![]() |
Originally Posted by Nightwane:
hai, ma si asta e de dragoste ????? :o WTF ?!! oare chiar sunt o bruta ? |
City of Angels
Meet Joe Black Serendipity What dreams may come Vanilla Sky |
1. Le Fabuleux Destin D'Amelie Poulain
2. Mulholland Drive 3. Moulin Rouge! 4. Eraserhead 5. Audition 6. Millenium Actress 7. Fruits Basket 8. ITMFL 9. Lost In Translation 10. Onegai Teacher 11. Chobits 12. RHPS 13. Nekromantik 1 14. Nightmare Before Christmas 15. Breaking The Waves 16. Un Long Dimanche De Fiançailles 17. Nekromantik 2 18. Happy Together 19. Mahoromatic 20. Elfen Lied (nu e chiar de dragoste but what the fuck...it's romantic enough :P) NOTA: alea scrise cu galben sunt anime NOTA2: Topul final, re-vazut si re-vizuit :P |
cred cã ar trebui sã încercaþi o definire a 'love movie' pentru cã pînã acum, topicul pare doar un prilej pentru fiecare de a-ºi enumera filmele preferate. credeþi cã film romantic e totuna cu film de dragoste? sau diferenþa între filme de dragoste ºi film despre dragoste...
oricum... mullholland drive, memento, amelie etc chiar dacã sunt între favoritele mele all time, tot nu le-aº bãga aici. subscriu la Remains of the Day - acel tip de dragoste neîmpãrtãºitã sau împãrtãºitã prea tîrziu... dar selecþia mea personalã este (ramîn valabile ºi cele postate pe celãlalt topic): Before Sunrise & Before Sunset (categorie aparte) She' So Lovely Wong Kar Wai tot ce am vãzut (adicã fãrã as tears go by ºi ashes of time) Wenders - Until the End of the World, Paris Texas, Million Dollar Hotel usw. Last Life in the Universe Gegen Die Wand The Dreamers Le Mepris filme despre dragoste: Woody Allen from A to Z Closer |
1. Himmel uber Berlin(Win Wenders)
Breaking the Waves(Lars von Trier) Los Amandes del Circulo Polar(Julio Medem) Hable con Ella(Pedro Almodovar) |
distinctia dintre filmele de dragoste si cele romantice, oricat de indreptatita (n-am gasit un cuvant mai expresiv :) ), ezit sa o fac... la o adica, filmele romantice mi se par de departe mai provocatoare decat love story-urile clasice (adevarul este ca atunci cand zic 'love story', imi apar in minte 'love story' :), 'pride and prejudice', 'ceaiul din sahara' al lui bertolucci, 'sense and sensibility' etc). cred ca, pana la urma, totul se reduce la subtilitatea abordarii... :huh: ar trebui sa ma mai gandesc...
|
Ghost
City of Angels Der Himmel uber Berlin Lolita Remains of the Day Moulin Rouge Pride and Prejudice Love Actually Zboara cocorii One Fine Day |
1. 2046
2. ITMFL 3.Absolventul 4.Doctor Jivago 4.The year of living dangerously - r. Peter Weir 5.Ryan' daughter -r. David Lean 6.Fluturii sunt liberi, r. Milton Katselas, 1972, cu Goldie Hawn. 7.Descult in parc 8.Atlantic City Astea imi vin in minte acum. Btw, Pacientul englez e o semi - varza. La fel si ... mai erau cateva pe aici. |
Diferenta intre filme de dragoste si filme romantice.... cam greu de facut. Am impresia ca opinia generala e ca filmele romatice si comediile romantice sunt cam acelasi lucru, iar filmele de dragoste sunt dramele stil Love Story.
|
Originally Posted by Layla:
|
Poate aberez :P dar daca iesi si pe strada si intrebi primii zece oameni pe care ii intalnesti care e diferenta intre filme romantice si filme de dragoste asta o sa iti spuna.Incearca si ai sa vezi ca asta e parerea generala.
|
Poate aberez :P dar daca iesi si pe strada si intrebi primii zece oameni pe care ii intalnesti care e diferenta intre filme romantice si filme de dragoste asta o sa iti spuna.Incearca si ai sa vezi ca asta e parerea generala.
|
sa inteleg, deci, ca tu esti unul dintre acei zece oameni ? :) |
Nu! Chiar ma enerveaza chestia asta.Se pare ca nu m-am facut inteleasa ;) Nopti albe in Seattle,You've got mail si Serendipity sunt printre cele mai frumoase filme de dragoste si multi le includ la comedii romantice, chiar si in unele ghiduri tv.
|
probabil o sa starnesc o groaza de rasete si dojeniri ( sau chiar mai rau ) dar pentru mine si sufletelul meu, unul din cele mai bune filme de dragoste este "forrest gump".
ps: mai am vreo scapare? :shock: |
Ce-ai, copile, nu ti-e bine? Ti-a fäcut cineva BAU?
Päi povestea de dragoste din "Forrest Gump" - foarte importantä în economia filmului - e una dintre cele mai frumoase! |
mi-am mai adus aminte de unul misto vazut relativ recent, Wicker Park (2004) cu Diane Krugger , genul "soul mates" si "meant to be";
|
Originally Posted by apartamentu104:
sa stii ca nu suntem toti niste monstri insetati de sange, ba unii suntem chiar prietenosi. dar, pana una-alta, scrie si tu 'forrest gump'. care a fost filmul meu preferat multi ani din adolescenta. ;) |
gata, am rezolvat si cu rr-ul
|
|
Fiindcä Nightwane, pare-se, s-a-ntors,
Acest topic, din nou, meritä stors. Numai cä de data asta nu e vorba de Great(est) Love Stories pe ecran, ci de câteva asemenea scurte situatii care n-au fost filmate niciodatä. De aceea, le-am inclus la "FABULE CINEMATOGRAFICE... si nu numai", în Cafanea. Uite si linkul: http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...8&hist=0#96278 |
there's no doubt.....
1.a walk to remember 2.a walk to remember 3.a walk to remember 4.a walk to remember 5.a walk to remember and i can go on and on and on.............. they say the world is mine but i know that's a lie i'm livin' to die |
HITCH :w00t: :w00t: :w00t:
|
THE NOTEBOK
SWEET NOVEMBER CRAZY & BEAUTIFUL A WALK TO REMEMBER |
bai deci cum sa va spun io. stiti care-i situatiea? sa va egzplic io care-i situatiea. deci situatiea-i ashea. Ca cel mai mijto film da dragoste ie Lost Paradise. aia e cu dragoste de sine. Sa ma faca dumnezeu mijto daca va mint.
|
Deci ......
1.Legends of the fall(ma mir cum de nu a fost mentzionat pana akuma) 2.Count of Monte Cristo(shi aici ma mir) 3.Forrest Gump 4.A walk to remember 5.Sweet November 6.Meet Joe Black 7.Ghost 8.Love Story Probabil mai sunt dar nu imi vin in minte akuma P.S.:Daca Braveheart , Troy , Spartacus (unde este shi acolo ceva dragoste) ar fi considerate "love movies" sau "romance"ar intra in primele 5 din topul meu :d |
ca tot vorbea cineva de 'cruel intentions'... mie mi-a placut originalul baroc cu john malkovich, 'dangerous liaisons', de curand mi-a picat si cartea in mana... alte filme frumoase despre iubire ar fi 'hour of the wolf', 'chungking express' si 'lola rennt', cu toate ca nu se poate spune ca sunt niste filme de dragoste... totusi, filmul care surprinde cel mai frumos/emotionant (nu neaparat lacrimogen) iubirea este, in opinia mea, 'the nightmare before christmas' ( a mi se scuza aici gusturile naive :P )
|
JUST LIKE HEAVEN si asta e un film de dragoste.
BROKEBACK MOUNTAIN se pune? |
As zice si eu Brokeback Mountain.In fond...it's all about love...
|
eu zic TITANIC!
there's no other like it... |
Prime - un posibil candidat.
|
Originally Posted by SPINNING:
Mai degraba all about lust. :) Dar ma rog, like that all saying goes, "what you call love, I cal sex". 8) |
Quote:
se pune ! chiar voiam sa-l propun - 'bb mountain' este probabil cea mai buna poveste de dragoste din ultimii ani or so (chiar daca si 'gegen die wand' si 'bin jip' mi-au placut ENORM). adica intensa, inedita, tulburatoare. |
probabil au mai fost mentionate, dar here it goes:
Before Sunrise & Before Sunset (cel mai finut, inteligent, profund si rafinat duo de filme de dragoste) Lost in translation Eternal sunshine of the spotless mind In the mood for love Edward scissorhands wild at heart (nu pot s cred k lumea a pus mulholland drive si a wild at heart-ul lui lynch (daca tot se vroia lynch). mi se pare un gest de teribilism sa apreciezi o relatie de lesbianism, obsesiva, compulsiva si neimpartasita (si aflata si in plan secundar la prima vizionare a filmului) mai mult decat o relatia de dragoste aflata in prim plan-ul unui film aprox. la fel de bun) |
Originally Posted by notorious:
De ce nu s-ar pune ? Eu am avut senzatia tot filmul ca Ennis si gay in aceeasi fraza e un paradox ( senzatia imi apartine si nu cred ca merit critici pentru asta ) . Mie mi s-a parut o poveste de dragoste si ... atat , nimik mai mult ( o poveste foarte frumoasa ) Deci filme de dragoste : Love Actualy Moulin Rouge Lost in Translation Ethernal Sunshine of the Spotles Mind Brokeback mountain desigur ( traducerea mi se pare un pic fortata , ca sa fiu dragut ) si ar mai fi vreo cateva de care nu imi amintesc chiar acum |
Originally Posted by Felix:
?????????...think again |
M-am gandit bine inainte sa scriu ... da eu am avut senzatia ca e un film de dragoste ... acu e doar senzatia mea , proprie si personala :lol:
|
Adaug si eu: "2046", "Reconstruction", "Un Long Dimanche de Fiancailles", "Smiles of a Summer Night", "L'Appartement", "Punch Drunk Love", "Matrimonio all'italiana". Am revazut de curand "Before Sunrise"+"Before Sunset" , sublime!
|
mi-am adus aminte de curînd de un serial mai vechi: Pasãrea Spin (The Thorn Birds).
|
Originally Posted by Terror_IST:
|
Cu multa placere! Am vazut ca mai multe persoane au amintit de "In the Mood for Love" sau "Lost in Translation" asa ca m-am gandit ca nu are sens sa le repet si eu. Mie mi-a placut "Un long Dimanche..." (Audrey Tautou, regia impersonala, izul de Hemingway) desi nu se ridica la nivelul lui "Amelie".
On Topic: Daca stau bine si ma gandesc pe fond muzical de la David Bowie si "Lost Highway" avea o poveste de dragoste (esuata) la radacina. |
Originally Posted by Felix:
LOOOOOOOOOOOOOOOOOL |
Originally Posted by Cinemania:
poti sa-ti cer sa argumentezi afirmatia? @Terror_IST Tocmai spuneam cu cateva post-uri mai sus de al tau sau incercam sa evidentiez includerea excesiva a unor filme care in ciuda multor calitati si/sau defecte sunt departe de a fi catalogate drept possibly the "greatest love movies...", cele mai multe datorita faptului ca iubirea (fie ea cum o fi) nu ocupa un loc principal in economia filmului.... |
@supastar
life crisis analysis...pe cei 2 ii leaga doar izolarea de sotie/sot...ca apare o scanteie intre ei nu inseamna ca LiT e un love story |
Of course Lost in Translation is a love story! A 'small' one, sure, ain't this though worth A LOT? Asta mi-duce aminte de o replica din "Pieces of April" cand mama in masina zice ca n-a avut nici un moment fericit cu fie-sa, la care batrana, pe care toti o credeau cam debila, puncteaza decisiv: "One moment could be A LOT".
Ce-aveti frate cu Lost in Translation, de ce nu va place? :) Eu ador filmul asta.... Adica cum, sa zic asa, va place Before sunrise & co. si nu va place Lost in Translation?? |
Originally Posted by europe_east:
scumpa mea, Europa nostalgica, linisteste-te, ca nu esti singura. si mie imi place Lost in Translation. ai intelegere pt reactiile (era sa zic nesimtirea) celorlalti... |
Originally Posted by Supastar:
Eu unul cred ca in "Lost Highway" iubirea ocupa un loc mai mult decat important in economia filmului. Fred Madison isi iubeste sotia, ea il insala, el o omoara dupa care e inchis si in inchisoare deoarece nu poate concepe ca a comis o crima din pasiune, subconstientul lui dezvolta o noua identitate. Existenta (chiar daca virtuala) readusa pe linia de plutire este zguduita cand se indragosteste de o femeie interzisa and all hell breaks lose David Lynch style. In fond totul se intampla pentru ca Frd Mdison si-a iubit prea mult sotia, nu? Iubirea (sau mai bine zis pasiunea) lesbiana din "Mulholland Dr.", desi se desfasoara la nivel oniric mascheaza cele doua extreme ale unui personaj zdrobit de intrigile si deceptiile de la Hollywood. Acolo e mai mult iubire de sine :D (a se vedea scenele cu masturbarea si respectiv jocul erotic al celor doua fete). |
Originally Posted by herbert:
:hmm: daca nu esti de acord cu o parere despre un film nu inseamna ca nu iti place filmul respectiv, right? |
.ballad of jack and rose. dragostea obsesiva dintre fiica si tata (amplificata in cazul fetii), coplesitoare prin inocenta.
|
@europe: evident, nu. e ca diferenþa între ceva mort ºi ceva viu. cam care ar fi pretextul tãu pentru a le compara? faptul cã personajele se aflã într-o þarã strãinã? În LiT avem doi plictisiþi de viaþã aflaþi într-o camerã de hotel nu ºtiu de unde. puþin mã intereseazã cã e în Asia sau în altã parte. nu interacþioneazã cu cultura respectivã. nu se simt bine în ea. în BS&S avem doi tineri de vîrstã apropiatã care iubesc viaþa ºi o vãd totul ca pe o miracol, reflecteazã, interacþioneazã cu cultura ºi civilizaþia localã (Viena, respectiv Paris). ºi legãtura actorilor are ceva imaterial. filmele sunt aproape biografice pentru fiecare din ei ºi pentru regizor. în LiT cei doi sunt ca niºte funcþionari care-ºi fac treaba, îºi joacã rolurile ºi nimic mai mult iar regizoarea o însetatã de premii care aplicã reþete pentru a le obþine. îi poate impresiona doar pe emigranþi, în nostalgia lor. pe mine nu mã pot atinge falsuri de astea.
@terror: sunt un fan Lynch ºi i-am vãzut absolut toate filmele (scurte ºi lungi), dar în general nu prea îl vãd capabil de romantism autentic. El are alte pãsãrici care îl obsedeazã. poate singura excepþie e Wild at Heart care e oricum ecranizare. nu-i aparþine povestea. În Lost ºi Mulholland nu gãsesc 'iubirea' decît ca pretext (ºi pentru cã ea existã în viaþa realã) pentru ideile specifice lui Lynch |
All times are GMT +2. The time now is 13:04. |