Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   "I'll be back"! (Bäsescu) (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=90684)

Carmine Galante 20 Apr 2007 23:13

Originally Posted by Pitbull:

Poate de la tine nu se vede.
Aici, unde stau eu, sare-n ochi.

"Din pacate actuala Basarabie este 90% rusificata si doar tinerii sa mai incerce ceva pentru a schimba ceva,sincer eu ii consider rusi si ar trebui un regim de vize ca la orice tara noneuropeana deoarece au o politica agresiva fata de noi"

Ucraina nu e in Romania. N-are cum. Moldova e mai aproape de Rusia. Rusia le taie gazu' cand vrea muschii ei. Rusia ii lasa in intuneric tot cand vrea muschii ei. Moldova traieste drama lui Fram Ursu' Polar, nu e nicaieri acasa. Presedintii care sa zicem ca i-a dat sunt cele mai jalnice produse de care a avut Romania parte in structurile de conducere. Nu poti imperechea un pitbull cu un maidanez si sa dea un pitbull. O sa iasa corcitura. Am fost de multe ori in rametzia, urata tzara, irecuperabila, damnata.

aayana 20 Apr 2007 23:20

Dintre doua rele am ales sa n-o votez pe nici una. Nu am vrut sa-l votez pe BAsescu in ciuada lui Bombonel si nici invers. Nici unul nu este demn si bun pentru functia de presedinte.
Parca am fi cu totii acel profesor din liceu care zicea ca nota 10 e pentru profesor. Nu merita nici unul functia cea mai inalta. Si atunci ce e de facut? :?

herbert 20 Apr 2007 23:57

Originally Posted by Mistah J:

Gãsesc dezgustãtoare lipsa de onoare a celui care a fost, pânã acum putin timp, ºeful statului român, incapabil sã-ºi þinã cuvântul dat în auzul a milioane de oameni. O ruºine naþionalã, dupã pãrerea mea. :?

mai Mistah J, eu te-am crutzat, te-am si aparat aici, pe acest onorabil forum, dar vad ca tii numaidecat sa calci in gropi. esti de o inoportunitate flagranta. adica ce, nu e deloc o rushine nationala faptul ca Vacaroiu a ajuns presedinte??? ca Ilici Iliescu va conduce din nou, reinstaland firul rosu cu Moscova. ce vrei mai mult? pe acest fundal al rushinii generale, Base a tras un partz din neatentie. fa-te ca n-ai auzit, ca ambiantza e oricum fetida.
la vot pe 20 mai si privirea inainte!!!

Neuptolem 20 Apr 2007 23:59

:huh:

Azgard 21 Apr 2007 00:02

Scandalul e stupid si inutil. Oricum nu are cine sa ii ia locul. Mult zgomot si n-or sa faca nimic. Daca chiar aveau de gand sa il dea la o parte, trebuia mai mult gandit. Referendumul e inutil, daca sondajele de opinie aratau ca populatia nu va vota impotriva lui. Sa zicem ca defapt se urmareste alt ceva si asta e doar ca sa ne ia ochii, sa nu remarcam altceva. Dar asta presupune ca ar exista cineva in parlament cu mai mult de doua grame de creier in capatina, ceea ce nu imi vine a crede.

Pitbull 21 Apr 2007 00:20

@Ayana: (cä pân-am scris eu, au mai apärut vreo trei mesaje)

Wrong! Situatia e prea serioasä ca sä ne permitem luxul absenteismului: "Nici unul nu e bun, deci nu votez!". DIMPOTRIVA, asa ceva ar merge în eventualitatea (unde n-am träi s-o vedem si pe asta!!!) unui: "Toti sunt buni oricum, asa cä pot sä mä duc la iarbä verde!". Dar când ai de ales între douä (sau mai multe) rele, esti dator cel putin fatä de tine însuti, din instinct de apärare (ca sä nu mä refer acum la societate si la natiune) sä-l alegi pe cel mai mic. Altfel, tu stai cu burta-n sus si nu mai poti de încântare c-ai avut "dignitate" si n-ai votat cu nici unul dintre mizerabili - si una-douä vine mizerabilul äl mai räu, care-ntre timp a câstigat (cä l-ai läsat si tu sä câstige!), si ti-o trage!
Nu v-a ajuns cât ne-au tras-o guvernärile mafiocratice F.S.N./F.D.S.N./P.D.S.R./P.S.D.?
Asa cä acum, dacä vrem sä reducem la minimum riscurile de a ne-o trage cineva, ne sältäm frumos curu' de pe fotel si mergem sä le-o tragem ALORA: P.S.D., P.R.M., P.C., plus curva penelistä. Ei sunt INAMICUL PUBLIC NR. 1. Dupä ce-i lichidäm pe ei, vedem ce urmeazä: dac-atunci se va dovedi cä Bäsescu si P.D.-ul erau räul imediat urmätor (Inamicul Public nr. 2, cum ar veni), nici o problemä: îi radem si pe ei. Va fi comparativ mai usor, decât a fost cu super-mafia asta nationalä.

* * *

ASEL: - Când eram tânär ca tine, la un moment dat, am fost eliberat dintr-o închisoare - la fel ca asta. Nu peste mult, mi-am dat seama cä nimerisem în altä închisoare - mai largä.
TOMAS: - Si-atunci...?
ASEL: - Atunci? Atunci, iesi în închisoarea cealaltä! Si când te vei gäsi acolo, iesi în cealaltä! Si din aceea, în cealaltä! Adevärul te asteaptä în toate, nu în nemiscare!
- Antonio Buero Vallejo, "Fundacion" - "Generoasa fundatie", T.N.B., 1978, regia Horea Popescu; cu: Gheorghe Cozorici, Ovidiu Iuliu Moldovan, Mircea Albulescu, Marin Moraru, Costel Constantin, Ilinca Tomoroveanu, Serban Iamandi, Alfred Demetriu, Emil Muresan
(Spectacolul meu favorit din toate timpurile; citatul de mai sus mi-a devenit model si reper în toate situatiile ca asta de-acum.)

sade 21 Apr 2007 02:11

Cu toate ca o sa ploua cu injuraturi in directia mea ma ridic in picioare si va face tembeli si nenorociti pe toti care nu vreti sa vedeti ceea ce unii numesc -the big picture-
Chiar sunteti orbi ? In orice telenovela politica ar juca Traian - nu vedeti ca a lovit "foamea de a fura" si l-au dat jos imediat ? Le mai si luati apararea ?
Comunismul pulseaza venal in continuare pentru ca unii ca voi inca gandesc la cotitura.

hellsteed 21 Apr 2007 05:42

sunt asa eu mai pragmatic.. NOT :P:P

aayana 21 Apr 2007 06:11

Wrong! Situatia e prea serioasä ca sä ne permitem luxul absenteismului: "Nici unul nu e bun, deci nu votez!". DIMPOTRIVA, asa ceva ar merge în eventualitatea (unde n-am träi s-o vedem si pe asta!!!)

Intr-adevar, daca nimeni nu actioneaza intr-o directie nu se intampla nimic. I knew I like you for somethin` 8)

Oare daca ar vota toti cei cu drept de vot, s-ar misca ceva, macar putin? :?

Liou 21 Apr 2007 07:54

[
Quote:

i]Wrong![/i] Situatia e prea serioasä ca sä ne permitem luxul absenteismului: "Nici unul nu e bun, deci nu votez!". DIMPOTRIVA, asa ceva ar merge în eventualitatea (unde n-am träi s-o vedem si pe asta!!!) unui: "Toti sunt buni oricum, asa cä pot sä mä duc la iarbä verde!". Dar când ai de ales între douä (sau mai multe) rele, esti dator cel putin fatä de tine însuti, din instinct de apärare (ca sä nu mä refer acum la societate si la natiune) sä-l alegi pe cel mai mic. Altfel, tu stai cu burta-n sus si nu mai poti de încântare c-ai avut "dignitate" si n-ai votat cu nici unul dintre mizerabili - si una-douä vine mizerabilul äl mai räu, care-ntre timp a câstigat (cä l-ai läsat si tu sä câstige!), si ti-o trage!
Nu v-a ajuns cât ne-au tras-o guvernärile mafiocratice F.S.N./F.D.S.N./P.D.S.R./P.S.D.?
Asa cä acum, dacä vrem sä reducem la minimum riscurile de a ne-o trage cineva, ne sältäm frumos curu' de pe fotel si mergem sä le-o tragem ALORA: P.S.D., P.R.M., P.C., plus curva penelistä. Ei sunt INAMICUL PUBLIC NR. 1. Dupä ce-i lichidäm pe ei, vedem ce urmeazä: dac-atunci se va dovedi cä Bäsescu si P.D.-ul erau räul imediat urmätor (Inamicul Public nr. 2, cum ar veni), nici o problemä: îi radem si pe ei. Va fi comparativ mai usor, decât a fost cu super-mafia asta nationalä.

absolut de acord cu tine. asa mi-am zis si am votat de fiecare data: in loc de iliescu, mai bine constantinescu, in loc de vadim, mai bine iliescu, in loc de nastase, mai bine basescu. intotdeauna am ales raul cel mai mic.
insa in acele situatii stiam ca votul meu favorabil pentru unul il indeparta clar pe celalalt.

in situatia de fata, e altceva. "noi" votam acum(in mai) pentru demiterea presedintelui basescu(dupa perioada lui de suspendare). deci numai cei care vor sa-l demita vor merge la vot, si, cnf. constitutiei, demiterea se valideaza daca mai mult de jumatate +1 din populatia cu drept de vot(deci cam 9 milioane de romani) isi vor exprima aceasta dorinta. restul, deci cei care nu vor sa-l demita pe basescu, pot sta acasa! absenteismul lor in situatia asta, nu inseamna vot "contra basescu", ci vot favorabil, pentru, "pro" basescu. deci entuziasm-entuziasm, dar nu prea mare, ca votam gresit (pe cine nu vrem). ne trezim acolo 10 milioane de romani plin de bune intentii si,de emotie, reusim sa-l demitem pe basescu. ;)
Am I wrong?

Pitbull 21 Apr 2007 14:21

Yes, you are wrong, unfortunately.
Nu mai departe de luna trecutä, aurolacii cu staif din Casa Poporului au modificat legea referendumului, ANUME CA SA-L DEMITA PE BASESCU MAI USOR. Acum, presedintele poate fi demis nu de jumätate plus unu din voturile tuturor cetätenilor cu drept de vot, ci din VOTURILE VALABIL EXPRIMATE! Deci, dacä la referendum se duc trei patrihoti, dintre care doi voteazä anti-prez, si unul, pro, Bäsi picä.
LA VOT CU NOI, futu-le muma-n cur de Crini si Buruieni, Väcäroi si Bolcasi, Andoni si Guse!

Liou 21 Apr 2007 20:29

Quote:

au modificat legea referendumului,

am auzit ca ar fi vorba doar de o propunere de modificare, inititativa fiind deocamdata trimisa spre avizare Consiliului Legislativ.

eu stiu ca abia dupa ce primeste avizul acestui Consiliu, initiativa(de modificare a unei legi) ajunge la Comisia Juridica, Senat, respectiv Camera Deputatilor, de unde daca se aproba, intra in vigoare odata cu publicarea ei in Monitorul Oficial. Daca nu, nu-i legala treaba.

Intrebarea este daca aceasta propunere este deja validata sau este doar zvonistica? :?(pe mine una nu m-ar mira..). ma intereseaza chestia asta, asa ca am ajuns pe siteul MO. ro, unde insa nu am gasit inca nimic(in luna martie). ma gandeam ca poate ma poti ajuta tu cu un link edificator (din Monitor).

ma simt mai bine sa iau o decizie cu temeiul legal in fata. atata timp cat nu vad negru pe alb in MO, eu nu cred ca s-a modificat.

Carmine Galante 21 Apr 2007 20:41

Nea Nicu Vacaroiu e prezidentu' Romaniei. A facut ce a facut si a ajuns acolo. LOL.

Pitbull 21 Apr 2007 21:02

Am ajuns de râsu pizdii.

bellhop 22 Apr 2007 03:39

Originally Posted by Carmine Galante:

Nea Nicu Vacaroiu e prezidentu' Romaniei. A facut ce a facut si a ajuns acolo. LOL.

N-a facut nimc, e omul providentei si ar fi bine sa inceapa sa-si completeze garderoba de protocol si sa inceapa sa ia cursuri de engleza... ca s-ar putea sa stea prezident ceva mai mult de 30 de zile ;) ;

gata cu liderii de sindicali, tatuci si borfasi de cartier ajunsi veedete...maidanezul basescu won't be back! s-a facut o greseala o data ca i s-a permis sa se cocoatze pana in varful gramezii ca sa faca cucurigu, dar nu se va mai repeta.

si poporul s-a saturat de el, a vazut ce panarama este, un individ gregar de cea mai joasa speta, care nici macar sef de siloz agricol nu merita sa fie: fara cuvant, fara onoare, fara morala, capabil de orice doar in orgoliul gregar de a fi in spotlight..;

it's time now for a president no-name, doar reprezentativ, fara veleitati de il comandante si un sistem in care institutiile sa lucreze fara grija ordinului de sus si a suspiciunilor ca fiecare il spioneaza pe fiecare. Fara apucaturi populist-fascistoide si fara interventii live in tocsouri televizate. Sistemul cat de imperfect ar fi, se poate imbunatatii, sintagma de "fosti comunisti ajunsi iar la putere" e un stereotip jalnic, in care nu cred nici cei care-l mentioneaza, we're talking business, and we need stability, iar cu un guvern si un Parlament care nu pot lucra din pricina unui individ cu probleme la mansarda, extirparea individului se impune de la sine.

Asa ca, sorry fanii lui base, dar era lui Raj kapoor a trecut si tare mi-e teama ca idolul vostru va ajunge sa sfarseasca in camasa de forta sau mai rau, if he doesn't get counseling...but don't worry, you'll still have Becali! :D

Expell the bull prepare for the bear!

Carmine Galante 22 Apr 2007 10:16

Excelent comentariu. Si eu cred ca Basescu devine usor usor istorie.

Pitbull 22 Apr 2007 14:11

OK, deci ne vedem azi la 17:00 în Universitätii!
(Apropo, mersi pentru propagandä! Analfabetismele demagogice ca astea de mai sus, gen 2 mere + 2 pere = 5 dude, sunt cele mai concludente argumente care aratä câtä curätenie trebuie sä facä Bäsi, dupä ce-l ajutäm sä revinä la locul lui. Mai ziceti, mai ziceti! Auzi, cicä "Parlamentul sä lucreze"! L-ai uitat pe "ne", nea Felix jr.! Sau poate Ponta-boy? :lol: Vedea-l-as pe Bäsi cu tunurile pe ei, cä tot a creat Eltîn precedentul!)
Un fragment de comentariu cu adevärat inteligent, lucid si foarte la obiect, de pe alt forum (desi autorul e membru si la noi, da-n ultima vreme n-a mai venit):
Originally Posted by Floydman:

e (...) vital si decisiv sa dam sanse UNUI LIDER. ca basescu. sau ca altu, da deocamdata nu il vad. as merge nu numai la referendum, as merge pana intr-acolo incat sa votez modificarea constitutiei in sensul sporirii atributiilor presedintelui in Romania. Sa imi fie cu iertare, dar la cum arata scena politica romaneasca si la cum arata istoria noastra nationala, ne e mai util un sistem FULL REPUBLICA PREZIDENTIALA, dupa modelul SUA sau RUSIA, (exceptand ideea de federalitate). romania e mai pretabila la un "voda" prezidential decat la un presedinte spilcuit si supus /controlat de parlament. asa sunt romanii. au facut lucruri bune DOAR CONDUSI DE LIDERI. cat au fost condusi.

oricum, nu nu il cred pe base infailibil. ii stau multe provocari in fata. pt el si pt tara e un moment crucial. acum, daca as fi in locul lui m-as gandit la doua variante. as incerca sa controlez PD ul (si ce daca e presedinte , asta e, sa nu fim ipocriti) si sa il curat de videni si altii ca ei, si sa castig cu acest partid alegerile urmatoare pt parlament si presedinte , pe platforma si oferta sa politica.

Forza Bäsi! :)

Leonard 22 Apr 2007 17:40

contra, evident.
mai ascultaþi ºi voi pe Valentin Stan sã aflaþi cine e de fapt nea bãse ãsta. sau alþi oameni de culturã, Dinescu, Paler, care chiar l-au susþinut în 2004 ºi acum ºi-au dat seama ce bube are. sã mai zic de Pleºu? bãsescu nu mai e cel din 2004 sau cel care pretindea a fi în campania electoralã. l-a atins ºi pe el microbul ciolanului de care vãd cã se þine cu dinþii.
acum toþi cei care erau cu iliescu au devenit fani bãsescu, fiindcã în esenþã sunt de fapt acelaºi gen cele 2 personaje (în aceeaºi categorie intrã ºi Becali ºi Vadim). trist...

propun ºtergerea topicului. unii au luat-o razna de tot cu fanatismul. preferam mai bine sã nu ºtiu pãrerile unora.

p.s. subscriu la comentariul lui bellhop

jeleu 22 Apr 2007 20:11

Originally Posted by Leonard:

contra, evident.
mai ascultaþi ºi voi pe Valentin Stan [...]. sau alþi oameni de culturã[...]

nu constati o nepotrivire in termeni?

Carmine Galante 22 Apr 2007 20:20

propun ºtergerea topicului. unii au luat-o razna de tot cu fanatismul. preferam mai bine sã nu ºtiu pãrerile unora.

:lol:

Alex Leo Serban 22 Apr 2007 20:58

in 'dietetik lui robinson' sint doar 2 comentarii politice: unul e din 2004, celalalt d la inceputul lui 2006 - negative amindoua: la iliescu & la basescu.
in cazul celui de-al 2lea, cre k am fost un avangardist 8)

crissis 22 Apr 2007 23:01

base e un fesenist expirat, anacronic pentru 2007, dar nu ma obosesc sa-i dau eject la referendum. mitingul din piatza universitatii mi-a inspirat compasiune, discursuri si asistentza deopotriva. in plus, omu' a fost util macar o data in viatza: in seara in care l-a invins pe nastase. mai bine sa dispara din peisaj la final de mandat

Leonard 22 Apr 2007 23:44

Originally Posted by jeleu:

contra, evident.
mai ascultaþi ºi voi pe Valentin Stan [...]. sau alþi oameni de culturã[...]

nu constati o nepotrivire in termeni?

corect. fãrã 'alþi'.
încã o chestie legatã de bãsescu ºi cei care îl susþin: vouã chiar vã place Elena Udrea? Mie doar Raluca Turcan mi se pare mai simpaticã dintre cei din jurul lui, dar sãraca e naivã.
ºi 2, nici eu n-o sã mã prezint la referendum pentru cã n-are rost. bãsescu trebuie lãsat sã se erodeze singur pînã la urmãtoarele alegeri oficiale (2009) ca sã fie sigur faptul cã nu va mai apuca încã un mandat de 5 ani. încã nu ºi-a dat toatã lumea seama ce fel de om e. momentan trebuie sã i se reducã atribuþiile, sã ajungã doar sã se ocupe de grãdinãrit pe la cotroceni.

Pitbull 23 Apr 2007 00:55

Bäi Leo(narde), pe bune, hai cä cu asta cu Elena Udrea m-ai topit! :lol: Parc-ai fi Zilisteanu cu Anca Boagiu (vezi mesajul meu din pagina... 1, cred). Azi, d-aia trebuie sä fie împiedicat Bäse sä mazileascä P.S.D.-ul, cä-i antipaticä Elena Udrea! Incercati si voi putinä logicä, nu mai aläturati nume si idei ca Rabelais lângä Gabriela Adamesteanu, doar cä li se asorteazä cotoarele în raft!
Cum spunea si Floydman, si-i dau perfectä dreptate: mare päcat cä atributiile lui Bäse sunt atât de castrate. In momentul de fatä, o dictaturä luminatä de vreo cinci-zece ani ar fi manä cereascä pentru România!
Oricum, atâta vreme cât Pulamentul ästa de cäcat mai e în functie, eu trec pe nesupunere civicä. Mai concret, am sä respect legile (sau mimez cä le respect), doar atâta cât sä nu mä trag singur în teapä - da' ori de câte ori merge, nu m-oi jena sä le sfidez. Asta nu mai e stat de drept, e anomie curatä. Marea Adunare Nationalä! Nea Nicu (Ceascä) ar muri dupä turma lu' Nea Nicu (Väcä).

herbert 23 Apr 2007 01:21

ca tot veni vorba de doamne and femei fatale. prima doamna a Tzarii, Marinela Vacaroiu, are o privire blanda si nevinovata...
vedetzi aici: http://www.hotnews.ro/articol_70436-...ima-doamna.htm

Pitbull 23 Apr 2007 02:07

Apropo, stiti care-i slagäru' anului?

Ni-cu Väcä-roiu prese-DINTE!
Ni-cu Väcä-roiu prese-DINTE!

:lol: :lol: :lol:

marx 23 Apr 2007 11:39

Basescu ca orice politician autentic minte cu nesimtire, blufeaza demagogic si face gafe. Mai are si-un defect fizic ce-l face sa para si retardat. Are sekele comuniste care-i incanta pe unii. Stie sa atace, ca arma de aparare, dar nu stie sa aiba onoarea unui luptator. E grobian, incult si kefliu - un specimen tipic pt aceasta tzara a telenovelistilor. Din cauza asta are si curajul sa sfideze bunul-simt. Pt ca un creier popular micsorat de telenovele si manele, fara exercitii de gandire, vibrant la sloganuri electorale, transforma luciditatea in emotie.
Poza victimizata a lui Basescu a devenit obiect de cult, dar e doar imaginea unei minciuni ce se vrea persistente. Pt ca romanul are memorie scurta. Uita repede. De aceea trebuie mereu imbuibat cu "etikete". Pe una dintre ele scrie: "Romani, fiti prosti in continuare!".

Alex Leo Serban 23 Apr 2007 13:08

haideti sa despartim fondul d forma: eu sint pro-parlament (in ciuda figurilor patibulare kre-l populeaza) & anti-presedinte (desi basescu mi-a fost simpatic la-nceput, pina cind a devenit un populist); dk e sa n uitam numai la forma - sa fim serioshi: nici base nu are fatza d presedinte cum nu au nici multi parlamentari! dk e sa judecam fondul - parlamentul mi s pare o institutie necesara pt viitoru democratic al ro, in timp c presedintele ar putea fi oricind skimbat cu un... rege! d c nu?

deci as vrea - dk s-ar putea - republik parlamentara, sau - si mai bine! - monarhie constitutionala, PUNCT!

si mai cred k toata aceasta gilceava nesfirsita s-ar fi putut evita fie prin formula initiala (solo - presedinte, base - premier; desi nu-l agreez p stolo!) sau prin simpla rocada: base - premier, tariceanu - presedinte :P

Pitbull 23 Apr 2007 13:24

Monarhie constitutionalä all the way!
Da' cum pânä acolo mai avem (desi, personal, sunt CONVINS cä va reveni si vremea aceea), deocamdatä sä vedem ce ne arde.
Päi cel mai tare ne arde cvasigeneralizarea faunei din ACEST Parlament, si din ACTUALA clasä politico-economic-administrativ-mafiocraticä. Si degenerarea democratiei în democraturä (asa-zisa "legitimitate" a suspendärii). Prin urmare, ca sä nu supär pe nimeni, zic asa:
Promit solemn c-am sä mä dezic de Bäsescu imediat ce-mi veti gäsi unul SI MAI BUN ca sä-i curete pe ästia. Unu' care sä-i radä si mai eficient, si mai total, si sä fie, în plus, mai distins, mai rafinat, mai elegant, mai cult, mai onest, mai neprihänit, mai nepopulist, mai dulce, mai sexy ca el.
Pânä atunci, asteptând cu räbdare si încredere, stau pe mâna lui.
Cui îi plac alde Väcä, Geoanä, Mitrea, Hrebe, Vadim, Felix, Ponta, Stänoaia, Norica, Buruiana, Bolcas, Andon, etc., etc., etc., etc... treaba lui.

Ni-cu Väcä-roiu prese-DINTE! :lol:
Ni-cu Väcä-roiu prese-DINTE! :lol:

EgoN 23 Apr 2007 13:29

de acord cu pitbull :)

gionloc 23 Apr 2007 13:41

Originally Posted by Alex Leo Serban:

desi nu-l agreez p stolo!

mai alearga diminetzurile pe strazile orasului? ;)
monarhie constitutionala, sa fie primit!

pina atunci sau pina va fi vreun altul la fel de pop-ulist incit sa-l care lumea-n spinare cu incredere... defilam cu Basescu!
din pacate si el ne pune sa-l inghitim pe unu' ca Berceanu ori vreo Udrea tapata cu biletzele... insa machiavelismu' lui e preferabil aluia al lui Geoana+Ponta+Ion I.I.-raspindind-miros-de-naftalina.... caci pe vadim ori pe belelecali nu-i vad jucind in cosmarurile romaniei viitoare!

totusi, nu prea il vad sfirsind/sfisiind asta clasa politica... nici macar pornind demersurile necesare schimbarii ei... fiindca, pina una-alta, este unul dintre exemplarele ei alese!
si nu imi doresc sa am dreptate in asta afirmatie!

Leonard 23 Apr 2007 14:20

haideti sa despartim fondul d forma: eu sint pro-parlament (in ciuda figurilor patibulare kre-l populeaza) & anti-presedinte (desi basescu mi-a fost simpatic la-nceput, pina cind a devenit un populist); dk e sa n uitam numai la forma - sa fim serioshi: nici base nu are fatza d presedinte cum nu au nici multi parlamentari! dk e sa judecam fondul - parlamentul mi s pare o institutie necesara pt viitoru democratic al ro, in timp c presedintele ar putea fi oricind skimbat cu un... rege! d c nu?

deci as vrea - dk s-ar putea - republik parlamentara, sau - si mai bine! - monarhie constitutionala, PUNCT!

si mai cred k toata aceasta gilceava nesfirsita s-ar fi putut evita fie prin formula initiala (solo - presedinte, base - premier; desi nu-l agreez p stolo!) sau prin simpla rocada: base - premier, tariceanu - presedinte :P

sunt perfect de acord cu tot ce-ai zis

Bäi Leo(narde), pe bune, hai cä cu asta cu Elena Udrea m-ai topit! :lol: Parc-ai fi Zilisteanu cu Anca Boagiu (vezi mesajul meu din pagina... 1, cred). Azi, d-aia trebuie sä fie împiedicat Bäse sä mazileascä P.S.D.-ul, cä-i antipaticä Elena Udrea! Incercati si voi putinä logicä, nu mai aläturati nume si idei ca Rabelais lângä Gabriela Adamesteanu, doar cä li se asorteazä cotoarele în raft!

1. Elena Udrea e proiectul lui Bãsescu de prima femeie preºedinte, dupã ce el îºi va fi încheiat 2 mandate. un om trebuie judecat ºi dupã oamenii cu care se asociazã. adicã renunþã la Andrei Pleºu ºi-o pãstreazã pe Udrea? chiar nu dã de gîndit la nimeni treaba asta?
2, bãsescu nu a mazilit psd-ul, ci l-a revigorat. psd-ul era terminat dupã alegeri, începuserã niºte dispute interne care l-ar fi dus la moarte sigurã. prin gafele ºi poznele pe care le-a fãcut bãse a reuºit sã-i uneascã pe toþi netrebnicii împotriva lui. a, sã mai amintesc ºi de numirea unui pesedist în fruntea SRI?

In momentul de fatä, o dictaturä luminatä de vreo cinci-zece ani ar fi manä cereascä pentru România!

da, ca sã nu mai terminãm odatã tranziþia asta ºi sã ne întoarcem spre comunism (ºi ceauºescu a fost iubit ºi popular la început, pînã a luat-o razna). în România e posibil orice, cu oameni care gîndesc astfel.
nu-þi dai seam ce ar însemna pentru culturã chestia asta, bãsescu dictator? probabil ar desfiinþa Ministerul Culturii ºi ar înfiinþa ministerul Fotbalului ºi al Cîrciumilor.
nu-þi dai seama cã orice om, chiar cu bune intenþii iniþiale (ceea ce nu e cazul lui Bãsescu), îºi pierde minþile la un moment dat de la atîta putere? De aia e nevoie ca puterea sã fie împãrþitã într-o democraþie.

Promit solemn c-am sä mä dezic de Bäsescu imediat ce-mi veti gäsi unul SI MAI BUN ca sä-i curete pe ästia. [/i]

mai întîi tre sã se cureþe pe el, dînsu-ºi demisia, aºa cum a promis.

gionloc 23 Apr 2007 14:37

în România e posibil orice, cu oameni care gîndesc astfel.
nu-þi dai seam ce ar însemna pentru culturã chestia asta, bãsescu dictator? probabil ar desfiinþa Ministerul Culturii ºi ar înfiinþa ministerul Fotbalului ºi al Cîrciumilor.

din pacate, anumiti oameni de cultura nu si-au dat ei (insisi) seama cam ce-i poate capul lui basescu si l-au sprijinit pe unde au apucat prin tot felul de petitii si scrisori deschise si semnaturi...

si eu as sustine un fel de proiect intitulat ''matrasirea clasei politice romanesti din zilele noastre'', dar nu cred ca basescu e capabil sa o faca, dintr-un motiv prezentat in postul anterior: e si el de acolo si joaca dupa aceleasi reguli pe care le dezaproba cind le ocheste in ograda celorlalti...

si daca ar fi vorba azi de vot uninominal - cred ca o sa mai visam mult pina sa-l vedem si ma intreb de ce nu a fortat basescu PDul sa introduca povestea asta cita vreme inca pareau a se mai intelege cu pnl - tot astia s-ar prezenta, cu nesimtire, sa fie alesi!! asa ca ,deocamdata, tot basersti, mitreni, vanghelieni si pontaleni o sa defileze prin politica... asadar, oricum o invirt, mie tot de cacao mi se pare situatia!

ulrich 23 Apr 2007 14:47

@pitbull. problema nu se pune asa! tu ai o dileala privind rolul personalitatii in istorie(l-ai citit pe tolstoi dar l-ai inteles pe dos).uita-te pe monitor,in dreapta jos,si ai sa vezi ca suntem in 23.04.2007,nu in 1807.daca tu crezi ca o tara europeana,in sec.21,poate fi condusa,poate fi lasata la (inde)mana unui singur om,esti chiar naiv,scuza-ma.
si ce om! :x prefer sa uit cat de la dreapta e plasat,ca ma ia ameteala,dar nu pot ignora primitivismul,simplitatea,simplismul judecatii lui.nu e vb ca e prost,dar e pur si simplu prea rudimentar si umoral ptr. o lume atat de sofisticata si complicata,ce ii pune in fata alegeri de facut care depasesc cu mult puterea lui de intelegere,educatia,experienta(limitata) de viata...
iubesc democratia cu toata puterea mea si as iesi sa scriu pe ziduri daca ar aparea cineva care sa ne interzica sa vorbim si sa ne comande la maniera "drepti,incolonarea,dupa mine!",dar nu numai din motivul asta(care ti s-ar putea parea abstract)ma voi duce la referendum,ci si pentru ca-pragmatic vorbind-e mult mai putin probabil ca o masa statistica mare de oameni(parlamentul)sa greseasca acum si intotdeauna mai mult decat ar face-o un singur om.indiferent ce om.

silver_boy 23 Apr 2007 16:16

Votul uninominal în alegeri ºi votul nominal în Parlament. First, voteazã oameni ºi nu liste abstracte, the second, face transparent ºi implicit responsabil, orice vot în actul legislativ. Nu ma leagã vreo dragoste neþãrmuritã de Bãse, ( e, probabil, cum s-a spus: populist, demagog...dar chestiile astea mi se par deja truisme. Cine, politician fiind, nu e infectat - intr-un fel sau altul - de microbul populismului si-al demagogiei ?) Vorba lu Pata...orice ipocrizie, daca intra in sfera binelui, e preferabila unui act ne-ipocrit dar care cocheteaza cu raul
Ne place, nu ne place, Base a sustinut activ CNSAS-ul, a condamnat public comunismul iar pe 15 ianuarie 2007 a informat Parlamentul ca va organiza un referendum cu privire la introducerea votului (uni)nominal...
adicã cosmarul etern al fripturistilor obisnuiti sa-si perpetueze iresponsabilitatea fata de electori la adapostul anonimatului si sa voteze aberatii legislative...( bugete, salarii, legi preferentiale, etc)
Ma tot gandesc la tatucu Brucan ( nu-i aºa?) ... si parca-l aud profeþind cu vocea lui de matron: "suspendarea presedintelui e un act democratic si constitutional, dar adevaratele motive care-au facut-o posibila, nu prea..."
ideea e ca parlamentarii "monstruoasei coalitii" il vor scos pe Bãse, definitiv, din viata politica iar verdictul lor suna cam asha: "acest individ imprevizibil, necooperant, in care nu putem avea incredere, trebuie inlaturat"

Proletar 23 Apr 2007 16:18

ma bag si eu, amator

In aceasta problema, sunt, ca totul romanul, impartial.
Ma gandesc, insa, la un singur lucru.
Imi inchipui ca un om ca Basescu, care a stat pe puntea unui vapor in mijlocul unui ocean agitat de o furtuna de gradul sapte sau a privit imensitatea si maiestuozitatea aceluiasi ocean la mii de kilometri departare de orice calcatura omeneasca, are o cu totul alta viziune asupra pamantenilor decat cineva ancorat zi de zi in platitudinea asfaltului urban. Are alte koaie, trebuie s-o recunoastem. Si banuiesc ca nu de curaj duce lipsa.

Proletar 23 Apr 2007 16:38

....

Problema lui e alta, cred.
Isi mascheaza inabilitatile de presedinte si mediocritatea culturala prin bagarea in ciorba altuia. Creeaza diversiuni. Despre performantele lui prezidentiale nu a auzit nimeni. In schimb, toata lumea l-a vazut cu fesul tras pe ochi pe Valea Oltului sau incalecand balustrade la podul de la Maracineni. In loc sa isi perfectioneze franceza diplomatica in linistea cabinetului, Basescu numara basculantele care turnau beton la baza podului. Face exact ce face un antrenor mediocru cum e cel al Politehnicii Iasi, Ionut Popa. Omul asta, in loc sa se ocupe strict de strategiile tehnice ale echipei, se duce pe la sedintele de consiliu local, unde cere bani pentru club, sau sapa cu muncitorii la refacerea gazonului.
La fel si Basescu. In loc sa invete cativa pasi de dans pentru a se descurca la chermezele occidentale unde se pune lumea la cale, el isi pierde doua ore band sprituri cu Becali sau spargand seminte la meciurile Stelei.

Leonard 23 Apr 2007 16:43

ce ironie o sã fie campania electoralã a lui bãsescu pentru acest referendum. o sã zicã ºi o sã scrie peste tot 'Votaþi NU' (întrebarea fiind 'vreþi sã fie demis preºedintele?'), dupã ce acum 3 ani a cîºtigat cu sloganul 'Votaþi DA'

silver_boy 23 Apr 2007 16:43

Re: ma bag si eu, amator

Originally Posted by keepwalking:

In aceasta problema, sunt, ca totul romanul, impartial.
Ma gandesc, insa, la un singur lucru.
Imi inchipui ca un om ca Basescu, care a stat pe puntea unui vapor in mijlocul unui ocean agitat de o furtuna de gradul sapte sau a privit imensitatea si maiestuozitatea aceluiasi ocean la mii de kilometri departare de orice calcatura omeneasca, are o cu totul alta viziune asupra pamantenilor decat cineva ancorat zi de zi in platitudinea asfaltului urban. Are alte c****, trebuie s-o recunoastem. Si banuiesc ca nu de curaj duce lipsa.

ASHA E , ca sa citez dintr-un clasic. -:
bãse e un animal straniu, perfid si neinteles pt rivalii neocomunisti: nu e - (ca sa preiau o sintagma a vremii) - " un om de comitet" cu care ei se pot intelege, pot jongla, pot impãrþii, desi descinde cumva din arealul lor.
Or tocmai asta ii sperie. Base care a pascut ( chipurile) aceleasi pajisti rosii se intoarce acum spre ei cu figura de muntant.
kill the beast -:
...spuse voiculescu catre geoana armand trancanu

Bogie 23 Apr 2007 18:11

Re: ....

un antrenor mediocru cum e cel al Politehnicii Iasi, Ionut Popa. Omul asta, in loc sa se ocupe strict de strategiile tehnice ale echipei, se duce pe la sedintele de consiliu local, unde cere bani pentru club, sau sapa cu muncitorii la refacerea gazonului.

nu prea ai treaba cu fotbalul, nu?

Proletar 23 Apr 2007 18:47

Re: ....

Originally Posted by Bogie:

un antrenor mediocru cum e cel al Politehnicii Iasi, Ionut Popa. Omul asta, in loc sa se ocupe strict de strategiile tehnice ale echipei, se duce pe la sedintele de consiliu local, unde cere bani pentru club, sau sapa cu muncitorii la refacerea gazonului.

nu prea ai treaba cu fotbalul, nu?

De unde ai tras concluzia asta? :)
Te asigur ca e falsa.

silver_boy 23 Apr 2007 18:53

lol guys: in definitiv, politica, fotbal...? tot aia !!! :lol:

Carmine Galante 23 Apr 2007 19:44

Nu stiu daca regele ar fi o solutie, in nici un caz fonfanitul pruna-n gura de Mihai. Ceea ce s-a intamplat saptamana trecuta este o victorie absoluta a unei institutii democratice impotriva unui dobitoc. Basescu nu mi-a fost simpatic niciodata. Nu stiu, azi in masina ma gandeam ce liniste e, se simtea asa in aer, parca si traficul a fost super liber, chiar si prin centru. Cred ca daca ar ramane Vacaroiu presedinte (nu mi-e simpatic) cred ca nu ar fi nici o pierdere. Viata isi urmeaza cursul si cu si fara cheliosul mincinos. Uite d-asta nu mai ploua ...

Mala Portugal 23 Apr 2007 21:00

Mie mi-e proaspata in memorie replica lui Gloucester din Regele Lear
"e boala vremii noastre cand nebunii îi conduc pe orbi". Eu mi-o asum . Mi-am pus ohelarii de cal , n-am deschis tv-ul de vreo 4 zile si nici n-o s-o fac decat maine cat sa-mi iau surogatul saptamanal de sensibilitate din Grey's Anatomy :sleep:

Liou 23 Apr 2007 21:16

Quote:

Nu stiu daca regele ar fi o solutie, in nici un caz fonfanitul pruna-n gura de Mihai.

ar putea fi o solutie peste cine stie cati ani, insa momentan e cam imposibil:
- regele e fonfanitul pruna-n gura :w00t:
- are numai fete si conform asa numitei legi salice (caruia regele trebuie sa se supuna) principesa Margareta si restul surorilor ei nu pot sa succeada la tron tatalui lor, pt. simplul motiv ca sunt femei;
- in lipsa descendentilor directi pe linie masculina, succesori ar putea fi fratii regelui sau nepotii lui(deci cine ar putea fi? :? )
- cine sa propuna referendum pentru o monarhie, cand Parlamentul nostru e de orientare "republican" si numai la asa ceva nu se gandeste?
- cand toti traiesc in strainatate, cine ar mai vorbi bine&corect lb. romana, dintre urmasii colaterali ai regelui? ar trebui ca tot Parlamentul sa se-apuce de-nvatat franceza.

scuzati diversiunea ;)

Pitbull 23 Apr 2007 22:04

Avem mostenitor bärbat: Printul Nicolae. Dacä nu mä-nsel, are vreo douäzeci si ceva de ani... Da' nu asta-i problema, ci cä Monarhia Românä nu e-n cärti acum... Sforarii istoriei n-o au în vedere.
Altfel, revenind on-topic, e foarte interesant - si foarte relevant! - cum, printre toate fasoanele agramat-socio-politice anti-Bäsi, singurii factori de relativä coerentä sunt lectiile creier-spälätoare din arsenalul manipulärii fost-feseniste, actual-pesediste - se repetä AIDOMA istoria din 1990, si mai ales de la 13-15 iunie. Evident, manifestantii pro-Bäsescu nu pot fi decât "adusi cu autobuzul", "plätiti", etc.; evident, oamenii de culturä care-l sustin sunt acum împroscati cu noroi; evident, deliranta solutie Väcäroiu e "pentru linistea noasträ" (apropo, a si-nceput sä lucreze, cot la cot cu Pulimentul, la toate modificärile de lege care ne aduc înapoi în stadiul justitiei corupte, magistraturii manipulate si legislatiei nelegitime); evident, Bäsi era "destabilizator"; si, EVIDENT, perla demagogiei, dä-i cu "democratia" - ca sä legitimäm o loviturä de stat care n-a fäcut decât sä manipuleze si sä foloseascä abuziv procedeele si prerogativele democratice.
Päcat cä Bäsi n-a reusit sä ia sub aripa lui armata. Dacä se punea cu tunurile pe ei, ca Eltîn, mä duceam si eu acolo, sä-i dau vreunui ofiter de tanc o carte cu autograf, ceva, ca sä mä lase sä trag si eu mäcar un proiectil. Eventual, când iese Bogdan Olteanu-n geam cu chilotii-n bät.
Da' lasä, cä vine el 20 mai!
Si pe urmä, vin ele legislativele din 2008!
I can't wait!

Proletar 23 Apr 2007 22:09

..

"Duminica Orbului" se intoarce! :)
dupa 17 ani...

Bagheera 24 Apr 2007 01:41

Ce ciudat !

Nu e vorba de Jos Basescu ! , Sus Basescu ! . Este vorba ca Parlamentul nostru a facut un abuz de putere ! Curtea Constitutionala a spus ca nu actul, docomentul initiat de PSD, orchestrat de Voiculescu nu poate duce la demiterea Presedintelui.

Asta e singura problema. Parlamentul a hotarat ca el poate demite un Presedinte numai pentru ca vrea, chiar daca nu are motive. Asta poate numi cineva democratie?! Parlamentul Romaniei a hotarat sa suspende un om chiar daca toate sondajele de opinie spuneau ca majoritatea romanilor nu vor suspendarea lui. Parlamentul Romaniei tot amana avizul consultativ despre votul uninominal, desi toate sondajele de opinie arata ca majoritatea covarsitoare a romanilor doreste acest lucru.

Nu e vorba de cum arata Basescu, de ce ar trebui sa faca el sau nu, daca are Basescu moaca sau nu de presedinte!

Legea care ii achita pe toti hotii care au dat credite ilegale a trecut prin Parlament ca prin branza.

Voi, cei care va simtiti reprezentati de gestul celor 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea lui Basescu, cum resimtiti aceasta lege. E justa?
Dar ca Sechelariu a fost achitat la nici o saptamana de la instalarea noului ministru al Justitiei? Stiti ce spunea ultra-zambaret: " Ma bucur ca noua justitie a inceput sa isi faca treaba ! De doi ani spun ca e vorba de un dosar politic".

Da' ca Roncea a fost dat afara de la ZIUA pentru ca este pro- Basescu?
Da' ca Avramescu a fost dat afara de la Cotidianul pentru ca este pro...Basescu?!

Asta vreti pentru tara voastra? Asta numiti voi reprezentare parlamentara? Ministrul Justitiei este fostul avocat al lui Relu Fenechiu, anchetat DNA. Mai tineti minte cine este Vacaroiu? Nu a putut fi pus sub urmarire pentru ca avea imunitate parlamentara. Zic unii ca stai ca si Basescu este corupt; macar el a renuntat in dosarul Flota la imunitate. L-au cautat si ..'geaba. Acum incearca din nou pentru ca a venit unul bun la Justitie si cu justitia asta noua care isi face treaba...

Romania TREZESTE-TE ! Pe 19 mai eu una stiu ce o sa votez si pentru ce! Voi vota pentru a le atrage atentia parlamentarilor ca trebuie sa fie logici ! Logica lui Geoana de genul: noi am votat guvernul Tariceanu, dar nu guvernul am votat, ci stabilitatea...." nu are ce sa mai caute in Parlamentul nostru. Macar sa se fi dat bolnav la conferinta aia, sa zica ca tocmai il striga mama in casa si raspunde mai tarziu de ce PSD a votat cum a votat.
Cititi ziarele, cate mai spun adevarul. Televiziunile sunt jale ! Informatia obiectiva se poate lua de la TV doar in doze homeopatice si daca sunteti pe faza.

Bagheera 24 Apr 2007 01:43

''Basescu inlaturat pentru ca justitia sa intre sub influenta grupurilor de interese''
Oana Popescu

Cotidianul german, citat de HotNews si Mediafax, scrie ca impotriva lui Traian Basescu a avut loc un puci, “pentru ca dorinta lui pentru un stat de drept nu corespunde cu necesitatea protectiei cleptocratiei parlamentare in fata urmaririi penale”.

Cel mai influent cotidian din Germania, Frankfurter Algemeine Zeitung, a publicat in editia de astazi un material deosebit de virulent impotriva incercarii de eliminare a lui Traian Basescu de pe scena politica din Romania. Potrivit cotidianului citat, scopul eliminarii lui Basescu este de a readuce justitia sub influenta Guvernului si a grupurilor de interese care urmaresc eliminarea oricarei forme de control asupra fraudarii banilor publici, inclusiv fraudarii fiscale si spalarilor de bani.

(...) Tocmai faptul ca Traian Basescu spune lucrurilor pe nume si nu respecta regulile tacerii apreciaza poporul cel mai mult la presedintele sau, acum demis de Parlament. Unul, care s-a ridicat prin sistem, se ridica impotriva sistemului. Basescu vrea un stat de drept in care legea sa fie aceeasi pentru toti. Un raport al Curtii Constitutionale i-a confirmat ca modul in care a condus a respectat Constitutia si ca nu exista nici un motiv sa fie suspendat.

Lui Bãsescu i se pot reproºa anumite lucruri - cel mai mare duºman al sãu este un ego exagerat; el vorbeºte adesea mai repede decat gandeºte, renunþã la strategii in urma unor inspiraþii de moment, iºi intimideazã cei mai buni consilieri ºi se angajeazã in tot felul de lupte secundare, in loc sã se concentreze asupra problemelor majore. Nu in ultimul rand, el a cãzut pradã mult rãspanditului sindrom al bãrbaþilor care deþin puterea ºi se inconjoarã cu colaboratoare mult mai tinere, care fac tot felul de greºeli. Dar asta nu are nimic de-a face cu modul in care iºi desfãºoarã el activitatea.

(...) Toate acestea nu au nici o legatura cu suspendarea din functie. Basescu a fost suspendat pentru realizarile lui si nu pentru slabiciunile sale. De-lungul si latul partidelor politice s-a votat impotriva lui pentru ca dorinta lui pentru un stat de drept nu corespunde cu necesitatea unei protectii a cleptocratiei parlamentare in fata urmaririi penale. De citeva saptamini se pregateste cu sange rece un puci, camuflat in straie parlamentare, care urmareste readucerea justitiei romane sub influenta guvernului si a grupurilor de interese, care urmaresc pe scara larga sa nu mai existe nici un fel de control asupra fraudarii banilor publici, inclusiv fraudarii fiscale si spalarilor de bani.

(...) Fostii agenti ai Securitatii detin astazi functii de conducere in diverse companii, sunt patroni de ziare si radio sau televiziuni sau isi permit chiar sa mai detina si cate un partid, cazul lui Dan Voiculescu, seful comisiei parlamentare care l-a acuzat pe presedintele Traian Basescu ca a incalcat Constitutia.

(...) Suspendarea presedintelui este deja a doua faza a unei reci lovituri de stat, care a inceput in martie. Atunci a fost modificata printr-o ordonanta de urgenta o lege referitoare la alegerile pentru parlamentul UE, care erau planificate pentru 13 mai, pentru ca partidul national al primului ministru se temea ca o piarda alegerile. "Obiecþiile intemeiate legal ale ministrului Justiþiei ºi ale ministrului de Interne, care nu au vrut sã semneze ordonanþa, au fost considerate de cãtre premierul Cãlin Popescu Tãriceanu o opoziþie a acestora faþã de Executiv. Astfel a fost destrãmatã

Alianþa D.A., iar foºtii comuniºti din PSD au susþinut ulterior Cabinetul lui Tãriceanu in Parlament.

(...) Romania este, de la 1 ianuarie, membrã cu drepturi depline a UE, iar cei care au avertizat anterior cã þara nu este incã pregãtitã pentru UE au acum confirmarea.

Ziarul german reaminteºte cã ministrul Justiþiei ºi ministrul de Interne au avut de rezolvat cele mai grele sarcini inaintea aderãrii la UE, respectiv reforma justiþiei, crearea de instrumente adecvate pentru combaterea corupþiei ºi asigurarea graniþelor. "In mod paradoxal, cel mai mare sprijin pentru reforme a provenit din

sentimetul reticent al þãrilor europene, obosite de extindere", comenteazã ziarul, adãugand cã Executivul de la Bruxelles a trebuit sã se arate foarte dur ºi, impreunã cu preºedintele, a susþinut-o pe Monica Macovei pentru introducerea unor legi

anticorupþie mai dure decat in orice altã þarã din UE.

Dupã aderare insã, UE nu mai are nici un mijloc de presiune adecvat, iar parlamentarii romani s-au grãbit sã opreascã reformele ºi, dupã inlãturarea lui Macovei ºi suspendarea lui Bãsescu, au cale liberã sã schimbe procurori ºi judecãtori care s-au aflat in primele randuri ale luptei impotriva corupþiei, afirmã Frankfurter Allgemeine Zeitung, adãugand cã Romania a fost, incã din perioada comunistã, un caz aparte ºi rãmane ºi in continuare.

Ziarul german apreciazã cã invãþãmintele care trebuie trase din ceea ce s-a intamplat in Romania pot fi aplicate ºi de alte þãri care stau in anticamera UE, deoarece reformele care nu ar fi avut loc fãrã presiunile UE pot fi oricand oprite atunci cand aceastã presiune dispare. Clauzele de salvgardare introduse in tratatele de aderare ale Romaniei ºi Bulgariei nu sunt suficiente, iar la negocierile cu Turcia ºi Croaþia ºi, candva, ºi cu celelalte þãri din Balcani cãrora li s-a deschis perspectiva aderãrii trebuie avutã in vedere aceastã problemã, conchide FAZ.

silver_boy 24 Apr 2007 01:51

apropo de "orbi" "surzi" si "amnezici" ...trist sa aflu ca erudit-aristocratul Balaceanu-Stolnici, neurolog, antropolog, istoric, etc. membru al academiei si liberal de seama, a marturisit (abia azi) ca a colaborat cu securitatea...
dintre toti, doar conu Alecu si-a asumat ( cand si cum trebuia) trecutul...
Oricum, locul I la categoria "sport-extrem-ne-prabusim" il ocupa diptera Munica...

All times are GMT +2. The time now is 18:55.