Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Iconoclast (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=245)
-   -   Turneu Iconoclast III - Viridiana (1961) Luis Bunuel (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=99275)

Twinsen 19 Dec 2012 10:32

Originally Posted by faraimaginatie:

Sunt o gramada de simboluri extrem de bine valorificate in film...coroana de spini care arde, cenusa din `patul conjugal`, focalizarea pe picioarele personajelor

ma refeream ca nu stiu sigur ce inseamna scenele in care camera se focalizeaza pe picioarele personahelor, fetita cu coarda, Viridiana sleepwalking, dansul cersetorilor...au fost multe astfel de momente.

Am si eu o mica nedumerire: cum pot sa fie "extrem de bine valorificate" niste simboluri pe care spui ca nu le-ai inteles? Dar te rog raspunde repede, ca imediat imi sterge Mercutio mesajul pentru calomnie...

faraimaginatie 19 Dec 2012 10:38

Sunt absolut convinsa ca nu le-am inteles datorita incapacitatii mele si nu pentru ca nu ar fi bine valorificte. Bineinteles ca am dat si exemple de simboluri care mi-au fost mai usor de descifrat.

Trebuie sa spun totusi ca ma surpinde interesul tau ridicat pentru film, avand in vedere ca nu ai rezistat pana la sfarsit. Sau voiai doar sa-ti clarifici o nedumerire semantica?

Windom 19 Dec 2012 10:42

Twinsen, tu ai rămas dator cu niște răspunsuri la anumite întrebări, nu-i lua pe alții la bani mărunți pînă nu-ți plătești datoria.;)

Twinsen 19 Dec 2012 10:59

Originally Posted by Windom:

Twinsen, tu ai rămas dator cu niște răspunsuri la anumite întrebări, nu-i lua pe alții la bani mărunți pînă nu-ți plătești datoria.;)

In caz ca n-ai observat, Mercutio mi-a spus ca imi va sterge toate mesajele despre film daca nu-l vad pana la capat. Si cu siguranta nu-l voi vedea pana la capat.

Trebuie sa spun totusi ca ma surpinde interesul tau ridicat pentru film, avand in vedere ca nu ai rezistat pana la sfarsit. Sau voiai doar sa-ti clarifici o nedumerire semantica?

Interesul meu nu e fata de film, ci fata de unanimitatea cu care a primit note maxime.

faraimaginatie 19 Dec 2012 11:09

Imi pare rau...dar mi se pare ridicol sa emiti judecati de valoare in ceea ce priveste un film pe care nu l-ai vazut pana la capat. Si sa mai si spui ca nu o sa-l vezi veci ...dar totusi sa te intrebi inocent de ce primeste note maxime.

Windom 19 Dec 2012 11:09

10 pe linie pentru un film la care tu ai rezistat 30 minute. Ce-ti spune asta?

Twinsen 19 Dec 2012 12:50

Ca oamenii au gusturi diferite? :-? Dar dincolo de truismul asta, mi se pare sincer interesant. De asta mai pun ici colo cate o intrebare, ca sa inteleg mai bine.

Imi pare rau...dar mi se pare ridicol sa emiti judecati de valoare in ceea ce priveste un film pe care nu l-ai vazut pana la capat.

Nici o problema si mie mi se pare ridicol sa dai nota maxima unui film, spunand ca nu intelegi multe momente din el.

rvn 19 Dec 2012 13:56

Originally Posted by Twinsen:

Ca oamenii au gusturi diferite?

gusturile n-ar trebui sa aiba legatura cu recunoasterea calitatilor, a valorii.

Twinsen 19 Dec 2012 14:15

Originally Posted by rvn:

gusturile n-ar trebui sa aiba legatura cu recunoasterea calitatilor, a valorii.

Valoare are tensiunea curentului electric sau o bancnota aflata in circulatie. In arta, gustul si subiectivitatea sunt primordiale, chiar daca anumite aspecte pot fi cuantificate.

rvn 19 Dec 2012 14:31

ups, trebuia sa precizez: valoare artistica. o mica scapare, de care, evident, ai profitat imediat.
T., ca de obicei, joci rolul lui Gica.

Twinsen 19 Dec 2012 15:04

ce-mi aduc aminte cu claritate,este ca, nu mi s-a parut a fi un Bunuel prea reusit, bineinteles, asta fiind o comparatie pur subiectiva.

Yep, eu sunt gica contra. Si tu esti obiectiva.

rvn 19 Dec 2012 15:52

ce-mi aduc aminte cu claritate,este ca, nu mi s-a parut a fi un Bunuel prea reusit, bineinteles, asta fiind o comparatie pur subiectiva.

Yep, eu sunt gica contra. Si tu esti obiectiva.

ha!ha!ha!
da, ai nimerit la marele fix!

faraimaginatie 19 Dec 2012 18:47

Imi pare rau...dar mi se pare ridicol sa emiti judecati de valoare in ceea ce priveste un film pe care nu l-ai vazut pana la capat.

Nici o problema si mie mi se pare ridicol sa dai nota maxima unui film, spunand ca nu intelegi multe momente din el.

Uof...

Mercutio 19 Dec 2012 22:13

Interesul meu nu e fata de film, ci fata de unanimitatea cu care a primit note maxime.

E o conspiratie impotriva ta. :)

Final de vot:

aniela07 = 4
Windom = 4
Mercutio = 4
White1 = 4
faraimaginatie =4
rvn=3

Total 23
Medie 3.83

rvn 19 Dec 2012 22:34

ahh, eu n-am votat?
3. daca se mai poate, evident...

All times are GMT +2. The time now is 17:53.