![]() |
Observatia lui gabrielu este mortala. Pertinenta, dar plina de adevar!
Pai, bine, ma fratilor, nu contest calitatea muzicii (coloanei sonore muzicale) din LOTR - si mie imi place - , da' ce are atat de... special de va redefineste? (evident, ma adresez unui singur om) Ma bucur, cum spunea gabrielu, ca se ridica nivelul muzical al poporului, da' tot sunt de parere ca se exagereaza un pic cu influenta LOTR. No offence! Hey, Sheriff, you forgot yoor pants! |
Originally Posted by Lady_Skar:
|
Totusi, trebue sa revin. Cea mai adevarata melodie EVER, cea mai misto, cea-mai-cea ,pentru mine, ramane "All love can be", interpretare Charlote Church, coloana sonora "A beautiful mind". Pentru mine, asta va ramane 4 ever in fruntea tuturor.
|
Totusi, trebue sa revin. Cea mai adevarata melodie EVER, cea mai misto, cea-mai-cea ,pentru mine, ramane "All love can be", interpretare Charlote Church, coloana sonora "A beautiful mind". Pentru mine, asta va ramane 4 ever in fruntea tuturor.
|
uhm..pai sopundtrackul de la Gladiator e de Hans Zimmer...
|
sfasietor...?
1 the virgin suicides (air)
2 kill bill-vol1 3 gladiator(desi DETEST "filmul") 4 in the mood for love 5 TOT badallamenti 6 evita 7 romeo+ juliett( baz luhrman)- garbage-crush 8 poate wellcome to sarajevo |
Intr-adevar e suberba coloana sonora de la Virgin Suicides. E si intre preferintele mele. As mai adauga si coloana sonora de la Orpheus Descending varianta din 1990.
|
Nasul 1 si 2
Apocalypse Now |
guma de mestecat
subscriu la virgin suicides.
|
Originally Posted by jona:
|
De obicei coloanele sonore care sunt compuse din muzica instrumentala fac furori pentru ca, ma rog, "trezesc" anumite simtzuri..bla bla...so...
|
Originally Posted by Demona:
|
:-|
fas.
|
Originally Posted by snatchro:
Demona sa creada k OST-urile LOTR sunt bla bla bla ... chiar n-ai nimerit persoana potrivita aicea ... la parerea ta .... pot sa te asigur io' k ptr ea muzica aia nu e bla bla bla .... |
Samuel Barber, Adagio for strings, Reconstruction (2003)
|
Adagio-ul lui Barber mä sfâsie-n filme încä de demult, de pe vremea când se numea "muzicä", nu "soundtrack".
|
de la filmele astea pot spune ca sunt foarte bune soundtrackurile.. mai sunt cateva care nu le am, cum ar fi kill bill,gladiator, training day, a beautifull mind
scuzati pe cele de la jocuri :P |
"Damien Rice - The Blower's Daughter" din "Closer" (si sa zicem "Suzanne Vega - Caramel", din trailer-ul acestuia).
|
"2001 A Space Odyssey" (Richard Strauss - "Also Sprach Zarathustra", Johann Strauss - "The Blue Danube")
"Chariots Of Fire" (Vangelis) "The Good, The Bad and The Ugly" (Ennio Morricone) "Scent of a Woman" (Astor Piazolla - "Por una Cabeza") "Apocalypse Now" (Richard Wagner - "The Ride of the Valkyries") "Un Chien Andalou" (Richard Wagner - "Tristan und Isolde") "La Reine Margot" (Goran Bregovic - "La Nuit", "Lullabye") "Black Cat, Whie Cat" "Eyes Wide Shut" "2046" "Underground" (Goran Bregovic - "Mesecina", "Kjesukarije Cocek", "Kalasnikov") "Donnie Darko" (Gary Jules - "Mad World") "Trainspotting" (Iggy Pop - "Nightclubbing", Lou Reed - "Perfect Day") "Arizona Dream" (Iggy Pop - "In the Death car", "Gorran Bregovic & Iggy Pop - "TV Screen") "Lost Highway" (David Bowie - "I'm Deranged") "Twin Peaks" (Angello Badalmenti - "Falling" "The Gladiator" (Hans & Lisa Zimmer - "The Gladiator Waltz") |
1. "In the Mood for Love"
apoi "2046" Eyes Wide Shut, Oglinda (Tarkovski, de fapt patimile dupa Matei si Ioan - Bach), si celelalte la care am plans, dar nu spun... |
1. Dancer in the Dark
2. 2046, In the Mood for Love (mai mult fiindcã fac legãtura cu filmul cînd le ascult. dacã le-aº fi ascultat fãrã sã vãd filmele nu ºtiu cît de sfîºietoare mi s-ar fi pãrut) |
din milioanele de subiecte pe tema soundtrack, one more... fun! :) ok, daca e vorba de "sfasietor", adica realmente sfasietor, am sa adaug la cele de mai sus si:
Girl on the bridge -- pentru cantecul lui Marianne Faithful "Who will take my dreams away" (featured in "City of Lost Children", dar realmente exploatat cel mai bine in Girl on the Bridge) Picning at Hanging Rock, filmul lui Peter Weir--dupa mine e cea mai poetica/sfasietoare imbinare de film cu muzica as mentiona si Oldboy insa pentru scena spre final cu fata atarnand de mina baiatului inainte sa cada de pe pod |
cel mai bun soundtrack:
pe locul 1...........dancer in the dark (bjork poate cu greu fi intrecuta) pe locul 2- la mare distanta de puncte fata de locul 1 dar demn de locul pe care il ocupa: 8 femei, regizat de francois ozon. |
"amelie" de yann tiersen.. surprinde exceptional atmosfera filmului
|
"This Friendly World", melodioara pe cat de dementa si puerila, pe atat de emotionanta, pe care o canta Andy Kaufman (Jim Carrey in "Man on the Moon") la propria inmormantare (?!)
|
Lost in Translation, Virgin Suicides, Donnie Darko si Arvo Part-ul de la inceput Fahrenheit 9/11 (cred ca era la inceput, nu mai stiu). Muzica de la Last Samurai e buna. KB1&2 nu sunt sfasietoare. Clockwork Orange?
|
Originally Posted by BeNnY:
|
cel mai adevarat soundtrack :great expectations...mi s-a facut pielea buburuza tot filmul, melodiile sunt cu adevarat superbe.
|
Cred ca cel mai bun soundtrack, dupa umila mea parere, ar fi cel de la Easy Rider ('69), cu toate ca nu se pot neglija nici soundtrackuri de la filme precum Doors sau Amelie...[/b]
|
Cel din Gladiator ("Now we are free") este fenomenal),la fel shi cel din Titanic
"My heart will go on" sau cel din The thin red line ("Silence" parca) , Love Story.Cel din Requiem for a dream itzi face pielea gaina(deci nu este neaparat sfashaietor ). |
Originally Posted by crin3l:
My fart will go on= :sick: restul, DA, asa sunt |
.mi se sfasie fisul.
|
Nu aruncati cu chestii in mine dar... Fluke. :)
|
Soundtrackul de la A walk to remember :)
|
michael nyman - carrington. nu sfisie, nu rupe, dar e superb.
david shire - the conversation. film genial, soundtrack pe masura. piano solo, fear & loneliness |
[quote="alc"]Soundtrackul de la A walk to remember
Asta mi-a placut si mie si ar mai fi soundtrakul de la Crazy and Beautiful. |
Originally Posted by crissis:
Acelasi Michael Nyman care daca nu ma insel a compus muzica pentru Gattaca... absolut fenomenala, cu o vioara care te urca in al 9-lea cer. Ar mai fi evident Gladiatorul si K-Pax. Ar mai trebui mentionate filmele lui Cameron Crowe... unde muzica nu mi se pare doar ca ajuta filmul ci este 80% din film (a se vedea "Almost Famous" sau scena de road-trip din "Elizabethtown"). |
Cel mai tare ramane OST-ul de la LOTR. mai sunt oK si urmatoarele:
"Gladiator", "Schindler's list", "Reqiem for a dream", "The Last Samurai" "Bram Stoker's Dracula", "Alexander" (Vangelis nu se dezminte). Bune ("sfasietoare" nu-si are locul) mi s-au parut cele de la "Queen of the Damned"(mai ales "Forsaken", "System"-ale lui Davis si "Down with the sickness" cantata de Disturbed), "The Scorpion King" si "Dracula 2000". Soundtack-ul de la "Brokebck Mountain" e destul de ravasitor si dureros, se potriveste filmului si l-am ascultat in prostie in ultimele zile. Mentiune speciala pt soundtrack-urile filmelor lui Hitchcock. gave me goosebumps all the times. |
soundtrackul de la The Return (2003)
il bag in primele 5 cele mai sfasietoare de toate cele...muzica de inceput si de sfarsit e...da' n-am cuvinte... Andrei Dergachov rules |
Am plans mult la ''Lantul amintirilor'' si ar mai fi ''O floare si doi gradinari''dar nu in aceiasi masura.
|
De departe...
... cel mai sfasietor soundtrack apartine filmului "Brokeback Mountain". Nu credeam ca poate fi un soundtrack mai dureros si mai hipnotic decat ost-ul de la "Requiem for a dream". Dar cand am ascultat capodopera dezarmanta lui Gustavo Santaolalla (il gasiti pe Amazon.com) m-a coplesit prin sentimentalismul puternic ce rasuna din amalgamul portiunilor de muzica instrumentala si de muzica country (cantate de voci puternice si nume cu rezonanta: Emmylou Harris, Rufus Wainwright etc). Versurile pot fi acuzate de simplism, dar sunt in dulce armonie cu filmul. Un soundtrack Perfect pentru filmul (pe care l-am vazut ulterior) pe care il sustine. Ascultati si apoi judecati.
|
Ultimul Mohican 8)
|
.cartea?
|
dancer in the dark... 107 steps nici acum n-o pot asculta...
pulp fiction... i love you pumpkin:P moulin rouge... nu-mi vine sa cred k-s prima... mno bine... si simfonia a 9a era dracutza:D |
Soundtrack-ul lui Lord of War anume Buffalo Speringfield - For what it's worth. Recomandare
|
Requiem for a Dream
|
Cel mai adevarat soundtrack este cel al filmului Crimston Tides :P
|
nu stiu daca cel mai sfasietor soundtrack per total, dar are cel putin 3 piese mindblowing....
Unfaithful - Jan A. P. Kaczmarek dar n-am apucat s vad filmul, asa k nu stiu daca e folosit cum trebe....muzica in sine, este geniala! |
"leaving las vegas" e pretty sad,da' nici piesa de la"love story" nu i foarte vesela :(( ,cum nu e nici the story itself;combinata cu filmu',piesa aceea arata ca Lai e un compozitor talentat si inteligent
|
Originally Posted by 77ravens:
|
All times are GMT +2. The time now is 10:44. |