![]() |
memorabil post-ul lui djindjis.... :lol:
suna perfect a persoana care a tras la masea toata noaptea.... post de chefliu |
Nici mäcar...
Cum sä sune a ceva, ceva ce nu existä? |
hai Pit, nu fi invidios pe textul semi-suprarealist al lui Djindjis... :D
|
Mai aproape de adevär ar fi:
- Hai Pit, nu avea cosmaruri apropo de prostia în adâncime... Priveste partea comicä a lucrurilor. |
dar daca abundenta grafomanei nick-numite Pauline Kael nu te deranjeaza, kiar e de prost-gust sa incepi productia de spume la vazul serpentinei livresti construite de mr. dj
|
Originally Posted by marx:
Maestro,mars funebru! |
Cel ce nu stie, si nu stie cä nu stie, e prost. Ocoleste-l.
Cel ce nu stie, si stie cä nu stie, e nestiutor. Invatä-l. Cel ce stie, si nu stie cä stie, e modest. Lumineazä-l. Cel ce stie, si stie cä stie, e întelept. Ascultä-l. Personajul (aici) off-topic (Pauline) inträ INDUBITABIL la categoria a II-a. Personajul (aici) on-topic (nulitatea) inträ CATEGORIC la categoria I. Decât sä träiesc aläturi de un zero agresiv, nociv, toxic, angoasant, apocaliptic, abisal, mai bine m-as sinucide în bratele unei Pauline inofensive, modeste, nestiutoare, dornice sä învete, si... guralive. ;) * * * Unde-au dispärut urmätoarele douä mesaje?
Originally Posted by StefanDo:
Originally Posted by Pitbull:
|
Si asa reusiti sa cuceriti si femeile.Sau inima lor.Si daca sunt frumoase,li se iarta nestiinta,daca sunt bune si modeste,li se iarta logoreea si batutul campilor.Daca sunt nebune,sunt ca sa se apere si sa viseze,sa creeze. Teatru: (My fair lady),Pygmalion,G B Shaw. Cortina: ies cantand" In Spain is rain..." Despre Seneca ,next time.Sau Socrate. |
:D |
"By my head, here come the CaPulets.
MERCUTIO By my heel, I care not." Unlikely, e normal sa te sinucizi imbratist de mediocritate, destinul tau de altfel. asteptam cu nerabdare finalul. |
Originally Posted by sebastian___:
Acu' zece minute (s-au fäcut vreo treizeci, între timp), dau un refresh, si ce väd...? Ceva fojgäind la useri online. "E clar," îmi zic, "o s-avem reactie." Si yote-o. Nu doar hiper-previzibilä, ci si de-o incoerentä patologicä în tandem cu räutatea näscutä din neputintä, ca de-obicei... Amestec de Prisîpkin, Iago, Monsieur Jourdain si... as zice, Farfuridi si Catavencu, dar rezultanta lor ne-a dat-o însusi autorele: Dandanache (aici, însä, lipsit pânä si de acea minimä si mieroasä bonomie). Eventual, în interpretarea Zamfului, din spectacolul (mizerabil, de altminteri) al ui Tocilescu de la T.N.B., acu' câtiva ani. |
Originally Posted by djinjis:
Sa fii mediocru mai e cum e,dar sa fii si cioara mediocra,sa te chinui sa-ti iasa niste postari interesante si sa nu-ti iasa ,e de dreptul stinky(cam ca un masai nespalat de doua luni). Ia,si cultiva-te: "Un deþinut la Auschwitz" de Alain Bosquet, "Auschwitz44"(opera,asa inveti si tu sa incantezi in dialectul swahili sau esperanto bazaconii dupa ce te trezesti din tulburelele dionisiace). De retinut: nu sunt rasista decat cu acest nespalat turmentat care se screme sa scrie interesant.Iesi afara. "Regizorul Andrei Serban a prezentat, duminica, prima repetitie cu public la spectacolul "Lear", cu distributie exclusiv feminina, din care fac parte Mariana Mihut (foto), Valeria Seciu, Ioana Pavelescu si Dorina Chiriac." "Andrei Serban a realizat doua distributii pentru spectacol, singurul rol care ramane neschimbat fiind cel al Marianei Mihut. Astfel, Valeria Seciu va fi inlocuita de Dana Dogaru in rolul lui Gloucester, Rodica Lazar va juca rolul lui Edgar, iar bufonul va fi interpretat de Virginia Mirea." "Spectacolul regizat de Andrei Serban introduce elemente moderne in piesa lui Shakespeare. Astfel, in luptele dintre curtenii lui Lear s-au scos revolvere, oamenii din garda s-au imbracat in gangsterilor din anii '20, iar comploturile se organizau pe telefonul celular. Lear o surghiuneste pe Cordelia (Nicoleta Hancu) si imparte o harta a Romaniei celor doua fiice ramase, Goneril (Daniela Nane) si Regan (Irina Ungureanu)." Ce parere aveti despre controversatul regizor Andrei Serban? Oricum a realizat prima data acest gen de atelier cu publicul,sectatorii putand sa-i adreseze intrebari,sugestii ,la repetitia cu publicul. A fost cineva? Fericiti cei ce stau in Bucuresti:) |
Unlikely... ma pandesti? ha ha. din fundul, curtii? imi pare rau ca te-am tinut pe hold, aveam o convorbire telefonica.
"incoerenta" ? banuiesc ca te referi la citatul din Shakespeare... eh, asa se intampla daca iti petreci vremea cu "interpretarea Zamfului, din spectacolul (mizerabil, de altminteri) al ui Tocilescu de la T.N.B." da-te tu hiper-imprevizibil si tine-ti clanta. Pauline... "Spectacolul regizat de Andrei Serban introduce elemente moderne" visezi madam... nu introduce, copiaza... nobody gives a shit despre "controversatul" regizor Andrei Serban, cotat locul 2569 in clasamentul ATP "Sa fii mediocru mai e cum e" - Thank you very much. I have no further questions. |
Ba,cand o sa regizezi tu pe cele mai mari scene ale lumii ca Andrei Serban atunci sa te scapi pe tine.Daca nu il intelegi tu ..nu inseamna ca un clasament stupid si subiectiv inseamna ceva. Scuza-mi franceza. |
I'll take the Pepsi Chalange with that Djimon shit, three times a day, every fuckin' day of the week, any position... mi se falfaie de andrei serban inspre ioc interes, abordarea "moderna" a lu' Shakespeare, de genu cai, pistoale, femei goale e mai fumata ca trabucu', pe cele mai mari scene ale lumii, preferabil pe langa...
habar n-ai ce e clasamentu ATP, neh? iti scuz cliseul rasuflat. Btw, te gasesc la fel de... |
E clasamentul ala sportiv de unde te inspiri tu cand comentezi reprezentatii teatrale. 1.N-am fost la teatru,regret.Niciodata. 2.Nu-l agreez pe A Serban,n-a fost niciodata prea bine primit in Romania,dar are ideile lui. #.Ai fost la spectacolul lui? @Nu-mi place sa fiu pe post de bufon in ideea de marire de rating si de trafic. &Daca tie iti place si nu poti purta un dialog constructiv,iti recomand monoloagele vaginului in oglinda proprie.. |
Incercand sa fac abstractie de schimbul de replici dintre djinjis si Pauline, intreb - nu de spectacolul in sine ci de locul unde se tine - care va sunt preferintele.
De exemplu in Teatrul Luni de la Green Hours nu am reusit sa ma simt niciodata bine. Scenografic asa e foarte fain locul, dar ca sa urmaresti un spectacol e destul de chinuitor. Mi-au placut spectacolele in aer liber - am prins in Parcul Tineretului. La Nottara am vazut un INSIR’TE, MARGARITE! modern; spectatorii aveau scaunele puse pe (o parte) din scena. La Sighisoara o lupta intre gladiatori (ma rog era o gladiatoare si un gladiator :sleep: ) se dadea cu multimea adunata in jur, tot in aer liber, in Piata Cetatii. |
Pauline, te rog, nu te coborî la a-i da atentie zeroului - asta si urmäreste, e singurul lui mod de a-si autoconfirma existenta: face lumea sä-l înjure, si el scuipä. Pânä va fi bannat (fenomen necesar dar amânat din motive cu care nu sunt de acord), îl ignoräm total - si astfel, automat, îi reducem la minimum prezenta în univers.
Back on topic: Cel mai recent am väzut "Spovedanie la Tanacu", regia Andrei Serban - analiza, aici: http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...3551&start=150 E putin inexact spus cä Andrei Serban e "controversat". Exegetii teatrali din S.U.A. îl considerä printre cei mai buni cinci regisori americani de teatru ai tuturor timpurilor, iar în România singurii care-l înjurä ("contestä" presupune deja un statut intelectual mult mai înalt) sunt antropoizii de nivel Vadim, Becali, Iliescu (aceiasi care i-au masinat si înläturarea de la T.N.B. în anii '90, o veritabilä mineriadä teatralä! Si, în genere, acea stirpe degeneratä care din frustrare si impotentä insultä marile valori, ca si în cazul "432" - inclusiv aici, pe forum). Personal, îl admir, dar cu rezerve. Fatä de "...Tanacu", de pildä, am unele observatii critice serioase de fäcut. Oricum, omul e un mare artist, care nu conteneste nici o clipä sä caute... Uneori, solutiile lui nu sunt cele mai fericite. Dar întotdeauna sunt inteligente si jusificate; în momentele de gratie, sunt chiar geniale. |
Paulin asta....nu vedeti ca are probleme cu nervii? pe langa ca se exprima ca un birjar mai e si frustrata....Pitbull nu inteleg de ce incurajezi asa ceva.....doar pt ca se cearta cu djindjis?
Pauline, la spitalul noua la Obregia daca nu te tin nervii si iti curg balele si faci spume.... |
Dimpotrivä, i-am descurajat cearta cu Djinjis.
Illo, nu mai turna si tu gaz peste foc. Multumesc. A väzut cineva "Revizorul" lui Mäläele? |
eu am vazut!
aia cu Maia Morgenstern? nu e mare lucru cu piesa asta....personal mi se par desuete piesele astea de 300 de ani, cu glumele invechite si cu personaje care nu mai exista Gentilomul indragostit care a iesit cea mai proasta piesa de teatru acum 2 ani, l-ati vazut? Eh, cam asa e si Revizorul! |
Sorry, dar "Revizorul" este efectiv una dintre acele capodopere neperisabile - îsi pästreazä actualitatea, prospetimea si hazul intacte. Cu Gogol nu te pui - omul a avut GENIU. Dacä pe tine spectacolul te-a plictisit, e posibil sä fi fost vina regiei, poate si a trupei. Montarea pe care am väzut-o la National, cu Dan Puric (în regia unui rus, i-am uitat numele), era excelentä - iar dacä iau textul si-l citesc, de la tata lui, mä tävälesc pe jos de râs si-mi tot vin idei, cum l-as pune (la fel si "Mantaua", dar acolo distanta e mai mare, fiind vorba de o nuvelä la origine, iar râsul ti se opreste în gât).
Personal, rämân la Cehov. Dar dupä ce acu' doi ani, la o ciorbä de burtä înainte de räsäritul soarelui, era sä mä iau la troznealä cu Tudor Chirilä (el coleric, eu cam beat; el cu Gogol, eu cu Cehov; el concert, eu incert; el formatie, eu menstruatie - avantaj el! ...C-asa-i în tenis!), am zis: "Ia stai, dom'le", si l-am luat iar pe Gogol la puricat, mai atent... Si i-am dat dreptate. O fo' mare, dom'le. MA-RE!!! |
sunt vechi, domnule!
|
...dar nemuritoare, domnisoarä!
|
Originally Posted by illotempore2002:
Din pacate pentru foarte multi asta este frumusetea unui spectacol de teatru, chiar daca il vezi de 10 sau mai multe ori, tot va avea cateva elemente care nu vor fi exact identice. |
Ai dreptate.Anyway,ai tot respectul meu pentru cultura dumitale vasta.Scuze. In orice caz,postarea asta nu-ti face cinste. Si" Frances"( Farmer) e unul din filmele mele preferate.Ca si ea,sunt mai plina de viata si lipsita de prejudecati ,de false pudori si ipocrizia snobismului... In general nu-mi place sa ma parui cu femeile,desi dau ochii peste cap mai tare cand nu sunt bagate in nici o ciorba.Farewell. http://www.youtube.com/watch?v=eOA0k...eature=related |
pai a fi coleric, bataus si lipsit de prejudecati si snobisme sunt lucruri foarte bune insa isteria, spumele si mai ales pofta asta de scandal perpetuu si cu toata lumea parca e din cu totul alta categorie...sau poate lui mandea i se pare?
whatever....faci cum vrei, oricum nu e treaba mea sa moderez acest forum.... |
Färä a aduce atingere prieteniei noastre, ti se pare, tandeo (mandea pers. a II-a sg.). Pauline, desi expansivä, a fost totusi benignä si inofensivä, pânä la päruiala cu tolomacul nul, declansatä la rându-i în urma unei rästurnäri de valori a lui Marx (care, ca oricare dintre noi, isn't perfect).
Cine mä iubeste, NU va mai continua acest scandal gratuit (nici mäcar prin vreun comentariu aparent neutru; chiar nu e util). * * * Da' de Mrozek ce ziceti? |
Bibicule, pai ce-i asta, una vorbim si alta egzecutam? nu latrai tu: "îl ignoräm total" Iti executi provocarile ieftine cu lipsa de dibacie a unui mos care isi stropeste pantalonii de fiecare data. Please...
|
Mandea e persoana I singular, sau stiu eu gresit? Cine e domnule Mrozek, ia sa cautam pe gugal....aha, deci e un teatrist polonez absurd....pai si, i s-au pus in scena piesele in Romania? io sunt fan absurdisme si suprarealisme, ia zi si la mandea ce piese se joaca la noi? |
Dintre piesele lui Mrozek, favoritele mele sunt:
"Emigrantii" - wow!!! :love: Am väzut-o în trei variante: - Teatrul Mic, 1978, regia Mircea Daneliuc, cu Stefan Iordache si Miticä Popescu - Teatrul din Oradea, 1979, regia Al. Colpacci, cu Radu Vaida si Mircea Constantinescu - Teatrul din Târgu Mures, 1980, regia (nu mai stiu), cu Al. Morariu si Ion Fiscuteanu "Tango" Varianta cea mai bunä: - Cassandra, 1981, regia Gabor Tompa, cu Petre Nicolae, Costin Bärbulescu, Simona Mäicänescu, Eli Mäguleanu, Geta Anghelutä, Ana Ciontea |
As vrea sa stiu daca exista pe net inregistrarea piesei de teatru"Amadeus"de Peter Shaffer,am vazut-o cam prin anii '90 .Era cu Razvan Vasilescu iar rolul lui Saglieri era interpretat de Radu Beligan.Mi s-a parut jocul lor mai emotionant decat cel al actorilor din filmul lui Milos Forman. later edit: Razvan Vasilescu,nu m-a corectat nimeni.Piesa era super.. |
daca s-a putut face Le chien andalou, de ce nu s-ar face si filme dupa ionesco? E riscant, e drept...cred chiar si in ecranizarea Scaunelor, atat de casta vizual dar atat de provocatoare si obscena lingvistic, ideatic, ...ar fi poate un fel de Dogville dus la extremele cele mai extreme, secatuit de metafore suculente...
|
StefDo, mi-ai sters post-ul in care ii transmiteam niste feedback Paulinei??????
ca nu a aparut deloc....what happened? ii ziceam ca si mie imi plac femeile foarte mult, erotic vorbind, si ca vreau sa ne cunoastem si ca nu glumesc.... |
sunt varzaaaaa, scuze, scrisesem de fapt la alt topic, nu aici si am avut impresia ca a fost sters....Pauline, vezi la condica de reclamatii
|
Ce face dragostea din om :D
Gata, am terminat cu off-topicul, ca e foarte posibil sa uimesc anumite elemente. |
cine a vazut "Amalia respira adanc" la Teatrul Act?
eu am vazut piesa de 2 ori si vreau sa merg sa vad si a treia si a patra si.....daca stati prost cu emotiile si aveti probleme in a vi le accepta si va e teama de patetismul ce poate curge din dramatism, nu mergeti sa o vedeti. Daca insa vreti sa simtiti ce poate insemna o viata grea, insuportabila pt fiinta umana, si ce poate face psihicul cu noi pt a rezista calvarului si ororilor, mergeti s-o vedeti....dar tineti-va bine, o sa inghititi in gol si in final, cum spuneam, daca va acceptati propria sensibilitate (si ati dat reject cliseelor parintilor vostri care v-au invatat ca barbatii nu plang), o sa cam plangeti.... |
de ce presupui ca toti forumistii sunt barbati? :)
|
off topic: constat cu intarziere ca (diferenta de perceptie) Pauline kicks ass! :)
|
adica la ce te referi?
|
ma refer la agresivitate-- care mie (cat am citit, mai in diagonala, asa) nu mi s-a parut deloc 'a face spume', dimpotriva... un calm sarcastic paream sa identific in fundal.. eu m-am amuzat... tough lady! :)
|
eh, te-ai trezit si tu a treia zi dupa scripturi......
daca ai fi urmarit mai atent postarile ei (a tot fost atentionata sa se potoleasca de mai multa lume) ai fi vazut ca la un moment dat era virulenta, agresiva si abundenta in exprimare cam gratuit....la acel moment comentariul meu avea o ratiune....dar daca tu ai citit prea tarziu, ti s-a parut deplasat, e de inteles..... |
Originally Posted by europe_east:
In general nu am pareri bin e definite,nu sunt o impatimita a filmului,dar imi place,si parerile mele nu sunt nici macar amatorist,dar tin la ele,nu din obstinatie ci de amorul artei :D On topic: ai vreun dramaturg,piesa preferata?Astept recomandari... Imi place nickul :oops: |
pana se integreaza (cu raspunsul) europa...iti recomand eu piesa The Room scrisa de "nobelizatu" Harold Pinter, (romancier, scenarist si dramaturg britanic ...un soi kafka mixat cu Hitchcock )
|
Originally Posted by silver_boy:
Multumesc,o sa caut despre...Imi place si Kafka si Hitchcock.Ai vazut piesa? Cine joaca? Sper sa fie in stagiunea de toamna :) Atunci o sa stau un timp prin capitala,si o sa ma culturalizez putin. :oops: |
din pacate eu nu ajung la teatru prea des in ultima vreme... de citit teatru, cu atat mai putin... dar ca regizor, imi place foarte mult doamna Julie Taymor, care e si regizoare si scenografa dupa cum stiti, si care dupa parerea mea are geniu... recomand 'Titus'- si cand va uitati la el (pe dvd), vedeti ca este acolo un interviu fabulos cu ea... altminteri, nu e de scapat nimic legat de ea.
si pentru ca vorbeati de Andrei Serban (caruia ii ador toate piesele, cate am vazut) biografia lui m-a tinut intr-o stare de gratie pentru ceva vreme... |
tot Taymor a facut si Chansons d'amour?
|
nu cred. ea a fost regizoare de teatru inainte sa se apuce mai recent de filme.. La capitolul film a facut Titus, Frida si Across the Universe.
|
aaa, Across the Universe, la el m-am referit, sau am vrut sa ma refer, ala cu cantecele Beatles-ilor....deci da, ea este cea despre care vorbeam :)
|
Originally Posted by Pauline Kael:
nu vreau sa-ti demolez entuziasmul, dar in general "piesa" este cea scrisa pe care o citesti, iar "spectacolul" este cel pe care il vezi la teatru. asa ca se poate k silver boy sa-ti fi recomandat o lectura! |
All times are GMT +2. The time now is 02:36. |