![]() |
Originally Posted by keyzer soze:
|
sa monologhez si
e perioada aia nefasta in care toata LUMEA DA IN BENGA BILANTURILOR, TOPURILOR, PLANURILOR PE ANUL CE VINE se mananca pana la indigestie, se bea pana la animalizare totala, se cumpara tot felul de rahaturi cumplit de moronic si deprimant am evitat sleirea provocata de mese si vizite si bradu d craciun si colinde penale si pocnitori totusi fortareata mea de autosuficienta si nepasare a fost destul de grav lovita de isteria sms-urilor cu "lumina sarbatorilor sfinte" si alte jeguri reciclate de la paste (mai exact pastele mamii lor d vite) totusi mai rezista azi, intr-un moment de slabicuine vecina cu dementa am intrat in cateva din magazinele din care`mi iau, de obicei, haine inghes uiala, reduceri de "pana la 50%", haos, maldare de haine amestecate gata sa se prabuseasca peste eventualii cumparatori neatenti aproape ca am iesit in fuga, dar intr-un loc mai putin popular tot m-am dat in stamba si am cumparat haine partea trista e senzatia apoteotica de implinire in timp ce te plimbi cu sacosele in mana ..... daca tot m-am coborat la nivelul maselor, de ce sa nu`mi fac aici un bilant al chestiilor pe care le`am intalnit cinematografic vorbind, in anu ce s-a scurs ca lumina sfanta din candele (mai ca mi se face sila de mine) fara sa fie top si fara vreo logica just 4 da sake of this "end of year feeling" pai festivalu d film corean cand am intrat cu paharele de vin la un film "ivre de femmes et du peinture"; betia eroului, ameteala noastra de fapt TOATE filmele de la coreeni au fost minunante in special Joint Security ArEA, care mi-a dovedit ca exista si oameni care pot sa lucreze cu emotii care int-ro alta cinematografie ar fi penibile sau siropoase fara a te ingretosa vreun minut Tiffu` unde nu am vazut kill bill vol2 doar pt ca`mi era frica sa nu cumva sa nu`mi placa la fel de mult ca si primul, si mai era si in aer liber si mai era si un party de ne-ratat am vazut totusi Cabin Fever si spermatozoizii de la party`ul cel mai ratat, ala al publicitarilor si gori vatra, care mi-a placut atat de mult incat l-am vazut si in bucuresti, nesttind atunci ca o sa fie 10 times better than miraculoasa viata obosita si obositoare a lu kusturica si reconstruction, sfidare a spectatorului dornic de "straight stories", care daca nu ar fi fost o p[oveste de dragoste ar fi luat premiu cinemagia, pentru ca a fost o contructie alambicata impecabil executata si treptele din diesel aproape imposibil de escaladat in partea dinspre dimineata a noptii si dummy, atat de creepy ca a trebuit sa ia premiul pt cel mai bun scurtmetraj cu umbre si candva in bucuresti, la patria Apocalypse now redux, hipnotic, psihotic si fascinant mai mult decat toate matricsurile si filmele d razboi facute in ultimii 20 de ani OROAREA de a afla ca umanitatea este disfunctionala si ca raul este cel mai probabil esenta speciei noastre, camuflat in spatele metodelor si tertipurilor am citit, la ajungerea acasa si "Inima intunercilui" de josef conrad, cartea care a stat la baza jocului ( caci nu este chiar vorba dsp o "ecranizare) lu coppola cam atunci am inceput, fara sa ma panichez sau deprim sa vad lumea ca pe o boala in faza terminala si au inceput sa`mi placa filmele triste care vorbeau (cam prost spus) dsp absurdistanul trist si haotic al vietii pustiite a marelui sat global de cand a plecat otar care mi-a dovedit, inca odata ca tranzitia inseamna descompunere si ca o regizoare (julie bertolucelli) poate sa te izbeasca in moalele capului cu povestea a 3 generatii d femei din acc familie din georgia care nu fac nimic decat sa supravietuiasca si tripletele din belleville care se aseamana f mult si ciudat cu cremaster3, prin senzatia de ritual hieroglific al carui sens il poti intui dar iti scapa, si prin cladirile animate ale ny; si toata batranetea si viata mica, aproape mizera care totusi are scop in mijlocul unui lumi care viseaza la "hollyfood" (tre sa mentionez ca si dak nu era atat de sarcastic la adreasa americanilor tot mi-ar fi placut la nebunie) |
si o fraza din 2046 "visam ca sunt un japonez, intr-un tren spre 2046, indragostindu-ma de un android cu reactii intaziate"
si kimkiduk, cu marele lui talent de a mixa sentimentele si dramele cu modul frustrant in care`si executa, in ultimele minute al filmului, cu sadism personajele dac tot am zis dsp sade, vreau in continuare sa cred ca el este cel care se plimba prin ermitajul lui sokurov, prin salile de un ireal aproape diafan in care se desfasoara in continuare chiar si acum, episoade din diferite epoci, cu tari si tarine, cu dantele si stucaturi aurite si marmura si salile in care sunt mortii si sicriele si totul e atat de frumos ca devine strivitor si vrei sa se termine si sa iesi din palatul care pluteste prin ceata, undeva, in deriva, departe de timp si spatiu fascismul, ingrozitor in cele 5 ore de novecento al lui bertolucii care are bunul simt de a fi convingator pana la insuportabil cand taranii sunt executati, dar cand deja esti terminat de cumplitele morti (demne si fara a fi pe banda rulanta, si fara a fi demonstrative, cum m-au siktirit toate filmele dsp holocaust) bertolucii o da rau cu mucii in fasole si incepe un delir obscen pro-comunist, ei bine atunci chiar te intrebi de ce dracu, daca dupa experienta fascismului comunismul e vazut ca o eliberare, de ce nu s-a terminat toata oamenirea odata cu al doilea razboi mondial? si un atricol, vehement contestat din dilema in care cineva zice dsp minunatul si extraordinarul capitalism ca nu ar fi decat un alt fel de comunism om lume dementa si disfunctioanla inca fascinanta, in care adevarul trebuie sa fie trunchiat si transformat in propaganda ca cineva sa reactioneze ( farenheit 9/11 care dovedeste ca dupa decenii, un fascist a reusit sa ajunga la conducerea americii) si sansa de sigfried in care m-am scufundat mai mult ca in killbiil-uri, incat mi-era frica gandindu-ma ca s-ar putea sa nu mai ies vreodata din filmul ala, dar am iesit petrecerile de la dunare si din pasuri, cu goa si fasii de hartie creponata care falfaie in vant si primul si singurul (so far) goddard notre musique, care pune intr-un insert o intrebare fundamentala "souviens-toi du sarajevo?" si marylin manson cantand "reach out, touch faith" in cadrul unui cover care muzical nu se ridica la nivelul versiunii originale, dar care beneficiaza de un videclip care sintetizeaza toate obsesiile din clipurile dm de pana acum si noptile cand sunt in masina dar mi`e lene sa-i spun soferului sa fie atent la tramvai,si nici macar nu deschid gura sa zik ca vine tramvaiu, poate l-a vazut si oricum nu conteaza, pentru ca de la viteza am uneori senzatia ca-mi ramane creierul cu cativa microni in urma masiini sica orasul, cu tramvai cu tot e defapt foarte departe ca sa inchei frumos si conformist am vazut si 2 comedii demente si tampe dodgeball si gardenstate n-a fost un an prea rau totusi au trecut 20 de ani de la 1984 (trebuia s-o zik, ca se termina anu si nu mai suna bine cu 21) si umanitatea, ca tot a construit sateliti, se indreapta, stiti voi inspre ce cu unul dintre ei |
@Korben
Frumos primul text (evit marfa, misto ... etc). Apropo de bilanturi, cred ca 2004 a fost cel mai slab an din punct de vedere cinematografic. Bineinteles ca nu face nota discordanta cu anii din urma. Ma refer in general la filmele despre care s-a vorbit aici , cele de pe marile ecrane. Le-am avut pe majoritatea in calculator. Nu am putut urmari nici macar 30 % din ele, infecte. :sick: Bine, aici nu intra cele de prin festivaluri despre care s-a vorbit ceva, ceva, dar pe care nu am avut posibilitatea sa le vad. Nivelul e foarte jos, din toate punctele de vedere. |
Mie mi se pare unul dintre cei mai buni ani. Adicã 4 dintre filmele care au avut premiera la noi în 2004 (recte Dogville, 21 Grams, Before Sunset, It's All About Love), au intrat în top10-ul meu personal all-time ºi încã vreo cîteva foarte aproape de acest top (Cremaster 3 ºi Russian Ark de pildã), ceea ce e destul de mult (nu pot cere mai mult de la un singur an). Pentru mine conteazã vîrfurile, nu faptul cã deopotrivã, a excelat în bãlãrii acest an.
Oricum, pe plan persoanal, pe lîngã cele amintite, este anul în care am vãzut foarte mult filme de Woody Allen, i-am descoperit pe Wong Kar Wai ºi pe Kim Ki Duk ºi cinematografia astiaticã în general, despre care n-avem habar în anii trecuþi. De asemenea, l-am descoperit pe Jean Luc Godard. |
Originally Posted by Leonard:
La cinema nu mai vorbim. :(( |
Originally Posted by nume:
tre sa stii cui sa ceri ;) |
inspirate post-urile tale, nea korben
bravos 8) |
Originally Posted by KORBEN:
Originally Posted by KORBEN:
Cum ai aflat ca umanitatea e disfunctionala?... Care-i filmul adica... Hmmm... Am impresia ca numai optimistii incurabili se ascund sub astfel de fraze... :) Si eu pun la "realizari" pe anu' asta faptul ca am vazut cea mai fluida scena intr-un film, si anume inceputul din Enigma lui Kaspar Hauser.... Si printre altele si ca am descoperit niste Cinemagisti interesanti... Nu spui care, persoane importante. :love: La Multi Ani, btw. Keyzer, ce se intampla cu imaginea ta? Asa schimbator esti? Ieri un patratel, apoi mascul feroce, apoi copilandru, si acum o dama?... |
Originally Posted by europe_east:
deh, varstele peliculei :D |
@europa d est (cred)
pot fi acuzat d multe chestii mai putin de optimism incurabil @keyser nu stiu cum au fost celelalte avataruri, da asta mi se pare obscen nu ca ar fi ceva rau in asta |
la ora (m)uraturilor:
-dedic fostele si viitoarele mele monologuri celor trei care m-au facut sa iubesc cinematograful - lui mircea dumitrescu, cel care mi-a deschis ochii, si lui als & chirilov, cei care mi-au deschis capul :love: |
Am vazut si eu Paris, Texas, filmul recomandat de Keyzer acum ceva vreme. What can I say? ROBBY MULLER!!! Cinematografia iti cam taie respiratia. Mi-a placut foarte mult.
|
@ europe: apropo de sokurov, sa vezi 'mat y sin'. cam obositoare efectele alea, dar e impresionant. check out the dvd rentals
|
let's see:
@ serioja - pay a little respect and keep your damaged liver for the coffee shop @ marx - nu ai mai intrat de multa vreme pe forum, asa ca te iert - la 'monologurile lui keyzer soze' scriu numai eu despre filmele vazute de mine. comentarii si alte blah-blah-uri aici. - despre 'balanta' - perfect de acord, dar tocmai imperfectiunea si inegalitatea episoadelor imi place - ia-le ca o licenta poetica :D - si un sfat prietenesc - scrie despre filme, pentru ca scrii bine si ai si cultura cinematografica. scrie pentru noi, nu pentru tine. lasa vendetele, devin plictisitoare si se transforma in ideologii :hmm: @ als - valabil si pentru cronicarul meu preferat 8) . merci de aprecieri. interesanta dizertatia pe tema duras - proust - wkw. :love: @ nume - te-ai scufundat ca atlanticul in rahat. pacat. |
Nu-mi ramane decat sa-ti returnez gandurile de bine si nevoia de a interveni intr-o mica sueta care nu-ti apartine. |
asteapta-te, asteapta-te...
injurati-va oriunde, dar nu pe felia mea. anyway, cand dactilografiai textele lui chirilov imi erai mai simpatic. |
|
Poate ne explici si noua cum se scufunda atlanticul in cacat. Necesita talent?
E a lu' mama ta? |
Originally Posted by BeNnY:
brovo benny, prin asta ti-ai castigat respectul meu. n-ai dinti, dar cunosti differenta intre atlantic si titanic... |
Originally Posted by Nae:
:D nume e singurul care a prins ideea. si se tine bine de ea. restul, sunt dezamagit... ganditi numai in locuri comune. inainte de a mai posta ceva legat de vorbele mele, cititi de doua ori, ganditi de trei ori si, in final, renuntati, ca tot n-ati inteles. @benny: umorizeaza-i pe cei de varsta ta, paduche. en tout cas, sunt suparat pe ma'ta. n-a vrut decat anal. |
Ciudat, si ma-ta a vrut un anal, dar n-ai iesit decit tu. Daaaa-te-n gitu' ma-tii. ;) |
...si ne cacam de patru ori. Bine ca n-ai zis sa ti-o bagam o data, pervers mic si onanist. |
de unde nevoia de vorbe mari pt coaie mici??
mai bine ati aprecia ce face keyzer... |
:lol:
|
8==============> |
Originally Posted by BeNnY:
|
imaginatie de puber rastalmacita in cheie elefantina de un bleg care inca-si masoara madularul cu echerul de 3 lei.
|
Nu, soricel care suferi de flatus intelectual, doar iti dadeam muie. ;)
|
iar eu va dadeam cu flit.
|
Ntt. Funny thing: am aflat cine se ass cunde sub o semnatura asa periculoasa ca a ta, si acum ma amuzi, nu mai ma scirbesti. Stii cum ma amuz? Ca atunci cind afli ca cea mai buna prietena a mamei tale ai latei. ;)
|
cut the crap. end of story. happy end. pizda matii.
|
Cocosel. Corect este "ma-tii". Ca in: "da-te-n gura ma-tii". Nu te supara, dar ma amuz foarte mult acum cind stiu cine era coiosul site-ului, soricelul de bebleoteca care il lua la pula pe BennY, un pusti de 14 ani. Slobozi-m-as in ma-ta. ;) |
sequel 8) :
piece d'amati |
|
esti plictisitor.
din respect pentru europe_east, blanda ocrotitoare a acestui forum, ma voi incheia la slit si voi pune punct acestui schimb (din nefericire pentru voi inegal) de vorbe paroase. hai pa. |
Neah. O dai cotita, coiut, si iese hernie. Te luam la pula rizind oricum, da-te-n gitu' ma-tii, da-te-n gitu' ma-tii. ;) |
mai ambra mai, daca tot stii ca e un copilas, dece te pui la mintea lui? nu inteleg lurul asta... e ceva la voi astia mai mari asa, un complex ceva, ca mai exista si niste pusti care isi folosesc creierul din cand in cand? daca prietenul Keyzer Soze avea 23 de ani, nu-i asa ca-l lasai in pace?
am remarcat asta si la altu', ALS se numeste fenomenul, si crede-ma, e trist. |
Blanda ocrotitoare? Keyzer, ma facusi si sfanta acu'? Bai baieti bai, ati improscat sange pe toti peretii si tot nu v-ajunge. Voua va trebuie un Fight Club, o chestie, ceva. Si ca tot vorbeam de filme, Keyzer, de ce doar 6.5 pentru Garden State? Pe mine m-a daramat rau de tot imaginea la filmul asta. Si absenta cliseelor din story. Si Zach Braff, in calitatea lui de catifelat cam natang in aparenta. Si muzica. Mai ales la scena de la party. Iar faza cu haul ala mare mie mi s-a parut foarte misto si iar, foarte non-cliseu. Unde mai apare in vreun film asa o chestie, un hau de care nimeni n-are nevoie decat ca sa strige cat il tin puterile.
Maia in Balanta mi se pare ca face filmul... Nu e patetica! E... Maia. Si filmul imi pare si mie genial, mai ales finalul ma emotioneaza intotdeauna foarte mult, mi se pare ca scena aia cu stejarul are forta. |
Garden State nu m-a impresionat cu nimic. Ai spus bine - natang.
Maia ma irita insa ca un arouser in scorbura lui Tournier. Si, din nou, ai dreptate - sunt prea multe scene geniale - stejarul, cenusa si apostolii supradotati; politichia din casa parohiala; minerii si tiganusul cu acordeon, etc ca sa mai conteze patetismul Maiei. E o actrita mult supraapreciata, care s-a jucat pe sine in filmul lui Gibson - plansete, urlete si priviri distruse. Si cand ma gandesc la mama poetului Pasolini, actrita neprofesionista, in 'Evanghelia dupa Matei'.... In alta ordine de idei, ma amuza teribil varstele lui Keyzer Soze. :shock: :lol: |
Nici eu nu o agreez pe Maia, e prea isterica pentru gustul meu...Am vazut-o in vreo 5 filme, nici un rol nu mi-a placut.
Ati vazut cumva "Patul lui Procust"? Eu nu..si nu cred ca o sa-l vad...Maia o joaca pe doamna T? :x :x ...nu se potriveste deloc...imi aduce aminte de "Matilda" oribila din "Cel mai iubit dintre pamanteni" (ce film prost). |
Originally Posted by Nae:
Nu e complex, e ciuda: asta l-a facut pe k.s. sa renunte la tonul scortos de imprumut si sa-l jigneasca pe Benny, unul din pustii care-si folosesc creierul din cind in cind. k.s. are 24 de ani deci poate fi luat la pula cu lejeritate, oriunde, oricum. |
si uite asa a ajuns punctul sub apostrof, inainte si inapoi.
|
Si uite asa a ajuns centimetrul de la echerul arhitectului sub metrul de pelicula al cineastului. Toate acestea pe aceeasi felie, cum ii sta bine unui conglomerat alimentar cunoscut intial sub numele de pizza, ulterior rahat. |
Originally Posted by Bogie:
|
right-o: maia e (poate) o buna actrita de teatru; in cinema, e un pic prea "intensa", a bit too much & kinda out of place...
n-are destul recul pt a juca si altfel (sau altceva) decit (ca) "passionaria balcanica"! o prefer pe oana pellea; oricum, au jucat "alaturi" - in "balanta" ;) |
Maia a jucat in Ulysses Gaze un personaj mai putin intens. Parea chiar fragila in relatia ei cu personajul lui Harvey Keitel. Iar in Patimi as zice ca a jucat destul de bine, cel putin cred ca ea e singurul lucru care mi-a placut in filmul ala. Poate sunt subiectiva, pentru ca mie imi plac "isteria" si "urletele" ei, eu zic ca astea (in cazul ei) se incadreaza la "passion", fie el si balcanic. Ca actrita de teatru mi se pare mare.
|
in "privirea lui ulise" a jucat chiar patru personaje, daca imi amintesc bine! si nici unul nu era roman, desi filmul se petrecea si la braila...
whatever. nu, in privinta "patimilor", i beg to disagree. nici macar maia nu putea salva un asemenea film :sick: |
doar iisus mai putea salva filmul, ca un super hero.
|
N-am zis ca Maia a salvat Patimile, am zis doar ca atunci cand ea aparea pe ecran filmul era mai putin prost. Si in Privirea lui Ulise, Maia juca mai multe personaje, dar ma refeream la macedoneanca, care parca era prima sa aparitie. Actiunea ajunge in Constanta daca nu ma insel. Whatever. :)
|
All times are GMT +2. The time now is 01:02. |