Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   S.F.ilm: dincolo de realitate (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=262)
-   -   "Terminator: Salvation" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=95637)

PoliFanAthic 21 Jul 2009 09:38

T4 este cel mai bun Terminator facut vreodata.

:D

Pitbull 21 Jul 2009 10:51

Mhm.

(Booty, dormi, pui?)

Chambord 21 Jul 2009 12:21

Originally Posted by PoliFanAthic:

esti om batran, cu experienta (peste 1200 postari) ... cum poti sa spui asa ceva ? mai citesc si copii p'acilea. nu ti-e rushine la obraz ? :-O

Pitbull 21 Jul 2009 12:32

Glumeazä.

(Booty, destep-TAREA!!!)

PoliFanAthic 22 Jul 2009 09:33

Originally Posted by Chambord:

Originally Posted by PoliFanAthic:

esti om batran, cu experienta (peste 1200 postari) ... cum poti sa spui asa ceva ? mai citesc si copii p'acilea. nu ti-e rushine la obraz ? :-O

Ah, batranetea asta. :D

In alta ordine de idei, am tras o chifla zilele astea cand am dat cumva de Dolan's Cadillac, film bazat pe o carticica de Stephen King, cu mereu neinspiratul Christian Slater si Wes - doua viteze - Bentley (chiar si cu tipa care a jucat prin 2 and 1/2 men de cateva ori). O tragedie de proportii stephenkingiene, care pe langa faptul ca are mai multe carente de logica si practica, mai este si executat intr-un stil amatoricesc, si are un pretext de poveste a carui singur rol este sa sustina ultimele douazeci de minute ale filmului, singurele care par sa aiba vreo tangenta cu ceva care impartaseste spiritul propagat de scriitorul sus numit.

Dar de fapt nu prea am dezamagiri pe anul asta, caci filmele de la care m-am asteptat sa fie slabe/mediocre intr-adevar au fost. Poate reuseste Public Enemies sa sa fie prima dezamagire a anului, dar pana acuma am evitat sa-l vad. Iar sincer sa fiu, dat fiind ca am citit ca n-ar fi cel mai reusit film, nu stiu de ar putea sa mai devina o dezamagire.

Adica, despre ce dezamagiri vorbim aici? Film de le care te astepti, ca idee apriori, sa fie bune si nu sunt chiar asa (adica un Public Enemies, cu regizor fain si actori misto) sau filme despre care se scrie ca sunt bune si de fapt nu-ti sunt deloc pe plac?

nutzu13 28 Jul 2009 20:03

Originally Posted by miercuri:

Ma intristeaza foarte cronicile proaste, il trec pe lista lu' Wolverine, nu cred pana nu vad.
Inca sper ca astea doua sa fie popcorn movies decente, daca nu ma duc sa vad Star Trek.

Sincer,o idiotenie de film

Neuptolem 28 Jul 2009 23:21

Da, o idiotenie in care s-a investit 200.000.000 $ si care a incasat in 68 de zile $356,869,201 Worldwide, cu Terminatori reali, construiti special pt film, decoruri de nota 10 si un scenariu pe care tu nu il puteai concepe nici macar la nivel de synopsis.
Doar James Cameron a lipsit si filmul era perfect. Bine, e ca si cum ai spune ca unui Corvette ii lipseste motorul si e deja un Porsche.
Inainte de a judeca unele realizari ar trebui sa ne gandim cu ce am fi imbunatatit noi realizarea respectiva daca faceam parte din echipa, fie si pe post de asistent montaj.

Pitbull 28 Jul 2009 23:54

Hai, mä Neupto, nici chiar asa...!
Pelicula e o rusine de toatä jena... Ti-a luat si tie ochii cu niste efecte speciale mai dichisite, si gata, crezi cä-i cine stie ce mare sculä pe basculä. E, nu e - e o labä tristä. Putea sä vinä tot familionu' Cameronu', si tot nu scoteau nimic din textuletul äla tembel, vomat pe post de "scenariu".
Intr-adevär, e tragic cä s-au tocat pentru asta atâtia bani - dar si mai tragic e cä-n doar 68 de zile s-au gäsit atâtia tâmpiti care sä-si arunce paraii pe belete, în loc sä-i dea la aurolacii din metrou.
Si, NU - terminati cu idioteniile gen "fä tu unul mai bun"! Rolul de realizator al unui film, si cel de judecätor al rezultatului, sunt douä chestii TOTAL diferite. Uite, eu, de pildä, sunt incapabil sä cânt - dar pot läuda sau critica un cântäret. Sau tu, n-ai nici o treabä cu scrisul scenariilor, dar nu te va opri nimeni sä le analizezi pe ale altora, dacä vei înväta vreodatä cum.

Nutzule, nu-l lua în seamä pe Neupto, e bäiat bun, dar iubeste atât de mult Terminatorii adevärati, încât crede cä violurile din 3 si 4 sunt dragoste sincerä - ca-n bancul äla cu capra pe vapor. Care-l stiti? Semi, îl stii? Dacä da, ia bagä-l, sä mai învioräm topicul.

Neuptolem 29 Jul 2009 00:08

Am dat niste note mai sus. T4: 7; 7 si ceva chiar... T3: 5; 5 fara ceva chiar...Ai mai vazut tu sequel al unui film celebru din anii '90 care sa-si fi egalat predecesorul?
Pitbull, toate literele de le tastezi tu nu schimba acest film. Cine n-are ochi negri saruta si albastri. Decat nimic...E net superior aluia din 2003 si asta m-a multumit. Punct.

Pitbull 29 Jul 2009 00:11

Deci, nu stii bancul cu capra pe vapor - si de-aia te agiti asa pentru "T4: Salivation". Sä ti-l zic eu, sau mai asteptäm? Poate-l stie altcineva.

Neuptolem 29 Jul 2009 09:42

Ce asteptari aveai Pitbull de la T4? Sperai sa depaseasca T2-ul lui Cameron? :) Cu McG la volan? Te asteptai la ceva genial de la McG sau dereglatii aia de scenaristi de la T3?
Eu vad partea plina a paharului, cu inca un T5 la fel ca T4 sau Doamne-ajuta! mai slab ca T4, sunt sanse REALE ca James Cameron sa se intoarca la ultimul din trilogie: T6, programat pt 2013 din cate am rasfoit pe net. Dar daca revine Cameron, il vad undeva prin 2015, cand vor sa pregateasca un film bun le ia mai mult de 2 ani, de exemplu Avatar-ul a stat in preproductie 4 ani iar scenariul era scris deja din 1995.
Chiar, de Avatar ce spui?

Pitbull 29 Jul 2009 09:51

Spun cä astept sä-l väd.

Mä asteptam ca "...Scalpation" sä fie mediocru sau släbut, dar nu chiar ATAT de cretin!

Oricum, l-am apreciat strict în sine - fäcând abstractie de propriile mele asteptäri si subiectivisme.

Si cu capra pe vapor cum rämâne?

Neuptolem 29 Jul 2009 10:43

Am vazut noi cum l-ai apreciat. Bai frate dar m-ai innebunit cu mediocritatea. Nu stiu sa te fi auzit vreodata sa spui ceva bine de T1 ori T2 pe forum inainte de tam-tam-ul cu T4.
Capra pe vapor nu ma intereseaza, intuiesc ca e o injuratura (sper doar la adresa Salvation-ului!) impachetata sub forma culturii "din popor".
Uite ca ti-am pus inteligenta si umorul la incercare, okay?;)

Pitbull 29 Jul 2009 10:52

Zbârci.
"T-1" si "T-2" sunt douä dintre filmele mele SF favorite. Le-am comentat rar pe forum, pânä acum, fiindcä au o anumitä vechime si, evident, a venit vorba despre ele doar ocazional.

Nu stiu cine sunteti "voi", dar e evident cä ati väzut cum am apreciat "Transforminator": obiectiv, analitic, exigent, critic, sever. Doar nu era sä fi väzut cä-l apreciam pärtinitor, superficial, tolerant, laudativ, blând.

Nope, nu mi-ai pus nimic la încercare.

Zbârci Two:
Aia cu capra pe vapor nu e NICI PE DEPARTE o înjuräturä - dimpotrivä! Hai sä ti-o zic, da?

Neuptolem 29 Jul 2009 10:55

Originally Posted by Pitbull:

Hai sä ti-o zic, da?

Do it!

Pitbull 29 Jul 2009 11:09

Pe un vapor, cäpitanul îmbarcä o caprä, sä dea lapte pentru micul dejun. A doua zi dimineata, vine bucätarul la el, disperat - se duc, si ce väd...? Biata caprä abia se mai tinea pe picioare, cu ochii umflati de somn, si mânjitä sub coadä cu... stiti voi ce. Furios, cäpitanul cheamä tot echipajul la raport si-i ia la rost:
- Bine, mä nenorocitilor, nu vä e rusine? Ia, tu ästa de-aici! Doi pasi înainte!X(
- Sä träiti!:|
- Ia zi: nu cumva ti-ai bätut joc azi-noapte de bietul animal...?
- Aää... ba da... sä träiti...:">
- Nemernicule! O säptämânä de smotru!... X( Si tu? Asa-i cä si tu ai profitat de biata vietate?
- Da... sä träiti...:">
- O säptämânä la frecat puntea!... X( Da' tu? Ai abuzat si tu de särmana fäpturä?
- Päi... sä träiti... stiti...:">
- Mars dupä ei!...X(
...si tot asa, ia tot echipajul la rând, pânä ajunge la ultimul marinar:
- Si tu, mä? Ia zi, nu-i asa cä si tu ti-ai fäcut poftele cu ea ca un porc nerusinat?X( X( X(
- Nu, sä träiti, eu am iubit-o sincer! O:-)

* * *

...Vezi, exact la fel au fäcut si ästia, scalpatorii, cu bietul nostru Terminache: l-au iubit sincer! =(( :((

Neuptolem 29 Jul 2009 11:46

:) E tare, chiar e tare!
----
Adevarul e ca m-asteptam la mai mult de la T4 dar nu pot s ama mint ca nu mi-a placut, probabil din lipsa de ceva mai bun...:))
O mica precizare: cand eram pusti prin '93 nu m-am dus in cinema la T1, nici T2. Imi vine sa-mi dau pumni in cap...am fost un idiot, dar chiar eram necopt, asta e...si le-am avzut abia prin '95 pe RTL. Scularea robotilor l-am vazut in cinema si am iesit cu un gust amar din sala.
Ei bine, la T4 nu a mai fost gustul ala amar si nici nu pot sa-l compar cu T2, e alt film, alt Terminator. Dar la vremea aia in '95 m-a lasat cu gura cascata, pana prin '98 chiar, cand l-am vazut pt prima data tradus, pe pro-tv. Insa vremurile alea au apus, nici nu exista o concurenta acerba la capitolul action, si eram mai infantil. Acum nu pot sa spun ca T4 e mare film dar din unele unghiuri e superior si T2-ului care are o atmosfera prea SF, zici ca-i desen animat, dar e reusit per total, mult mai reusit si asta conteaza; atuul lui T4 e ca robojivinele alea par ca "traiesc" chiar cu adevarat, e un fel de post-apocaliptic-terminator in zilele noastre, Hunter-Killerii sunt mult mai credibili, reusiti, numai ca idiotul de McG nu i-a exploatat mai mult de 10%. Si asa e, scenariul are replici si ploturi de doi lei. T4 s-a scos la scenografie si special-effects, altfel era cam cum ai scris tu in cronica. Din pacate doar scenografia si efectele au fost la inaltime. Poate si soundul.
----
Hai ca o sa vin cu cronica aia, e deja scrisa jumate dar mi-e greu sa m-apuc s-o termin.
Stati prin zona, I'll be back!

All times are GMT +2. The time now is 02:39.