![]() |
Originally Posted by marx:
Kill Bill |
Originally Posted by illotempore2002:
B I N G O ! ! ! Desi räspunsul regulamentar era: Arthur Penn. (Ai luat-o, Prolly! :P ) Ia sä vedem aici: Ana / Caiafa / Lazär |
Originally Posted by Pitbull:
ps: ok pt kill bill |
Pit, mi-o insusesc :)
fabrica/fetita cu palton rosu/supravietuitori. |
schindler's list
|
Originally Posted by marx:
(Grrr, de ce n-ati zis, mä, nici unu' Zeffirelli? :x) Vagon / Autobuz / Caleascä |
Originally Posted by Supastar:
corect :) |
un topic care incepe bine si se termina prost. bravo illo pt bunele intentii!
|
Pai nu s-a terminat :)
Cred ca tre sa stabilim regulile jocului. Intr-adevar, o singura metafora e prea putin ca sa se poata ghici, Pitbull zicea ceva de 20 de intrebari, cred ca am putea proceda in urmatoarele doua feluri: - ne folosim de cate 6-7 intrebari pentru a ne ajuta de ele sa depistam subiectul ghicitorii sau - dezvoltam o metafora in mai mult de 2-3 cuvinte (de exemplu am zis eu ca daca ar fi boala ar fi autism - asta e prea putin- a se continua, de exemplu, cu simptomele bolii, sau orice altceva care sa creeze un tablou mai complex) |
o ploaie calda de vara pe o straduta ingusta, stralucind in lumina neoanelor
(regizor) |
R. Linklater?
|
nup
|
Kusturica ?
|
gene kelly, singin' in the rain? bine, nu erau neoane... :)
|
neah. lui kusturica ii plac becurile clasice, montate in lustre pline de muste moarte si cu un air freshner agatat la misto.
si nici gene kelly. |
Antonio banderas cu filmul ala al lui cu ploaie
:lol: |
Wong Kar Wai?
Propun si eu una destul de usoara: peste cu capul in nori (film) |
|
Ocolul pamantului in 80 de zile (cu caleasca, cu vagonul, cu autobuzul)
:lol: |
E un NENE, nu-i un BUC! :x
(Auz' acolo, otobuz la Jül Vern, Dómnie ia-mä! :(( ) |
Regizor sau actor?
|
Si/si! :P
|
roman sau strainez?
:D nu ai zis tu mah, sa punem cate 20 de intrebari? acuma ai dat-o in extrema ailalta, zici numa o kestie? |
oricum, e clar ca e un road-movie, nu?
:D |
Asta-i muzica ce-mi place! :D
1) Mâncare: un ospät la restaurant 2) Bäuturä: idem (complementar) 3) Hainä: sarafan 4) Incältäminte: bocanc militar 5) Clädire: teatru de provincie 6) Carte: volum de Neil Simon 7) Acoperämânt al capului: melon 8 ) Floare: garoafä din Plovdiv 9) Animal: taur negru peloponesiac 10) Copac: mesteacän 11) Organ: mânä (întinsä) 12) Tablou: studiu dupä naturä cu bustul gol 13) Instrument muzical: pian 14) Scriitor: Stendhal 15) Cântäret: Sinatra 16) Element: foc 17) Personaj: Catavencu, Ipingescu, Girimea 18 ) Oras: Venetia 19) Lunä: septembrie 20) Fruct: murä (-n gurä) |
caranfil
|
Bine cä te bagi tu, ne-ntrebat! :x
Okay, ia sä te vedem - proba de baraj: Justificarea TUTUROR celor 20 de metafore! :P |
am vazut si frumos e in septembrie la venetia, sa stii ;)
si cum adica ne-ntrebat?!?! si baraj cu cine? :P |
adica ca sa sa te blocheze, adica ca tu ai putea sa nu stii sa justifici toate cele 20 de intrebari-raspunsuri.
Io nu stiu cu sarafanul si cu mura (chiar daca e in gura) sau mura e gustul dulce-acrisor al unora din filmele lui? |
Originally Posted by thequietsurfer:
da. wkw. bravos! eu nu mai intru de acum pe topicul asta, a reusit pitbul sa-l ingroape cu umorul lui kilometric :hmm: |
Da' ghicitoarea mea ce are? :(( E vorba de un peshte cu capul in nori (film)
|
arizona dream, ca sa-ti dau satisfactie. gata, cedez locul la tribuna oficiala celor 20 de metafore urmate de 20 de justificari.
|
Originally Posted by gheorghe orban si baba:
|
la mine era "irreversible".
da' e aiurea,ca privirea...bah,robert bresson avea o idee(un interviu filmat,de fapt)in care vorbea despre deosebirea dintre privirea "de vaca",cea care inregistreaza toata realitatea si privirea regizorala,selectiva.asa si voi(noi,ma rog):selectati dintr-un film ceea ce...a ramas in memoria voastra. |
Vad ca toate ghicitorile de aici au fost rezolvate. Hai ca ma bag si eu cu una (of cors, nu d-aia de 20 de intrebari :shock: , ca nu ma tine):
razboi\calugar\catedrala\amintire\cal e regizor: mura-n gura :P |
Originally Posted by illotempore2002:
Mura-n gurä se referea la "septembrie + Venetia". @Planmaker: + clopot? ;) Am putea merge pe douä variante: "Pe bune" = cu 20 de metafore. "La derutä" = cu 3, gândite ca sä te punä pe-o pistä falsä (cum am fäcut eu cu: "masinä de epocä, impotentä, ciuruit" si "Ana, Caiafa, Lazär"). Cuget, si-apoi revin. :hmm: |
sau am putea alege si calea de mijloc: cu vreo 4-5 metafore (cum am facut eu), care e mai accesibila multora si poate oferi si niste indicii mai complete celor ce trebuie sa ghiceasca
@Pitbull: clopot, it is :D (doar ca acum mi-e teama ca a devenit mult prea transparent indiciul) |
Andrei Tarkovsky
zapada/ sanie/ bani/ viata/ palat/ statui indicii din film... dar e bine sa mentionam numele regizorului. :) |
Originally Posted by films4all:
|
:P Cine stie.. cunoaste! :)
|
|
noup..
putere/ dezumanizare |
|
mi-ar fi placut sa fie Doctor Jivago - regizor David Lean |
(Hai, bäi Tudore, joc eu în locul täu? Ce facem aici, metafore filmangistice, sau futem pisici?) |
chill.. sunt si eu cu primul puzzle.
nu e e.. stiu ca ti-ar fi placut. ziare/ america |
mie, sincer (& sper sa nu s supere illo!), nu-mi place jocu asta... :( uneori, metaforele sint intr-adevar inspirate (asha a fost p la-nceput - pina sa vina tov marx cu ghicitori d integrame), dar acu a devenit asha, un fel d mura-n gura pt prescolari - gen: ia sa vdm puiule, o sanie...? un palat...? niste statui...? nu-i asha k e vba dspr un nene (cetatean) p kre-l kema k...k... kane? bravooo :w00t: astea nu mai sint 'metafore', ci stenograme - cu intrebari ajutatoare... boring; mai bine-am juk mima p titluri d filme :lol: |
well... era buna aia cu 20 de metafore, dar in afara de Pitbull pe cine mai tine sa faca asta?
|
mda, it's too time-consuming - iar cind nu e, it's not worth it... :(
|
Bai....voi sunteti surzi sau kiori?
Daca nu aveti timp/energie pt 20 metafore, nu-i nici o problema......ziceti 4 sau 5.... ce mama ma-si.... va alintati atata! |
All times are GMT +2. The time now is 19:47. |