Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   "Casa Creatorilor" - cronica unui vis posibil (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86687)

herbert 20 Jul 2005 18:57

Originally Posted by Pitbull:

Herbert nu e în Bucuresti, asa cä-i vom trimite prin e-mail penultima variantä a scenariului.
Herbie, dä-mi te rog adresa de e-mail, într-un m.p.

eroare, Pitbull, sunt si in Bucuresti si - cum s-ar spune - va urmaresc cu interes. doar ca, din pacate, "interesul" meu pt scenariu e acum tot mai periferic, anemic... sper ca nu e lung, ca sunt coplesit de munca inaintea vacantei...

Pitbull 21 Jul 2005 03:01

Bine si asa. La începutul säptämânii viitoare ai sä primesti textul, si-n continuare faci cu el ce-ti permite timpul si dispozitia.

In altä ordine de idei:
Leonard, Cinemania si GhitäCârtitzä au trimis deja numeroase propuneri prin e-mail, pe care le-am comentat, catalogat si pus la pästrare, pentru a aplica din ele în definitivarea scenariului. Care vreti sä mai contribuiti, vä asteptäm.
Astä searä, s-a aläturat echipei un prieten al meu psiholog, pasionat de film si teatru, cunoscätor si foarte creativ - Cornel. Nu e CineMagist, cä încä n-are net acasä. El cu Silver si cu mine am mai forfecat la scenariu, si am mai tras niste concluzii. Ca om venit din afarä, cu ochiul proaspät, Cornel a relevat diverse aspecte importante. Rezolvarea lor va ridica filmul si mai sus - atât la nivel de fond, cât si ca sanse comerciale.

Nu uitati, încä mai primim "înscrieri" - inclusiv pentru ROLURI! Evident, se vor da probe, în cazul neprofesionistilor cu posibil talent.

In sfârsit, principala urgentä:
E timpul sä decidem coordonatele întâlnirii din acest weekend - oricând, de vineri pânä duminicä seara. Vä rog sä postati AZI toate problemele de timp pe care le aveti, dacä le aveti, ca sä ne coordonäm. In special NightWane (apropo de casä), si Obvious (apropo de programul foarte încärcat si imprevizibil).

Pitbull 21 Jul 2005 10:37

Update:
SMS de la Nightwane; keyboard-ul lui e stricat, asa cä deocamdatä nu ne poate trimite nici propunerile pentru scenariu, iar pe forum inträ mult mai sparingly, probabil de la alte computere
Nu ne putem întâlni la el în weekend-ul ästa, din motive casnice, ceea ce este:
- räu, pentru cä încä nu ne putem lämuri cu eventualul spatiu de filmare; dar o rezolväm noi, säptämâna viitoare.
- bine, pentru cä avem mai mult spatiu de-ntors pentru organizarea întâlnirii; nu mai depindem decât de programul lui Obvious - pe care o/te asteptäm urgent sä ne propunä/propui cea mai probabilä zi si orä pentru o întâlnire care s-o/te (nu sautée!) inculdä si pe ea/tine!

Leonard 21 Jul 2005 12:43

întrucît eu duminicã dimineaþã plec din bucureºti, vã rog mult ca întîlnirea de weekend sã fie vineri sau sîmbãtã.

GhitzaCartitza 21 Jul 2005 15:41

Eu sunt liber. Just name the time and the place.

obvious 21 Jul 2005 17:05

pai mai...(apropo, pit, misto redactat mesajul, jaus le chapeau!).
saptamana viitoare candva..voi spuneti cand si eu incerc sa ma alatur.

Pitbull 21 Jul 2005 18:14

In cazul ästa, facem asa:
Dacä Obvious (apropo, care mesaj al meu ti s-a pärut asa de epousstoufflant? :huh: ) nu poate deloc in weekend, cu inimile frânte, dezabuzate si debusolate ne vom întâlni noi, ästilantii. Propun sâmbätä, ora 14:00, la Fântâna Arhitecturii, ca sä ne retiräm justaminte pe-o teräsutä ieftinä cu bere din imediata preajmä.
Vom avea pregätite toate ideile propuse pânä acum, si comentarii fatä de ele, ca sä vedem ce alegem si cum inseräm în scenariu. Silver, adu si forma la care ai început sä lucrezi. In urma discutiei de sâmbätä, vom decide asupra versiunii finale, pe care am s-o scriu Je. Obvious, dacä ai propuneri pentru scenariu, te rog sä le faci pânä atunci. Trimite-mi-le prin e-mail, mi-e cel mai comod.
Cu tine ne vom regrupir säptämâna viitoare, cât mai imediat dupä începutul ei, având si scenariul definitivat, ca sä trecem la faza urmätoare: conceptie regisoralä, distributie, probleme organizatorice concrete.
Cine mai are ceva de comentat, de obiectat, de protestat, de remarcat - hai, RAPIDAMENTE!

Cinemania 21 Jul 2005 19:21

sambata, ora 14, works for me

Leonard 21 Jul 2005 20:35

in

Jay 21 Jul 2005 20:58

Mama ce as vrea sa vin si eu... dar nu pot...sorry... data viitoare ma bag...

Pitbull 22 Jul 2005 00:05

Esti binevenit oricând, hombre. :)

Pitbull 27 Jul 2005 01:08

In sfârsit, dupä multe consultäri cu echipa si un multiplu feedback prin email care a functionat perfect, scenariul episodului pilot a ajuns aproape de forma finalä. In ultimele patru zile, Silver si cu mine l-am refäcut, propulsându-l de la prima schitä de intentie în zona unde trebuie sä se afle. L-am trimis tuturor acum câteva minute, inclusiv lui Herbert.
Asteptäm ultimele comentarii.
AZI, MIERCURI 27 IULIE, LA ORELE 18:00, INTALNIRE CU ECHIPA LA LOCUL CUNOSCUT: FANTANA DE LA ARHITECTURA, APOI CEVA DECENT, DISCRET SI IEFTIN CU BERILE DE RIGOARE, IN APROPIERE.
Vine si Obvious, pentru discutii despre scenariu, distributie si scenografie.
Il tin la curent si pe Nae, care e foarte implicat, si ni se va alätura imediat dupä iminenta lui re-aterizare în Patria Mumä.
Dupä discutia de mâine si räspunsurile lui Herbert si Nae, vom retusa scenariul, dându-i forma definitivä, si începem perioada de pregätire pentru filmäri.
Concluzia care se impune: SUNTEM IN PLANUL CALENDARISTIC
Concluzia pe care o impunem: O SA-I SPARGEM! :D :D :D

Pitbull 28 Jul 2005 15:05

Cea mai importantä si mai decisivä întâlnire a grupului de creatie a avut loc ieri, cu participarea urmätorilor:

Obvious
Alice Fluture
Cinemania
GhitzaCartitza
Silver_Boy
Pitbull

Au absentat:
Leonard (motivat)
Nightwane (nemotivat)

Nae este pe drum spre Patria Mumä si spre noi, plin de elan, entuziasm, initiative si posibilitäti concrete. Il asteptäm palpitând.
Nume e în continuare aläturi de noi, dar deocamdatä obligatiile lui comerciale îl împiedicä sä participe si fizic. Sperä sä se degreveze de ele îndeajuns, spre perioada de filmare.

I. Scenariul
S-a stabilit cä scenariul episodului pilot e virtualmente finalizat, mai necesitând doar unele mici retusuri la nivel de detaliu si text, care se vor opera pânä la sfârsitul säptämânii.
Herbert l-a citit de asemenea si mi-a trimis comentariile lui, inclusiv douä observatii mai substantiale pe care le voi aplica usor în text. In rest, aprecierile sale au fost pozitive si laudative. Esential este faptul cä Herbert, un temperament destul de îndepärtat de zonele “vesele”, a recunoscut färä dubii umorul de calitate al scenariului.
Cinemania, GhitzaCartitza si Silver_Boy au început sä contureze synopsisul episodului II, al cärui scenariu complet va fi inclus în pachetul-ofertä.

II. Distributia
Obvious si Alice Fluture au adus numeroase propuneri cu privire la distributia pilotului, si au început demersurile pentru cooptarea actorilor. Una dintre cele mai importante actrite tinere de la noi (atât ca valoare, cât si ca recunoastere) este deja distribuitä. Alte douä personalitäti cam din aceeasi generatie au acceptat în principiu sä joace în pilot, iar Obvious le-a trimis scenariul. Asteptäm räspunsurile lor dupä lecturä. Alti actori si studenti sunt si vor fi abordati zilele astea. Este aproape sigur cä distributia va fi compusä în egalä mäsurä din nume cu reputatie si debutanti talentati (profesionisti si amatori).

III. Perioada de pregätire
Astfel, perioada de definitivare a scenariului se încheie – în termenul stabilit! Inträm în perioada de pregätire (declansatä deja asearä). Obvious, pe lângä rol, si-a asumat scenografia de decoruri si costume. Altfel, principalele urgente sunt:
- Definitivarea distributiei
- Stabilirea locului de filmare
- Gäsirea celor trei operatori necesari si a camerelor.
Am convenit cä, pentru pilotul din ofertä, formula idealä va fi cea digitalä, datoritä economicitätii si eficientei. Avem deja doi posibili operatori, la nivel de principiu, dar încä nu s-a confirmat nimic definitiv.

Urmätoarea întâlnire va avea loc în acest weekend, în functie de programul majoritätii membrilor echipei. O voi anunta cu circa 24 de ore în avans.

raptor 28 Jul 2005 15:40

.ma voluntariez si eu la orice chestiune legata de grafica(including site, eventual afis :P da, e sitcom, da mai stii? si ce-o mai fi nevoie in domeniul asta.
salutairh!

Pitbull 28 Jul 2005 16:07

EXCELENTISSIM!
Asadar, toatä partea graficä inträ în cäpräria lui Raptor. Un mini-poster, un pliant, etc., va ridica mult prestigiul pachetului-ofertä.
Splendidä ideea unui site al serialului! Il vom construi în perioada de filmare, ca sä poatä fi cât mai bogat, continând, printre altele, si:
- Castingul cu fotografii
- Instantanee de pe platou
- "Poze de reclamä"
- Scurte fragmente audio si video din secventele filmate
- Poster
Includerea unui website în pachetul ofertä, din nou, va ridica mult stacheta! Ii atacäm pe toti producätorii äia cu artileria, ca Napoleon!

BeNnY 29 Jul 2005 04:17

Citind prima oara scenariul:

- Prostia blondei e neverosimila. Trebuia s-o puneti pe IMM sa-i scrie dialogurile.

- Dialog Mugur/Bunic absolut genial. *Aplauze furtunoase*

- Cantece sinistre.

Overall destul de misto. Desi nu prea mi se pare sitcom.

Pitbull 29 Jul 2005 10:53

Originally Posted by BeNnY:

- Prostia blondei e neverosimila. Trebuia s-o puneti pe IMM sa-i scrie dialogurile.

Stii cä esti foarte aproape de adevär?
I.M.M. a dat deja proba pentru blondä si a luat-o. Surprinzätor, a citit bine textul; dupä repetitii, sunt sanse sä fie O.K.
Ca atare, ea chiar va contribui la text - lucru valabil pentru toate personajele: vom filma scenariul nu pe principiul "decupaj", ci "coverage", läsând mult loc de evolutie si improvizatie, pentru a spori atât firescul si spontaneitatea, cât si umorul si creativitatea.
Oricum, retin observatia ta. Dacä într-adevär prostia blondei e exageratä, o vom retusa cu mai multä atentie.

- Dialog Mugur/Bunic absolut genial. *Aplauze furtunoase*

Ciudat! Mi se pärea unul dintre cele mai anoste, si plänuiam sä-l mai "ridic".

- Cantece sinistre.

Sinistre în sens bun, sau räu?

Overall destul de misto. Desi nu prea mi se pare sitcom.

Depinde ce întelegi prin asta.
Conform definitiei (Situation comedy), ESTE o "comedie de situatii": personaje puternic conturate si individualizate, cu ciudätenii, incompatibilitäti si date comice proprii, plasate în situatii interactive din care rezultä efectele comice.
Cred cä te referi la urmätoarele douä aspecte:
- Pe lângä nivelul acestor interactiuni momentane, scenariul contureazä si o actiune de ansamblu cu cap si coadä; deci se aflä mai sus decât un sitcom ca atare, undeva pe drumul spre un "serial" propriu-zis. (Dar presupun cä ästa ar fi dezideratul oricärui sitcom respectabil, care urmäreste sä distreze si pe o acoladä mai amplä, nu doar la nivelul gagurilor.)
- Intr-adevär, ne sträduim sä facem un sitcom mai inteligent si mai elevat, sub toate aspectele (inclusiv al calitätii si naturii umorului); ca atare, desigur, nu e tocmai un "sitcom din-astea (care este)", ci s-ar dori un "sitcom din-alea (care ar trebui sä fie)".
Oricum, sunt binevenite observatiile. Keep close!

BeNnY 29 Jul 2005 13:16

Funny. IMM chiar o va juca pe blonda?

Tot momentul cantecelor e sinistru. Nu stiu daca in bine sau rau. E o chestie suspecta. Am impresia ca veti avea nevoie de niste actori destul de buni.

Mi s-a parut mai putin sitcom decat alte sitcomuri pentru ca sunt momente gen luarea de ostatici in care nu stii exact ce se intampla. Si luatul ostaticilor nu e foarte situation comedy. Dar nu e de parca ar fi rau asta.

Cinemania 29 Jul 2005 13:31

e buna scena cu luarea de ostatici...un pic de tensiune nu strica...pe langa asta, prin reactiile personajelor - ma refer la acel joc de-a telecomanda -am avut ocazia sa atingem cateva aspecte ale societatii romanesti, intalnite si pe la TV...iar, la final, oricum nu moare nimeni :D

Pitbull 29 Jul 2005 16:57

Secventa luärii de ostatici este o farsä din ambele puncte de vedere:
- personajul nu e ceea ce pare a fi, si nu face ceea ce pare a face; le "joacä o farsä" celorlalti (desi nu doar de-amorul farsei);
- situatia nu e ceea ce pare a fi, deci avem de-a face cu o farsä în sens dramaturgic (vezi Molière, Féydeau, Labiche, Baranga, chiar Shakespeare, cu unele dintre comediile lui - "Nevestele vesele din Windsor", "A douäsprezecea noapte" - etc.)
Dar cred cä înteleg de ce l-ai simtit "sinistru".
- Cele patru cântece nu sunt dintre cele mai suave ("Ma Baker", "Tricolorul" - varianta ceausistä, "Mica Tiganiadä", "Am sä întorc bärbat").
- Personajele ating un comportament aberant, fiind manipulate cu revolverul transformat în telecomandä; umorul nu mai e realist, ci absurd; iar conotatiile, deloc mägulitoare: turma de oi panurgiene din korbenianul Ev Media. Scurt pe doi: NASOL MOMENTU'.

Pitbull 30 Jul 2005 15:08

Intâlnirea urmätoare:

LUNI DUPA-AMIAZA SAU PE SEARA

Duminicä noaptea aterizeazä Nae, luni dimineata îsi aflä în linii mari programul, asa cä în continuare va sti ce disponibilitäti de timp are. Probabil voi anunta ora precisä a întâlnirii pe parcursul zilei de luni, în functie de ceea ce-mi va spune el, asa cä FITI PREGATITI.

Principalele probleme pe care le vom avea de abordat sunt de ordin practic si includ, cu egalä importantä:
- OPERATORI SI CAMERE
- ACTORI
- SPATIU DE FILMARE.
Luni este 1 august si începem perioada de pregätire. Trebuie sä facem tot posibilul sä finalizäm distributia, mäcar în proportie de 80-90%, pânä în jurul datei de 8 august, pentru cä avem nevoie de timp pentru repetitii si stabiliri de costume, minimum o säptämânä, iar data de începere a filmärilor se plaseazä în jurul zilei de 15 august, cel târziu 22-23. Simultan, de rezolvat si celelalte douä aspecte.
Pregätiti orice propuneri si solutii concrete aveti în privintele de mai sus - în special Obvious, Nae si Cinemania. Nici propunerile altora, din afara echipei, nu-s de lepädat.

In altä ordine de idei:
GhitzaCartitza ne-a trimis, lui Silver si mie, schita de scenariu pentru Episodul 2. Contine idei bune, care se vor pästra. Ne vom ocupa de ea în paralel, ca prioritate tertiarä.

Jay 30 Jul 2005 17:05

nu-mi vine sa cred ca m-ati uitat cu una cu doua....

Pitbull 30 Jul 2005 17:26

Cine te-a uitat, monser? :shock:
Din câte-mi amintesc, spuneai cä regretos n-ai timp acum, da' tare ai mai vrea.
Originally Posted by Jay:

Mama ce as vrea sa vin si eu... dar nu pot...sorry... data viitoare ma bag...

"Data viitoare" putea sä însemne multe. Am crezut cä zici de "proiectul viitor", nu de "întâlnirea viitoare".
Dacä tu ne vrei, si noi te vrem! Asa cä fuga spre noi si hopa-sus în cärutä, luni! Da-mi adresa de email într-un mp, si-ti trimit si scenariul, numaidecât!

Cinemania 30 Jul 2005 18:02

neaparat si Jay

Pitbull 30 Jul 2005 18:11

NeapärataMENTE!

Pitbull 31 Jul 2005 19:00

Jay is in. A primit scenariul, acum îl citeste, mâine vine.
Serghei e cu noi. A cerut scenariul, l-a primit, va räspunde.
Un actor important a citit scenariul, mai râde si acum, si-a declarat adeziunea entuziastä (discretia mä împiedicä sä spun mai mult, deocamdatä).
Nae e-n tren (cred cä pe la Rupea sau Brasov, tgdn-tgdn spre Bucuresti).
"Casa Creatorilor" continuä sä cucereascä!

Fiti pe fazä, pentru întâlnirea importantä de mâine-n faptul serii. Voi anunta ora imediat ce-si stie Nae programul.

Cinemania 31 Jul 2005 19:11

o sa fim ochi...si urechi...kill him, kill him now

silver_boy 01 Aug 2005 04:27

AICI ESTE LUMINA

Asemenea ramelor care, se zice, afaneaza pamantul pe care-l strabat in intuneric si-l fac sa rodeasca, povestile trec din gura in gura si spun, din timpuri stravechi,ceea ce nimic altceva nu poate spune.
Unele se rasucesc si se infasoara in interiorul aceluiasi popor.Altele, ce par alcatuite dintr-o materie subtila, patrund prin zidurile nevazute care ne despart, trec prin timp si spatiu si merg mai departe.
Astfel, scena comica binecunoscuta , in care clovnul cauta obiectul pierdut intr-un cerc de lumina , nu pentru ca l-a pierdut acolo, ci pentru ca "aici este lumina", se regaseste in culegerile arabe si indiene inca din secolul al X-lea, si poate chiar mai inainte.
Trebuie spus ca, la fel ca obiectul cautat,scena are un inteles adanc si tainic.
Dincolo de anecdota savuroasa, ni se arata ca e mai bine sa cautam acolo unde este lumina.Daca nu gasim obiectul pierdut, vom gasi poate altceva; dar in intuneric nu vom gasi nimic .

Textul asta minunat apartine lui Jen Claude Carriere.L-am decoperit cu ani in urma in prefata unei carti stranii...Cercul Mincinosilor, o culegere de povestiri filozofice din toata lumea care strage in ea, ca intr-un receptacol, toate "povestile"...Jean Claude Carriere, scenarist de prestigiu, a colaborat cu Bunuel, cu Milos Forman, cu Jean Luc Godar, cu Nagisa Oshima...si, fara s-o stie , a colaborat cu noi -:)
Caci cum altfel sa numesc acea "cautare in lumina" pe care clovnul din poveste o face frizand absurdul decat alaturand-o cautarii noastre...
E o nebunie cand sti cu certitudine ca raitingul (giuvaerul oricarui producator) s-a pierdut in intuneric, iar tu incerci sa-l cauti in lumina...
Dar poate ca, aidoma pildei, in lumina vom gasi "altceva"...who knows..poate chiar „raitingul” insusi
In una din secventele episodului pilot,Luptatorul de K1 are o conversatie cu Scenaristul.Cel dintai, convins fiind ca toata lumea participanta la proiect nu poate fi altceva decat un soi de alter ego al lui , isi intreaba "adversarul" la ce stil lupta.Scenaristul e socat de intrebare si ii spune ingenuu ca "el nu lupta la nici un stil"- ba mai mult - " ca el NU E LUPTATOR."Pai ce esti ?-il intreaba Luptatorul.
"Sunt Scenarist- raspunde Scenaristul.- si pentru ca fatza Luptatorului trada nedumerirea incepe sa-i explice cum ca, in spatele oricarui film, sta un scenariu.
Si-n spatele scenariului ?
In spatele scenariului sta ...scenaristul.
Si-n spatele scenaristului ??? - intreaba Luptatorul
In spatele scenaristului sta ...talentul
Si-n spatele talentului ???
In spatele talentului stau ... ideile
Si-n spatele ideilor ??? - intreaba Luptatorul
Aici, usor iritat, scenaristul ii da raspunsul „fondator”.
In spatele ideilor sta ...foamea dom'le ...FOAMEA.
Prin anii 30 editura Facla lansa o ancheta interview printre scriitorii vremii.Intrebarea, aparent extrem de simpla, era urmatoarea: „De ce scrieti ?”
Eliade a raspuns ironic ( si nu a fost singurul) dar n-au lipsit raspunsurile „prozaice” de genul „scriu pentru ca asa simt” sau „scriu pentru ca daca n-as scrie m-as sufoca” sau „scriu pentru MARIA SA CITITORUL ” si altele de genu asta .La sfarsit, Mihail Sebastian incheia trist:” Oare cati dintre noi ar mai scrie, daca n-ar exista industria asta colosala a editurilor, masinaria asta imensa in care se invalmasesc deopotriva ambitii, bani, orgolii,iluzii, justificari de ordin social, material,spiritual, tot compositumul asta care face din simplu (sau complicatul )fapt de a scrie un lucru extrem de complex ...Probabil, nu multi”-incheia el .
Evident, a spune ca la baza progresului sau a evolutiei umane, a ideilor si-a punerii lor in practica sta NUMAI „foamea” invocata de scenarist e un raspuns grosier si simplificat.Dar nu lipsit de adevar..
Nimic nu poate rezista in fata prestigiului de care se bucura „foamea”.Faza e ca producatorii nostri o au NUMAI pe ea.Au NUMAI foamea.O foame seaca, uscata, si interminabila.Daca n-are nimic in spate, foamea continuua iti submineaza sanatatea gandirii , te face primitiv, pavlovian, te face imbecil.Te face sa crezi ca tu „intelegi” mecanismele pietii, te face sa crezi ca poti gandi cu mintea celuilalt.
De cand am demarat proiectul asta mi-a fost cu neputinta sa nu ma gandesc la intalnirea cu „big brother”.
Va veni si ziua cand, asezati scolareste pe o canapea de piele, ii vom asculta discursul.
Acea zi ma sperie.
Pana una alta vom cauta (ca niste "clovni" ce suntem) in lumina „lucrul” pe care „ei” l-au pierdut in intuneric.

Pitbull 01 Aug 2005 14:04

Ultima orä:

In urma consultärii cu Nae, am programat ferm întâlnirea de azi pentru o.r.l. 19:00, la locul obisnuit (fântâna artezianä de la Universitate/Arhitecturä), de unde ne vom regrupir la celälalt loc obisnuit: "Masa Creatorilor" din Pasajul Victoriei.
Pentru alte detalii, ConneX rulz!

Cinemania 01 Aug 2005 14:10

prezent

GhitzaCartitza 01 Aug 2005 15:07

Ne vedem acolo 8) .

Pitbull 02 Aug 2005 15:55

Update:

Prezenta:
Obvious
Nae
Cinemania
GhitzaCartitza
Jay
Silver_Boy
Pibtull

S-a stabilit cä scenariul, asa cum e acum, constituie o bazä completä si solidä, oricând posibil de filmat. Totusi, perfectionistii din noi continuä sä-l îmbunätäteascä. Pe materialul existent, toatä lumea face propuneri la nivel de detaliu, urmärind amelioräri, nuantäri, completäri, periaje, stilizäri.

Tudor Giurgiu ne asteaptä cu tot pachetul spre sfârsitul lui septembrie, ca sä-l poatä studia imediat dupä 1 octombrie, când va începe sä conceapä grila TVR pentru 2006.
Asta ne oferä un anumit respiro, în sensul cä dispunem de aproape o lunä în plus. Putem pregäti mai riguros filmarea, iar când o începem, vom avea mai mult spatiu de-ntors pentru nepreväzute (programe ale actorilor si alte detalii).

Probleme concrete de rezolvat:
SPATII DE FILMARE.
In total, ne vor fi necesare 3-6 încäperi (scenariul presupune sase, dar se pot amenaja si câte douâ în una singurä, succesiv). Cäutäm un sponsor care sä ni le ofere, iar în paralel, cäutäm si din surse particulare. Jay ne oferä deja o garsonierä mobilatä si neocupatä, si poate, în septembrie, un apartament cu douä camere. Se retin ca solutii de rezervä. ORICINE MAI ARE CATE CEVA SIMILAR DE OFERIT, SA IASA PE INTERVAL!
OPERATORI SI CAMERE.
Un operator profesionist, cu camerä digitalä, care si-a oferit în principiu serviciile, a primit scenariul, iar acum îi astept räspunsul.
Nae încearcä sä ne obtinä încä o camerä digitalä profesionistä, cu sau färä operator.
Alte solutii sunt în tratative.
ACTORI.
Doi actori profesionisti si-au confirmat participarea, altii trei au fost anuntati, n-au refuzat, si le asteptäm räspunsul definitiv, alte trei-patru roluri sunt deja acoperite de amatori/forumisti/etc., în caz cä nu gäsim profesionisti pentru ele.

Urmätoarele întâlniri:
Joi, ora 19:00
Weekend (probabil duminicä).

Pitbull 04 Aug 2005 15:56

V-am trimis prin email comentariile lui Serghei despre scenariu, precoum si reprogramarea întâlnirii de azi pentru mâine, plus câteva propuneri de lucru.
Asadar, ne vedem... nu joi, ci vineri.

silver_boy 04 Aug 2005 18:45

In urma unei misive electronice in care am inserat o rugaminte profund romaneasca vladvaidianu devine primul mecena al proiectului nostru.
Mi s-a solicitat o adresa.Evident ca-i voi da adresa mea si mai mult ca sigur ca in functie de suma primita, las si proiect si tot si imi voi pregati laborios fuga din tara.
Variante de fuga:
1. Daca suma este intre 100 de mii si 200 de mii de dolari fug cu IMM.
Habar n-am unde (Mexic ? Kabul ??...Onesti ?)
De fapt e posibil sa nu fug nicaieri caci cu IMM si statul pe loc e o continuua aventura. Ma mai gandesc.
2. Daca suma e intre 200 de mii si 500 de mii fug cu... Mala Portugal.
Habar n-am cum arata dar cu banii astia ..."corectez" orice deficienta daca e cazul.Daca nu ...ma imbat in fiecare zi cu perseverenta si acribie in spiritul reclamei de la Bergenbier.
Destinatia, evident, Portugalia..
3. Daca suma e peste 500 de mii, fug cu ...Obvious.
Habar n-am unde, dar nu-i bai..concep eu un "scenariu" :lol:
4. Daca suma este de 1 milion de dolari ..ei bine, atunci fug cu ...Alex Leo Serban ... :lol:
5. Cum insa ipoteza asta e foarte putin probabila...o sa fug cu Nae in Cehia unde o sa o sa fim amandoi, pana la adanci batraneti, off-topic.In Praga 6 e un club: Viagra (5000 de coroane pe noapte) cu 12 curtezane care te fac sa-ti aduci aminte de illo tempore,perioada edenica dinainte de cadere...ne plantam acolo pe termen indefinit cu infuzii de cockteiluri in vena

Dar cum totusi am cam exagerat iar vlad n-o sa trimita decat vreo 30 de dolari...o sa fug singur.
In Beirut. (sau in prima bodega)
tot aia ...
.................................................. ...........................................
back to the topic
Am rescris secventele si maine le supun atentiei domniilor voastre.
(Above am glumit, sper ca n-am suparat pe nimeni)
Am glumit(evident) cand am spus ca fug cu cineva ..ce-am innebunit ..fug singur fratilor ...

Pitbull 04 Aug 2005 19:29

Conu' Vlad sä ne träiascä! :)
Sä mä ierte cä l-am primit cu artileria ironiei acu' câteva luni când a apämântat pântre noi. :oops:
Si sä fie demn exemplu de urmat si pentru alti meceni si alte mecene! :D

vladvaidianu 05 Aug 2005 06:59

:lol:

@silverboy

nu iti fa planuri prea mari. in chicago cu 30$ nici macar pana la un aeroport nu te-as duce...

dar oricum daca vreti sa fugiti in lume, ( cu banii de paine ) va astept pe la mine . dau o bere si un burger de caciula...

http://www.billygoattavern.com/

cica si Eliade ar fi cautat pe aici inspiratie in cateva sticle de vin

sau

http://www.chicagogirlsextreme.com/c...disp.asp?id=97

aici nu prea ne ajung 30$ pt intrare dar am gasi enorm de multa inspiratie...

serios vorbind abia apuc sa citesc scenariul sitcomului...

Pitbull 05 Aug 2005 12:05

Deci, azi la 19:00, la deocamdata Terasä a Creatorilor?
Toatä lumea prezentä?

obvious 05 Aug 2005 12:55

azi????yyyyiiiipe!

GhitzaCartitza 05 Aug 2005 13:36

Nu stiu daca pot sa ajung azi. SORRY :( . Daca totusi reusesc sa ajung stiu unde sa va gasesc.

silver_boy 05 Aug 2005 13:59

yup . I Will be there.

Pitbull 05 Aug 2005 14:02

Nae si Silver_Boy - confirmat telefonic prezenta.

Cinemania 05 Aug 2005 16:27

sper sa ajung...daca nu imi cade vreun copac in cap intre timp :D

Pitbull 06 Aug 2005 00:15

Prezenti:

Obvious
Nae
Cinemania
Cornel
(off-forum)
Silver_Boy
Pitbull
Silver_Boy's lady guest
(off-forum, off-crew)

Gag:
Era sä-i pup mâna lu' Silver, cäci în timp ce i-o strângeam, el mä prezenta lady guest-ei lui - dovadä cä acel Dandanache pe care l-am jucat într-a XI-a (si-i pupa mâna lui Tipätescu în loc sä i-o pupe lui Zoe) n-a murit - sau... poate... renaste pe bune! :oops:

Rezultate:
Multä muncä interactivä pe text la scenariu, la nivel de structurä si replici; o nouä rundä de perfectionäri si finisäri utile.
Semnale pozitive dinspre actorii contactati. Distributia în curs de finalizare ca ansamblu, urmeazä confirmärile.
Se contureazä partea tehnicä a imaginii: camerele cu care vom filma; rämâne de väzut cine vor fi cameramenii.
Principala urgentä de rezolvat: gäsirea mai rapidä a spatiilor de filmare - inclusiv unul pe care sä-l folosim si ca sediu al echipei (cä "Terasa Creatorilor" începe sä fie inappropriatä pentru complexitatea lucrärilor de pregätire, si în curând începem si repetitiile cu actorii).
Un sponsor prospectiv ne-a dat cu pas. Nu-i nimic, suntem zelosi, nu-i ästa cel din urmä biznismen.
Scenariul va fi gata (în aceastä formä - FINALA, speräm), duminicä. Iar are Pitbull de puricat, compilat, aranjat, märuntit, tuns, pieptänat si coafat.

Ne vedem luni sau marti.

silver_boy 06 Aug 2005 00:49

looool Tare faza cu pupatu mainii... ma bate gandu' sa dau la teologie

Dupa ce m-am despartit de voi ...prin Unirii ... m-a Traznit.
:w00t:
Slava Domnului ca fost un traznet prin ricoseu dar tot m-a scuturat cateva secunde cu tot cu umbrela.
In miturile polineziene "traznitii" erau considerati "alesii" divinitatii si venerati ca atare.
Cum insa "a fi ales" e un privilegiu de care nu se bucura oricine, ma multumesc si cu "nominalizarea" de azi.

Singura chestie care sper din tot sufletul sa se intample e ca viitoarele intruniri conspirative sa fie duse in garsoniera lui Jay
Nu de alta dar vreau sa beau (barem o data) o bere fara ca cineva sa incerce sa-mi vanda: carti, parfumuri, sepci, lanturi, sosete...(Cornel si remarca lui geniala apropo de cersetoarele-alea obeze "Dom'le daca spui ca ti-e foame si vrei un ban de paine te prezinti uscat, livid, lesinat,nu vii la mine supraponderal si rumen in obraji ca esti direct off-topic..loool)
plus ca barmanita asta blonda (nu autocrata aia septuagenara cu mecla de levier) a inceput sa aduca beri pe care nu le comanda nimeni...

V-am spus sa nu mai citim cu voce tare secventele din scenariu, nu vedetzi...metamorfozam lumea... :lol:

Cinemania 06 Aug 2005 11:24

io cred ca, de fapt, barmanitza vrea sa fure cuiva rolul "blondei" :lol:

suzy 06 Aug 2005 15:56

ma scuzati eu as vrea sa fac parte din distributia acestui sitcom dar nu am inteles unde va intalniti si la ce ora as putea veni. ma puteti pune la curent?? va rog!!!

Pitbull 06 Aug 2005 16:07

Welcome to the Creators' Gang!
In episodul pilot încä nu avem nici un rol de adolescentä, dar pentru serialul propriu-zis se poate prefigura asa ceva - mai ales în zona "oamenilor normali" care interactioneazä cu "Creatorii". Dacä ai date, se poate oricând crea un rol.
Asadar, vino la prima întâlnire - cum am spus, luni sau marti. Toate programärile se anuntä si se updateazä aici. Cam cu 24 de ore înainte, o anuntäm cu precizie.

suzy 06 Aug 2005 22:32

ma scuzati. eu as vrea sa fac parte din acest sitcom. imi puteti zice ora locul si ziua intalnirii va rog!!! apelez la pitbull aici ;)

Pitbull 07 Aug 2005 00:21

Da' io ce-am zis mai sus???
Sau "astepti invitatie specialä"? (Vorba noasträ din bätrâni a inteligentei profesorilor de clasele V-VIII.)
Bine, cum pe mine m-a ferit Dumnezeu sä ajung asa ceva, am sä-ti trimit solie particularä pe yahoo. Da' oricum, stai cu ochii pe topic!

suzy 07 Aug 2005 22:34

scuze nu am stiut k trimit mesajul d mai multe ori. e o poveste mai lunga. oricum astept "invitatia speciala" pe yahoo!!! :D

All times are GMT +2. The time now is 01:46.