaluri, avem "In suturi!!!" (aici, la Cafenea).

Cinemania 03 Sep 2009 07:44

Originally Posted by Mistah J:

Originally Posted by illotempore2002:

da bah, Cinemagia sustine pirateria. Asa, si?

Atunci spuneţi-i cinemaniacului să nu mai închidă topicuri sub acest pretext...

desigur...sa-mi trag doua de nu promit solemn ca nu ma mai ating de astfel de topicuri daca vine acum vreun mare al site-ului si-mi spune: ba, esti un nap posedat de duhul excesului de zel si de dobitocenie, la ce dracu l-ai inchis, asa un topic se lasa in pace

keepwalking 03 Sep 2009 10:37

Originally Posted by bremen1980:

Eu trag filme pe care nu am unde sa le vad sau de unde sa le cumpar (la preturi decente nu 40 $ un dvd)..

intr-adevar, sunt preturi care descurajeaza din start intentia de cumparare.
am fost in urma cu cateva zile la carturesti si, cu toate ca nu sunt un cinefil pasionat, mi-ar fi placut sa pot cumpara unele filme de acolo.
insa preturile erau peste posibilitatile financiare medii...

paul_aramis 03 Sep 2009 11:35

păi vezi nea bremene, că n-ai citit legea? faptul că le-ai luat nu e piraterie. dacă le dai mai departe, în condiţiile legii, aia e piraterie.

paul_aramis 03 Sep 2009 11:45

te faci şmecher şi nu dai:D

Dragomara 03 Sep 2009 12:23

şters!

Pitbull 03 Sep 2009 12:30

Originally Posted by Dragomara:

dp meu dv

Corect.

paul_aramis 03 Sep 2009 12:45

dp meu dv multe e rele, da' legea zice că nu e. B-)
aşa cum moral nu e bine nici frumos să înjuri sau să spurci pe unul şi pe altul pe forumuri, dar legea tace chitic şi nu zice nimic de asta. aşa că văz că e liber.:))

ş-apoi ce e moral pentru unul nu e moral pentru altul. şi invers şi tot aşa.=))

illotempore2002 03 Sep 2009 13:33

Tuuuooooamne, cata rabdare aveti.....

paul_aramis 03 Sep 2009 13:43

io unu am. după cum zise maestrul caratase: dom'le, dumneata eşti ori prost ori ardelean. ce-a zis junele radu? şi una şi alta!

keepwalking 04 Sep 2009 08:00

DDTV, televiziunea lui Dan Diaconescu, este acuzata de piraterie de Warner Bros

Televiziunea lui Dan Diaconescu, DDTV, a fost acuzata de piraterie de catre Warner Bros., cunoscuta companie americana transmitand o instiintare la CNA ca postul de televiziune a difuzat ilegal filme, precum "The Last Boy Scout/ Ultimul samaritean", dar si desene animate, ca "Tom & Jerry".

"Am primit o instiintare de la Warner Bros. cum ca s-ar difuza filme pentru care nu ar exista drepturi pe DDTV. Warner ne-a instiintat ca a facut aceasta informare catre post si o face si catre autoritatea din audiovizual", a spus Rasvan Popescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), joi, in sedinta Consiliului.

El a precizat ca a vorbit, miercuri, cu reprezentantii OTV, care au spus ca postul are semnate contracte cu un intermediar pentru difuzarea respectivelor productii. "Cu contractul pe masa, trebuie sa vedem care este situatia", a mai spus Popescu.

Warner Bros. International Television Distribution a trimis, in data de 28 august, adrese catre CNA, catre Diana Voiculescu, directorul general al societatii Telecroma Media SRL (detinatoarea licentei pentru DDTV), si catre Doru Iuga, directorul de programe DDTV, cu privire la difuzarea "ilegala" a filmelor "Last Boy Scout/ Ultimul samaritean", "Grumpier Old Men/ Morocanosii" si a desenelor animate "Tom & Jerry". Scrisoarea companiei Warner este semnata de departamentul juridic al companiei americane.

Prin respectiva adresa, Warner Bros. someaza DDTV sa inceteze difuzarea oricaror filme sau programe din portofoliul Warner, precizand ca este singura companie abilitata sa aprobe difuzarea filmelor respective pentru teritoriul Romaniei.

De asemenea, Warner Bros. a somat DDTV sa mentioneze daca detine licentele de difuzare de la terti si, in caz afirmativ, sa remita contractele catre Warner, in caz contrar, "televiziunea fiind singura responsabila pentru difuzarea fara licenta a programelor mentionate".

Warner Bros. mai spune ca difuzarea de catre DDTV a programelor mentionate incalca drepturile altui radiodifuzor din Romania, licentiat prin acordul scris al detinatorului de drepturi, singurul in masura sa dispuna difuzarea acestora.

In scrisoare se mai arata ca difuzarea de catre DDTV a programelor s-a facut cu incalcarea legilor din Statele Unite si a legilor internationale privind copyright-ul. Practic, difuzarea sau exploatarea programelor Warner Bros., in orice fel, nu se poate face in Romania fara aprobarea in scris din partea companiei americane.

Totodata, Warner Bros. isi rezerva dreptul de a intreprinde si alte actiuni pe care le considera necesare in acest caz.

Cristina Trepcea, membru al CNA, a declarat pentru MEDIAFAX ca in acest caz vor fi instiintate si Comisiile de Cultura din Parlament.

De cealalta parte, Doru Iuga, reprezentantul postului DDTV, a declarat pentru MEDIAFAX ca televiziunea DDTV are contract cu o companie intermediara pentru difuzarea acestor productii. "Problema nu este a noastra, ci a firmei care a facut achizitiile", a spus Doru Iuga. El a precizat ca societatea de la care DDTV a cumparat drepturile de difuzare pentru productiile Warner Bros. ii apartine lui Florin Miclaus, un om de afaceri care detine mai multe licente audiovizuale pentru posturi de televiziune si radio.

Contactat de MEDIAFAX, Florin Miclaus a declarat ca "DDTV are drepturile". El a precizat ca a depus la CNA toate documentele. Miclaus a refuzat sa faca alte declaratii.

Numai intre 23 si 28 august, DDTV a difuzat, intre orele 17.00 si 02.00, cateva zeci de titluri de filme artistice, documentare si desene animate de la mari case de productie, printre care si Warner Bros., Universal Pictures, 20th Century Fox, Walt Disney, BBC.

Astfel, in 23 august, DDTV a difuzat filmele artistice "Backdraft/ Focul ucigas" (produs de Universal City Studio Inc; Imagine Films Entertainment Inc.), "Helpmates/ Prietenul la nevoie se cunoaste" (Hal Roach Studios), "Double Trouble/ Un bucluc cu repetitie" (Metro Goldwyn Mayer).

Printre titlurile difuzate in data de 24 august de DDTV se numara documentarul "Zile care au zguduit lumea" (BBC - The History Channel), filmele artistice "Prelude to A Kiss/ Preludiu pentru un sarut" (20th Century Fox) si "Intolerable Cruelty/ Dragostea costa" (Universal Pictures - Imagine Entertainment), dar si desene animate precum "Ding Dog Daddy/ Catelul indragostit" (Warner Bros - Cartoon).

Pe 25 si 26 august, DDTV a difuzat desene animate precum "Tom si Jerry" (Metro Goldwyn Mayer), "Noi, animalele chit" si "Flori in jungla" (Warner Bros), "Ursul pacalit" (Walt Disney), filmul artistic "Casper" (Universal Pictures), "Ultimul samaritean" (distribuit de Warner Bros), "Formidabilul" (20th Century Fox) etc.

Totodata, in data de 27 august, pe DDTV au fost difuzate filmele "Breakfast at Tiffany's/ Mic dejun la Tiffany's" (Paramount), "The Sons of Katie Elder" (Paramount) si "Down periscope/ Invincibilul" (20th Century Fox), in timp ce pe 28 august televiziunea a transmis filmul "Hot shots/ Formidabilul" (20th Century Fox).

Mai mult, in emisiunea "Dan Diaconescu Direct", difuzata pe postul OTV in data de 22 august, Dan Diaconescu a facut anunturi referitoare la noua grila de programe a postului DDTV.

"Putem da o destinatie mult mai buna televiziunii DDTV, in sensul ca dumneavoastra, pana acum, in Romania aveati cateva televiziuni de filme, cum ar fi HBO, cum ar fi Hallmark, cum ar fi Universal sau Pro Cinema ori alte televiziuni care difuzeaza filme non-stop, filme de toate genurile, desene animate sau filme de epoca, Jetix, Cartoon Network, Minimax (..) Dar a venit momentul sa aveti si dumneavoastra o televiziune romaneasca care sa emita asemenea programe non-stop, titrate in limba romana, 24 de ore din 24, si, mai ales, foarte important pentru dumneavoastra, un program de televiziune care sa nu ceara vreun cost suplimentar firmei de cablu", a spus Dan Diaconescu.

El a precizat ca a achizitionat pentru telespectatori 2.700 de filme, difuzarea lor incepand din 23 august. Dan Diaconescu a mai spus ca pentru achizitionarea acestor filme a facut o investitie uriasa, "de ordinul milioanelor de euro".

Televiziunea DDTV este controlata de Dan Diaconescu, cel care detine si postul OTV. DDTV (Direct Digital TV) are licenta audiovizuala din noiembrie 2003 si s-a lansat in 2005. Licenta DDTV este operata de societatea Telecroma Media SRL, ai carei actionari sunt: Flostoiu Ion Florin - actionar principal (66,65%) si Diaconescu Iulius Mario (33,35%), potrivit site-ului CNA.

Cinemania 07 Sep 2009 15:05

am mutat la "in suturi" ultimele mesaje...continuati acolo

topicul ramane deschis pt ca e un subiect interesant...cel putin pt unii care nu au de impartit nimic

Pitbull 07 Sep 2009 15:07

Bun si-asa.

Anxious_Schizoid 07 Sep 2009 15:30

Originally Posted by keepwalking:

El a precizat ca a achizitionat pentru telespectatori 2.700 de filme, difuzarea lor incepand din 23 august. Dan Diaconescu a mai spus ca pentru achizitionarea acestor filme a facut o investitie uriasa, "de ordinul milioanelor de euro".

Ce înseamnă că a achiziţionat 2.700 de filme? A cumpărat DVD-urile din magazin sau a încheiat vreun contract de televizare. Merg mai mult pe varianta DVD-urile, pentru că un contract nu înseamnă achiziţionare, astfel că avem un prim exemplu de prezentare publică a unui film.

Dragomara 07 Sep 2009 15:46

şters!

paul_aramis 07 Sep 2009 15:55

păi după cum bate câmpii DD-ul (ca de obicei) nu prea ştii despre ce e vorba: "2700 de filme cu ... miloane de euro" şi un singur milion să fie, 400 de euroi pentru un film e cam prea mult, doar pentru achiziţie.

Anxious_Schizoid 07 Sep 2009 15:57

no, stai că ai uitat esenţialul:

Originally Posted by Anxious_Schizoid:

Ce înseamnă că a achiziţionat 2.700 de filme? A cumpărat DVD-urile din magazin sau a încheiat vreun contract de televizare. Merg mai mult pe varianta DVD-urile, pentru că un contract nu înseamnă achiziţionare, astfel că avem un prim exemplu de prezentare publică NEAUTORIZATĂ a unui film.

Ai dreptate, dar să fim serioşi, cine cumpără un DVD şi cere o autorizaţie de difuzare? Chiar dacă ai autorizaţie nu difuzezi filmul de pe un DVD, mai bine închei contrat şi obţii nişte copii mai bune ale filmului, cel puţin aşa cred, nu am avut ocazia să lucrez în televiziune, dar eu aşa aş proceda. Însă aici vorbim de OTV, nu cred că ei au urmat vreo regulă, scrisă sau nescrisă.

Dar şi pentru obţinea drepturile de televizare pentru 2.700 de filme, câteva milioane de euro e cam puţin.

Pitbull 07 Sep 2009 16:02

Drago,
Tu esti dobrolteancä.
De ce începi asa de mult cu "no"?
Inteleg eu, care mi-s ardelean - da' tu?

Anxious_Schizoid 07 Sep 2009 16:08

Originally Posted by Pitbull:

Drago,
Tu esti dobrolteancä.

Asta vroiam să zic şi eu de ceva timp, m-am gândit "O fi din Oltenia, se explică." Dar când am citit ceva scris de ea în legătură cu Medgidia, nu am mai ştiut cum să explic acest "no".

Judex 07 Sep 2009 17:46

Drago,
Tu esti dobrolteancä.

'Io mi-s' e formula banateana. :D

Dragomara 07 Sep 2009 17:48

şters!

paul_aramis 07 Sep 2009 17:55

Originally Posted by Judex:

nu-i:D

Pitbull 07 Sep 2009 17:58

Drago,
Tu esti dobrolteancä.

Io mi-s cetăţeanul Universului! :P :P :P :P

Tu ti-s cetăţeANCA Universului! :P ;) :P ;) :P ;) :P

Judex 07 Sep 2009 18:11

Originally Posted by paul_aramis:

Ba da, sibiene. :D

paul_aramis 07 Sep 2009 18:46

Ba da, sibiene. :D

ba ba. http://satmareanca.wordpress.com/cine-mi-s-io/

vave 07 Sep 2009 18:50

De abia ce făcuse curat Cinemania.
No... poftim la ei! :))

paul_aramis 07 Sep 2009 18:56

da' noi nu ne certăm:D!
suntem doar off-topic;)

Cinemania 08 Sep 2009 07:52

despre subdialecte: pro sau contra ? no amu vreti topic au ba ?

in rest "Despre piraterie: pro sau contra?"

Mikala 16 Sep 2009 16:05

Pai ce sa zic .. sunt si pro si contra ..
Contra , pentru ca unii chiar se chinuie sa faca muzica .. dar in Romania sunt putine formatii care chiar merita sa dai banii .
Pro pentru ca , daca tot nu le ies banii , daca le " furam" de pe net , sa faca un site , unde se posteaza melodiile si in functie de download-uri , adica cu cat se download-eaza o melodie mai mult cu atat ii ajung bani mai multi in buzunar . Ca la site-uri ..

illotempore2002 16 Sep 2009 16:51

Originally Posted by Cinemania:

despre subdialecte: pro sau contra ? no amu vreti topic au ba ?

in rest "Despre piraterie: pro sau contra?"

PRO. categoric.

Pitbull 16 Sep 2009 20:15

Uneori PRO, alteori CONTRA. Cu discernämânt.

halebardul 16 Sep 2009 20:25

Salutare, frate!

paul_aramis 16 Sep 2009 20:28

io-s contra.

PS tocmai ce apăru' Cel mai iubit dintre pământeni

Pitbull 16 Sep 2009 20:49

Originally Posted by halebardul:

Salutare, frate!

Nu mä pripesc, dar sunt sanse sä retractez ceea ce ti-am trimis prin ultimul SMS. Acum, astept un pic...

Mikala 16 Sep 2009 21:58

io-s contra.

PS tocmai ce apăru' Cel mai iubit dintre pământeni

Apropo de roman , mi-a placut super mult !

paul_aramis 03 Oct 2009 22:22

Originally Posted by raptor:

DECI PIRATEZI FILME

nu, conform legii ... române.

raptor 03 Oct 2009 22:35

Admiti insa ca, de fapt, PIRATEZI FILME

paul_aramis 03 Oct 2009 22:39

păi ... nu. când ceea ce fac eu o să fie calificat de lege ca şi piratare, atunci da, o să admit. până atunci, aşa scrie, aşa este.

dacă vrei să discutăm pe tema asta, deschide un topic separat, că suntem off-topic. rău de tot.

raptor 03 Oct 2009 22:47

nu mi se apre deloc offtopic faptul ca tu piratezi filme

paul_aramis 03 Oct 2009 23:00

pe topicul ăsta e off-topic. dar dacă tu ai rămas blocat pe ideea asta, dăi-nainte. pe mine nu mă deranjează.

PS diferenţa între mine şi ăla care pirata filme, e că eu, deşi sunt doar un inginer şi nicidecum un "intelectual" ca el, eu nu te înjur, indiferent cât de mult o să postezi aceeaşi întrebare/afirmaţie. aşa că ... spor la făcut trafic.

All times are GMT +2. The time now is 02:36.