Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Film in general (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=227)
-   -   Film sau carte? (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=84405)

Danny 16 May 2004 23:49

Originally Posted by marx:

Originally Posted by zizi:

tratate la modul facil shi ieftin-comercial pt nivelul de inteligentza al florareselor telenoveliste,...

Ai uitat de dantelarese, studentele la fitzosofie si Andreea Marin.

....si fotbalisti.

dream_arizona 17 May 2004 10:33

teatrul odeon a facut o dramatizare dupa "alchimistul" care e patetica dat fiind textul lui Paulo Coelho... sa zicem ca merita ptr scenografie, dar altfel textul si actorii mi s.au parut slabi si patrunsi de un misticism de prost gust. iar Coelho ar putea fi distribuit gratuit cu unica sau cosmo... :shock: .

dream_arizona 17 May 2004 10:37

one more thing... in italia am vazut reclame la cartile lui Paulo Coelho pe autobuze... ariel, dero, aparate de aer conditionat, coehlo, lenjerie... :(( ...jenant

blitz43 17 May 2004 10:43

Originally Posted by dream_arizona:

one more thing... in italia am vazut reclame la cartile lui Paulo Coelho pe autobuze... ariel, dero, aparate de aer conditionat, coehlo, lenjerie... :(( ...jenant

banii n-au miros...... ;)

capitain 18 May 2004 11:22

Originally Posted by mioara1704:

Oricum filmul,in esenta lui nu e la fel de expresiv si de ce nu chiar educativ ca o carte...tinand in primul rand cont de diversificarea limbajului.Si cred ca sunt carti care nu pot regizate...de exemplu...cum ar fi filmul 'Alchimistul'?

cum adica nu e un film expresiv sau educativ!?!?!?
si ALCHIMISTUL NU POATE FI REGIZAT?!?! de unde si pana unde?!?!?! ai mai fost macar la teatru in ultima vreme? sau macar ai rasfoit B 24 FUN? ( ok, nu chiar in ultima vreme, dar oricum) stiu ca discutia e despre ecranizari, insa daca acea carte poate fi pusa in scena, atunci poate fi facuta si film! :w00t:

mioara1704 18 May 2004 12:31

Oameni buni...am dat doar un exemplu...ce atata filozofie pe tema Coehlio?Nu am spus ca e cel mai bun si nici ca e scriitorul meu preferat... :P

Sm�agol-Gollum 18 May 2004 17:42

Originally Posted by blitz43:

Originally Posted by dream_arizona:

banii n-au miros...... ;)

what do you mean by that?

herbert 18 May 2004 20:56

Originally Posted by mioara1704:

Oameni buni...am dat doar un exemplu...ce atata filozofie pe tema Coehlio?Nu am spus ca e cel mai bun si nici ca e scriitorul meu preferat... :P

draga mioara, chiar nu intelegi ca e o "hartuiala" din placere :) ai o burtica - pardon, avatar - atat de apetisant. nu conteaza coelho, nici lecturile tale sistematice sau accidentale, conteaza burtica si... trandafirul cela imbietor :) puteai sa ne spui ca cuitesti Proust sau Borges, tot te-am fi "hartuit". urarea mea: sa te pui cu burta pe carte :D

mioara1704 19 May 2004 08:18

'Urasc tot ce e zbucium tulburator de linii si nu rad niciodata si nu plang niciodata...'

mioara1704 19 May 2004 08:20

Si apropo poezia 'hoitul' e una din preferatele mel...

K's 19 May 2004 08:21

filosofie de budoar

Maya 28 May 2004 07:40

nu inteleg de ce vorbiti atata despre Coelho... parca e isterie generala, unde te uiti, coelho.... toata lumea vorbeste despre el, peste tot reclame la cartile lui, si nu numai pe autobuze. Nu va mai certati si voi din cauza lui :)

Bogie 28 May 2004 15:41

Continuati aici:
http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...wnd= _default

onutza_ 10 Jun 2004 13:11

Originally Posted by herbert:

draga mioara, chiar nu intelegi ca e o "hartuiala" din placere :)

By the way herbert. Al tau username de la ce vine? Cum fac eu o legatura asa cu autorul celebrului Dune (daca nu e asa te rog sa ma scuzi), ce parere ai de ecranizare la Children of Dune de pe Hallmark? (simpla curiozitate).

Evident cartea e mult mai buna ca filmul. Filmul e chiar slabut ca distributie si ca realizare in general, recunosc dar sunt si secvente care mi-au placut la nebunie cum ar fi sfarsitul primei parti cand se nasc copiii lui Muadib, iar ochii sunt mult mai bine realizati decat in vechiul film din 1984.( N-am vazut inca din pacate ecranizarea din 2000 care cica e mai buna.)
Ideea e ca filmul iti poate oferi o viziune noua asupra cartii, dar pentru cultura si dezvoltarea creierasului e muuuult mai buna cartea.

Jay 10 Jun 2004 14:04

Originally Posted by onutza_:

Originally Posted by herbert:

draga mioara, chiar nu intelegi ca e o "hartuiala" din placere :)

By the way herbert. Al tau username de la ce vine? Cum fac eu o legatura asa cu autorul celebrului Dune (daca nu e asa te rog sa ma scuzi), ce parere ai de ecranizare la Children of Dune de pe Hallmark? (simpla curiozitate).

Evident cartea e mult mai buna ca filmul. Filmul e chiar slabut ca distributie si ca realizare in general, recunosc dar sunt si secvente care mi-au placut la nebunie cum ar fi sfarsitul primei parti cand se nasc copiii lui Muadib, iar ochii sunt mult mai bine realizati decat in vechiul film din 1984.( N-am vazut inca din pacate ecranizarea din 2000 care cica e mai buna.)
Ideea e ca filmul iti poate oferi o viziune noua asupra cartii, dar pentru cultura si dezvoltarea creierasului e muuuult mai buna cartea.

Am inceput primele doua volume si acolo am ramas. Filmul mi-a placut(Lynch), dar pe Halmark ce a fost ca stiu ca a rulat pe Antena1 ceva cu William Hurt, dar presupun ca e un altul. Citesc pe search ca e ceva cu Julie Cox??!! Ce a avut acest film(Children of Dune) diferit fata de carte sau celelalte ecranizari?

P.S. Mi-am dat seama ca intrebarea nu imi este adresata, dar sper sa nu fie o problema

onutza_ 10 Jun 2004 17:48

E oarecum mai slab decat celelalte ecranizari. Are efecte bune in schimb. Dar repet nu stiu versiunea din 2002 ca sa compar cu aceasta. Voiam sa evidentiez ca filmul iti poate crea o imagine asupra a ceea ce se poesteste in carte.

Gaandalf 11 Jun 2004 09:56

E oarecum mai slab decat celelalte ecranizari. Are efecte bune in schimb. Dar repet nu stiu versiunea din 2002 ca sa compar cu aceasta. Voiam sa evidentiez ca filmul iti poate crea o imagine asupra a ceea ce se poesteste in carte.

Oricat de buna poate sa fie cartea tradusa - niciodata nu va fi la fel de artistica , ca originalul. Am citit in romana din Dune shi am citit shi in engleza shi am observat ca traducerea era "briliant", dar numai prin sine este o transformare a cartzii in alta limba- cartea este alterata shi uneori poate lua un cu totul alt sens. Lucru foarte mult scos in evidentza shi de domnul Marcel Proust.

Pentru cei care nu cunosc engleza sau franceza sau spaniola - singura solutzie este varianta in lb. romana. Aici se pierde foarte mult din original. Nimic nu mai este la fel de artistic - autenticitatea dispare complet. Cel putzin eu de asta m-am convins.

onutza_ 11 Jun 2004 13:08

De asta poti fi sigur. Originalul e tot original.

Jay 11 Jun 2004 13:57

Acum am putea intra in dispute istorice in privinta unor abordari ale literaturii romane.., dar nu vreau asta. :)

daniken 12 Jun 2004 22:58

cum spui...

Originally Posted by Sméagol-Gollum:

intr-o carte sunt mult, mult, mult mai multe amanunte decat in film!!

:D aici ai dreptate, insa daca s-ar putea face si un film cu tot atatea amanunte. o carte poate avea pina la o 1000 de pagini, o imagine poate fi mult mai sugestiva decat cele o 1000 de pagini, depinde doar de viziunea autorului, si bine inteles a celui care intelege mesajul. in fond totul este relativ, cu doua fete, unora le place mai mult cartea, altora mai mult filmul. dech, nimeni nu e perfect, sint lucruri bune si lucruri rele, asta ca sa nu zic proaste, suna banal.
dar prefer o carte, film mai putin, daca ar fi ceva deosebit nu as avea nimic impotriva... trebuie sa delectez si vederea, sau poate doar sa compar cu ce am citit, citeodata e de folos, altfel cum ne-am da seama ce si cum?
dan I ken

Freaak 13 Jun 2004 08:17

Am citit aseara un basm englezesc, pe nume "Visul negustorului de maruntisuri", si vreau sa va spun ca este fix aceeasi idee din cartea "Alchimistul" de Paolo Coelho. Problema este ca volumul cu basme a aparut cu cativa ani inaintea romanului de succes al brazilianului. Acum nu stiu ce sa cred. S-a inspirat din cartea cu pricina sau, pur si simplu, a avut aceeasi idee? Eu unul am inceput sa-l desconsider.

Bogie 13 Jun 2004 08:48

Daca nu ma insel, povestea este in "1001 de nopti".

MinRep 13 Jun 2004 16:41

Da, povestea e din 1001 de nopti si e cu siguranta mai veche decat basmul englezesc, de care nu stiu, dar mai mult ca sigur ca de acolo este inspirat. Coelho are ca sursa 1001 de nopti si isi si transpune eroii intr-o lume araba. Prefer sa nu (mai) discut daca merita/trebuie sau nu criticat pentru asta.

Gaandalf 14 Jun 2004 13:11

Originally Posted by MinRep:

Da, povestea e din 1001 de nopti si e cu siguranta mai veche decat basmul englezesc, de care nu stiu, dar mai mult ca sigur ca de acolo este inspirat. Coelho are ca sursa 1001 de nopti si isi si transpune eroii intr-o lume araba. Prefer sa nu (mai) discut daca merita/trebuie sau nu criticat pentru asta.

Originally Posted by bogie:

Daca nu ma insel, povestea este in "1001 de nopti".

Noroc cu cartzile mai vechi k altfel iesheam la pensie cu scriitorii ashtia noi.

deiutza 20 Jun 2004 22:06

mie-mi place sa citesc intai cartea si apoi sa vad filmul...

herbert 21 Jun 2004 00:14

ti se pare Herbert un nume ciudat? e chiar numele meu... nu-l citesc pe Frank Herbert - am depasit faza aceasta. eu citesc ca un nebun Proust, Borges, Faulkner, Dostoievski (in original), multa poezie (americano-engleza in mod special) si alte lucruri de care, probabil, inca n-ai auzit...
n-am privit ecranizarea de care pomenesti.

onutza_ 21 Jun 2004 01:27

Nu mi se pare ciudat. Pur si simplu credeam ca are legatura.
Am auzit de toti cei mentionati. Sunt inculta dar nici chiar asa. Eu mai citesc Poe din cand in cand ca tot veni vb de literatura americano-engleza.
In nici un caz nu incercam sa starnesc o discutie contradictorie.

herbert 21 Jun 2004 01:32

onutza, toata simpatia mea :P

Bogie 21 Jun 2004 12:52

Quote:

eu citesc ca un nebun Proust, Borges, Faulkner, Dostoievski (in original), multa poezie (americano-engleza in mod special) si alte lucruri de care, probabil, inca n-ai auzit...

Mai, dar ce destept esti... :D

herbert 21 Jun 2004 14:01

Originally Posted by bogie:

Quote:

eu citesc ca un nebun Proust, Borges, Faulkner, Dostoievski (in original), multa poezie (americano-engleza in mod special) si alte lucruri de care, probabil, inca n-ai auzit...

Mai, dar ce destept esti... :D

mai, Bogie, cum vorbesti tu cu un "veteran" :P e felul tau de a admira pe cineva? multumesc pentru apreciere :P
nu fac altceva decat sa spun adevaru', iar daca acesta impresioneaza, n-am ce face :D

Ilila 21 Jun 2004 14:53

surpriza... dupa alchimistul va urma ecranizarea profetiilor de la celestine link imdb

oana 28 Jun 2004 14:24

m-a pus pe ganduri observatia aceasta legata de asemanarea dintre respectiva poveste si "alchimistul" lui P. Coelho... si mi-am dat seama ca literatura este definibila in primul rand prin repetitivitatea infinita a temelor si motivelor :P nu ar fi nimic condamnabil la Coelho, daca intr-adevar s-a inspirat de acolo. nimic nu este nou in literatura in materie de subiecte, noua nu poate fi decat maniera in care acestea (vechi de cand lumea) sunt reluate, asadar scriitura... de la ea sa avem pretentii... cat despre remarca usor rautacioasa, cum ca daca n-ar fi aceste filoane, aceste locuri din care se inspira scriitorii de azi, acestia ar fi, cu alte cuvinte, egali cu zero... nu are sens sa adaug ceva... am explicat... :)

Freaak 28 Jun 2004 18:21

oana are perfecta dreptate. Subiectele originale incep sa dispara in ziua de astazi, lasand loc rearanjarii ideilor deja folosite. Imi pare insa foarte rau cand vad idei foarte bune folosite in filme sau carti execrabile. Omul gaseste ceva surprinzator si incitant, dar se complace in a distorsiona acel potential pana cand se alege praful de el. Cat despre Alchimistul, desi mi-a parut rau sa aflu asa ceva, trebuie sa recunosc faptul ca daca nu era el, nu se raspandea asa de tare "fenomenul". Eu am dat peste cartea aceea din greseala, la fel de bine cum puteam sa o si ratez, insa cand vine vorba de "Alchimistul" nu o poti trece cu vederea. I s-a facut reclama, lumea o recomanda ... e altceva. Si in plus, cine mai citeste in ziua de astazi basme? Coelho e mult mai cautat.

In legatura cu remarca "rautacioasa" ... sincer mi s-a parut mai mult ironica.

Baiatzu 30 Jun 2004 14:50

deci?

si ... cum va place Harry Potter 3 8) :P :w00t: :shock: :D :) ??? E putin mai nasol decat cartea fiindca e prea scurt dar in rest ce zicetzi ???

ioshi 30 Jun 2004 16:19

pe mine unul ma distreaza cand apare o carte facuta dupa un film...nici nu e nevoie sa caut date despre ele:imi dau seama ca sunt execrabile.Nu-mi vine acum in cap decat cartile facute dupa anticul(si apreciatul la vremea sa) Dallas.Am citi parca ca a aparut si Carte dupa Matrix.Mai nou apar filme facute dupa jocuri de succes ptr.PC - Alien vs.Predator.
..ce ti-e si cu imaginatia asta..dar mai ales cu lipsa ei

herbert 30 Jun 2004 17:30

Originally Posted by ioshi:

pe mine unul ma distreaza cand apare o carte facuta dupa un film...nici nu e nevoie sa caut date despre ele:imi dau seama ca sunt execrabile.Nu-mi vine acum in cap decat cartile facute dupa anticul(si apreciatul la vremea sa) Dallas.Am citi parca ca a aparut si Carte dupa Matrix.Mai nou apar filme facute dupa jocuri de succes ptr.PC - Alien vs.Predator.
..ce ti-e si cu imaginatia asta..dar mai ales cu lipsa ei

ma intreb, cum sa discuti despre carte cu cineva care isi pune drept avatar mutra lui Guevara? chiar n-ai inteles nimic, mai omule? sa fie asta un semn ca ai imaginatie?

ricutza 02 Jul 2004 00:27

astazi m-am lovit de o intrebare....e oare mai bine sa citesti cartea inainte de a vedea filmul ce o ecranizeaza sau invers, sa vezi prima data filmul si apoi sa citesti cartea?
de exemplu eu, cand aflam de o carte, pe care nu o citisem, ce a stat la baza unui film, si puteam sa vad si filmul respectiv, preferam sa citesc intai cartea si apoi sa vad filmul...am insa senzatia ca in acest fel te bucuri mai putin de film....

BeNnY 02 Jul 2004 01:33

Pentru mine (cel putin) e mai bine sa citesc cartea intai pentru ca asa imi imaginez eu cum arata personajele, actiunile, imi imaginez eu totul - i do all the work. Daca vad filmul si apoi citesc cartea sistematic identific personajele din carte cu actorii care i-au jucat in film. Si asta nu-mi place deloc... Eu unul prefer sa citesc cartea inainte.

E mai grav daca strici farmecul cartii decat daca strici farmecul filmului. Filmul este vazut in 2 ore dar cartea o citesti ore in sir...

capitain 02 Jul 2004 12:26

Originally Posted by ricutza:

astazi m-am lovit de o intrebare....e oare mai bine sa citesti cartea inainte de a vedea filmul ce o ecranizeaza sau invers, sa vezi prima data filmul si apoi sa citesti cartea?
de exemplu eu, cand aflam de o carte, pe care nu o citisem, ce a stat la baza unui film, si puteam sa vad si filmul respectiv, preferam sa citesc intai cartea si apoi sa vad filmul...am insa senzatia ca in acest fel te bucuri mai putin de film....

in cazul in care cartea e scrisa dupa film - eu nu as citio deloc, dar daca exista cartea de la baza filmului depinde de tine daca vrei sa fii dezamagita - adica de ce vrei sa fii dezamagita - de film sau de carte (asta pt ca deseori cartea e de departe mai buna decat filmul), de exemplu - clockwork orange - intai am vazut filmul care mi-a starnit curiozitatea in priviinta cartii, si nu m-au dezamagit. so...e discutabil

MinRep 02 Jul 2004 15:16

e oare mai bine sa citesti cartea inainte de a vedea filmul ce o ecranizeaza sau invers, sa vezi prima data filmul si apoi sa citesti cartea?

In general, de fiecare data cand citesc cartile inainte sa vad filmul, am fost dezamagit de cel din urma. De aceea, urasc ecranizarile dupa carti precum "Quo Vadis?", "Mizerabilii", "Contele de Monte Cristo", "Cei trei muschetari" and so on... Recent, am fost destul de dezamagit de "The Quiet American". Nu-mi amintesc un caz in care sa fi fost satisfacut de un film dupa ce am citit cartea. Cu o singura exceptie: "Harry Potter and the Prizoner of Azkaban". (evident, am sperante mari pentru urmatoarele doua Potter-uri si pentru "Alchimistul")

In schimb, daca am citit o carte sau piesa de teatru pe care e bazat un film bun, intotdeauna mi-a placut (exemple stralucite sunt "Lolita", "The Hours", o nuvela numita "Funigei", "A Clockwork Orange" si daca mai scriu multe mor aici).

Freaak 02 Jul 2004 20:34

Si mie imi place sa citesc cartea inainte sa vad filmul, deoarece, dupa cum spunea si BeNnY, urasc sa identific persoanjele cu cele de pe ecran; vreau sa-mi chinui neuronul ca sa creeze el modelele lui. Pot sa spun ca exista insa si anumite subiecte care pot prinde mai bine ca film.

Cineva imi spunea zilele trecute ca asteapta HP4 (eu nu l-am citit) nerabdator, fiindca evenimentele din el ar arata fantastic pe ecran. Pot sa rescunosc ca asta a fost si impresia mea la LOTR, atat cat l-am citit eu, ca am abandonat inca din prima runda, ca sa zic asa, KO. A iesit superb filmul.

Mai nou vad ca se fac filme dupa benzi desenate. Se intrevede oare un Mickey Mouse & Goofy sau Donald Duck & Scrooge?

BeNnY 02 Jul 2004 20:51

Originally Posted by Freaak:

Mai nou vad ca se fac filme dupa benzi desenate. Se intrevede oare un Mickey Mouse & Goofy sau Donald Duck & Scrooge?

Cum adica mai nou? (oricum exista deja un film cu Goofy care l-am vazut) Spider-Man, Hellboy, Daredevil etc. toate astea sunt dupa benzi desenate...

uma.urma 06 Jul 2004 20:02

Harry Potter 3 nu mi/a placut...si din cauza asta la urmatoarele 4 am sa lipsesc. Mi s/a parut lipsit de fantezie, e departe rau de celelalte 2...parca n/a existat nici o poveste, a fost prea superficial gandit. de acu, prost, dar mult.

ricutza 16 Sep 2004 22:38

in ultima vreme mi-au picat in mana numai carti ce au fost ecranizate...am reusit sa termin azi Ghepardul, care m-a impresionat foarte tare si sper ca si filmul sa fie reusit (desi am ceva dubii deoacere lucruile care mi-au placut la carte nu pot fi ecranizate).
Acum citesc Fight Club care imi place foarte mult...are si cateva diferente fata de film, dar in principiu scenaristii nu au avut de facut prea multe modificari...multe replici din film au fost pur si simplu luate din carte, de altfel multe idei legate de realizarea filmului sunt prezentate in roman...unele scene sunt atat de filmice incat par sa acopere si montajul si regia...

Nae 16 Sep 2004 22:59

hmmm... cartea a fost inaintea filmului... asa ca si eu prefer sa citesc o carte, si apoi sa vad filmul respectiv. si la LotR si la harry potter a fost la fel. bine, LotR este genial facut, dar si in el imi lipsesc cateva pesonaje si ceva background ca sa intelegi TOTUL... asa ca si ala m-a dezamagit un pic, comparandu-l cu cartea...
harry potter la fel, ba chiar mai mult... nu tine intr-un fel.

si in general... daca citesti cartea dupa ce-ai vazut filmul, este ca si cum ai mai vedea o data filmul, numai ca din memorie si nu pe ecran... not a big difference=waste of time.

mai sunt mii si mii de carti din care se pot face filme, asa ca, viitorul poate fi chiar interesant :D

ricutza 17 Sep 2004 01:02

Originally Posted by Nae:

si in general... daca citesti cartea dupa ce-ai vazut filmul, este ca si cum ai mai vedea o data filmul, numai ca din memorie si nu pe ecran... not a big difference=waste of time.

ceea ce spui tu se aplica numai pentru romanele politiste sau cele super siropoase...in general la o carte te intereseaza si cum e spusa povestea nu numai ce se intampla...si atunci stiind dinainte ce se intampla nu altereaza foarte mult cititul cartii in sine...
in plus gandeste-te ca sunt o gramada de ecranizari care respecta foarte putin din cartile pe care le ilustreaza, si atunci, citind cartea dupa ce ai vazut filmul, poti constata ca lucrurile stateau un pic diferit...iti pot da un exemplu clar cu Zbor deasupra unui cuib de cuci...filmul mi se pare ca a reusit sa surprinda foarte putin din carte...pe mine chiar m-a dezamagit atunci cand l-am revazut exact dupa ce am terminat de citit cartea...

Bogie 17 Sep 2004 08:51

in ultima vreme mi-au picat in mana numai carti ce au fost ecranizate...am reusit sa termin azi Ghepardul, care m-a impresionat foarte tare si sper ca si filmul sa fie reusit (desi am ceva dubii deoacere lucruile care mi-au placut la carte nu pot fi ecranizate).

Mie nu mi-a placut deloc filmul...de fapt nici nu am rezistat pana la sfarsit la el....

http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...wnd= _default

theo 17 Sep 2004 09:42

Zbor deasupra unui cuib de cuci...filmul mi se pare ca a reusit sa surprinda foarte putin din carte...pe mine chiar m-a dezamagit atunci cand l-am revazut exact dupa ce am terminat de citit cartea...

Aceeasi impresie am avut-o si eu, desi am vazut filmul cu mult dupa ce citisem cartea. Si desi nu-i pot reprosa nimic lui Jack Nicholson ca si interpretare, personajul lui mi s-a parut de-a dreptul sters fata de cel din carte.

theo 17 Sep 2004 10:06

Apropo de ordinea carte - film. Am vazut intai The Shining si bineinteles mi s-a parut extraordinar, dupa care, dupa cativa ani, am citit cartea care iarasi mi s-a parut foarte buna, dupa care am avut curiozitatea sa revad filmul si am avut surpriza sa constat ca nu mi-a mai placut ca prima data... In concluzie, poti vedea linistit filmul inaintea cartii, cartea nu te va dezamagi niciodata (nu includ aici stupiditatile de carti facute dupa stupiditati de filme, gen Dallas). Exista intr-adevar riscul sa asimilezi personajele din carte cu cele din film, dar nu vad nici o pierdere in asta...

moebius 17 Sep 2004 11:29

blade runner mi-a placut fara rezerve sub ambele forme. am vazut intai filmul pt ca pe vremea aia nici nu cred ca stiam ca e facut dupa o carte. cu toate astea tin minte ca in timp ce citeam do androids dream of electric sheep aveam in minte cu totul alt "film" si nu m-a influentat mai deloc viziunea lui scott... bine, e meritul lui k. dick aici.
cartea actioneaza pe prea multe niveluri ca sa poata fi ecranizata fidel si de-aia si apreciez faptul ca in film nu se dau prea multe "explicatii" preferandu-se simbolurile si aluziile

All times are GMT +2. The time now is 13:34.