![]() |
nu.din pacate nu l-am vazut, dar e pe lista mea de "in curand".
oricum imi place jeunet mult (amelie, une long dimache de fiancailles si foutaises-un scurt metraj f intersant). universul filmelor lui se intersecteaza f bine cu universul meu imaginar... |
|
Originally Posted by Pauline Kael:
yeah right...e creepy rau :D |
Pariez ca putini au vazut Paperhouse, o combinatie foarte reusita de fantasy si horror psihologic. E regizat de Bernard Rose (Candyman), iar scenariul, scris de un psiholog, reda cu o acuratete surprinzatoare senzatia de vis febril din copilarie.
Later edit: Se pare ca si lui Ebert i-a placut la fel de mult ca si mie. |
Originally Posted by Twinsen:
intr-adevar...se pare ca merita...merci |
Originally Posted by Cinemania:
|
Originally Posted by Twinsen:
|
Nu e catusi de putin elitist sau snob. Incearca-l si o sa te convingi. :) Numele vine intr-adevar de la Twinsen's Odyssey, nu-mi vine sa cred ca au trecut 11 ani de cand l-am jucat. :(
|
O sa incerc filmul.Despre nume,am gasit pe Google.Ar fi bine sa intri mai des,bine,cand sunt subiecte de discutie..Sau poti deschide un subiect interesant :)
|
The Adventures of Baron Munchausen (1988),regizor Terry Gilliam.
http://www.imdb.com/title/tt0096764/ |
Hmm se pun si anime-urile la sectiunea asta? Ca daca da, as avea cateva titluri interesante :P Titluri care le-as recomanda tuturor indiferent de varsta.
|
Da chiar te rog si intra si tu mai des,noi iubim(noi ,Partidul Fetelor Zurlii) baietii blonzi si destepti.
Anime,dar daca e hentai,mai cu perdea :P |
Hentaiu' cu perdea n-are nici un kikirez.
|
:D :D :D
E voie? |
Vin imediat cu cateva exemple. E vorba de Hayao Miyazaki. Pana vin cu catelusele de la medic dati repede un search pe google sa va pregatiti :P |
Acum l-ai intristat pe Pitbull,care iubeste cateii(si toti ajung in rai).Sau e un control de rutina?
Cautam, dar intoarce-te,cu detalii. http://www.imdb.com/name/nm0594503/ |
E chestie de rutinä (control, vaccin), stiu de cäteluse, mä tot întreabä diverse (el, nu ele).
Sä ne facä Stefan mult-promisa sextiune XXX a forumului, si-o sä hentaizäm în pace si onor. |
Originally Posted by Pitbull:
Sa vezi acolo ce-o sa mai sara la sexperti din cele 4 zari. @Pauline Da, el e din link. Si dupa cum vezi omul are ceva manopere la portofiuliu. Manopere ce din care s-a intamplat sa vad cam 8 asa, cele mai importante (spre rusinea mea, de Kurosawa am vazut abia 2 filme). In fine, motivul pentru care am vrut sa mentionez de el e ca omul e singurul, sau printre singurii artisti nu doar japonezi, dar din lume in general, care sa fie in stare sa mai poata spune vizual o poveste. Dupa parerea mea, povestile pe marele ecran s-au cam oprit la Harry Potter si Piatra Filosofala. El e dupa parerea mea, ultimul film care mai reuseste sa pastreze un anumit dram de inocenta si umor presarat pe alocuri, destul incat sa te faca sa visezi si sa iti doresti sa fii in lumea creata acolo. Totusi, asta e cand vine vorba de filme. Cand vorbim de anime-uri, the story doesn't end here. Exista Miyazaki! Si slava Domnului ca e destul de batran incat sa-si faca filmele din ce in ce mai bune si mai slefuite. Problema e ca in tara la noi cultura animé s-a manifestat tarziu si a prins tarziu la oameni, destul de tarziu incat ca Miyazaki sa fie omis si ignorat, de vreme ce mai mult serialele de o mult mai inferioara calitate isi faceau loc in randul audientei romanesti. Miyazaki insa in afara are o prestatie clar cunoscuta si acceptata ca fiind un mare creator de povesti animate ce nu arareori depaseau nivelul calitativ a unor desene Disney. Insusi Spielberg a declarat ca primul anime al lui Miyazaki "Lupin the Third: The Castle of Cagliostro" http://www.imdb.com/title/tt0079833/ este unul din filmele sale preferate. (L-am vazut si intr-adevar are multe elemente tipice spielberg in povestea lui, pe langa un plot extrem de simplu si catchy are si foarte multa aventura si fantastic bagat in el, destul sa il faca memorabil). Mai tarziu au aparut, prin anii '80 asa, seria de filme consacrate ce i-au facut un nume. Filme ca: "Nausicaä of the Valley of the Wind", "My Neighbour Totoro" si "Princess Mononoke", ultimul care a si fost premiat cu Premul Nebula pentru cel mai bun scenariu de film SF. Oscarul il va lua mai tarziu, in 2001 cu "Spirited Away"http://www.imdb.com/title/tt0245429/, cel mai bun film din cariera sa. In fine, sa spui care film e mai bun din intreaga cariera a lui Miyazaki e greu, pentru ca toate sunt excelente si foarte savuroase. Si asta datorita unui singur fapt, e ingrozitor de manierist. Nu neaparat asta ar fi rau, dar in general, dupa 4-5 filme ale lui incepi sa te obisnuiesti cu atmosfera creata de el si sa devina totul oarecum predictibil. Elementele lui de baza sunt: fantasticul, copii, misticul adesea cel traditional japonez si povestea de dragoste. El atunci cand produce un nou film nu face decat sa reia aceleasi elemente si sa le puna doar in alta ordine decat in filmul sau precedent si gata. Norocul lui e ca din cauza experientei sale acestea ajung sa fie imbinate destul de bine incat sa faca filmul bun si placut, fara sa simti ca ceva lipseste. Bun. Cu ocazia asta v-am dat de lucru. Puneti mana pe torrente si DC-uri si luati filmele lui. Nu conteaza care, toate or sa vi se para lux comparatie cu rebuturile in episoade a noi generatii de animatori japonezi. Si o sa vedeti de ce Disney a avut nesimtirea sa-l plagieze in "The Great Mouse Detective". Eu am inceput direct cu "Spirited Away" si credeti-ma ca a fost atat de bun incat m-a convins sa stau sa mai iau cu 200 kb de pe extern inca 6 filme de-ale lui. Nimic nu e mai placut decat sa descoperi nestemate uitate in praful timpului. |
Originally Posted by Se7en:
|
Uhmm.. daca erai atent puteai sa observi ca tocmai asta criticam. :?
|
Vorbesti despre filmele sale de parce le-ar fi asamblat din piese de lego si avand in vedere ca le-am vazut si revazut de mai multe ori, pot sa zic ca perceptia asta iti apartine si nu e catusi de putin vina lui.
Miyazaki e un mare creator de anime, bine cunoscut in vest. Nu e nici pe departe "singurul in stare sa mai poata spune vizual o poveste". Exista si altii, care as spune ca se apropie de valoarea lui, dar de care au auzit putini in afara Japoniei. De exemplu Abe Yoshitoshi (Haibane Renmei, basm si alegorie religioasa cu o profunzime emotionala si sensibilitate unica) sau Mitsuo Iso (Denno Coil, science fiction plin de imaginatie). |
Era sa uit de Aria. Exact la anime-ul asta m-am gandit cand ziceai ca vrei inocenta, umor, o lume fantastica in care sa-ti doresti sa traiesti.
|
Ok, eu l-am remarcat ca fiind ceva deosebit. Este totusi exagerat sa ma critici asa acerb tinand cont ca in privinta lui avem aceeasi opinie: ca este un mare creator, si asta n-o neg nicicum. Ca nu este singurul? Bineinteles, mai sunt multi alti mari pe care nici tu i-ai mentionat, gen Mamoru Oshii, Isao Takahata sau Katsuhiro Ôtomo. Numai la primul cred ca daca mentionez Ghost in The Shell si Patlabor 2 spun destul. Dar asta nu-l anuleaza pe Miyazaki de vreme ce commentul meu ii era intreg dedicat lui. Luat ca si reper general, nu tin minte ca vreun alt creator de anime-uri sa fi luat un Oscar. Nici macar la fel de popularul Oshii.
|
Ca nu sunt cunoscuti in afara Japoniei, asta e vina lor. Din cate am observat Aria nici macar nu apare pe imdb. Ce apare e un film mai vechi din '87 care din cate observ i-a stat cred ca sursa de inspiratie. Tot cu gondole si Venetii...
|
La Ghost in the Shell am uitat despre ce era vorba la cinci minute dupa ce s-a terminat. :P Science fiction cu totul mediocru din punctul meu de vedere. Akira lui Ôtomo e la fel de mediocru ca SF, dar are macar nerv si o animatie exceptionala pentru anul in care a fost facut. Takahata a facut melodrama aia cu licurici a carei popularitate nu o sa reusesc niciodata sa mi-o explic.
|
Ok, atunci inchei discutia aici :P
|
Heh, ma gandeam ca ai vrea sa descrii de ce ti-au placut filmele acelea. Arta e profund subiectiva, simplul fapt ca tie sau mie ne place ceva e irelevant. A afirma ca "daca mentionez Ghost in The Shell si Patlabor 2 spun destul" e un mod foarte optimist de a vedea lucrurile. :) De fapt nu spui nimic.
|
Daca nu putem cadea la un acord intr-un fel, o discutie e inutila. Normal ca pot descrie ce mi-a placut la unele sau altele, dar sa le desconsideri din start e descurajant si nu provoaca nici o discutie. Orice subiectivism trebuie sa isi gaseasca un punct comun cu al altuia, altfel totul nu se termina decat in cearta.
|
Vazut "Vidocq":
http://www.imdb.com/title/tt0164961/ Acceptabil,imagini frumoase,dar francezii fac altceva si din sex si din violenta.Mi s-a parut horror faza din catacombe cand Vidocq descopera virginele,nu va zic,doar ca aveam o senzatie de raceala pe sira spinarii,senzatie pe care n-o incerc la filmele horror de duzina(unele sunt chiar amuzante). Vidocq a existat in realitate,dintr-un criminal a devenit seful Sigurantei Nationale a Frantei,si l-a inspirat pe Hugo sa-i "conceapa" pe Jean Valjean si Javert. http://www.youtube.com/watch?v=wRhGMy7E_CU |
|
E,eu am citit pe wikipedia :P
Despre regizorul Pitof,cred ca acesta e cel mai reusit film al lui,din putinele experimente ale lui cu efecte speciale,se pare ca-i prieste colaborarea cu francezii(de uitat"Catwoman" ,ala cu Hale Berry).Si vad pe IMDb ca va scoate inca doua filme,fantastice si dark(sau unul e animatie...?)Cu o distributie de exceptie. Cu ce era serialul? Politist sau fantastic? Da-ne un link, pls. |
'din putinele experimente' cu efecte speciale...adica filme in care nu s-a ocupat doar de efecte, ci a fost si regizor? altfel, si-a lasat amprenta la nivel de efecte si in: Delicatessen, La cite des enfants perdus, Vizitatorii, Jeanne d'Arc, Alien |
Daca intrati aici,sunt niste fotografii foarte frumoase din filmul poetic al lui Ridley Scott,"Legend":
http://www.flixster.com/movie/legend Mi-e dor de expresivitatea Miei Sara si a lui David Bennent,f bun in teatru. Si "Delicatessen",abia astept sa-l vad: http://www.flixster.com//movie/delicatessen Am vazut "Big Fish" unul din filmele care nu stii daca sa-i dai 3 sau 10(a mon avis): http://www.imdb.com/title/tt0319061/ Bre,draga Bre: http://www.imdb.com/title/tt0112682/ La cite des enfants perdus,de ce ti-a placut?Nu mi-a placut "Amelie" si nici Audrey Tautou,film pentru pre-adolescente pubere. http://www.imdb.com/title/tt0088323/ Die Unendliche Geschichte http://www.imdb.com/title/tt0211915/ Fabuleux destin d'Amélie Poulain, Le Si are si 8,6...quelle connerie :P |
Pitof tocmai ce a filmat un film, Fire and Ice pe nume, la noi la Buftea anul trecut. Cu echipa romaneasca. A vazut careva filmul? |
Am vazut "Grave of the fireflies",aveti afisul mai sus.Tragic cutremurator,n-am mai plans atat la un film din copilarie.Un anime reusit,recomand.Trebuie sa-l iau si in japoneza,varianta in engleza nu e...oroginala.Nota 11.
|
@illotempore2002
Da il stiu, nu l-am vazut dar stiu despre ce vorba. Anul trecut vroiam sa facem cu cei de la cineclub un filmulet acolo. In film e vorba de niste dragoni, (de Gheata si de Foc... DUH) care se bat pe acolo. Intr-una din scene era vorba si de un sat (cel de la Buftea) care este partial incinerat de unul dintre dragoni. Ei bine oamenii la scena respectiva au decis sa dea foc la propriu la jumate din platou ca apoi cand sa ajungem si noi acolo sa filmam, a trebut sa alegem pe post de fundal cred ca singurele 2-3 cladiri care n-au fost arse de talentatii pirotehnisti ai lui Pitof. Mai tarziu cand am vazut trailerul filmului mi-am zis "Bravos mai, pentru asa lãlãialã de film pseudo-fantasy a trebuit sa-mi ardeti mie bunatate studio!" :x |
pauline, de ce nu ti-a placut la cité...? nu ti-a dat fiori atmosfera aia?brrr...
si nici amelie? e un basm, o fantezie, e ca o poveste cu zane. ce, tu cand citeai harap alb ce spuneai? |
All times are GMT +2. The time now is 12:03. |