![]() |
Originally Posted by Nightwane:
Ciao bah la Darwin :lol: |
Buna ziua, ma numesc Paula si sunt o mama exasperata, :) posesoare a unui licean hotarat sa dea la UNATC(comunicare sau regie).O cunostinta mi-a vorbit despre site-ul vostru si numai bine ca am reusit sa gasesc si subiectul care ma interesa.
Sincera sa fiu,am tot incercat sa-l fac sa se razgandeasca, insa am ajuns sa ne contrazicem pe urmatoarea problema: absolventii facultatii devin bugetari sau nu?Exista intr-adevar cerere pe piata pentru oameni cu o asemenea pregatire? M-as bucura daca m-ati ajuta cu cateva exemple de joburi pe care le-ar putea avea un absolvent. Poate as putea ajunge la un compromis cu fiul meu... Cu stima, Paula Dobre [/b] |
Complicaaatä problemä, si n-o vom putea lämuri doar în douä vorbe. Pentru început, sä punctez câte ceva:
- Nu vor deveni neapärat bugetari - iar aceia care vor deveni, vai si-amar, cä stim ce buget vine la culturä, media, etc. - Existä, slavä Domnului, destule joburi private pentru ei - dar ca orice joburi bine plätite, e bätaia pestelui pentru ele. Totusi, întrucât tot ce-i media, video, digital, TV, advertising, etc., etc., e în plinä expansiune, plus cä mintenas ne-nfigem si-n Europa lui Farfuridi, as zice cä dracu' nu-i chiar atât de negru. - Din punctul ästa de vedere, junele sä dea la C.A.V., nu la regie. Nu numai cä la admitere concurenta e mult mai micä, dar dupä absolvire va avea o paletä mai largä de posibilitäti. (Si junele meu propriu si personal va face acelasi lucru, peste fix doi ani.) - Avem pe-aici destul UNATC-isti, si de la regie, si de la C.A.V., iar ei sigur îti vor putea oferi date mult mai exacte. - N-ar strica sä ni se aläture si juniorul Dobre, va avea destule de câstigat de-aici. Asa cä, vorba lui Antena 1, (cea mult dragä lui Becali): "Tineti aproape!" |
Va multumesc pentru promptitudine!
Recunosc abia acum ca am fost destul de neinspirata sa ma inregistrez cu numele meu...daca tudor ar intra pe forum, sigur imi pot lua adio de la obisnuitul lui spirit fair-play.... Am trisat un pic, dar am nevoie de siguranta in ceea ce priveste viitorul lui, ca orice parinte normal, banuiesc. Deci imi sugerati mai degraba comunicare,pentru un job sigur.Pe site-ul Unatc, am descoperit ca aceasta sectie pregateste in special scenaristi...dar dupa raspunsul dumneavoastra imi dau seama ca paleta este mult mai larga..am dreptate? Pentru un copil energic si cu un spirit organizatoric excelent, nu vedeam ce sens are sa-ti petreci anii facultatii doar scriind.... :? -asociez mai mult aceasta idee cu o fire introvertita.Dar daca lucrurile stau asa cum afirmati, inseamna ca, totusi, nimic nu e batut in cuie, nu? :) |
Asa-s eu, prompt, cä-s duläul de gardä al forumului, nu mä misc de-aici nici când dorm, îi cânt în vis CineMagiei ca Florin Chilian: "Intoarce-te în sooomn...!"
C.A.V.istii nostri vor putea räspunde mai exact - dar, în linii mari, da: desi baza pregätirii din C.A.V. e scenaristica, totusi gama e mult mai amplä. De altfel, unii C.A.V.-isti cârmesc pe parcurs spre regie - adicä folosesc o intrare pidosnicä mult mai pragmaticä decât nichitusian/soptereana admitere. Pentru un travesti forumist, nu-i târziu: PaulaDobre poate fi läsatä sä doarmä, în favoarea unui nou nick (în nici un caz Worried_Mom sau MaBaker, ci mai degrabä Shadow_Lady sau She_Enygma sau asa ceva). Iar urmasul îsi poate inventa si el un IndianaJones sau ApostolBologa sau ceva... Send him on! |
Ieri s-a nascut marea mea dilema. Si trebuie sa moara pana maine! Dilema fu alimentata(era cvasiexterminata cand am intrat pe forum) de aluziile cetoase la
Quote:
Deci, dilema, pe scurt, este: Media (cu plata) si Ogilvy (buget) sau Unatc (am inteles ca nu-ti mai lasa timp nici sa-ti sufli nasul...) Bineinteles ca deocamdata ultimele doua sunt doar potentiale, si vor ramane asa, amandoua, daca nu primesc un sfat repede. Cineva? |
Originally Posted by NOcowt:
Nu, nu ai nevoie de ele. Ai dreptate. Totusi, Ogilvy e varza si la fel si Media Pro. Daca vrei film-film, vino la ATF. Daca vrei ceva practica la Buftea, du-te la Media Pro. Daca vrei, chipurile, publicitate, du-te la Ogilvy. As opta pt ATF, fara sa-mi retrag insa locul de la Ogilvy pina nu sint sigur ca am intrat in UNATC. |
Varza asa cum e aproape totul [in educatie] in Romania sau mai murat decat atat? Multumesc pentru raspuns, mi se pare ca mi-am dat seama ca pana la urma cel mai important lucru pe care-o sa-l invat in facultate (tot m-am rodat pentru asta in liceu) e sa fiu autodidact...sa am pe ce invata si eventual niste sfaturi...daca nu intru la unatc, media it is! daca intru, poate raman... n-am ce evalua cu responsabilitate (decat, eventual, costurile...). Ce prostie! Am doar o curiozitate: poate cineva sa-mi dea exemplu de o institutie de invatamant (superior sau nu) de la noi care merita cu adevarat? (profesori, aparaturi, oportunitati, tot tacamul...)
|
La atf faci in primul an film pe digital si pelicula; anul doi documentar beta, anul 3 platou 35 mm a/n, anul 4 35 mm color.
|
All times are GMT +2. The time now is 00:20. |