Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   Cronica unei morţi (ne)anunţate (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=89178)

Cazeemeer 30 Jul 2007 22:18

Originally Posted by despre Bergman, keepwalking:

:(
Dumnezeu sa-l odihneasca.

Originally Posted by despre Teoctist, keepwalking:

Dumnezeu sa-l ierte...

Interesting choice of words.

Carmine Galante 30 Jul 2007 22:42

Originally Posted by lady_mystyque:

avea si el o varsta dar ...

92 de primaveri.

devil_doll 30 Jul 2007 22:44

Originally Posted by Carmine Galante:

Originally Posted by lady_mystyque:

avea si el o varsta dar ...

92 de primaveri.

ntzzz..daca vorbim de bergman, nenea avea 89...si Teoctistul intra la categoria ageless..

Proletar 30 Jul 2007 23:11

Originally Posted by Cazeemeer:

Originally Posted by despre Bergman, keepwalking:

Dumnezeu sa-l odihneasca.

Originally Posted by despre Teoctist, keepwalking:

Dumnezeu sa-l ierte...

Interesting choice of words.

e absolut intamplatoare...
nu am vrut sa subliniez ca Teoctist ar avea pacate care trebuiesc iertate...
sincer, cine sunt eu sa judec...

Pitbull 30 Jul 2007 23:44

De obicei, se spune "Dumnezeu sä-l ierte" despre adulti, si "Dumnezeu sä-l odihneascä" despre copii (criteriul vârstei fiind cam singurul aplicat apropo de gravitatea päcatelor care trebuie sä fie iertate).

lady_mystyque 31 Jul 2007 11:35

Originally Posted by keepwalking:

Probabil ca va fi ales IPS Daniel, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei?
asa e traditia...sa urmeze un mitropolit din Moldova.

traditia nu prea s-a mai pastrat dar cel care devine patriarh interimar timp de 41 de zile pana la alegerea noului patriarh este cel cu cea mai mare vechime si anume cel din banat (parca) iar cel care face interimatul nu este eligibil ... urmatorul ca vechime este inalt prea sfintitul daniel.. deci teoretic el ar trebui dar nu se stie se fac alegeri...

Ursuletz 31 Jul 2007 12:11

Dupa Edward Yang si Bergman, s-a mai dus un mare regizor.

RIP Michelangelo Antonioni. Se pare ca a murit in aceeasi zi cu Bergman. :((

StefanDo 31 Jul 2007 12:49

aseara, da

Carmine Galante 31 Jul 2007 13:29

Originally Posted by devil_doll:

ntzzz..daca vorbim de bergman, nenea avea 89...si Teoctistul intra la categoria ageless..

Eu vorbeam de Preafericitu'. Si acum 89/92 e p-acolo. Antonioni era nascut in 1912.

Proletar 31 Jul 2007 15:46

ce-i drept, atat in cazul lui bergman, cat si al lui antonioni, traiam cu impresia ca au murit de mult timp, ca persoane.

Pitbull 31 Jul 2007 16:30

Shakespeare si Cervantes au murit în aceeasi zi...

Amza Pellea si Nichita Stänescu, la o zi diferentä...

Bergman si Antonioni, tot la o zi diferentä...

...si chiar azi (färä sä fi aflat), Collins si-a pus "Blowup", l-a savurat asa, pe-ndelete... (prima vizionare "constientä", cä alea din copilärie nu se pun), si pe urmä am avut cu el o discutie de vreo orä despre film... Ce regal! Chiar si acum, dupä atâtia ani, si atâtea vizionäri, încä-i mai gäsim valente noi, încä ne mai vin idei sä-l descifräm în câte-o cheie la care pân-acum nu ne-am gândit...
Intrebäri mai mult sau mai putin în joacä:
- Oare crima aia chiar a existat? Nu cumva si-a imaginat-o el? Nu cumva a väzut în fotografii ceea ce i-a dictat propria lui imaginatie? Cum s-ar integra, într-o asemenea ipotezä, cadavrul-manechin?
- Finalul: înfrângere sau victorie? Capitulare, sau adaptare...?
- Elicea: omega, semnul infinitiului, evident... care "sparge monotonia liniilor drepte"...
- Personajele din jurul lui: care sunt "linii drepte", si care nu?

- "I am in Paris..."

Sä-l ierte Dumnezeu, cä mult aur ne-a däruit... Aur si cadou, si curat, si etern.

4Hero 31 Jul 2007 17:09

semn

herbert 01 Aug 2007 00:11

Originally Posted by Pitbull:

...si chiar azi (färä sä fi aflat), Collins si-a pus "Blowup", l-a savurat asa, pe-ndelete... (prima vizionare "constientä", cä alea din copilärie nu se pun), si pe urmä am avut cu el o discutie de vreo orä despre film... Ce regal! Chiar si acum, dupä atâtia ani, si atâtea vizionäri, încä-i mai gäsim valente noi, încä ne mai vin idei sä-l descifräm în câte-o cheie la care pân-acum nu ne-am gândit...
Intrebäri mai mult sau mai putin în joacä:
- Oare crima aia chiar a existat? Nu cumva si-a imaginat-o el? Nu cumva a väzut în fotografii ceea ce i-a dictat propria lui imaginatie? Cum s-ar integra, într-o asemenea ipotezä, cadavrul-manechin?
- Finalul: înfrângere sau victorie? Capitulare, sau adaptare...?
- Elicea: omega, semnul infinitiului, evident... care "sparge monotonia liniilor drepte"...
- Personajele din jurul lui: care sunt "linii drepte", si care nu?

- "I am in Paris..."

Sä-l ierte Dumnezeu, cä mult aur ne-a däruit... Aur si cadou, si curat, si etern.

ma bucur pentru Collins ca apreciaza Blowup - unul din primele 5 filme in topul meu all times. fereste-l, cat poti, de influente gen carmiminune...

Pitbull 01 Aug 2007 00:24

Don't worry, el e un influentator, nu un influentabill. :sleep:
Multam pentru gândul cel bun. :) :love:
Sä nu deviem prea mult de la topic.

ulrich 01 Aug 2007 00:32

Colectivul Atelierului Electric PRAM-AMC din cadrul societaþii SCRS Termoserv Craiova SA este alaturi de ing. Bezna Aurel la greaua durere pricinuita de decesul tatalui.

devil_doll 01 Aug 2007 17:09

ce-i drept, atat in cazul lui bergman, cat si al lui antonioni, traiam cu impresia ca au murit de mult timp, ca persoane.

nope, murisera ca si entitati in cinematografie, de-abea acum au expirat si fizic..dar vorba aia D-zeu sa-i ierte :((

Fool's Gold 01 Aug 2007 22:37

Cel mai important mi se pare faptul ca instantiau conceptul de "urma", asa cum nervurile unei plante de acum milioane de ani se imprima in chihlimbar, ramasita de carne a unei lumi la care nu mai avem acces concret, dar a carei nostalgie ne bintuie in mod necrutator. Pentru mine existenta fizica a acestor oameni era, ea insasi - lasind la o parte pelicula-mostenire ce depune marturie despre ei si despre lumea mintii lor - foarte importanta. Pentru mine, a fi contemporanul lor a insemnat a fi partas la un fel de cataclism, a fi (aproape) in miezul lucrurilor in acel moment esential in care s-a produs o fractura (mintea lui Bergman, mintea lui Antonioni, modurile lor de a privi au generat fracturi).
Aceste doua morti sint teribile, simt ca eu insami, cea care am existat fizic odata cu ei, am disparut intr-un fel.

Proletar 01 Aug 2007 22:41

si totusi...parca atunci cand a murit Fellini, emotiile au fost mult mai prezente in toata media internationala...

Pitbull 01 Aug 2007 23:46

Originally Posted by Fool's Gold:

Pentru mine existenta fizica a acestor oameni era, ea insasi - lasind la o parte pelicula-mostenire ce depune marturie despre ei si despre lumea mintii lor - foarte importanta. Pentru mine, a fi contemporanul lor a insemnat a fi partas la un fel de cataclism, a fi (aproape) in miezul lucrurilor in acel moment esential in care s-a produs o fractura (mintea lui Bergman, mintea lui Antonioni, modurile lor de a privi au generat fracturi).
Aceste doua morti sint teribile, simt ca eu insami, cea care am existat fizic odata cu ei, am disparut intr-un fel.

Foarte adevärat sentiment, si cât mi-e de familiar! Prima oarä l-am avut în 1976, la Cräciun, când a murit Chaplin.

Cazeemeer 02 Aug 2007 07:57

Originally Posted by 'Adevarul' de marti, despre Bergman:

Dintre propriile filme, cel mai aproape de suflet i-au fost La dolce vita si Les vacances de M. Hulot.

Asta intr-un articol care nu face referire la Persona, Fragi salbatici sau A saptea pecete, ci doar la filmele lui care au luat Oscar pentru film strain.

Proletar 02 Aug 2007 08:17

Dintre propriile filme, cel mai aproape de suflet i-au fost La dolce vita si Les vacances de M. Hulot.

Asta intr-un articol care nu face referire la Persona, Fragi salbatici sau A saptea pecete, ci doar la filmele lui care au luat Oscar pentru film strain.

"La dolce vita" de...Bergman? :huh:

cica propriile filme... :D

Pitbull 02 Aug 2007 08:19

Chiar remarcam intrigat, parcurgând comemorärile din diverse ziare, cä "Persona" si "Fragii sälbatici" strälucesc prin absentä! :?

E evident cä la aia cu "propriile" s-a strecurat o eroare pe undeva. Nu e verosimil ca o persoanä care foloseste referiri la "La dolce vita" sau "...Hulot" sä i le atribuie pe amândouä, în aceeasi frazä, cu bunä (ne)stiintä, lui Bergman. Cel mult un copist care-a särit un cuvânt sau un rând.

Carmine Galante 02 Aug 2007 09:46

Nu va impacientati, pe tv. e si mai grav. Asta nu e o stire pt. presa de la noi, pur si simplu trebuie sa umple spatiul de emisie/rubricile cu ceva.

@stie el
Am un sac de carbuni, ti-l donez, vine iarna.

crissis 05 Aug 2007 15:10

Florian Pittis

devil_doll 05 Aug 2007 16:01

:(( RIP Florian Pitis

silver_boy 05 Aug 2007 16:13

off... RIP

Proletar 05 Aug 2007 16:21

Iar de va fi (cum simt mereu de-o vreme)
Sa plec de-aicea de la voi curand,
Cand glasul tau vreodat-o sa ma cheme,
Voi reveni la tine din mormant.
Si dac-ar fi sa nu se poata trece
Pe veci pecetluitele hotare
M-as zbate-ngrozitor in tarna rece,
Plangand in noaptea mare, tot mai mare...

fragment din Utima scrisoare, de Beniuc, interpretata de Florian Pittis pe vremea cand era la Pasarea Colibri....

Pitbull 05 Aug 2007 17:06

Stiam de câtva timp cä se apropia momentul...

Dar...

Mama mä-sii...

Si Motzu, dom'le, si MOTZU???

Cel mai important, acum, e sä ne gândim la tot ce a fäcut el pentru cultura rock, si cultura muzicalä, si cultura româneascä în general, atunci, în anii '70-'80, când eram închisi în lagär.
A fost unul dintre aceia care made a change.
Linistit, calm, modest, si ferm, plin de credintä, a fäcut parte dintre cei mai importanti care au spus NU crimei si nebuniei, care au stiut sä se revolte eficient si util, care ne-au ajutat sä rämânem oameni.

Si-mi mai amintesc sclipitoarea lui parodie recitativä la "Scrisoarea III"...
...si pantomima la "Lordul John".

Dormi în pace, Motzule.
Nu te vom uita niciodatä.

Faber 05 Aug 2007 17:13

@keepwalking

urmeaza sa ne spui ceva din eugen frunza? dan desliu?...

Cu speranta ca nu se supara nimeni, amintesc si eu o poezie de Emil Botta care reda atmosfera aceasta apasata, provocata de disparitia intr-un interval scurt de timp a atator personalitati artistice:

Remember

Ce departe esti, întunecata mea iubitã,
prin peretii odãii te vãd ca prin sitã,
si te-aud chemându-mã ca din altã planetã
si-mi scrii poezii pe obrazul de cretã.

E posibil, e posibil oare sã nu pot muri,
sã-ti aud vocea suind treapta noptii, si suind in zi,
sã mã ridic din pat ca o stafie, ca marinarul de veghe,
sã te zãresc în somn de la o mie de leghe?

Da, e posibil, întunecatul meu iubit,
sã mã auzi cîntînd chiar cînd voi fi murit,
sã mã vezi aieve în cereasca oglindã,
si în pãrul meu stele sã se stingã si sã se aprindã.

Dar sã nu te superi dacã sãrutul meu va fi rece,
dacã dragostea mea ca un frig o sã te sece,
dacã îmbrãtisarea mea te va face sã suferi
aducîndu-ti aminte, nu, sã nu te superi.

(Nota: amandoua poeziile au fost publicate in anul 1937.)

Proletar 05 Aug 2007 17:15

Originally Posted by Faber:

@keepwalking

urmeaza sa ne spui ceva din eugen frunza? dan desliu?...

nu, dar chiar mi-a placut acea poezie recitata de Pittis....
ce daca e scrisa de Beniuc?

bellhop 06 Aug 2007 02:02

Teoctist si Pittis plecati la cele vesnice in aceeasi saptamana, is kinda funny sa ti-i imaginezi impreuna la poarta Raiului, sau unde vor fi asteptand sa faca check-inul.
:)
Farewell, and may both rest in peace!

ulrich 06 Aug 2007 03:06

Originally Posted by Pitbull:

Linistit, calm, modest, si ferm, plin de credintä

foarte bine spus.asta era spiritul omului.desi respingea metalele(privea cu mefienta muzica dincoace de jumatatea anilor'90),o facea calm si argumentat,fara ura si manie.

Proletar 06 Aug 2007 21:35

"Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune a hotarat ca postul de radio on-line Radio 3 Net ( fostul Romania Tineret) sa se numeasca Radio Pittis, in memoria artistului"

Carmine Galante 06 Aug 2007 21:41

"Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Radiodifuziune a hotarat ca postul de radio on-line Radio 3 Net ( fostul Romania Tineret) sa se numeasca Radio Pittis, in memoria artistului"

:shock: :shock: OMG ! Cum sa pui numele lui Pittis pe post de titulatura pentru un de radio de stat ? Cred ca le-ar fi crapat capul, e jenant. Se iau hotarari d-astea la repezeala... tipic romanesc.

Liou 11 Aug 2007 17:43

azi a fost o editie speciala Teleenciclopedia dedicata lui Pittis; o sa-mi fie dor de vocea lui. decat sa citeasca cine stie cine in locul lui, as prefera reluarile emisiunii. :(

devil_doll 11 Aug 2007 21:47

aparently nici Pavarotti nu mai e in forma, a fost internat de urgenta :(

Liou 11 Aug 2007 22:30

OMG, din ce cauza? (stiam ca Jose Carreras era bolnav..)

Proletar 11 Aug 2007 22:31

Originally Posted by Liou:

OMG, din ce cauza? (stiam ca Jose Carreras era bolnav..)

Carreras s-a vindecat de leucemie.
Pavarotti are cancer si se pare ca...

Liou 11 Aug 2007 22:39

stiam ceva, dar nu eram sigura ca s-a vindecat. cica leucemia daca nu reapare in 5 ani, nici nu mai reapare(asa zic cartile).
imi pare rau s-aud asta despre Pavarotti...

Fool's Gold 12 Aug 2007 11:19

Mr. Manchester

Anthony H. Wilson "died of a heart attack in Manchester's Christie Hospital on 10 August 2007 aged 57, due to complications arising from kidney cancer" (http://en.wikipedia.org/wiki/Tony_Wilson)

Piotr Buendia 12 Aug 2007 11:34

Originally Posted by Carmine Galante:

:shock: :shock: OMG ! Cum sa pui numele lui Pittis pe post de titulatura pentru un de radio de stat ? Cred ca le-ar fi crapat capul, e jenant. Se iau hotarari d-astea la repezeala... tipic romanesc.

eu stiam ca era radioul lui. vorbea mai mereu despre el la tv. e foarte bun, nu neaparat ca radio, dar ca stream online; sunt niste albume foarte rare, mai ales romanesti cum ar fi Talitha Qumi de exemplu

klein 06 Sep 2007 17:29

Nu-l pomeneste nimeni pe Pavarotti? am asteptat s-o faca altii, fani mai fideli decat mine, dar daca pana la ora asta nu s-a inghesuit nimeni, ma infig eu, fiindca nu se poate sa fie uitat
cu siguranta tenorul secolului, Pavarotti s-a stins din viata azi dimineata si nimic nu e mai trist decat sa te trezesti cu strile zilei si sa afli ca s-a mai dus un artist. :(

Carmine Galante 06 Sep 2007 17:44

Originally Posted by klein:

nimic nu e mai trist decat sa te trezesti cu strile zilei si sa afli ca s-a mai dus un artist. :(

Well, ASTA face parte din viata, iar artistul era sarit de 70 de ani. RIP.

klein 06 Sep 2007 17:47

oricum tot trist e. :(

Pitbull 06 Sep 2007 18:43

L-am väzut pe balconul ultimului etaj de la Inter, în 11 august 1999, privind Eclipsa... De jos, de unde eram noi, se distingea doar un mic punct roz - cämasa pe care o purta în acea zi. Venise nu numai la eclipsä, ci si sä sustinä celebrul concert de la Bucuresti.
Acum glasul säu räsunä acolo unde i se cuvine: printre ale îngerilor.
Dormi în pace, Maestre!

Carmine Galante 06 Sep 2007 19:57

Acum pe tvr 1 un documentar facut de-ai nostri despre tenor.

crissis 11 Sep 2007 22:21

un alt mare nume al muzicii contemporane [desi mult mai putin cunoscut decit pavarotti] tocmai s-a stins: JOE ZAWINUL. pentru cei familiarizati cu jazz-ul e o pierdere

gionloc 16 Sep 2007 12:21

aznoapte derulam canalele tv pentru a ajunge la Viasat TV 1000.. trec peste CNN si prind cu coada ochiului o stire de pe banda lor scrisa: Colin McRae... dead...

deja trecusem de CNN... sa fiu!... m-am uitat repede inspre raftul cu dvduri si mi-am oprit ochii pe putinele mele jocuri originale pe care mi le-am luat in cei doi-trei ani de usoare activitati XBOX... printre ele Colin McRae Rally 3 si 4. un tip pe care l-am simpatizat inca de cind concura in WRC... primul pilot britanic invingator in WRC, in 95, cu Subaru. la 27, cel mai tinar pilot care sa fi iesit campion. avea acum 39 de ani... elicopter prabusit...
inca nu au fost indentificate cadavrele gasite.. insa e foarte probabil ca pilotul sa se fi aflat la bord...

eurosport

telegraph

transilvana 17 Sep 2007 00:12

nu, nu l-au gasit, se pare ca l-a inghitit nevada...

Pitbull 02 Oct 2007 19:41

A murit David Ohanesian

Baritonul David Ohanesian a incetat din viata duminica seara, la varsta de 80 de ani. Ohanesian a studiat si a activat in primii ani in Cluj-Napoca, iar apoi s-a mutat in Bucuresti. Au urmat apoi ani in care a cantat pe marile scene ale lumii alaturi de Pavarotti, Montserrat Caballe, Placido Domingo, Leontyne Price sau Brigitt Nilsson. Cel mai vestit rol interpretat de el a fost cel al lui Oedip, din opera cu acelasi nume compusa de George Enescu.

Trupul neinsufletit al lui Ohanesian a fost depus marti in Foaierul Operei Nationale / Foto: Hotews.ro

Potrivit NewsIn, celebrul bariton a absolvit Academia de muzica “Gheorghe Dima” din Cluj in 1953 si a primit diploma Conservatorului “C. Porumbescu” din Bucuresti in 1963. In cariera sa a cantat pe cele mai mari scene ale lumii, alaturi de artisti precum Placido Domingo, Leontyne Price, Birgitt Nilsson sau Arta Florescu.

A fost prim solist al Operei Romane din Cluj intre 1950 si 1958, iar din 1977 a devenit prim solist al Operei Romane din Bucuresti. A fost artist invitat la Opera din Hamburg intre 1968 si 1977, unde i-a avut ca parteneri de scena, printre altii, pe Luciano Pavarotti sau Montserrat Caballe.

A realizat peste 2.000 de spectacole de opera si mai mult de 40 de roluri, dintre care memorabil romane cel al lui Oedip, din opera "Oedip" de George Enescu, pe care l-a interpretat pe scene de la Paris, Atena, Berlin, Sofia, Stockholm, Moscova sau Lausanne.

Ohanesian a fost decorat cu Steaua Romaniei in grad de Comandor, a fost Doctor Honoris Causa al Universitatilor “Gh. Dima” din Cluj-Napoca, “George Enescu” din Iasi si “Babes-Boyai” din Cluj-Napoca.

HotNews.ro, B. Blagu, 01 oct 2007

* * *

Another living legend of the Romanian Opera died

The well-known baritone David Ohanesian will be placed in the hall of the Opera of Bucharest, and will be buried at the Armenian Cemetery.
published in issue 4031 page 16 at 2007-10-02
Bucharest - The famous Romanian baritone David Ohanesian has deceased on Sunday afternoon, at the age of 80, in his dwelling from Bucharest, will be buried on Wednesday in the Armenian Cemetery in Bucharest.

Today, his body will be deposed in the hall of the National Opera of Bucharest (ONB), as ONB representatives declared. According to these, David Ohanesian ceased to live on Sunday, at 15:00 o’clock, as a result of a heart attack, at the Universitary Hospital of Bucharest. He was 80 years old.

The body of the artist will be placed on Tuesday, from 12:00 to 17:00 o’clock, in the hall of the National Opera.

He will be buried on Wednesday, at 12:00, at the Armenian Cemetery, located on the Pantelimonului Highway.

Born on January 6, 1927, David Ohanesian was an impressive personality of the Romanian and the international lyrical stage, as part of the Golden Triad of the Greatest Romanian Baritones, along with Octav Enigarescu and Nicolae Herlea.

From 1950 to 1958, he was main soloist of the Romanian Opera of Cluj-Napoca, and afterwards, until 1977, he was main soloist of the Romanian Opera of Bucharest. During 1968-1977, he was an invited artist of the Opera of Hamburg, where he performed together with impressive names of the international lyrical art, such as Luciano Pavarotti and Monserrat Caballe. He is well-known as the most celebrated “Oedip” of the twentieth century, an opera he performed in for the first time in Romania, in 1958, during the first In 1999, the artist received the “Doctor Honoris Causa” title at the “Gheorghe Dima” Music Academy of Cluj-Napoca, and, a year later, he was awarded National Order of the Romanian Star. In November 2006, the baritone David Ohanesian received the “Doctor Honoris Causa” title of the “Ovidius” University from Constanta. David Ohanesian was distributed as “Oedip” in the homonymous opera composed by George Enescu in Paris, Athens, Berlin, Sofia, Stockholm, Moscow, Lausanne, Wiessbaden. His career included over 2000 performances.

Adrian Iorgulescu: “Oedip” performed by David Ohanesian is matchless

The Culture and Religious Denominations Minister, Adrian Iorgulescu, bemoaned on Monday the death of the celebrated baritone David Ohanesian, expressing his opinion that the role Oedip from the homonymous opera of George Enescu, performed by the artist who has recently deceased, is matchless. “It is an enormous loss for the Romanian culture and music, as, beyond his human qualities, his warmth anh honesty - even when being uncomfortable, his voice was one of the most famous and most easily recognizable from the last century”, Iorgulescu said. The Culture Minister also praised the acting skills of the great artist who, on the stage of the National Opera or international tours, deeply entered the characters he was playing, and identified himself with Oedip, which is “matchless”, as performed by David Ohanesian.
by George Grigoriu

http://www.nineoclock.ro/index.php?p...710 02-504884

All times are GMT +2. The time now is 10:29.