![]() |
Originally Posted by Leonard:
Same here. Nu stiu daca e ingrijorator sau imbucurator sa vad cit de asemanatori in gusturi filmice sau cit de obtuzi in opinii sintem ambii. |
ten minutes older: the cello
bertolluci - o glumita cu iz de raj khapur. not my style 6/10 mike figgis - nu am inteles mare lucru, dar m-a cucerit pe alocuri . 8/10 jiri menzel - un pian si sevente sepia..sa zicem 7/10 szabo - slab. 6/10 claire denis - poate cineva sa-mi reproduca, in mare, ce au vorbit cei 2 in tren? si pontita de final, usor fortata. 7/10 schlondorff - o zapaceala cu mult umor. 8/10 radford - dragutz. 8/10 godard - toate colajele alea, 'breathless'. 10/10 ten minutes older: the trumpet: kaurismaki - ma asteptam la un twist ceva, dar ntz, n-a mai aparut. cred ca e un film facut prin somn de aki. 8/10 victor erice - foarte elegant si incarcat simbolistic. 9/10 herzog - national geographic . 7/10 jarmusch - stylish&cool. 9/10 wenders - trip pe autostrada, who cares? 7/10 spike lee - un fel de m. moore mai talentat 8/10 chen kaige - cel mai poetic si frumos din toate scurtele. 10/10 |
mai exista si alte serii de scurtmetraje din categoria Ten Minutes Older in afara de cele listate mai sus? ca as fi curioasa sa le vad...
mie ambele mi-au placut foarte mult...totusi as spune ca ten minutes older:the cello sunt ceva mai inclinate spre poezie...cred ca per total mi-a placut mai mult decat the trumpet...desi din acesta mi-a placut enorm filmul al doilea, nu mai tin minte cine l-a regizat (oricum se poate vedea mai sus), cel cu copilul...e bestial! |
death in gaza.
"when I was born I didn't know my friends but when I grew up I got to know them" + "how come people are so eager to kill that they're ready to die for it?". superb documentar. cam atat... |
'death in gaza' fusese aratat si in 'fest. filmului britanic' de anu trecut.
eu il vazusem la berlin si i l-am recomandat lui kiri. e zguduitor. documentaru, nu kiri! :D |
:D ..kiri.
foarte bun documentarul. vazut a doua oara nu pierde nimic din ce "moarte la moscova" si inca vreo doua au ratat lamentabil la segunda vista. |
Apropo de Adam si Paul /filmul in care joaca si Caramitru/: este dragut, dar nu mi-a placut sfarsitul. Personajele sunt foarte miºto, dar parca ma asteptam la un alt sfarsit. Nu stiu, poate la ceva mai putin sec, pentru ca relatia dintre cele doua personaje era intr-adevar o relatie speciala.
|
Cel mai bun film romanesc pentru mine e "Moartea domnului Lazarescu". Este extraordinar de intens si de pasionant, si privirea pe care o atinteste asupra naturii umane este cea mai clara si mai sfredelitoare (dar, atentie, niciodata nedreapta sau inchizitoriala) pe care am intalnit-o la cinema in ultimii ani. Vazandu-l, te poti simti violentat si ravasit si dus undeva unde nu vroiai sa mergi, dar in acelasi timp iluminat, chiar readus la viata.
Cred ca daca era englezesc lua cel putin un Oscar :P |
All times are GMT +2. The time now is 02:38. |