Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Iconoclast (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=245)
-   -   Pi (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=82856)

europe_east 15 Mar 2005 22:24

Originally Posted by Ambra Blu:

Originally Posted by europe_east:

Sa fim seriosi, nimeni nu face cercetare stand in fata unui calculator si uitandu-se la niste numere, poate-poate apare un pattern.

Asa e: nici eroul din Pendulul lui Foucault, nici din story-ul lui Clarke, Cele 9 miliarde de nume ale lui Dumnezeu. In rest, sint de acord: Pi pe super 16 e varza.

Mai corect ar fi fost sa zic: nici un matematician in zilele noastre nu face cercetare stand in fata numarului Pi si uitandu-se dupa pattern-uri, asa cum da impresia filmul asta. In rest, ma bucur ca mai e cineva caruia nu i-a placut asa mult filmul asta.

Ambra Blu 15 Mar 2005 22:34

Originally Posted by europe_east:

In rest, ma bucur ca mai e cineva caruia nu i-a placut asa mult filmul asta.

Corecteaza si aici: mai e cineva caruia nu i-a placut deloc filmul asta. O aberatie in super 16 mm, cu granulatia cit pietroaiele de pe marginea drumului si cu o poveste la fel de credibila precum teoriile apocaliptice ale profesorului Hincu sau ca milenarismul adventist. Fuck that, I ain't buyin that, this is the millenium of the aftermath.

cherryblossom 15 Mar 2005 22:40

totusi muzica era misto...

mihai_t 15 Mar 2005 22:53

east_europe:
Quote:

Raman la parerea ca matematica si arta sunt domenii fundamental diferite

din pacate n-a scris inca nimeni poemul care sa ne familiarizeze cu spatiile n-dimensionale. si poate sunt eu ciudat, dar mai infricosator decat "Infernul" lui Dante de exemplu mi se pare faptul ca intre doua numere reale oricat de apropiate exista o infinitate de alte numere, si tot asa la nesfarsit.

europe_east 16 Mar 2005 00:23

Asta tine de interpretare in cheie filosofica a unor 'fapte' matematice. Lucru care nu are prea mult de a face cu matematica, cel putin in opinia mea. Tocmai aici mi se pare mie ca sta diferenta: eleganta unui argument matematic tine de altceva decat frumusetea unui poem. Dar metaforic vorbind, da, nu a scris nimeni un poem despre spatiile n-dimensionale. Un astfel de 'poem' ar consuma materia cenusie la o rata relativ mare... :) Dar mai stii, orice e posibil in the millenium of the aftermath. :P

Ambra Blu 16 Mar 2005 00:43

Not that there were'nt attempts at translating mathematics into poetry:
http://216.239.59.104/search?q=cache...imension&hl=ro
or mathematics into literature (Flatland, by reverend Abott). Fuck mathematixxx, anyways.

europe_east 16 Mar 2005 01:01

That's putting it very very very loosely... :D Ma refer la link. Nu va obositi, it's crap. Mi-a placut gluma totusi.

Ambra Blu 31 Aug 2005 19:53

M-am reuitat la Pi. Desi pe OST apar trupe care ar fi trebuit sa imi suscite interesul - Massive, Autechre - desi Aronofsky a gonflat 16 mm pe 35, desi prezinta uneori disturbing images - rather noisy, I'd say - desi se ia in serios cu numerologie si mistica evreiasca, nu l-am crezut nici pe matematicianul care l-a vazut la fata pe YHW (nu stiu daca se scrie asa, eu nu ii stiu numele), nici, in general, ce tot clampaneau ei pe acolo. In plus, n-are deloc sentiment.

bellhop 01 Sep 2005 02:35

bro, lasa pelicula si editarea, uita-te la sets;

ce m-a impresionat pe mine a fost nu ideea, care in sine este slab exploatata de film (madonna could tell you more about kabbalah and gematria... :hmm: ), ci toata harababura aia in care traia eroul, cu chestiile alea care se desprindeau si cadeau pe el, si in secundar cum se dezvolta psihoza, nu mai stiu ce facea la un moment dat de era sa moara, mi-am adus aminte de Sarmanul Dionisos al lui Eminescu, din scoala, nebunia geniului...;

am regasit cele doua elemente si in Requiem - sets montate cu meticulozitate + psihoza, mult mai elaborate, (vezi the making of de pe DVD), abia astept urmatorul film al lui Aronofsky this year..;

Ambra Blu 01 Sep 2005 11:02

Originally Posted by bellhop:

bro, lasa pelicula si editarea, uita-te la sets;

Lasa-ma, frate, n-ai vazut ca multora din crew li s-a facut rau pe platou de la cit lipici au bagat in decorurile alea?

Supastar 26 Feb 2006 22:57

la nivel matematic e destul de confuz filmul. asta s-a mai discutat deja.
vroiam s mentionez doar ca exista functii matematice care pot genera un anume "randomness" specific naturii, dar care, fiind functii, sunt bine definite..... Asa cred k se poate ajunge la generarea evolutiei bursei.....blablabla.....spirale peste tot.......blablabla

further reading: http://en.wikipedia.org/wiki/Fractals

astia care nu le aveti cu matematica si nu vreti sa le aveti cu matematica cititi FRACTALIA de Serban Foarta! :happy:

crissis 16 Apr 2006 12:57

din cite mi-am dat seama termenul 'fractal' nu apare deloc in film. o formula simpla poate genera prin iteratii structuri hipercomplexe... nu asta e obsesia personajului, descoperirea unui pattern universal? si daca la inceput acesta pare a fi legat de numarul pi, continuarea e destul de confuza [kabbala, computerul care se autodistruge scuipind numarul magic etc, pe scurt: obscurantism].
imi plac montajul, sunetul & imaginea utilizate pentru a surprinde angoasa, migrenele, paranoia. aici cred ca e tare aronofsky, creeaza [chiar induce oarecum] tensiuni interne, simptome, reactii vegetative. 'requiem for a dream' iti baga acul in vena [dilatarea reflexa a pupilei!], 'pi' e o incizie cu pixul pe cortexul unui geniu nebun.

All times are GMT +2. The time now is 09:08.