![]() |
Originally Posted by halebardul:
Eu le faceam cu pix fara mina. Si eu am fost facuta pioniera in prima serie, dar n-am fost in excursie, ci la o uzina din oras. :( |
Originally Posted by vicki:
aoleu, mingile alea grele si dure. umplutul sifoanelor. masinaria aia de la sifonarie, care mereu imi dadea senzatia ca va exploda chiar cand imi venea randul. |
Originally Posted by keepwalking:
|
pentru ca nu era frumos sa explodeze inainte sa ajungi la rand.
era ca si cum te-ai fi bagat in fata. :) |
inghetata la cornet de care trebuia sa ai grija tot timpul sa nu se scurga
|
tigarile Carpati din care scoteai bete lungi.
uneori, nu mai ramanea nimic inauntru. :-S |
Mici si bere "la varice", dupa meci, la "expres" - cine era dibaci si pleca de la stadion cu vreun sfert de ora mai devreme. Cine statea pana la final, carnat Trandafir si apa Aurora.
|
chelneri domni directori, nu trebuia sa-i deranjezi nici cu o floare.
|
- Ce serveste domnii?
- Pai, o sticla de vin si-o apa minerala. - Nu servim bautura fara mancare. - Bine, atunci doua schnitzele. - Nu avem. Va aduc un menu? - Da. ...urma o insiruire de feluri care nu existau, evident... - Dar ce aveti, dom'le? Sa putem lua vinul ala odata... - Numai chiftelute marinate. (:D @Coco) Doreste domnii doo portii? |
nu, fraza era: "nu servim bautura fara preparate."
=)) |
Asa, asa... =))
|
Coada la lapte, în spatele complexului, la cinci dimineata, cu sticlele goale-n sacosä. Si cozile la I.C.V.A., tot cam pe-acolo, cu sacose pline de sticle si borcane. Nici visam noi la pet-uri! |
sticlele de sampanie la 3 lei bucata! (cam tot 3 lei noi acum)
si vanzatoarea (de fapt cumparatoarea de sticle) care le verifica pe toate la gura sa nu fie ciobite. unii puneau ulei ca sa-i alunece degetul. :)) |
Coada cam la orice: lapte, pui, oua. Se trezea bunica prima, apoi ma duceam eu, sa pazesc sacosele, k sa vina ea acasa sa faca mancare. Si cd aduceau, veneam cu catel cu purcel, k sa iei mai multe bucati. Margarina Rama, la pachet cubic cu hartie aurie, din care facea bunica creme cu gust naspa si colorate cu esente sintetice (de parca azi ar fi altfel; au doar alta denumire).
Corabioarele, cu gust pregnant de amoniac, pe care le cumparai k asa era trendul. Jocul acela cu sticlele de plastic umplute cu nisip si pietricele (nu stiu cum se numea, da' l.am jucat si eu intr.o vara. Stransesem o punga de capace ) Gradinile din spatele blocurilor, din care furam morcovi, ceapa verde si rosii. Si tot la capitolul mancare: dude, mere padurete, merisoare, poroambe, coarne, macese, pe care le mancam nespalate. Si nu am facut viermisori, nici hepatita. |
da, gradinile din spatele blocurilor, unde-si puneau proaspetii oraseni - de fapt tarani dezradacinati - culturile de rosii, castraveti si ceapa.
ce distractie! iar cozile... aici 'e multe' de zis. Dublatul cozilor: erau asa de lungi ca puteai sa stai intr-un loc, te imprieteneai cu vecinii, plecai si luai rand la coada, faceai si acolo prieteni, iar plecai la primul loc, mai schimbai o vorba. Si uite asa te alegeai cu 2 sticle de ulei in loc de una, cat se dadea - dupa nu stiu cate ore. si erau zvonurile care circulau: cica in cartierul nu stiu care, la alimentara X or sa bage pui. Navaleau toti acolo, faceau randuri, se certau, si se dovedea in final ca a fost alarma falsa. pai sa nu-l impusti? |
Rad cd citesc, but it's so true! Atunci nu radeam, k erai fortat sa stai. Voiai sa pleci cu prietenii la plimbare, si nu puteai k nu venise mama de la servici, sa.ti ia locul. Si pierdeai randul.
In randul amintirilor de vaza - CHEIA. Pe care o purtai cu sfintenie la gat, legata cu sfoara sau snur(dupa cum erai de norocos). daca primeai cheia de gat, insemna k esti cineva. Am primit.o si eu, si am pierdut.o. Si mi s.a revocat dreptul (patetic, stiu; se pune faptul k la mine era in permanenta cineva acasa? ) |
sticlele de apa minerala cu capace ruginite pe interior si precipitate dubioase la fund, sau urme de ulei... :(
|
Borcanelele acelea mici de sticla, cu iaurt.
Blugii originali adusi din afara si dati "pe sub mana". la mine n.a mai ajuns moda, dar mama a avut o pereche de Levi's originali, pe care i.am mostenit eu. Pacat k nu se mai purta evazat atunci. Si k tot vb de produse importate: cutiile de ness. Cartile de Jules Verne, cu coperta alba cartonata, si numerotate. Am si eu vreo 10 din colectie. Jocul cu jetoane rotunde si capete de animale (da' zau daca stiu cum se numea). Cel cu dacii si romanii, cu piese de plastic si format tridimensional. Mama, ce invidie am simtit cd o prietena l.a primit cadou! |
Originally Posted by Sihaya:
o colectie faimoasa...eu am strans vreo 25 de volume. pe de alta parte, tin minte ca in librarii nu gaseai absolut nici un roman politist. cat despre jocuri, bineinteles ca preferatul meu era celebrul "Fotbal" cu jetoane pe un "teren" din carton verde. mai erau si masinile teleghidate, extrem de greu de gasit. dar cel mai grozav cadou primit de mine a fost un joc optic din rdg (costa vreo 80 de lei prin '85), in care exista si un fel de ochelari prin care vedeai doi soareci tridimensionali :) asa, si sa nu uit aparatul ala de proiectat diafilme cu povesti...epidiascop? |
Aveam si eu un aparat din acela, si vreo 20 de povesti si... poezii. Si aveam si un kaleidoskop, prin care te uitai si vedeai tot felul de modele facute cu multe oglinzi si bucati de sticla.
Si multi copaci pe langa bloc, in care ne cataram cu totii, si ne prefaceam ca suntem aviatori. Da' nu mai sunt saracii, k au fost taiati, sa se asfalteze aleea. |
"Imputernicitul" blocului, care avea rol si de administrator si de presedinte de bloc.
|
si care intotdeauna avea ceva de comentat: k tipam prea tare, k nu respectam programul de liniste (la noi in bloc era pictat pe un panou si afisat la intrarea in bloc), k aciuiem animale puricoase, k mazgalim trotuarul din fata blocului, k vrem sa rupem picioarele oamenilor (asta in iarna cand ne.am chinuit cu totii sa facem derdelus in fata blocului si, culmea, am reusit) |
imi amintesc ca stateam la cozi cu bunicii mei. Si ca ma uitam la bibeloruile de portelan din vitrinele florariilor.
Si ca deschideam televizorul si erau doar purici. Si-l tot aprindeam si stingeam ca poate-poate... Si genericul de la Gala Desenului Animat din fiecare weekend. Si imi amintesc si de bombonelele Cip. |
Sticlele de lapte cu gatul gros si 'capac' din staniol si "inghetata polara"...
Sucul gretos de la cofetarie... Filmele cu ingineri agronomi casatoriti cu doctorite, ea vroia la oras, el la tara, in final ea "se dadea pe brazda" si il urma la tara... =)) |
apropo de cozi- o faza la coada la cartofi: care de care se imbulzea sa isi aleaga cartofi cat mai mari `nu de aia de ``porci``, la un moment dat o doamna pune mana pe un cartof imens ,la care vanzatorul, smulgandu-i-l din mana cu toata puterea:``-nu tovarasa, ala e al meu`` |
Originally Posted by corinka:
Toti eram obligati sa ajungem "la tara", sa nu uitam de unde am plecat. eu plecam in perioada practicii la vie din umilul meu apartament de la etajul doi, in care m.am nascut (nu literalmente) si in care voi muri (posibil literalmente). Ce trebuia sa.mi amintesc despre tara, nu stiu si nici nu am avut ocazia sa aflu. k noi mai mult ne jucam, decat sa culegem struguri. Un lucru am invatat, totusi. Cum sa fur struguri, sa aduc acasa. Traiasca clasa proletara! |
eu din ziua în care am făcut practica la "frigorifer" nu am mai putut să mănânc varză murată (la butoi) de la aprozar.
|
ca student caminist, aveai o zi pe luna cand faceai de serviciu la cantina: spalai vase, curatai cartofi, dadeai cu T-ul (ca nu erau mopuri) etc. Erau tipi de foarte mare valoare, unii aproape geniali, cu articole publicate in strainatate etc, care trebuiau sa faca asta si sa raspunda in fata bucataresei sefe. #-o :-q
a, si mai trebuia sa faci o zi de serviciu la poarta caminului - paznic. |
|
almanahurile Scanteia, Flacara, Perpetuum Comic :) ...
si miraculoasa Colectie de Povestiri Stiintifico Fantastice... tin minte ca am dat la schimb Cavalerul Pardaillan (2 volume) contra a cateva zeci de exemplare din Colectie... |
Originally Posted by Pitbull:
un pic less la mine |
Acasa la mama inca mai avem cateva almanahuri din astea... :) |
ohoooo ... si "almanahele" Cutezatorii (pt pionieri) care erau really foarte mishto. Pe langa barbi aveau si multe chestii faine, numai bune de citit in vacanta. Mi-e ciuda ca nu mai stiu pe unde le-am pus. Le-as reciti.
A propos de pionieri. Inca pastrez o tresa roshie impletita care cobora de la umar spre piept si se termina cu 2 ciucuri ca niste ghinde. Era semnul distinctiv al sefului de grupa :D Superiorul, seful de detasament avea una galbena iar seful scolii una albastra. Nu mai vb de ecuson, insigna si cravata, de care s-a amintit si care erau obligatorii pt toti. |
Originally Posted by Chambord:
Ha, ha, ha! Si eu tot sefa de grupa am fost. |
@chambord & sihaya
ooo, slabut! :) doar sefi de grupa? eu am fost comandant de detasament din clasa a doua pana intr-a opta, cand, profitandu-se de absenta mea cauzata de o hepatita de sezon, dictatura mea a fost decapitata printr-o lovitura de stat! mai tineti minte, printre grade, mai erau si cele de "stegari"...:) |
La noi s-au fraudat alegerile la greu. S-a votat cu biletele dar la sfarsit a fost pus sef de detasament un tip care chipurile "invata cel mai bine" si trebuia dat exemplu intregii clase, desi nu luase el cele mai multe voturi. Deh, si-a dat seama si "tovarasha" ca in comunism votul e un instrument prea periculos ca sa fie utilizat la varf. :D
|
Pionier am fost facut si eu tot la Marasesti (Sihaya ;) ). Mi-a placut la nebunie (de atunci nici n-am mai fost :( ). M-au impresionat criptele alea si picturile de pe pereti si tunurile de la intrare. Se obisnuia ca cine te facea pionier sa-ti dea si o carte. Am primit "Predicatul in limba romana" =)) O am si acum.
Noi am facut la randul nostru pionieri, la noi in judet, la Tescani - casa memoriala George Enescu - mijto loc. Fiecare aveam cate un "ucenic" pe care il "faceam" si, pe langa cartea aferenta (culmea, am uitat ce i-am dat) trebuia sa tinem si un mic speech, sa-i uram sa fie asa si pe dincolo. Tatal copilului pe care il aveam era atat de emotionat si ma privea asa, cu respect (mi-a si dat 10 lei drept multumire) :P |
Aaa, da' eu eram in miscarea de "rezistenta" . Nu am vrut sa fiu comandant de detasament, asa k am sabotat constient toate sansele de a avea note mari. Plus k nu aveam backgroundul potrivit. |
Eu n.am mai ajuns sa fac pionier pe altcineva, k a venit revolutia (si asa nu a mai fost nevoie sa iau un cadou de rahat). |
ehe, v-am tăiat! ce şef de grupă, ce şef de detaşament? eu am fost membru al biroului organizaţiei judeţene.
asta mă face ... nomenclaturist?!?=)) |
La revolutie eram in clasa a IV-a si facusem pionieri chiar in vara acelui an. |
Ai dreptate, acum mi.am amintit. iti dai seama ce eveniment important fu, k am si uitat. Am facut pionier. O fata, si tot ce.mi amintesc este k avea parul lung si brunet. Si asta inseamna k i.am cumparat un cadou de rahat. |
@bremen 1980
pretioase amintiri, indeed. probabil ca, fiind plecat, la tine au devenit si mai puternice. mai zi! |
ahaaaa....
imi pareau mie amintirile cam prea "dezvoltate" pentru cineva nascut in 80. :) p.s. cum iti poti distruge in mod voit profilul? tot faza cu parola ireproductibila? |
:)) excelent
si nu l-a pus nimeni in topul userilor iconoclasti pe baiatul asta?[-( cel mai tare imi place faza cu filmele inexistente :)) dar foarte multe nu sunt amintiri numai din epoca de aur, sunt valabile si azi. |
Originally Posted by bremen1980:
I salute your solution ! Erai un user de calitate cu nick si avatar aiurea. Now it's fixed :D |
si n-ati prins voi practica agricola la porumb, toamna, cand se lăsa cu ploaie rece si asteptai in camp deschis sa vina rabla de autobuz care se impotmolise undeva prin noroaie...
|
mersul cu clasa la:
- depunerile de coroane de flori - făcut curăţenie între blocuri - defilările de 1 Mai şi 23 August - spectacolele omagiale de pe stadion |
Bananele si portocalele mancate o data pe an (de Craciun) sau daca aveai noroc de Pasti- pe sub mana normal,pachetele primite din strainanatate de cei norocosi care aveau rude pe dincolo.
|
şi 1 iunie ...
|
All times are GMT +2. The time now is 00:26. |