![]() |
Tu ai cerut sa ti se explice termenul. Eu am oferit o posibila definitie. Nu am folosit epitetul pentru a te descrie asa ca banalitatea aia cu cel care insulta si care de fapt se insulta nu mi se aplica(in acest caz) si pentru ca imi cunosc limitele(si pe cele insurmontabile si pe cele asupra carora pot sa revin pentru a le depasi sau a le impinge intr-o noua zona).
Mesajul meu "pretios" ti se adresa, intrucat era rezultatul unei solicitari. Tu nu poti fi pretios pentru ca sfarsesti prin a deveni ridicol si ininteligibil(ca in incercarile alea lamentabile de a impune cateva reguli de elaborare care sa ajute in cazul sloganului Cinemagia). Vad ca mi-ai mai aruncat si un alt truism printre randurile alea confuze. Forma mesajului conceputa in asa fel incat acesta sa poata fi receptat de cat mai multa lume este o idee foarte raspandita. In politica devine chiar un principiu vital(enuntat si de taica Hitler in Mein Kampf, ofera o explicatie a prizei sale la public). Si Plesu vorbea despre abuzul de referinte culturale care nu face decat sa duca discursul cuiva in zona in care mesajul se pierde pentru a lasa loc unui unic scop: acela de a dovedi cat de inteligent si pregatit este emitatorul. Inainte de a-mi vorbi despre cat de "goale" sunt post-urile mele, ar trebui sa identifici si ceea ce vreau sa spun. In mesajul anterior nu urmaream sa comunic ceva forumistilor, ci doar tie(se pare ca ti-am supraevaluat bagajul cultural) asa ca "eroarea" de a nu ma face inteles unui public numeros si eterogen nu poate caracteriza demersul meu. In plus, parerea mea despre forumistii de pe Cinemagia este una care ma sileste sa fiu grijuliu in privinta exprimarii(i-as jigni pe multi daca le-as explica ce inseamna grafoman, pe tine se pare ca te-a ofensat felul in care am explicat). Imi amintesc ca te-ai autointitulat "expert in marketing", dar vad ca esti un adevarat uomo universale(si scenarist, si lingvist, activist pentru drepturile(culturale) ale oamenilor etc.). Nu mai incerca sa-mi demonstrezi evolutia ta de la un tip care se exprima emfatic la unul care a atins maturitatea intelectuala ce-i ingaduie sa fie profund in simplitate. Mesajele tale nu sunt chiar atat de pline de talc. Imi apari acum ca un IMM al scenaristilor(poate ar trebui sa-ti facem un topic cu "Vreau sa fiu scenarist"), dar care spre deosebire de fermacatoarea fiinta nu-si constientizeaza conditia. Oi fi si tu vreun Barton Fink si nu-mi dau eu seama. Mai lasa-ne si cu protestul asta inutil si penibil ca sunt lucruri mult mai grave din zona "accesului la cultura" decat lamentarile tale. |
Originally Posted by Neuptolem:
|
Originally Posted by Supastar:
Cel cu 26.95 (taiat a la marketing) mi se pare umflat fata de Romania dar in acelasi timp inclus in salariul minim USA (4000$ / 2000$ pt un roman intr-o munca mai "josnica") este destul de mic iar achizitia ei nu devine o imposibilitate. 9.99 $ e mai aproape de realitate. |
Originally Posted by Neuptolem:
salariul minim in sua este 5.15$/ora, la 8 ore pe zi si 20 zile pe luna inseamna fix 824$/luna. brut. 550 euro brut nu-i un salariu decent nici macar in romania. cartile sunt ultimul bun supraevaluat in romania, dupa imobiliare, automobile, haine etc. totusi, problema este extrem de simpla. atata vreme cat va exista o cerere suficienta pentru bun, niciun pret nu este prea mare. daca nu-ti place diverta, foarte bine, cumpara din alta parte. diverta si-asa are o selectie extrem de redusa de carte. ca-i au pe plesu si liiceanu nu-nseamna nimic, ii gasesti in raft si la selgros. de ce nu cumperi de la anticariat? de ce nu pui jumate din bani alaturi de un prieten care vrea si el cartea? de ce n-o imprumuti de la o cunostinta? se gasesc carti mai ieftine la tarabe. se gasesc carti si mai ieftine direct pe site-ul editurilor. dar pretul de pe site este VALOAREA cartii, fara tarifele intermediarilor sau alte costuri. a, asta ca sa nu mai zic ca poti sa furi cartea de pe net. |
totusi, e bine ca lumea citeste ...
e bine si ca reusim cateodata sa dezbatem si pe forum ... in general, e bine ... |
Un salbatic...analfabet
Despre specimenul Neuptolem ( credeti-ma , am cautat alte locuri unde sa postez , dar n-am gasit) Mai demult , pe contul mihnea_badea , i-am trimis acestui specimen agramat si certat cu inteligenta si logica o cerere de prietenie . El mi-a trimis un mesaj injurios ( nu-l pot reproduce aici ) care continea si o chestie cu handralai si cocosi .L-am rugat sa-mi explice , dar el m-a injurat si tot asa . Asa ca , nu-i trimiteti cereri de prietenie acestui nesiporc agramat si certat cu bunele maniere si bunul-simt daca nu vreti sa fiti injurati si sa va pomeneasca tot neamul in "epitetele" adresate voua , da??/ Numai cand ma gandesc la injuraturile lui , ma apuca scarba... de un milion de ori ... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
All times are GMT +2. The time now is 06:54. |