![]() |
Re: Cearta sau pareri?
Originally Posted by Biggie_mac:
2 troy ar fi fost ok fara un jeg ka petersen pe post de regizor 3 care parte a doua? a carui film? 4 in nici un caz nu a meritat 80de mii |
Re: Cearta sau pareri?
Originally Posted by KORBEN:
Merita banii daca mergeam undeva unde biletul e 30.000, dar atunci interveneau si alti factori ( mirosuri neplacute in sala, pelicula proasta, sunet zdrantuit etc. ) |
Slabut
L-am vazut si eu ieri. Nu m-a impresionat. Misto cateva dueluri si cateva scene de lupta. Impresionante efectele cu dute de corabii si mii de luptatori (nu-ti dai seama ce-i facut pe computer). Brad Pitt e OK. Povestea mi s-a parut extrem de simplista si lipsita de aura de legenda care inconjoara povestea. Ca un film de Hollywood. De altfel, nici unul din filmele facute de Petersen nu mi-au placut.
|
Film subtire, de vazut duminica dupa-amiaza la mall, cand nu ai altceva mai bun de facut... clar, este un film comercial, facut sa placa ochiului spectatorului care mananca floricele (vezi costumatia actorilor, pe Brad Pitt etc), care in plus nici nu respecta intru totul poemul lui Homer... dupa unii istorici modernisti, Ahile era homosexual, iar relatia lui cu Patrocle nu era chiar ca cea prezentata in film... ipoteza asta pare destul de reala, daca ne gandim ca in Grecia antica homosexualitatea era privita ca ceva obisnuit, nicidecum ca un pacat sau ca o deviatie sexuala atat de importanta incat sa-i includa pe homosexuali intr-o categorie sociala separata. Dar de, filmul trebuie sa placa cat mai multor oameni, asa ca respecta normele si valorile din societatea de azi... Si inca o paranteza, cei care ati fost in Grecia vreodata, poate marcat faptul ca barbatii greci sunt intr-adevar foarte frumosi, mai frumosi in comparatie cu femeile... am ramas uimita de faptul ca marea majoritate a reclamelor de pe strada erau cu barbati, si nu cu femei ca la noi...
|
da' si femeile arata grozav in grecia!nu mai stiu care filosof al artei se intreba cum aratau vechii greci,daca astia din zilele noastre(peste care au trecut valurile romano-barbaro-otomane)arata asa bine;pai cred ca aratau ca in filmul asta.(hm,observatia cu reclamele grecesti ar putea sa le dea de gandit celor din advertising;ca-n fond,femeia face cumparaturile! :)
|
Re: Slabut
Originally Posted by Dan Gerose:
nici macar 'das boot'?! :o |
Originally Posted by cherryblossom:
nu are logica ce spui, pt ca: 1. faptul ca 'nu respecta intru totul poemul lui homer' (dar care film 'respecta intru totul' un txt, ba kiar al unui autor in viata?!) este irelevant, cita vreme nu exista nici o referinta expresa la rel. homo dintre ahile & patrocle in iliada - totul este interpretare! adica - sa fim bine intelesi: e f. probabil ca cei 2 sa fi fost lovers - dar este ceea ce se numeste o 'inference', o ipoteza sugerata de txt... 2. daca 'istoricii modernisti' (poate imi spui si ce inseamna asta, eu nu cunosc decit istorici morti sau contemporani ? :? ) au vazut rel. gay in iliada, asta ar fi trebuit sa dea bice producerilor si/sau scenaristului sa introduca ac. interpretare in film: nu spunea nustiucine pe alt topic ca prezenta lesbienelor & gay-ilor in filme atrage publicul (fructul interzis, etc)?... realitatea e alta - si e mult mai simpla: cind e vorba de o mare vedeta (in plus, heartthrob pt femele) ca pitt, producerii, scenaristii & adviserii think twice ab. playing it like that ;)! sint curios ce vor face din alex. macedon... ;) ;) |
"Mi se pare ca "Troia" este un film nociv fiindca invita la lene intelectuala, iar produsul este departe, milenii-lumina, de substanta capodoperei homerice". - nu eu am spus asta.. :)
mai mult la: http://www.romanialibera.ro/editie/i...29052004&idx=4 |
Originally Posted by Alex Leo Serban:
Cu sau fara homosexuali, filmul tot prost ramane... si cred ca se adreseaza "femelelor" cum zici tu in aceeasi masura ca si "masculilor"... ma refer la scenele de lupta, la violenta etc... nu mai zic ca atunci cand Ahile il invata pe Patrocle cum sa se lupte aveam un sentiment de deja-vu (sa fi oferit Neo din Matrix ceva consultanta?)... la fel si cu scenele de lupta, daca luai grecii si-i inlocuiai cu niste orci, era cam ca in Lord of the Rings... nu mai zic de costume, care mi s-au parut atat de exagerate, de perfecte, incat le dadeau actorilor un aer si mai penibil... nu cred ca adevaratul Ahile isi scotea din cutiutza hainele din piele neagra, perfect ingrijite, cand se ducea la lupta... iar Elena si Paris sunt gresiti rau de tot, Elena parca e o mironosita care nu are nimic de zis, doar sta, ofteaza si lacrimeaza, iar Paris un baietzel fragil, care naste cel mult sentimente materne (oare in conceptia regizorului asa arata un barbat cu succes la femei?... Hector era cu mult mai atragator)... Cat despre ipoteza cu Ahile si Patrocle homosexuali, asta nu e sugerata clar in poemul lui Homer, ci in lucrarile altor scriitori antici (daca imi aduc bine aminte, Sofocle - alt homosexual - a scris cate ceva despre iubitii lui Ahile). Si avand in vedere si faptul ca pederastia era aproape legalizata in Grecia antica, ideea asta despre Ahile si altii este acceptata din ce in ce mai mult de catre istoricii din ultima vreme... Nu sunt intru totul de acord ca prezenta lesbienelor & gay-ilor in filme atrage publicul... in mare masura este adevarat, dar cred ca oamenii cauta in primul rand sa se identifice cu eroii din filme (si nu cred ca toti vor sa se identifice cu niste homosexuali :))... si abia in al doilea rand se gandesc la aspectele, sa zicem, mai "intunecate"... gresesc? Filmul despre Alexandru Macedon se mai face? parca guvernul grec se opunea, s-au gandit ca strica imaginea eroului national :lol: |
Originally Posted by cherryblossom:
se fac doua: unul in regia lui oliver stone, altul in regia lui buzz lhurman. (va fi un fel de "clash of the titans"...) |
Originally Posted by zizi:
eu stiam doar de tentativa lui oliver stone, de buzz celalalt n-am auzit... |
Nah, vazut shi eu finally filmul. Mi-a placut, bineintzeles ca mi-a displacut sa-l vad pe Brad Pitt. Filmul a fost destul de monoton la inceput, dar shi-a revenit pana la sfarshit bine de tot. Super faina faza cand Orlando Bloom se tarashte ca un catzelush batut din fatza adversarului. :) Oricum joaca bine. Din super-elful din LOTR la papa-lapte in Troy! :) Shi jucat bine. Mi-a placut...
|
Originally Posted by Demona:
Demi...m-ai uns pe suflet!!! :D |
Originally Posted by Oloriel:
Simte-o...simte-o...cu nick nou! Damn Oloriel...I am so freakin` proud of you. You just returned the "favour"... :D |
Pacat ca nu am putut sa citez pe foarte multe persoane de aici pentru a face o sistematizare a comentariilor obiective. Primul lucru care l-as zice despre film e ca este un "film american". Adica se ia o poveste excelenta, se adapteaza pentru a fi cat mai simpla astfel incat sa nu iti storci creierul prea mult pentru a intelege filmul, se introduc cat mai multe efecte speciale, in special lupte cat mai spectaculoase. O amestecatura de povesti astfel incat nu mai sti daca filmul trebuia sa se numeasca Troia sau Ahile, sau daca Ahile e un personaj pozitiv sau negativ. Totul culminand cu faza de la final cand marele razboinic este omorat de "aurolacul" de Paris, cel mai enervant lucru din tot filmul. Macar de folosea arcul fermecat al lui Apolo, sau o sageata speciala. Nu poti sa bati atata toba pe valoarea ca razboinic a lui Ahile si apoi sa fie omorat de cel mai slab si las. Nu poti sa adaptezi povestea astfel incat sa scoti complet influenta zeilor (de fapt se poate si uite ce a iesit). Daca faci abstractie de aceste lucruri (eu unu nu pot) iese un film normal care se evidentiaza prin efecte speciale.
PS. Brad Pitt joaca bine ca de obicei. Mai bine faceau filmul Ahile. |
am vazut si eu Troy...mi-a placut mai mult decat m-as fi asteptat...pana la urma Ambra are dreptate si nu sunt chiar foarte multe abateri de la carte...cred ca cel mai tare m-a deranjat ca Elena ramane cu Paris...
mi-a placut foarte mult cum au fost construite persoanejele...in afara de cateva exceptii care mi s-au parut destul de plate, cam toate au si parti bune si parti rele...Achile nu este super eroul bun si marinimos si inteligent si cu toate calitatile posibile....ii vedem destul de multe aspecte negative...si cu Priam se intampla la fel....Hector pare un pic prea bun din nefericire petnru el e inconjurat de oameni care au grija sa ia si decizii gresite... mi-a placut si modul in care sunt realizate bataliile si m-a impresionat si cum au reusit sa creeze atmosfera din Troia... |
macar Van Helsing nu are pretentii de film istoric, bla, bla.....e comercial de la o posta!
Probabil ca in eventualele viitoare "adaptari" ale producatorilor Troiei, Decebal moare in timp ce incearca sa opreasca trei insi sa-i fure recent achizitionata Dacie Logan si Hercule il salveaza pe Prometeu care era torturat cu electrosocul. Deci, si mie mi se pare destul de departe de mitologie, dar in fine, una peste alta, mai ales daca nu stii "Legendele Olimpului", e bunicel filmul! |
Hai ca ma bag si eu sa comentez, nu despre Troia, ca deja s-au umplut 5 pagini de comentarii despre asta, ci despre posibilele ecranizarii ulterioare. Cunoscatorii ecranizarilor Hallmark stiu ca s-a facut deja o ecranizare destul de buna a Odiseei, cu Armand Assantes in rolul lui Ulise (miniserie) si care urmareste firul epic original foarte aproape.
Troia este un film american comercial. Prefer oricand ecranizarile Hallmark, pentru ca acolo efectele speciale sunt facute sa slujeasca povestea si nu invers. |
Am vazut filmul cu Assante acum vreo trei ani, pe TVR 1. A fost bun, da' nu avea cine stie ce valoare artistica, ci mai mult educativa (adica, daca nu citesti poemul, macar vezi un film si poate te inspiri din el, ca fratii Coen, de altfel)...
In general, nu imi plac filmele de pe Hallmark cu efecte speciale. Sunt de acord ca slujesc povestea, dar nu mi se par a fi de calitate si, de multe ori, cam ostentative. Decat "Troy", totusi, mai merg! |
Hai mey! Sincer "Troy" vazut a doua oara e mai bun decat daca il vezi numai o data. Cel putzin atunci vezi clar ca Bana nu e asha bun cum se spunea shi mai bun ca el e O'Toole. Iar Pitt nu e asha respingator cum mi s-a parut prima data. Sau asta o fi fost din cauza ca au bagat shi la cinematografu` din Arad soround sound shi aer conditzionat...uhmmmm... :hmm:
|
Este a 2 oara cand ma pacalesc.... Lumea imi zice...."vai Troia in sus, Troia in jos. Vai, tre savezi filmu asta neaparat..." Si ieri, am askultat parerile multor prieteni, si m-am dus, (usually - alone) la mall sa-l vad pe marele Pitt in TROY. Kestia ca filmu nu m-a impresionat mai deloc. Cred ca am vazul unul din cele mai proaste distributii intr-un film. Ma refer doar la Brad Pitt si la Orlando (Boom) :lol: . In rest, actorii au fost buni, in special regii si printii...ca altii nu prea mai erau :lol: Anyway, per asamblu, filmu e de duzina. Este parerea mea personala.
|
Originally Posted by MinRep:
Ok, ca valoarea artistica nu e numarul 1, insa trebuie sa recunostii ca media filmelor bine facute, chiar daca nu au o valoarea astistica la superlativ, e destul de mare la ecranizarile Hallmark. Despre efectele speciale pot sa zic ca in ultimele ecranizari care le-am vazut ele erau destul de bune (vezi Merlin, 1001 nopti, Odiseea, Jack si vrejul de fasole, In cautarea lanii de aur, Paznicul viselor-Dreamkeeper). |
Ai dreptate.
|
Singurul muvi hallmarkian care mi-a placut a fost Merlin. In rest... cel putin obositoare :shock:
|
Originally Posted by georgerc:
Asta e adevarat. Oricum, bate productiile similare made in Hollywood, pentru ca macar nu sunt pretentioase. Evident, trebuie luat in calcul si faptul ca pe Hallmark sunt filme de televiziune, nu de cinema. Deci si bugetul este mai mic, de unde povestea primeaza in fata efectelor speciale. "Paznicul viselor" are, intr-adevar, efecte speciale reusite. Am mai vazut Merlin si 1001 de nopti, dar acolo efectele mi s-au parut cam... hmm... facile... Un film fara efecte care mi-a placut a fost "The Lion In The Winter", cu Patrick Stewart si Glenn Close, daca nu ma insel. Dar in mod regulat ma uit pe Hallmark la un serial politist englezesc, "Midsomer Murders" si, cat timp le-au dat, ma uitam la "Hercule Poirot"-urile cu David Suchet. Acolo totul functiona, fara efecte speciale... |
Daca este sa intram in filmele Hallmark, gasim cateva ce merita vazute. Da, Benny are dreptate, cel mai impresionant si cel mai bun film Hallmark este Merlin cu Sam Neil, cred... Nu este impresionant numai ca film de televiziune, dar putea fi foarte bine si pentru ecrane. Daca putei sa il vedeti, macar odata uitativa la el. O poveste excelenta cu niste acori foarte buni care is joaca rolurile formidabil. Dar cel mai bine joaca actrita care o interpreteaza pe Regina Mab dar nu mai ii stiu numele.
Hallmark mai are Alice In wonderland, care este frumos, nu formidabil, dar frumos. Altele nu-mi vin acum in minte, dar mai sunt cateva... Hallmark has it's moments... |
Originally Posted by ogto:
Miranda Richardson ,o joaca shi pe regina de cupa in "Alice in Wonderland" shi a mai jucat in "Orele" rolul sorei Virginiei Woolf ,Vanessa Bell |
pe Miranda Richardson am remarcat-o doar in Spider al lui Cronenberg si in Damage al lui Malle
|
Ma bucur ca nu m-am dus la cinema la filmul asta amarat. Boooring, booring. Asa film gol, n-am mai vazut demult. Brad Pitt a jucat cum nu se poate de prost. Singurul motiv pentru care as recomanda filmul asta cuiva ar fi Helena, care arata de nu se poate. :w00t:
Ma intreb, cum au reusit grecii sa construiasca calul troian? Probabil au folosit macarale, sau poate au fost ajutati de zei, sau de extraterestri. Nota pentru filmul asta: :sick: |
Troy rulez!!!
Este cel mai bun film!!!!Brad pitt joaca neasteptat de bine.In prima zi am fost cu toti colegii la film si toti au ramas placut impresionati.Orlando Bloom a intrat bine in pielea personajului.After all Paris was a lover not a fighter.Eric Bana a jucat foarte bine...defapt a fost o distributie exceptionala.Troy rulez!!! :D
|
Re: Troy rulez!!!
Originally Posted by Misty:
Din ceea ce citesc mai sus as zice ca esti o pustoaica cu varsta cuprinsa intre 12 si 16, care e innebunita dupa Brad Pitt, in special, chiar daca el joaca bine sau prost, si dupa baietzii cu muschi (& no brain), in general, care se sparg in figuri. E doar o opinie si s-ar putea sa ma insel, dar asta e impresia pe care mi-o lasa mesajul tau. Oricum, bine ai venit in clubul iubitorilor de filme ! |
Asa ziceam si eu... + e fana Pokemon :D
|
Am vazut filmul asta in avanpremiera la Studio Glendale , sala fiind plina , si lumea din sala pur si simplu facea caterinca pe seama lui Paris ca e prostul filmului ( de acord cu asta ) , toti din sala radeau de spusele catorva care erau la film cu sotiile sau prietenele .
Tot respectul pentru Eric Bana care a facut cel mai bun rol al sau de pana acum , cu toate ca a jucat bine si Black Hawk Doun . Brad Pitt a jucat lamentabil , eu cred ca actorul asta poate juca orice rol... daca regizorul ii spune ce si cum sa joace el indeplineste "ordinele" , nu este un actor cu personalitate si caracter puternice !!!!!!!!!! Parerea mea... |
Troy
In primul rand asta este parerea voastra despre film..nu pot sa ma cert cu voi pe tema asta.In al doilea rand nu sunt fana brad pitt.eu credeam ca numai muschii sunt de el,dar personajul dupa parerea mea i se potriveste.Si orlando e cel mai tare oricum(si in rolul de papa-lapte) :D
|
Troy
controversat film frate..multe pareri...mie mi-a placut.misto film.si orlando cum il cheama a jucat bine.tinand cont de bugetul colosal al filmului trebuia sa iasa ceva bun si dupa parerea mea a iesit.Peace!
|
TROIA
Ce film misto.Super!Eu ma asteptam la o prestatie oribila din partea lui brad pitt dar i s-a potrivit rolul.Iar Orlando Bloom,ce pot sa zic despre el.I s-a potrivit rolul.Are un sarm aparte si stie cum sa-l foloseasca.Iar scena de lupta dintre Menelaus si Paris a fost mortala :D ,foarte bine jucata de amandoi.Eh,troia este filmul meu preferat din 2004.Bye Bye guys
|
Re: Troy
Originally Posted by Misty:
Misty da nici nu mi-am spus parerea despre film , eu doar am vorbit despre actori ! Filmul poate concura usor la filmul anului 2004.... o parere buna despre filmul asta |
Voi sigur vorbiti de Troy. Cred ca ati vazut alt Troy. Unul care a fost intereasant si actorii au jucat bine si scenele de lupta au fost bine realizate. Un film la care nu te lua somnul.
|
hmmm..eu as zice sa vorbesti in numele tau.
|
pentru noi TROIA a fost un film interesant.Pentru tine nu.Iti respectam decizia :D
|
Mie mi s-a parut foarte frumos.
|
Voi sunteti o secta? MI S-A?
|
Lol...you;re funny :lol: .Si-au spus si ei parerea despre film.Si vad ca esti impotriva lor numai pentru ca le-a placut filmul
|
Originally Posted by Vlad13:
Eu as zice sa nu-mi spui tu mie ce sa fac si ce sa nu. Nu cred ca ne cunoastem asa de bine. |
Nu asta a fost intentia mea.Eu doar mi-am exprimat opininia.
|
Originally Posted by BeNnY:
Incredibil ! Ce s-a intamplat ? Cre ca e prima data cand cadem de acord asupra unui lucru ! :D |
Originally Posted by Vlad13:
K! Si eu la fel |
Asta e un lucru bun.Inseamna ca va completati unul cu altul :happy:
|
subtire rau...plictisitor...
o analiza destul de buna a facut-o korben pe la pagina 3 asa ca nu ma mai obosesc. |
Troy (2004)
Troy
"Troy" reda cu exactitate Razboiul Troian. Ba mai mult, se pune un accent foarte mare si pe unele povesti de dragoste si consecintele lor. Asadar, nu este un film in care este descris doar un razboi, este o drama/aventura. Mi s-a parut putin plictisitor in cateva locuri insa acest sentiment a trecut foarte repede. Si asta e un lucru bun pentru un film care dureaza ~ 160 de minute. Este realizat foarte bine si putea sa fie cel mai bun film de acest gen din toate timpurile. Cu un buget urias (200 mil. $), cu actori de categoria A, cu un regizor foarte bun trebuia sa fie un film de-a dreptul reusit din toate punctele de vedere. Insa nu a fost chiar asa. Haideti sa va spun de ce. In primul rand, m-au "deranjat" interpretarile. Fantastic! Actori de mare clasa si interpretari slabe? Da, asa e... Si eu am fost surprins (neplacut) cand am vazut... Asta se datoreaza unei greseli destul de mari, aceea ca majoritatea dialogurilor din scenariu sunt prea "moderne" si de prost gust pentru Grecia Antica. Scenariul este bun, insa pacat de aceste dialoguri care sincer , (nu cred ca poata sa ma contrazica cineva) nu se regasesc in antichitate. Sa nu patim la fel si cu "Alexander", care promite mult mai multe decat "Troy". Cu toate astea, mi-a placut foarte mult accentul urias care a fost pus la capitolul REALIZARE. Mai mult m-a interesat cadrul decat celelalte aspecte. Cu un buget mai mic, "Troy" nu era nici pe departe de un film bun. Concluzia: "Troy" este un film "peste medie" datorita realizarii sale, si nu a actorilor de catogoria A sau a elementelor noi introduse. Mi-a placut foarte mult! 4/5 |
All times are GMT +2. The time now is 12:03. |