Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Premii, festivaluri (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=231)
-   -   Festivalul International de Film Independent "Anonimul& (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84808)

marx 10 Sep 2004 17:12

Ante-scriptum: am citit indelung, pe indelete, molcom, moldovineste ce s-a scris aici despre patimile "anonimului" si-mi dau masura cuvintelor:

daca m-as preface in "Anonim" alias Sorin Marin (ale dracului rime se ivesc din stufaris cand nu-ti doresti) i-as oferi lui Egon un catalog al festivalului ca apreciere pt. puterea de a visa ca se pot viziona filme stand in lotca. Serios. Cand am aflat de existenta unui festival de film in Delta, mi-am imaginat ca fiecare cinefil va veni cu barcutza, salupa sau vaporasul la marginea grindului, precum la un drive-cinema langa autostrada, se va uita la luna si stele, si cand prea plictist de romantism, la vreun film.
Revenind la realitatea mediocra, "Anonimul" a fost creat ca un "obiect de lux" (v. infrastructura de-un fast "orbitor"-ambele aripi) dar cu eticheta unui "obiect de consum". Iar reactia lui Egon e a unui consumator chemat cu alamuri, surle si trambite la un festin cinematografic dovedit caricatural. Daca "anonimul" Sorin Marin nu dorea Egon(i) in preajma sa, evacua zona si stabilea interdictie, iar daca nu dorea atata tevatura isi inzestra <orasul interzis> cu un gard ca la gradina zoologica unde venea orice cinefil sa-i faca poze lui Dinescu din unghiul preferat, sau sa-i ofere lui Plesu pufuletzi galbui si lu' Papapievici semintze negricioase. Dar n-a facut-o. In schimb a facut altceva. A lasat organizarea pe mana aceleasi echipe ce se ocupa si de DAKINO, un festival alunecat in penibilitate. Si daca e DAKINO e si Dan Chisu, care da bine in poze mondene, dar da la fel de bine si cu capu-n bara cand e vorba de talent de cineast (glob-trottuarul putea sa-l faca orice zana blonda antrenata sa agatze un documentarist de meserie capabil sa realizeze, in serviciu reciproc desigur, un film.....demn.
Si asa, inzorzonat cu tinichele, Anonimu' asta mic a iesit in vazul lumii cu tot felul de bubitze negative. Adica puncte negre, inestetice, iar daca tot e banii la baiatu' il sfatuiesc sa-si aplice un tratament cu "efecte laser" a la Jean Michel Jarre-la festivitatea de incheiere. La ce-a descris Egon s-ar mai adauga prezenta intr-un juriu a unui personaj impotent, fara nici o legatura cu cinematograful de calitate, scenaristu' lu' peshte, Rasvan Popescu.
Totusi, ca "glamour" puncteaza ademenirea lui Moritz de "nustiucum" (mare ex-director de mari festivaluri), a directorurului de la ARTE si a unui critic de la Positif. Oricum, mai fericitzi decat cei 150 de invitati nu putem intalni decat in paradis (ala fiscal).
Dar peste 2 luni se va ivi un nou DAKINO, subred si neaspectuos, timpul ne va mai aduce o vara tarzie cu Anonim cu tot. Vremea trece, prostia ramane....perena.

PS: despre afis: la TIFF ne-am bucurat de o fatuca rumena in obrajori si blondina in cositze, cu fota ridicata estetic-provocator ( la mai sus pe viitor!), dar la Anonim ce-am vazut? Un gen de cartolina postala (de vanzare cu 5000 lei in Costinesti, de valoare 2 bani oriunde) cu un soare spalacit si o masa corporala in(c)erta. Si cand te gandesti cate simboluri concrete evidentiaza Delta Dunarii....

Ambra Blu 11 Sep 2004 00:56

Originally Posted by marx:

fiecare cinefil va veni cu barcutza, salupa sau vaporasul la marginea grindului, precum la un drive-cinema langa autostrada, se va uita la luna si stele, si cand prea plictist de romantism, la vreun film.

e drive-in ;)

Revenind la realitatea mediocra, "Anonimul" a fost creat ca un "obiect de lux" (v. infrastructura de-un fast "orbitor"-ambele aripi) dar cu eticheta unui "obiect de consum".

Chiar, de ce nu si Cartarescu printre invitati?

PS: dar la Anonim ce-am vazut? Un gen de cartolina postala (de vanzare cu 5000 lei in Costinesti, de valoare 2 bani oriunde) cu un soare spalacit si o masa corporala in(c)erta. Si cand te gandesti cate simboluri concrete evidentiaza Delta Dunarii....

Ca sa nu mai zic ca afisul de la Anonimul aminteste de un screen saver - Interview with God al Catholica, preimat la Internetics ed curenta - screen savre publicat in Catavencu chiar pe aceeasi pagina cu reclama la Anonimul si dat in git drept cioarda.

Alex Leo Serban 15 Sep 2004 21:53

mie mi se pare scandalos k nu au fost invitati 2 oameni care au facut mult pt film in general: tudor caranfil & mihai chirilov...
(eu nu pot sa ma pling: am fost invitat, nu m-am dus.)
ce raspunde dl sorin marin?

Mala Portugal 16 Sep 2004 23:52

Pai am auzit i-au cazat cate doi in camera...poate n-o fi vrut nimeni sa doarma cu Mihai :happy:

Alex Leo Serban 18 Sep 2004 08:41

mala, i don't recognize u!!
is that supposed to be a joke or smth?!?
nu-nteleg care-i problema - eu am dormit cu mihai de multe ori si a fost ok. :P

Mala Portugal 18 Sep 2004 13:50

Yea , yea, it was a joke(or something)...mamica superprotectoare care esti

herbert 18 Sep 2004 18:53

micile rautati si vulgaritati, marca Mala. le face de parca si-ar incarca bateriile, pentru ca tot a coborat pe pamant - pasarica verde/cine te mai vede?

apropo de Mihai Chirilov. am citit, mai demult, un text - excelent! - scris de acesta despre "simpaticul" Jude Law (un titlu de genul Hey, Jude), care semana foarte mult cu o declaratie de dragoste...

Mala Portugal 19 Sep 2004 00:36

Marbert, cum nu-ti poti dezlipi tu incisivii de penajul coditei mele (I hope you'll choke some day).
Si cand te gandesti ca n-au trecut nici doua saptamani de cand iti promiteai (suspinand) sa ma ignori :P

coco 21 Sep 2004 18:07

pt oameni care sunt varza si cred ca nu sunt...pt voi

Mala:
"Pai am auzit i-au cazat cate doi in camera...poate n-o fi vrut nimeni sa doarma cu Mihai"

ALS
"mala, i don't recognize u!!
is that supposed to be a joke or smth?!?"

Mala
"Yea , yea, it was a joke(or something)...mamica superprotectoare care esti"

BAAAAAI...Sunteti cei mai tari adica U rule!!!:sick:

P.S. pt fata din desene animate. Mala, ti-am mai dat sfatul asta, de ce te incapatanezi... du te si te insoara cu road runner si fiti fericiti.

P.S. pt ALS. Doar asa de dragul ps-ului

Jay 21 Sep 2004 20:39

Coco mocco... din aceste scurt cold cut eu incerc sa pricep ca tu esti Mihai... (ce frumos suna ..-incerc sa pricep-)...
P.S. de dragul piesului... am sa concluzionez... prin ... mesajele tale... de fapt ambra blu a spus-o... :P

Mala Portugal 21 Sep 2004 22:36

Jinx Cock. N-am timp de road runner. Intai, trebuie sa aflu totul despre fotografia aia din '24. A devenit scopul vietii mele. Ma intelegi , nu?

herbert 25 Sep 2004 21:41

Originally Posted by Mala Portugal:

Marbert, cum nu-ti poti dezlipi tu incisivii de penajul coditei mele (I hope you'll choke some day).
Si cand te gandesti ca n-au trecut nici doua saptamani de cand iti promiteai (suspinand) sa ma ignori :P

Mala, durocika, n-a fost decat o tandretze, asa o cochetarie cu multiple posibilitatzi de dezvoltare, ma gandeam eu. e ceva ciudat la mijloc. in general nu suport vulgaritatzile (recunoaste ca ascunzi un arsenal exploziv de vulgaritatzi si perversitati), dar pe tine nu te pot neglija, asa cum fac cu altii.
e drept, "suspin" in taina de mai mult timp :P

capitain 29 Sep 2004 12:01

Originally Posted by Mala Portugal:

Pai am auzit i-au cazat cate doi in camera...poate n-o fi vrut nimeni sa doarma cu Mihai :happy:

n-ar fi asta problema, dar cei care dormeau cate 2, aveau un king size bed, fun , fun, fun!
oricum, in caz ca iti cari copilu' ca sa-l educi cinematografic (v. Calin Caliman si Calin Caliman jr.) e sigur distractiv!

Alex Leo Serban 29 Sep 2004 12:07

da, am aflat si kestia asta... sint consternat :shock: !!
cum ar fi fost sa ma canonesc pin'la sf. ghe & sa ma trezesc in ac. 'king size bed' cu... tudor caranfil!?! :huh:
e clar k avem idei diferite despre 'fun', capitane...

KORBEN 02 Oct 2004 19:44

Originally Posted by Alex Leo Serban:

da, am aflat si kestia asta... sint consternat :shock: !!
cum ar fi fost sa ma canonesc pin'la sf. ghe & sa ma trezesc in ac. 'king size bed' cu... tudor caranfil!?! :huh:
e clar k avem idei diferite despre 'fun', capitane...

mda, da ce`ar fi fosr daca te trezeai in king-sized bedu din camera cu (un) capitan de salupa???? :shock:

Alex Leo Serban 04 Oct 2004 11:28

as fi fost in culmea fericirii, pt k ar fi insemnat sa dorm singur: din cite stiu, o salupa nu are capitan...
(astept sa fiu contrazis de tulceanul notorious ;) )

KORBEN 04 Oct 2004 13:22

da, forumu asta chiar are nevoie de un expert in mijloace de navigatie...
totusi cum se cheama persoana care conduce o salupa?
carmaci?

Alex Leo Serban 05 Oct 2004 10:49

sau 'cirpaci' - de unde sloganul: mindra ciorapia, meshter cirpaciul :D

All times are GMT +2. The time now is 06:26.