Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Seriale de sechele, si mai bune, si mai rele (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=86521)

nume 17 Jun 2005 16:19

Vorbiti despre seria aia de filme cu soparle gigant care mananca oameni, depun oua si demoleaza citadele ? :sick:

Pitbull 17 Jun 2005 17:53

Se pare cä da, desi de la mine nu se vedeau "sopärle". Mai degrabä niste matabazbâze care umblau pe chicerele dindäräpt.
Restamente, descriptiunea corespondeazä.

Nightwane 17 Jun 2005 18:03

Apparently people don't know "camp" when they see it. Heathens!

notorious 18 Jun 2005 16:13

Originally Posted by Nae:

si ma intreb, cum de-a reusit asa un jeg, sa aiba asa un succes? adica daca ar fi fost un flop, un jeg, un esec, atunci nu s-ar fi facut 30 de episoade (vezi lista mea de sus.)

bai, tu ma sochezi. ce legatura exista, pana la urma, intre succesul unui film sau nr de 'sechele' si calitatea sa ?? si 'halloween' a avut 7 continuari (a opta in realizare !) sau, ca sa dau un exemplu mai elocint ('halloween' este totusi o capodopera), 'vineri 13', care a avut noua continuari !

si poate mai faci vreo comparatie cu 'star wars', ca la prima intalnire pe teritoriu romanesc ne luam la paruiala ! iar eu am parul f scurt acum. :P

Nae 18 Jun 2005 20:43

Originally Posted by notorious:

si poate mai faci vreo comparatie cu 'star wars', ca la prima intalnire pe teritoriu romanesc ne luam la paruiala ! iar eu am parul f scurt acum. :P

asta cu parul se poate si intampla la mine... mai vedem. ma gandesc si eu la o tunsura a la penitenciar.

insa: paralella intre Godzilla si Star Wars este destul de clara, sunt doua filme proste, adica facute ieftin (cu effectele d-atunci), cu artificii mici si tampite, cu o poveste slaba de tot, care se bazeaza mai mult pe actiune.

acuma ramane numai intrebarea de gusturi... pentru mine Godzilla este mult mai reusit decat Star Wars (toate episoadele), fiind facut cu umor, si intr-o bascalie totala, ceea ce la Star Wars nu e cazu'.

BeNnY 18 Jun 2005 21:07

Star Wars n-avea poveste?

ps eu de 'exemplu elocint' n-am auzit...

Nightwane 18 Jun 2005 22:11

insa: paralella intre Godzilla si Star Wars este destul de clara, sunt doua filme proste, adica facute ieftin (cu effectele d-atunci), cu artificii mici si tampite, cu o poveste slaba de tot, care se bazeaza mai mult pe actiune.

acuma ramane numai intrebarea de gusturi... pentru mine Godzilla este mult mai reusit decat Star Wars (toate episoadele), fiind facut cu umor, si intr-o bascalie totala, ceea ce la Star Wars nu e cazu'.

I totally agree. Star Wars is waaaaay below the waist level of Godzilla.

Nae 19 Jun 2005 04:49

Originally Posted by BeNnY:

nu, Benny, n-avea poveste... te-au pacalit si pe tine.
sau ok, n-avea o poveste mai adanca decat Godzilla, si in nici un caz una mai buna.

@Nightwane... we both share exquisite tastes.

MinRep 19 Jun 2005 09:56

sau ok, n-avea o poveste mai adanca decat Godzilla, si in nici un caz una mai buna.

You've gotta be shittin' me... :shock: E departe de gandul meu sa apar o serie precum "Star Wars", care se caracterizeaza prin inconsistenta si exces de efecte speciale, dar macar in "Star Wars" transced pe ecran cateva idei foarte interesante... Sarim peste lupta dintre bine si rau, pledoaria pentru diversitate si toleranta sau 'calatoria initiatica' (consideram aceste idei mai putin profunde decat cele care au nascut "Godzilla"). Dar ne ramane viziunea asupra istoriei... Conform lui A.O. Scott ("NY Times"), cele doua trilogii ale lui Lucas surprind destinul istoric: o republica (infloritoare) devine imperiu - in urma uneltirilor unei minoritati - apoi imperiul totalitar se inabusa intr-o revolutie, in urma careia republica (democratia) se reinstaureaza si ciclul se reia.

P.S.: Acum, oricat de subtire gasesti povestea din "Star Wars", macar galeria de personaje principale si actorii (ok, cativa dintre acestia) se ridica mult peste 'personalitatea' Gojirei.

BeNnY 19 Jun 2005 11:50

Asta e bullshit. Godzilla e caterinca si Star Wars e the real thing, nu pot fi comparate si e stupid sa zici ca Godzilla e mai bun, ca si cum ai spune ca gen Scary Movie e mai bun decat The Ring, pentru ca tie nu ti-a placut.

Nae 19 Jun 2005 13:57

moment freunde, moment...
nu am scris ca Star Wars estemai prost decat Godzilla, am scris numai ca mie mi-a placutmai mult Godzilla.
MinRep, stiu, povestea din Star Wars este complicata, adica se intampla multe, imperii se destrama, vine Forta, vine Intunericu', pleaca Forta, ala este fiul lu' ala rau, si mai este si sora lui, si auoleu ce complicata e treaba.
insa nu asta e povestea, asta e in ce se misca povestea. povestea este: un pustiulache se crede cel mai shmeker, invata sa foloseasca o putere imaginara, se duce sa se bata cu ala rau, are cativa prieteni, ajunge pe o planeta cu niste ursuleti de un metru care sunt parosi si prosti, si el, sigur, ajunge sa-l futa pe ala mare, pentru ca in ta-su s-a trezit de o data pe partea buna, si asa se termina povestea... great.

Godzilla, daca vrei, iti descriu la fel. intr-o Japonie cutremurata de avansul tehnologic scapat de sub control, apar din apa o creatura mistica, care vine sa se razbune pe un oras, el fiind un product al tehnicii scapate de sub control. oamenii, in stupiditatea lor, incep sa se lupte cu el, si descopera ca nu pot invinge acest rau cu armele pe care le-au creat. asa ca toata lumea se uneste, si cu ajutorul celorlalte popoare, reusesc sa construiasca o masina care este la fel ca animalul, care functioneaza la fel. insa si dupa luptele intre masina si Godzilla omul nu reuseste sa invinga. printr-o actiune telepatica insa, o fata reuseste sa convinga bestia sa se retraga in apa, si sa lase omenirea in pace.
si dupa restu' de episoade, care sunt foarte similare, omul nu intelege ca nu poate sa invinga prin arme, prin forta, si cu tehnica pe care o are, ci trebuie sa se foloseasca de posibilitatiile umane pe care le are, ca sa se apere.

dupa cate vedeti, numai pentru ca o poveste este mai futurista decat alta, nu inseamna ca e mai buna. numai pentru ca o poveste are mai multe personaje nu inseamna ca fiind mai complicata are ceva mai 'bun' sau 'destept'. sfarsitul este la fel. bunul invinge, si nu prin putere, nu prin brutalitate, si nu prin lupte luptate bine, ci printr-un act uman.
acuma intervine intrebarea care dintre povesti a fost facut mai bine, si fara sa astept sa-mi sariti in cap, zic sincer ca George Lucas este un regizor bun, care a decupat, a filmat si a regizat bine povestea lui. insa pentru mine, si-a luat treaba mult prea-n serios, si cu asta a dato-n bara. o poveste proasta lurcata bine, face un film prost. Godzilla, fiind facut mai ieftin, si cu mult umor (poate neintentionat), a iesitmai bine din punctul asta de vedere, si mie mi-a placut mai mult.

astept comentarii la subiect. (i love this topic.)

nume 19 Jun 2005 14:01

Asta e bullshit. Godzilla e caterinca si Star Wars e the real thing.

True. Nu stiu daca SW e the real thing, dar e mult peste ....

Nae 19 Jun 2005 14:08

Originally Posted by nume:

Asta e bullshit. Godzilla e caterinca si Star Wars e the real thing.

True. Nu stiu daca SW e the real thing, dar e mult peste ....

c'mon nume, si tu?
ai vazut ultimu' episod Star Wars (parca episode III)? please, m-as uita cu mult mai mult drag la toate Godzillele din anii trecuti decat sa-l mai vad pe asta o data.

a little humor people will do the trick, trust me.

nume 19 Jun 2005 14:12

Fratello, nu vreau sa ma contrazic cu tine ca esti tovarasul meu, dar godzila asta de o tot lauzi e un mare rahat. Bine ca nici dupa SW nu ma omor, dar e mult peste.

Nae 19 Jun 2005 14:17

nu, nu, nu... nici n-as vrea sa te contrazici numai pentru ca-mi esti frate.
ideia este ca Star Wars nu etse cu nimic mai presus decat Godzilla. daca tu crezi ca este, te rog, scrie dece. sunt oricum curios sa aflu' ce a placut asa de mult pa Star Wars, si ce a fost asa de mizerabil la Godzilla. eu intre cele doo filme numite mai sus nu vad nici o diferenta, decat cea de succes comercial... ar fi o tampenie sa spui ca numai de asta Star Wars este mai bun.
asa ca te rog, baga mare ...
(peste o luna ne facem manga la tine la buftea si oricum radem de filmele astea...)

MinRep 19 Jun 2005 15:29

MinRep, stiu, povestea din Star Wars este complicata, adica se intampla multe, imperii se destrama, vine Forta, vine Intunericu', pleaca Forta, ala este fiul lu' ala rau, si mai este si sora lui, si auoleu ce complicata e treaba.
insa nu asta e povestea, asta e in ce se misca povestea. povestea este: un pustiulache se crede cel mai shmeker [...] [...] [...]

Pai, eu cred ca sunt doua povesti paralele... cea a tanarului care descopera cine este si care isi duce la capat menirea (nu sunt deloc de acord cu modul in care ai formulat tu aceasta idee) si cea a imperiului care se destrama, apoi a republicii care se destrama.

Paranteza: Nu este cazul aici, dar macar sa formulez o idee... Luand episoadele din SW in ordine cronologica, ordinea este republica - destramare - imperiu - destramare - republica. Luand episoadele in ordinea in care au fost facute, avem imperiu - destramare - republica - destramare - imperiu. Facand abstractie de faptul ca s-ar putea sa fie o coincidenta (desi Lucas s-a 'documentat' despre factorii care duc la destramarea unor imperii/democratii solide), acest aspect aduce o profunzime neasteptata povestii din "Star Wars", lasand ideea de istorie ciclica, de continuitate etc.

Godzilla, daca vrei, iti descriu la fel.

:D Pai, n-ai descirs la fel... Despre "Godzilla" ai vorbit mult mai frumos. :P Tz, tz, tz!

si dupa restu' de episoade, care sunt foarte similare, omul nu intelege ca nu poate sa invinga prin arme, prin forta, si cu tehnica pe care o are, ci trebuie sa se foloseasca de posibilitatiile umane pe care le are, ca sa se apere.

Fuck that! Cel putin in "Godzilla vs. Megalon" (care mi se pare ca este cel mai scump din toata seria, deci puteau macar sa dea cu dalta peste poveste un pic), avem la un moment dar trei monstrii si un robot urias care se lupta unul du altul... Unde sunt posibilitatile umane aici? Unde sunt oamenii? Jesus, nu trebuie neaparat sa invetam ceva din filmele astea. Sunt facute pentru bani (mostly)!

Nightwane 19 Jun 2005 15:37

Originally Posted by MinRep:

Unde sunt oamenii? Jesus, nu trebuie neaparat sa invetam ceva din filmele astea. Sunt facute pentru bani (mostly)!

unde-s oamenii? peste tot numa ca nu-i vezi :P

si nu-s facute pt. bani. sunt facute pentru fani si pentru "suflet" :love:

MinRep 19 Jun 2005 15:55

Originally Posted by Nightwane:

Originally Posted by MinRep:

Unde sunt oamenii? Jesus, nu trebuie neaparat sa invetam ceva din filmele astea. Sunt facute pentru bani (mostly)!

unde-s oamenii? peste tot numa ca nu-i vezi :P

Cred ca sunt vreo trei oameni in filmu' ala... and they all look the same! :P

Originally Posted by Nightwane:

si nu-s facute pt. bani. sunt facute pentru fani si pentru "suflet" :love:

Voi sunteti fani, voi stiti mai bine... Off the record, eu va inteleg foarte bine gusturile, dar nu pot sa fiu de acord cu ele. :D

Nae 19 Jun 2005 20:59

ma bucur ca ai ajuns la un sfarsit asa de intelept MinRep.
iti dau dreptate ca Lucas s-a documentat ceva mai mult decat japonezi care au facut Godzilla, si ai si dreptate ca povestea din Star Wars este mai 'adanca' intr-un fel (desi, trebuie spus, ca ai nevoie de multa imaginate ca sa vezi asta), dar cum a spus si Nightwane (caruia cu ocazia asta ii multumesc pentru ajutor si il salut pentru gusturiile sale excelente) Godzilla este 'de suflet'.

... hehe, ai vazut cat s-a aberat cu Godzilla.. great, ain't it?

streetcuza 20 Jun 2005 19:49

Ma baieti despre seria "Blade" sau "Fast and the Furious" n-am vazut nimic . A spune ca din 'Blade" mi-a placut primul, parea mai realist intr-un fel, dar de la al doilea lucrurile se schimba. Da deja in sefeuri, iar al treilea cu tot tam-tamul pe care l-a avut mie mi s-a parut de kkt.
Si la "fast and the furious" tot primu e cel mai tare.

nume 20 Jun 2005 21:10

Fah, eu zic sa ai grija la limbaj ca nu e bine sa te dai la ursi. Vezi topicul in care te iei de un user f. vechi de pe aici. Mai prinde crusta si dupa aia da-ne cu organu' in ochi.

BeNnY 20 Jun 2005 21:24

Nu e asa foarte vechi, you make me look old. Anyway, voi sterge mesaje retardate fara mustrari de constiinta.

Pitbull 21 Jun 2005 00:15

Hehehe, läsati-l, mä, în pace, deocamdatä! E-asa de comic, sä vezi cum vine câte cineva tzup în forum, si nici una, nici douä, se ia de careva - si de cine s-a nimerit? TOCMAI de unul ca Nae! :lol: Asta-i ca si cum eu as începe sä mä dau rotund cu cele câteva cunostinte despre Spania pe care am, färä sä stiu cä dupä nickul cutäricä se ascunde Zapatero!

Nae 21 Jun 2005 00:55

ce, s-a luat aia de mine? cu ce, ca nu pretuiesc filmele de geniu cinematografic ca "Blade" sau "Fast and Furious"?
... right.

Pitbull 21 Jun 2005 01:07

A-ncuiat MinRepu' topicu', da' uitä-te cä-i dulce! :D Ala cu "Star Wars cel mai bun film al tútulor timpurilor"!

notorious 24 Jun 2005 17:30

totusi, eu n-am auzit de 'exemplu elocint'.

'elocint' = ''elocvent'

slava domnului ca s-a gasit macar MinRep care sa faca macar PUTINA ordine in chestiunea (stupida, stupida) 'star wars' vs 'godzilla'. unii oameni, totusi, sunt pur si simplu irecuperabili.

Nightwane 24 Jun 2005 18:10

Originally Posted by notorious:

slava domnului ca s-a gasit macar MinRep care sa faca macar PUTINA ordine in chestiunea (stupida, stupida) 'star wars' vs 'godzilla'. unii oameni, totusi, sunt pur si simplu irecuperabili.

pffffft. Go suck a nipple.

Lino 01 Mar 2006 14:23

Am vazut de curand "The Red Dragon" a treia parte a seriei "Hannibal Lector ". Mi-a lasat un gust amar inca de la inceput, cand am inteles ca actiunea celei de-a treia parti precedeaza actiunea din "Tacerea mieilor". Cred ca toti care au vazut acest film isi doreau ca actiunea din a doua parte sa continuie in acest film , Hannibal sa ramana in centrul actiunii si nu doar un "consultant tehnic" al FBI-ului. Probabil pentru a avea succesul primului film , s-a incercat o replicare a actiunii acestuia. Mie unul mi s-a parut cel mai slab din cele 3 filme. Primul oferea un amestec interesant de putere si inocenta oferit de relatia dintre Hannibal si Clarice iar in al doilea Hannibal era personajul principal ceea ce era destul de interesant.

All times are GMT +2. The time now is 04:46.