![]() |
Quote:
Quote:
deci... |
ledouc este sfasiat de dileme: zice ca dimineata americanu' e prost irecuperabil, la amiaza e usor turmentat, iar spre seara e chiar capabil sa ingurgiteze mesajul "artistic" al plastografului moooore!
|
se pare ca domnisorii gusteri herbert si zizi sunt extrem de atenti si critici la ce am de spus pe acest forum. tot ce pot eu sa le spun este ca ei nu reusesc sa vada padurea din cauza copacilor.
Daca sondajul cu pricina arata ca 30% dintre amerricani nu au cunostinte elementare de geografie, totusi mai ramane un procent de 70 % la suta care mai au ceva materie cenusie si pot sa interpreteze corect mesajul lui Moore. Herbert parca-i o placa de patefon stricata tot o da inainte cu plastograful Moore, as avea o recomandare pentru domnia lui si anume in seara de 4 iulie cand mare coincidenta este si ziua usa si finala campionatului european de fotbal sa ia pozitia de drepti, sa duca solemn mana la inima si cu ochii in lacrimi sa intoneze AMAZING GRACE pe tot parcursul finalei. god bless america :D |
vrei sa fii amuzant, dar esti mai curand trist. nu-l mai duce in spinare pe moore, ca e taaare greu omul-hamburger :P asa voi face cum spui, te rog sa-mi trimiti textul imnului american sa-l invat pana atunci :D :D
ai mai privit filmul pe care il aperi disperat?? |
cu dedicatie pentru herbert
Amazing Grace
"Amazing Grace, how sweet the sound, That saved a wretch like me.... I once was lost but now am found, Was blind, but now, I see. T'was Grace that taught... my heart to fear. And Grace, my fears relieved. How precious did that Grace appear... the hour I first believed. Through many dangers, toils and snares... we have already come. T'was Grace that brought us safe thus far... and Grace will lead us home. The Lord has promised good to me... His word my hope secures. He will my shield and portion be... as long as life endures. When we've been here ten thousand years... bright shining as the sun. We've no less days to sing God's praise... then when we've first begun. "Amazing Grace, how sweet the sound, That saved a wretch like me.... I once was lost but now am found, Was blind, but now, I see. astept sa te tii de cuvant :D cand a sa vad f9/11 o se te anunt . |
Re: cu dedicatie pentru herbert
Originally Posted by ledouc:
suntem oameni seriosi - zis si facut :P voi filma totul si-ti trimit "dovada" :P |
imnul USA este The Star Spangled Banner
Oh, say can you see, by the dawn's early light, What so proudly we hailed at the twilight's last gleaming? Whose broad stripes and bright stars, through the perilous fight, O'er the ramparts we watched, were so gallantly streaming? And the rockets' red glare, the bombs bursting in air, Gave proof through the night that our flag was still there. O say, does that star-spangled banner yet wave O'er the land of the free and the home of the brave? On the shore, dimly seen through the mists of the deep, Where the foe's haughty host in dread silence reposes, What is that which the breeze, o'er the towering steep, As it fitfully blows, now conceals, now discloses? Now it catches the gleam of the morning's first beam, In full glory reflected now shines on the stream: 'Tis the star-spangled banner! O long may it wave O'er the land of the free and the home of the brave. And where is that band who so vauntingly swore That the havoc of war and the battle's confusion A home and a country should leave us no more? Their blood has wiped out their foul footstep's pollution. No refuge could save the hireling and slave From the terror of flight, or the gloom of the grave: And the star-spangled banner in triumph doth wave O'er the land of the free and the home of the brave. Oh! thus be it ever, when freemen shall stand Between their loved homes and the war's desolation! Blest with victory and peace, may the heaven-rescued land Praise the Power that hath made and preserved us a nation. Then conquer we must, for our cause it is just, And this be our motto: "In God is our trust." And the star-spangled banner forever shall wave O'er the land of the free and the home of the brave! NU "Amazing grace"! :hmm: Herbert un american-lover ca tine ma ashteptam sa shtie asha ceva..you let Mr.Bush down... :sleep: ..bad Herb!! |
Danica, ai luat lucrurile foarte in serios :D :D nu e cazul :P :P cand trebuie, cantam chiar imnul SUA :P
|
Herbert, am si eu o infima curiozitate: ai citit "Sclavii fericiti" de Ovidiu Hurduzeu?
|
Originally Posted by marx:
uite un om fericit, are "curiozitati infime", pe cand eu sunt terorizat de curiozitati mari :P l-am citit pe Hurduzeu mai intai in reviste, cu eseuri care m-au contrariat, intre care facatura-sperietoare "Noua identitate a omului occidental". Am si cartea lui "Scavii fericiti", aparuta la Editura Fundatiei Culturale Romane in 2002. Ce sa spun? Tipul ma amuza si ma plictiseste. Traieste in Silicon Valley, dar este sfasiat de dor pentru mirosul de baligar din eterna si fascinanta Romanie, ne avertizeaza ca, fiti atenti, vine globalizarea, uniformizarea. Invarteste sintagme de genul: "asasinarea valorii prin democratia multiculturalismului si a corectitudinii politice". E traditionalist, conservator, chiar reactionar, ortodoxist. Il cauta pe Dumnezeu, dar are griza sa spuna lucrul acesta la toata lumea. Isi inchipuie ca merge impotriva curentului, cand de fapt e un amarat frustrat. Un fel de Patapievici la scara mai mica. Nu e pe gustul meu, nu-l cultiv, nu-mi place (mi-e sila) sa aud de el. Tipul a fost "fugarit" de la toate revistele bune, publica doar in "Convorbiri literare" (care arata cum arata) si starneste entuziasmul unor tipi ca Alex. Stefanescu, criticul literar care scrie fara sa citeasca cartile, un conservator si acesta. cam atat, draga Marx, despre personajul Hurduzeu, sau Hurdu, cum ii spun americanii. sper ca nu te-am intristat cu cele scrise si sper ca nu te entuziasmeaza un asemenea "creator si ganditor" |
Originally Posted by herbert:
PS: Alex Stefanescu inseamna Romania Literara si din cate imi amintesc te-ai oglindit si tu pe acolo. |
n-am mai inventariat si problemele pe care le are Hurduzeu cu mai multele forme de sex... e mult namol in gandirea lui, e plafonat... se arata atat de fragil in fata unei realitati americane pe care, totusi, n-o paraseste. de ce nu revine acasa, sa scrie cronica ortodoxa (cu iz ortodox) la Romania libera, alaturi de prietenul sau Dan Stanca?... am stat si eu ceva timp in America, am vazut destule lucruri care nu mi-au placut si pe care nu le accept, dar n-a fost deloc o problema sa gasesc alt mediu, alt peisaj in care m-am simtit f bine... mi se pare o orbecaiala hurduzita ceea ce face Hurdu, o lamentatie de doi banuti romanesti...
tipul nu conteaza deloc in peisajul in care se afla si ne trimite semnale alarmante, are grija de sufletele noastre... un ridicol. Patapievici (Patapie - cum ii zice Sorin Dumitrescu) are, indiscutabil, mai multa valoare decat Hurduzeu. sunt in categorii diferite, chiar daca se mai intalnesc pe coridoarele vietii... Horica Patapie a ramas in tara, scrie publicistica democrat-luminoasa, combativa... e prieten cu Plesu, pe care eu il admir cu exigenta... La Romania Literara nu e numai Stefanescu, cu care sunt in relatii bune, de o politeze rece, conjuncturala... E Niki Manolescu :love:, Ioana Parvulescu :love:, Bittel, Dimisianu. Stefanescu ma pretuieste, a scris in termeni foarte buni despre mine, dar asta nu ma opreste sa-l taxez drept un conservator, un (uneori) superficial... nu e obligatoriu sa fim prieteni... dar ajunge, sunt chestii prea personalizate pe un forum de cinema. vad ca ai un intreg dosar in ce ma priveste :D :D ai intrat intr-o faza mai pasnica, observ ca nu te mai certi cu nimeni? revolta ta era uneori sclipitoare. si cat e de lucru la materialul uman care haladuieste pe aci :D :D :D |
revin la disputa mea cu ledouc despre "creatia" lui moore (pe care eu am vazut-o, el nu, dar ma combate vijelios pe caldura aceasta) :D
draga ledouc, iata o cronica aparuta in Washington Post (una din multele care cad peste omu'-hamburger. e in engleza, dar sper sa te descurci. daca e nevoie, o traduc. cu grija pentru cultura ta cinefila, Herbert Baloney, Moore or Less By Richard Cohen Thursday, July 1, 2004 I brought a notebook with me when I went to see Michael Moore's "Fahrenheit 9/11" and in the dark made notes before I gave up, defeated by the utter stupidity of the movie. One of my notes says "John Ellis," who is a cousin of George W. Bush and the fellow who called the election for Fox News that dark and infamous night when the presidency -- or so the myth goes -- was stolen from Al Gore, delivering the nation to Halliburton, the Carlyle Group and Saudi Arabia, and plunging it into war. A better synopsis of the movie you're not likely to read. Ellis appears early in the film, which is not only appropriate but inevitable. He is the personification of the Moore method, which combines guilt by association with the stunning revelation of a stunning fact that has already been revealed countless times before. If, for instance, you did a Lexis-Nexis database search for "John Ellis" and "election," you would be told: "This search has been interrupted because it will return more than 1,000 documents." The Ellis story is no secret. But more than that, what does it mean? Ellis is a Bush cousin, Moore tells us. A close cousin? We are not told. A cousin from the side of the family that did not get invited to Aunt Rivka's wedding? Could be. A cousin who has not forgiven his relative for a slight at a family gathering -- the cheap gift, the tardy entrance, the seat next to a deaf uncle? No info. And even if Ellis loved Bush truly and passionately, as a cousin should, how did he manage to change the election results? To quote the King of Siam, is a puzzlement. I go on about Moore and Ellis because the stunning box-office success of "Fahrenheit 9/11" is not, as proclaimed, a sure sign that Bush is on his way out but is instead a warning to the Democrats to keep the loony left at a safe distance. Speaking just for myself, not only was I dismayed by how prosaic and boring the movie was -- nothing new and utterly predictable -- but I recoiled from Moore's methodology, if it can be called that. For a time, I hated his approach more than I opposed the cartoonishly portrayed Bush. The case against Bush is too hard and too serious to turn into some sort of joke, as Moore has done. The danger of that is twofold: It can send fence-sitters moving, either out of revulsion or sympathy, the other way, and it leads to an easy and facile dismissal of arguments critical of Bush. During the Vietnam War, it seemed to me that some people supported Richard Nixon not because they thought he was right but because they loathed the war protesters. Beware history repeating itself. Moore's depiction of why Bush went to war is so silly and so incomprehensible that it is easily dismissed. As far as I can tell, it is a farrago of conspiracy theories. But nothing is said about multiple U.N. resolutions violated by Iraq or the depredations of Saddam Hussein. In fact, prewar Iraq is depicted as some sort of Arab folk festival -- lots of happy, smiling, indigenous people. Was there no footage of a Kurdish village that had been gassed? This is obscenity by omission. The case against Bush need not and should not rest on guilt by association or half-baked conspiracy theories, which collapse at the first double take but reinforce the fervor of those already convinced. The success of Moore's movie, though, suggests this is happening -- a dialogue in which anti-Bush forces talk to themselves and do so in a way that puts off others. I found that happening to me in the run-up to the war, when I spent more time and energy arguing with those who said the war was about oil (no!) or Israel (no!) or something just as silly than I did questioning the stated reasons for invading Iraq -- weapons of mass destruction and Hussein's links to Osama bin Laden. This was stupid of me, but human nature nonetheless. Some of that old feeling returned while watching Moore's assault on the documentary form. It is so juvenile in its approach, so awful in its journalism, such an inside joke for people who already hate Bush, that I found myself feeling a bit sorry for a president who is depicted mostly as a befuddled dope. I fear how it will play to the undecided. For them, I recommend "Spider-Man 2." |
wow... acest articol m-a facut mai curios in ce priveste filmul ! Am tot auzit lume care avea numai cuvinte de lauda la adresa filmului dar herbert a reusit sa-mi schimbe parerea despre film , partial ce-i drept . Dupa ce am citit si acest articol incep sa cred , si nu incep sa cred , imi dau seama , de faptul ca Michael Moore (si filmul sau) nu este agreat nici de compatriotii lui . Spun asta pt ca eu am auzit cuvintele de lauda si de la americani si de la romani !!!!!!!!
|
Nu stiu cati cunosc faptul ca arabia saudita a concesionat extractiile de petrol proprii usa-ei pe o perioada de 60 de ani(asta se intampla in 1945 gratie lui roosevelt),iar in 2005 februarie expira contractul, asa ca bush-ulica a bagat de seama ca irak-ul este posesorul celei de a 4 a rezerve petrolifera mondiale si s-a gandit ca acest lucru nu i-ar strica economiei americane, care de o buna perioada de timp functioneaza din inertie.
Asa ca domnul critic sa i-o spuna lui mutu ca nu petrolul a fost motivatia principala a interventiei usa in irak. Iar daca f9/11 a luat marele premiu de la cannes, o parere negativa a unui "critic" fervent sustinator a lui bush nu cred ca are o prea mare relevanta privind valoarea documentarului. |
petrolul si nu numai, deoarece mare parte din industria americana are de castigat din fiecare razboi (productia de armament, imbracaminte, alimentara, cinematografica, s.a.)
|
da, prietene, razboiul din irak e o prostie. si, da, bush e un super-varzuit. si, da, probabil ca petrolul e unul dintre marile motive pt. care americanii s-au bagat acolo(desi, mi se pare ca au existat interese (si)mai importante). DAR, filmul lui Moore, e foarte prost: 1-e prost facut. 2-este manipulativ, in extrema opusa, exagerand cu mult adevarul. Faptul k a luat un premiu la Cannes(care prin traditzie premiaza filme shocante--unele dintre ele avand o certa valoare, altele mai putzin) nu-mi spune nimic. (p.s.-si mie mi-a placut Bowling... --desi, dak e sa analizezi secventza cu secventza, si ala avea cateva inexactitatzi istorice--dar Fahrenheit... nu se ridik la nivelul lui) (p.s. 2- oricat de anti-american ai fi, eu nu m-as lauda nici cu "prietenii" nostrii europeni, de pilda francezi, care erau pana prin '95, nr. 1, la exportul de arme in tzarile lumii a 3-a si care se duc la mitinguri anti-globalizare, anti-americanizare, imbracatzi in adidashi nike, "sorbind" coca-cola, si in general, cu atitudinea unei femei la menopauza, geloasa pe vecina ei, blonda-siliconata...) |
pentru ledouc, dar si pentru toti antiamericanishtii inconstienti reproduc mai jos un articol semnat de Traian Ungureanu in Evenimentul zilei de maine, 19 iulie 2004. Traian e direct, simplificator, plastic... - sper sa se inteleaga ca a fi antiamerican e o prostie aproape criminala...
Doua premii bulgaresti pentru Michael Moore Acum citeva luni, Michael Moore a ispravit un film documentar: “Fahrenheit 9/11”. Cu el, Moore a dat lovitura. Desi prea tirziu turnat pentru “Cintarea Romaniei”, unde ar fi tronat la categoria “America in putrefactie”, filmul a luat Marele Premiu la festivalul de la Cannes. Francezii nu ii urasc pe americani, ci premiaza ce este antiamerican. Pelicula e un clip de o ora si ceva despre Diavol. Acesta traieste la Washington, culmea, intr-o Casa Alba, unde a intrat insa prin inselaciune. Ocupatia lui favorita e distrugerea lumii. In acest scop el s-a inhaitat cu Osama bin Laden si alti miliardari sauditi. Bush a pus la cale doua razboaie pentru a pune mina pe tot petrolul din lume. El a bagat de seama ca soldatii sint mai saraci cu duhul, iar soldatii negri sint cei mai grei de cap si i-a trimis in Afganistan. Dupa cum se stie, din negri se obtine vestita carne neagra de tun. In acest timp, in Irak domnea (de 30 de ani) un om mai nervos dar, altfel, gospodar. Tara era frumoasa si linistita ca o gradina. Asa cum ne arata curajosul film al lui Moore, copiii irakieni se zbenguiau, zimbeau si inaltau zmeie. Deodata, ZBANG!!! Apar avioane americane si fac totul pulbere. De fapt, petrol. Asta e filmul. Greu de inghitit, dar adevarat! In fond, si pamintul e patrat si se sprijina pe spinarea unei broaste testoase. Povestea cu planeta rotunda e o conspiratie. Cind broasca se misca, avem cutremure. Cind doarme, e bine. Cind broasca incearca sa gindeasca, avem un film nou de Michael Moore. Problema lui Moore e prostia. Scoala de gindire Moore e foarte populara tocmai pentru ca nu se bazeaza pe gindire, ci pe conspiratie, regina ignorantei. E un sport foarte comod. Creierul e in permanenta protejat de efort, sufletul in permanenta pompat cu venin. Dar daca mergem la filmul lui Moore si pe urma ne punem pe gindit? Sauditii ori il au pe Bush in buzunar, ori au trimis acasa trupele americane din Arabia Saudita. Ori s-au inhaitat cu Bush, ori au acceptat ca americanii sa faca de petrecanie copilului favorit al sauditilor, regimul Taliban. Ori ii dispretuiesc pe musulmanii siiti, ori se bucura ca acestia au fost scosi la liman de Bush, in Irak. Nu conteaza. Moore nu are timp de asemenea amanunte. Nu e treaba lui sa gindeasca. El e copilul MTV. Important e sa ai efect si sa te simti bine. Cool. E mai usor sa il urasti pe Bush decit sa intelegi amenintarea uriasa care da tema centrala a epocii noastre. Ce face capul mare si patrat din spinarea lui Moore pentru a opri ororile de fiecare zi? N-am putut afla din filmul lui Moore nici unde e capul lui Daniel Pearl (ziaristul decapitat de Al Quaeda). Am aflat doar de pe Internet, din imaginile puse acolo de autorii casapirii. Prietenii arabi ai lui Moore ii cunosc adresa (caci s-au interesat de distribuirea lui “Fahrenheit 9/11”) si ii pot trimite premiile cele mai proaspete, asa cum inteleg ei, in intelepciunea si revolta lor curata: doua capete de bulgari. Ca intre documentaristi. (Traian Ungureanu, Luni, 19 Iulie 2004, Evenimentul Zilei) |
Mister herbert care se pare ca are creierul spalat de fratii lui americani,
pe care-i considera salvatorii planetei afirma pe acest forum cu o imbecilitate iesita din comun ca a fi antiamerican este un act criminal. Dati-mi voie sa-l contrazic. USA care este un stat artificial creat de masoni(george washington primul presedinte mason educat dupa scoala masoneriei a ritului scotian).Pe www.mlnr.ro o sa aflati o groaza de "chestii bune" ce le-a facut masoneria ideea este sa luati de bun doar contrariul la ceea ce afirma 'mnealor pe site.Printre multele binefaceri pe care le "datoram" masoneriei se numara Banca Mondiala, FMI + GLOBALIZAREA impusa cu forta ca un bine necesar.Masoneria americana are in jur de 3.000.000 de membri, dintre care elita face parte din randul marilor industriasi si bancheri care se "joaca" cu soarta multor state aflate in curs de dezvoltare, scopul acestora fiind de a le transforma in "state vasale" si piete de desfacere pt supraproductia lor de rahat. Ca si concluzie trebuie sa fi cu adevarat tembel ca sa crezi ca usa este un adevarat binefacator al omenirii scopul ei este de a domina si de a exploata in interes propriu resursele altor state a caror conducere este aservita intereselor "noului imperiu". Zilele acestea am sa-mi fac rost de o copie piratata a lui f9/11 si am sa-mi expun si eu parerea despre documentar. |
ledouc, nu credeam k ajungi pana aici...da' se vede k eshti dus rau.....
:D :D :D eu cred k pe tine te-au rapit nishte extratereshtrii care de fapt erau in relatzie cu martzienii aia prabushitzi in nevada shi cu care guvernul american(de fapt, liderii reunitzi ai iudeo-masoneriei-sionist-elitist-globaliste) semnase un pact secret de dezvoltare in secret, care cuprindea shi globarizarea fortzta shi introducerea big-mac-ului la mcdonalds-uri, precum shi o noua formula secreta in coca-cola care sa controleze personalitatea shi sa mentzina instinctele de revolta suib control.... in prezent eshti monitorizat de cia, in combinatzie cu inca trei alte agenturi straine shi agentzia extratereshtilor, plus serviciul secret al masonilor controlatzi de extratereshtrii, care te urmaresc 24/24 prin intermediul telefonului celular, unde itzi inregistreza comvorbirile shi un cip pe care tzi l-au plantat in zona occipitala care explodeaza daca spui cu voce tare lucruri impotriva globalizarii(d-aia trebuie sa scrii...). dar tu ai aflat de la un agent undercover, zis shi "cartitza cu antena galbena" sau "omul cu tzigara de ceatza" care dezertase in anii '80, shi care a format in retzeaua de canalizare a americii cea mai puternica organizatzie de contra-spionaj impotriva extraterestrilor masoni...(sau pur shi simplu ai citit pagina de bancuri din romania mare). zic sa o lashi mai ushor cu reluarile din x-files pe italieni, shi otv-ul... hai, peace, man! (tocmai tzi-am facut salutul cu 4 degete a lu' mr. spock, din star treck, da' ramane intre noi....) |
mai ledouc. cazul tau e mai mult decat disperant. nici n-ai ce spala in capsoru' tau... ai o mentalitate de pestera - toata lumea te submineaza, te exploateaza. ce masoni vezi tu, mai, nefericitule?...
|
Necunoscatorii de istorie au reactii colturoase gen Zizi sau Herbert.
Acum ma intreb ce reactie or sa aiba cand vor afla ca Romania ca stat e produsul intrigilor masoneriei. |
si tu, marx, "plimbi" asemenea idei??? si ce daca? si Germania, si America, si Olanda si ce mai vrei tu - sunt concepte... masonice. numai ca acolo poti trai - uneori chiar bine -, iar in Romania ba. nu masoneria e problema. putea sa ne "fecundeze" la origini oricine, problema e ca materia prima e de proasta calitate, iar sansa Romaniei, cu tot jegul ei uman si reziduurile comunisto-caragialesti, este implementarea (nu gasesc alt cuvant) formelor (uneori chiar fara fond) a unei societati democratice. nu ma intereseaza "virginitatea", "puritatea" si "naturaletea" natiunii mele. sunt niste concepte primitive, de tarc medieval. cunosc istoria - si reactia mea e potolit-intelegatoare. |
ledouc, cu ashtia k tine nu se poate argumenta ratzional, deci, ai dreptate, ai cashtigat....ai tu ultimul cuvant, k politzishtii....
|
|
da, discutam (ce zabava hedonist-romantica!) aberatiile lui habauc, tipul cu carnet de PRM-ist, ratacit pe Cinemagia, fascinat de ideea de protest (tamp, atemporal) antiamerican, urcat in spinarea de bovina capiata a lui moooore. tristetea e ca exemplarele/tiparele acestia revin mereu, rasar ca niste microbi in fiecare generatie de romanasi care, vezi tu, ar vrea sa se f***, dar nu cumva sa se spuna despre ei ca fac sex. romanu' e virgin, cu ingerul pe umar si e fecundat de duhul sfant. cate moaste avem noi pe pamantu' ista sfant! |
|
Cu scuzele de rigoare, am periat topicul asta de stelute. Masonii vegheaza si, dupa cum se stie, ei are obrazele subtiri.
|
Originally Posted by daniel:
daniele-"colonele" stam cuminti - uitam de rele nu ne da pedepse grele :P :P :P si chiar as fi vrut sa uit, da ledouc-habauc iar a luat-o prin aratura. treci pe trotuar, ma, minunatule! |
f9/11 best documentary eve rdone
ce pot sa spun ca moore si-a demonstrat din nou clasa cu acest documentar si a adus o sumedenie de dovezi privind legatura lui bush
cu familia lui bin laden si afaceristii sauditi care au 1 trilion de dolari investiti in economia americana reprezentand 6,7% din pib-ul usa as mai avea multe de spus despre acest film si cu aceasta ocazie as vrea sa stiu daca moderatorul acestui forum imi acorda permisiunea de a-mi expune parerea. |
Re: f9/11 best documentary eve rdone
ledouc, ai incurcat-o rau! administratia Bush intentioneaza sa scrie un protest pe adresa Cinemagia si sa ceara banarea ta pana dupa alegerile prezidentiale din SUA, ca altfel influentezi rezultatul scrutinului, atat de zdrobitoare sunt argumentele si comentariile tale. felicitari. credeam ca e o gluma, dar tu esti "baiat serios", posedat de adevar, care nu renunti la lupta. organizatia musulmana Ali-Hamar te-a nominalizat pentru premiul "Ai nostri-s peste tot", in valoare de 5 000 $. sper sa pui o bere, ca eu ti-am starnit putul adanc al meditatiilor tale musulmano-artodoxe. |
Continui cu informatiile si datele pe care moore ni le ofera in f9/11
1.fraudarea alegerilor de catre bush prin omiterea cu premeditare a votantilor de culoare din florida de pe liste, care nu ar fi votat cu bush. 2.inaugurarea lui bush ca presedinte un fiasco total, manifestanti care au aruncat cu oua in limuzina prezidentiala etc 3.firmele la care bush a "activat" si a facut afaceri dezastruoase finantate de sauditi 4.de la bugetul sua in institutia presidentiala se investeste suma de 400.000 de $ , sauditii au investit 1,4 miliarde $-de unde si zicala ca nu musti mana care iti da de mancare 5.pe 13 sept 2001 la doar 2 zile de la atentat familia bin laden impreuna cu 140 de cetateni sauditi au parasit teritoriul sua la bordul mai multor curse aerieine, in conditiile in care toate zborurile fusesera anulate. 6.in momentul in care primul avion a lovit wtc, bush se afla in vizita la o gradinita din florida, anuntat de eveniment a stat si a citit poezii copiilor timp de 9 minute nestiind cum sa reactioneze de unde si concluzia de presedinte marioneta 7.cia fbi l-au avertizat pe bush asupra unui posibil atac terorist prin deturnare de avioane inca de la 6 augus 2001, casa alba nu a luat nici o masura asteptau ca dezastru sa se produca motivandu-le urmatoarea actiune-razboiul din afganistan si irak. ar mai fi multe de spus dar nu vreau sa stric surpriza vizionarii documentarului f9/11 celor care nu l-au vazut |
Pacat
Filmul e bun, informatiile din ele - extrem de interesante. Pacat ca jumatatea a doua este patetica, lungita extrem de mult si plicticoasa.
|
Re: Pacat
Originally Posted by Dan Gerose:
|
Am vazut filmul. Mda, are informatii interesante, merita vazut. Pacat ca lucreaza coarda sensibila a privitorului cu imagini total unfair care nu fac parte din categoria argumentelor obiective. Cum ar fi scene de 10 minute cu mame vorbind cu lacrimi in ochi si citind ultima scrisoare a fiului cazut in Irak. Adica scene facute numai si numai pt impresionarea privitorului, dar care nu pot fi privite ca argumente in favoarea injustetei razboiului din Irak (exact aceleasi scene au loc in orice razboi din lumea asta, just sau injust)
Cred ca din acest motiv e si considerat de catre unii un film de slaba calitate, dupa criteriul ca daca are parti vizibil neprofesioniste, atunci intregul nu are cum sa fie ceva profesionist. Eu zic doar ca tb vazut si considerate doar partile cu valoare documentaristica, atat. Oricum, Bowling for Columbine e mai bun. |
Si inca ceva. Filmul nu este documentar echidistant gen Descopery despre Bush , 9/11 si razboiul din Irak, ci un manifest anti -Bush si anti -razboiul din Irak. Facut cu mijloace documentaristice (f. ieftine pe alocuri). Nu ii reprosati lipsa echidistantei pt ca nici nu intetioneaza sa fie astfel(o spune chiar din titlu: Fahrenheit 911 - temperatura la care libertatea este distrusa)
|
pai, nu, asta o spune apropos de bush shi de politaca lui "unfair".
atata vreme cat faci un documentar, ar trebui sa pastrezi o atitudine corecta shi echidistanta. in plus informatziile alea cu ben la den shi inca cateva nu pot fi dovedite in nici un fel. e la fel ca documentarele alea de pe discovery civilisation, in care incearca sa-tzi dovedeasca ca nu-shtiu cine a fost sau nu rapit de extratereshtrii shi-tzi aduc vreo trei martori care povestesc experientzele lor cu sonde bagate in locuri dubioase pe o muzica sinistra. ok. shi cum dovedesc ei ca respectivii nu sunt de la spitalul de nebuni? la fel in acest documentar: asha-zisele dovezi, sunt practic imposibil de demonstrat shi arata a facaturi cu atza alba.... in bowling..., care era intr-adevar un documentar bine facut, din toate punctele de vedere, reusheai sa treci peste multzimea de shoparlitze cu totul shi cu totul inexacte din punct de vedere istoric(de pilda--manuel ortega chiar a fost un mafiot shi interventzia americanilor a fost considerata benefica de catre toata lumea, preshedintele ala iranian asasinat o merita la greu, etc....) revenind la farenheit..., ce e funny(shi pe bune): bush shi felul lui de a fi bovis, dar mi-e suficient sa privesc shtirile pentru ca sa observ asta. in rest, nu shtiu dak multzi dintre voi ishi amintesc de revista romania mare pe la inceputurile ei--cand avea o pagina in care, de pilda, un adversar politic incomod putea fi prezentat ca avand o relatzie uro-scato cu un catzel in parc....cam asha e nivelul "dezvaluirilor" din farenheit... (nu e de mirare ca a prins bine la ledouci) cat despre realizare--filmat ca la nunta. dar celor care le-a placut shi n-au avut senzatzia ca acest film facut pentru a demasca o uriasha manipulare, este la randul lui o manipulare... multa sanatate shi fericire-n oase(dupa cum ar spune maria campina, regina magiei de lux) [/i] |
inca mai discutam despre "F 9/11"? lasati-l naibii, nu merita. mooore a castigat cat sa acopere USA cu hamburgeri si sa manance voios-nesimtit ca o porcina. si-a rezolvat problema alimentatiei.
|
Pai da, ca eu aseara l-am vazut. |
febletzea mea, michael moore. nu-l scap si nu-mi scapa. iata ce scatoalca ii trage Gorzo pe spinarea lui fragila - e dintr-o cronica la Bowling..., dar nu conteaza, personajul e acelasi :
"...Cred cã intentiile lui Moore sînt, în esentã, bune, dar tare as fi vrut ca un dusman sã-l fi prins între douã duble la o secventã gravã si sã ni-l fi arãtat, cu schepsis, cum mãnîncã un sandvis(hamburger e mai potrivit - nota mea) si se scobeste între dinti - fir-ar el sã fie de îmbuibat prefãcut!" |
Oricum , Gorzo face critica filmului, nu a regizorului in articolul lui. Plus ca am impresia ca vrea sa dea greutate criticiilor sale de film(in general vorbesc) prin aprecieri " curajoase" la adresa actorilor si regizorilor, sa iasa ceva mai mult decat un comentariu despre niste fotograme pe o panza, sa-l vanda mai bine. Sa iei insa pasajul separat si sa-l prezinti sub forma "uite de aia ce zice Moore in filmele lui e de doi lei" mi se pare din nou cel putin infantil. Deci da, se vede ca e partinitor si stapanit pe alocuri de teoria conspiratiei, ca foloseste mijloace ieftine (uneori) pt a atrage spectatorul de partea lui. Nu e super destept si nici nu vorbeste pt super destepti, asa ca metodele vin de la sine. Dar nu vad de ce unii il considera NESINCER si PREFACUT si asta prin argumentatii care abunda in referiri la aspectul sau fizic (ma refer aici la toate posturile lui herbert). |
Ai noroc !
Mai, Her(r)bert, ai avut noroc ca am fost plecat doua saptamani in vacanta si am refuzat sa mai intru pe Internet sau sa imi tin telefonul deschis. ideea filmului e buna, Prima parte nu-i rea deloc, dar apoi Moore esueaza - cred eu - datorita inversunarii cu care vrea sa-l scoata pe Bush un diavol.
Oricum, eu am vazut toamna trecuta, pe un post francez de televiziune, un documentar cu o tematica asemanatoare, MUUUULT mai bine facut si mai credibil. |
Re: Ai noroc !
norocul meu e ca filmu' e prost??? :P
|
Originally Posted by Dan Gerose:
|
Originally Posted by Mala Portugal:
daca n-o credeti nici pe pasaricaMala care... ehei!, atunci e clar cu sensibilitatea voastra :) |
marbert as foarte aprecia daca m-ai scuti de apelativul ala, pasarica.E tare agasant :)
|
dar eu cand am suferit in taina, pentru ca tu ai avut revelatii, te-ai gandit la raul pe care-l raspandesti? nu fa altuia ceea ce n-ai vrea sa-ti faca cineva tie!
OK! numai daca ai retinut numele celui care te-a inteles. mai, ce crud am fost :P |
Marbert, sincer, mi-e greu....mai usor ma obisnuiesc cu 'pasarica' :shock:
|
irecuperabilo!!! tu chiar crezi ca planezi de-asupra noastra...
|
Deah...si din cand in cand trimit cate un semn de viata din inalturi :lol:
|
All times are GMT +2. The time now is 09:56. |