![]() |
Re: O completare care merita facuta
Originally Posted by MinRep:
PS: daca in primul volum ne-a servit <manga> / in al doilea as prefera o portie de <kabuki>. |
Hmm... De ceva timp, eu fac tenis, iar profu' imi tot spune ca "orice meserie se <<fura>>". Si ii dau dreptate. Cum altfel poti invata ceva? Mai ales in cinematografie. Dar ceea ce imi place este ca unii pot fi al naibii de originali/creativi si aduc un omagiu adevarat celor de la care au "furat".
Iar daca Tarantino e un impostor, cine nu e? (nu spuneti David Lynch!) Personal, eu nu cred ca-l putem izola pe Tarantino-regizorul de Tarantino-scenaristul. Pentru ca eu il consider un fel de "autor", in masura in care acest termen se mai poate folosi in ziua de azi. Si pentru ca Tarantino are cat de cat control asupra filmelor sale si pentru ca semneaza in acelasi timp scenariul si regia, acest lucru unifica viziunea asupra filmului si, din nou personal, eu cred ca e Tarantino-scenaristul si Tarantino-regizorul se completeaza reciproc. (Parca scenariul de la "Kill Bill" nu ar avea acelasi surse de inspiratie ca filmul, iar Tarantino nu ar fi vazut filmul acum "n" ani la fel cum il vede acum...) |
Originally Posted by MinRep:
|
Sa speram ca KILL BILL Vol. 1 si Vol. 2 o sa fie capodopere la fel ca Pulp Fiction! Totusi, Tarantino a facut o pauza de 7 ani inainte sa faca Kill Bill!
|
Originally Posted by marx:
Daca te referi la tenis, cam de 4 ani si ceva. |
Originally Posted by BeNnY:
|
sincera sa fiu mie Kill Bill mi s-a parut mult sub Pulp Fiction si ma tem ca Tarantino nu o sa reuseasca sa mai scoata ceva atat de bun...Kill Bill este un film interesant care mi-a placut foarte mult, dar care nu mi se pare capodopera.... |
Intr-un interviu acordat celor de la MTV a spus ca in Vol. 1 este mai multa actiune - batai etc etc - iar in Vol. 2 o sa fie mai mult dialog deci e foarte probabil sa fie mult mai haios Volumul 2 pentru ca el face niste dialoguri excelente :lol:
|
Originally Posted by ricutza:
Probabil pt ca l-am asteptat asa de mult, asa m-a facut sa numesc filmul capodopera... In principiu, ca dialoguri si restu (dar in principal dialogurile :P) stiu ca kill bill este sub pulp... Yo astept acuma si partea a doua pt ca tarantino ne-a promis cica mai multa vorbarie si mai putine fapte! :roll: Vom vedea ce va iesi...! |
Totusi nu cred ca "Kill Bill" poate fi considerat o dezamagire...
|
Kill Bill Vol. 1 a ajuns pe locul 97 in topul celor mai bune filme facute vreodata al celor de la IMDB ... asa ca e bine :D
Un lucru interesant care nu l-am remarcat pana acum: Writing credits Quentin Tarantino (character The Bride) & Uma Thurman (character The Bride) ... QT a lasat-o pe Uma sa-si scrie si ea la personajul care il joaca :) |
Deci nu ti-a placut?
Mie mi s-a parut genial filmul.. |
Eu aleg sa fiu paharul :wink:
|
Eu aleg sa astept sa vad Kill Bill Vol. 2 pana sa ajung la o concluzie... :roll:
|
Originally Posted by Mala Portugal:
nu poti sa fii intreg paharul. ce preferi: jumatatea plina sau jumatatea goala? |
Originally Posted by Leonard:
da' dak paharul e plin? |
blitz tata, paharul sigur e plin.
|
Eu imi amintesc ca paharul era singurul care ramanea neudat :o
|
Eu nu imi amintesc nici un pahar :roll:
|
Din soundtrack-ul de la Kill Bill!
"The Lonely Shepherd" Performed by Gheorghe Zamfir ... :lol: :lol: :lol: |
Nu as vrea sa incep cu o concluzie pentru ca astfel ceea ce urmeaza ar fi neinteresant (desi oricum e).
Intai si intai il avem pe QT. Un regizor care cica a facut 4 filme (nu ma intrebati de unde stiu). In 10 ani?! Nici asta. QT a fost pe vremea cand nu ajunsese celebru (inainte ca de Niro sa se roage de el sa-l distribuie in filme si inainte ca Travolta, Forster si altii ca ei, sa-i dea intreaga lor recunostinta pentru ca le-a salvat cariera, inainte ca eu sa vad filme interesante) vanzator la un magazin de inchirieri casete video. Si baiatul asta ce sa faca toata ziua? S-a tot uitat la tot felul de filme (nu ma intrebati de care), a prins ceva de aici ceva de acolo si astfel s-a hotarat sa scrie si el scenarii. Sigur a vazut Shaft, sigur a vazut Kubrick, Godard, Bruce Lee, Superman, si nu mai stiu ce si si-a creat niste idei care au socat intr-un fel la momentul aparitiei lor. (ca acei copii care se intreaba cine e mai tare dintre Superman si Batman sau ceva de genul asta). Ce si-a zis el? Ce-ar fi daca o tipa misto, o "wonderwoman", pleca in cautarea razbunarii dupa ce a stat in coma 4 ani (wtf, e film cu Steeven Seagal?!) chiar daca este la inceput putin cam paralizata (hi mr big toe, mr. little toe), omoara o mama (socant, nu? bravo d-le QT strike 1), o scolarita japoneza (cui nu-i place manga? dar asta e putin cam sado-maso), siluieste o tipa mortal de frumoasa (ma izbeste prea tare asemanarea lui Julie Dreyfus cu Bellucci); scena cu batalia este total stranie (marturisesc ca pana la scena aia il acceptasem ca OK), nu ma leg de faza cu cei 88 (parca) ca sunt prea multi (si Bruce Lee ii facea), ci la modul in care a prezentat-o in genul celui mai de kkt film de categoria B (sangele care tasneste ca o arteziana, de fapt QT este mare fan al acestora), culminand cu bataita la fund aplicata ultimului luptator (ce, nu stiati ca trebuie sa lase unul in viata?). KB este dupa parerea mea un kitch de mari proportii. |
Hahahahaha :lol: :lol: :lol: :lol:
Spui ca sangele care tasnea din artere era doar pt ca asa ii placea lui QT nu? Eram SIGUR ca or sa fie si d-astia care n-o sa inteleaga de nici un fel pe ce idee se bazeaza filmul asta... Sincer nu ma asteptam de la tine sa nu intelegi... asta e... mai citeste, mai cauta de pe unde ai luat istoria lui QT sa vezi pe-acolo pe ce idee se bazeaza filmul... de fapt nu neaparat idee ci concept P.S. Si eu care credeam ca o sa scrii ceva interesant... :roll: |
Imi pare rau ca te-am dezamagit cu mesajul meu. Stiu ca nu am scris ceva foarte interesant, si poate ca nimic din ceea ce nu stiai (nu e nici o istorie, e doar un amanunt). Nu am zis ca i-a placut lui QT faza cu sangele care tasnea. Ci doar ca e din "B movies". Si nu am enuntat nici o teorie despre ideea filmului, am zis ca e un kitch.
Lumineaza-ma tu cu mesajul "ascuns" filmului. |
Originally Posted by nookie:
Cum n-ai spus? Asta ce e? Acum ca ti-am spus ca ai gresit dai inapoi? Ti-am spus sa cauti tu singur si sa vezi ce gasesti... ca daca n-ai prins ideea filmului degeaba vii tu aici si dai comentarii de clasa lui Ebert cand de fapt te invarti in jurul... necunoasterii..! |
A spus cineva de aici ca poate va fi interpretat gresit la fel ca Jackie Brown si avea mare dreptate!
|
citeste partea aia cu atentie; n-am zis ca arteziana e asa pentru ca ii place lui QT, ci ca el este fan al "B movies" (citez "mare fan al acestora"). Nu dau inapoi de la nici o afirmatie de-a mea decat in cazul in care imi dau seama ca am gresit. ceea ce nu e cazul.
Faptul ca ar putea fi interpretat gresit, e o opinie generala despre fiecare film (in cazul in care regizorul vrea sa transmita ceva). Iar Jackie Brown nu e chiar asa de grozav pe cat se crede. |
Exact ce asteptam! :D
Pana la urma ai aflat de ce tasnea sangele ala asa sau nu? |
Cu de dicatie de la QT: "Now, especially with a movie like this, it's almost essential. I want to top expectations. I want to blow you away. It's that kind of movie. That is the right goal."(despre kill bill)
|
Filmul asta e un fel de tribut la filmele japoneze vechi si cu batai! Si QT a facut filmul asta pentru ca iubeste acest gen de film... filmul Kill Bill e facut in spiritul filmelor vechi japoneze iar in filmele alea vechi asa tasnea sangele... putini au inteles chestia asta... QT e mult prea destept pentru unii oameni... 2 bad 4 them :o
|
Originally Posted by toni:
atunci, pe gât! :lol: |
Originally Posted by Ambra Blu:
fara nici o legatura: ar fi interesant o vizionare in paralel; varianta de la tine de 1 cd, sau varianta cealalta pe 3 cd-uri. atunci ai intelege! :wink: |
|
si tu esti muza mea.
|
PS: Fara ofensa, e din rima. |
Vedeti daca puneti mana pe revista Cinemagia sa vedeti ce scrie la articolul cu QT ... In caz ca nu aveti incredere in spusele mele
|
Stiu ca sar putea sa-mi sariti toti in cap , dar sincer mie nu-mi place filmul, nu pot zice de ce dar pur si simplu mia lasat o impresie sa zicem putin placuta.
Pana acu nu am vazut pe nimeni de aceeasi pararere cu mine dar io va zic drept.Zicetimi si mie ca va place la el ca sa-mi dau si io seama dak sunt bou sau nu. |
si prea prost pentru altii! 2 good 4 them
|
Si prea prost pentru prosti
|
sa recapitulam. este prea bun pentru unii. atunci raman ceilalti, pentru care este prea prost. Pentru prosti e prost, dar intrebarea este: prostii sunt aceiasi cu "ceilalti" sau in "ceilalti" exista si destepti? Si daca "unii sunt toti destepti. tu de partea cui esti? |
Incerci prea tare sa fi destept si esti deja stresant... nu te mai stradui atat...! Si hai ca m-am plictisit sa vorbesc cu tine... ca n-ai nimic interesant de zis
|
ce faci, imi dai papucii atat de repede? ce ti-e si cu tinerii din ziua de azi... PS: nu intelegi diferenta intre a incerca si a face ceva. k si QT. (vezi ca mesajul meu are legatura cu topicul) |
PS: Nookie, nu risca sa adaugi plusuri unor minusuri. E pierdere de timp. :wink: |
Draga max (mrx, rex whatever) iti propun sa scrii ceva on-topic ca stim cu totii cat de bine stii tu sa te certi si ne-am saturat de asa ceva. Daca ai posta on-topic ar fi perfect
|
Sunt deacord cu Benny la ultima faza...
|
marx (rex) spune-ne tu noua ce parere ai tu despre Kill Bill
|
Kitsch (nu kitch) = reproducere sau copiere a unei opere de artã; obiect de prost-gust.
Nu cred ca filmul lui Tarantino incearca sa treaca drept altceva decat este, nu cred ca Tarantino chiar credea in posibilitatile Umei de a omori 88 de Nebuni. Eu am privit intreg filmul ca o comedie, nu mi-am pus problema verosimilitatii faptelor si pot spune ca mi-a placut foarte mult. Au fost cateva scene care m-au plictisit (scena cu predarea sabiei, mult-laudata de atatia, e una din ele) dar impresia lasata e f buna. (Cunosc cativa care s-au plictisit la anumite scene din "Pulp Fiction", daca va vine sa credeti; dialogurile dintre Travolta si Samuel L Jackson, conversatia din restaurant intre Uma si Travolta :o etc). Cum ar fi, dom'le, sa incerci s-o agati pe The Bride intr-un bar? Blonda, finuta, distinsa, tu s-o faci pe masculul in fata ei, poate mai bagi si o chestie grosolana ("My name is Buck and I'm here to fuck!"), ma sperii numai cand ma gandesc la amaratul ala de japonez care a luat-o de la scolarita aia, Gogo Yubari. |
Eu m-am plictisit la faza cu Butch in taxi
|
Lansarea in US a avut loc
|
kill bill vol 2 soundtrack
hmm sigur a fost lansat in america, l-am vazut pe apple la now in theaters, si acu` sa trecem la lucruri mai serioase :D , kill bill vol 2 soundtrack, o aparut, si asa din intamplare il detin frumusel pe un HDD de-al meu :D
|
Fineturi din Kill Bill (cele ramase mai proaspete in memorie):
genericul cu Bang-Bang; flashback-urile cu zoom in ochiul Umei (ca tot ne-am lamurit ce-i zoom-ul asta ;) ) + schimbarea nuantei irisului din albastru cenusiu (al miresei razbunatoare) in albastru aprins (a lui Beatrix) urmata de imaginile superbe cu cafteala din capela; Elle Driver fluierand pe culoarul spitalului (de la scena asta ma trec fiori de cate ori vad asistente blonde :shock: ) ; felul in care luminile se joaca cu Hattori Hanzo in mansarda cu sabii( fortand comparatie,imaginile acelea m-au dus cu gandul la “Leaganul” lui Renoir) & expresia ingenua de pe fata miresei cand sterge cu maneca cuvantul Bill scris de pe un geam prafuit. |
All times are GMT +2. The time now is 08:46. |