![]() |
moebius, sorry, my bad!
marx:
Originally Posted by marx:
Aici esti josnic si ai dat dovada de mult spirit de contra-argumentatie "corecta", pana acum. Imi pare rau de tine.
Aici imi dau seama ca nu ai inteles ce vreau sa zic. SECTA si CULTISTI nu presupun neaparat vrajitorii, ci doar manifestatii intr-o societate restransa, cu o tema precisa. Iar sectele cultistilor pentru filme sunt o realitate care trebuie cunoscuta. Si ele definesc notiunea de cult-movie, in acest caz. Critica nu are nici o legatura, decat observarea acestor... manifestatii. "Ideea" dintr-un cult-movie nu este neaparat folosita intr-un act subcultural. (exista omagieri ale filmelor celebre in alte opere de valoare) Dar, nu "ideea" este cea care defineste cult-film-ul, cu cult-filmul insusi, cum am tot zis, prin manifestatiile, mai mult sau mai putin obscure ale cultistilor. Zic obscure sau mai putin, pentru ca reuniunile si intalnirile in masa ale fanilor STAR WARS, STAR TREK etc. sunt cele mai graitoare exemple de manifestatii cultiste. "Secta" este, intradevar, impropriu folosit in acest caz, dat ai defini asta ca subcultura sau nu? CITATUL ERA DINTR-O MELODIE. |
Cred ca de la adresa www.Cult-Films.com ยป la sectiunea Animated lipseste filmul "The point"
si a doua chestie interesanta (suprinzatoare pentru mine) este faptul ca filmul - Somewhere in time este considerat un film cult (se afla in topul meu 'all time movies' dar nu stiam de aceasta catalogare a sa). |
Acest subiect a mai starnit o data controverse la fel de aprige si chiar nu inteleg de ce.
Poate ca o definitie ajuta: http://en.wikipedia.org/wiki/Cult_film |
Doctore, mai taie. Un film cult poate fi foarte usor etichetat drept act subcultural, atita timp cit face parte nu numai din cultura "materiala" (in masura in care un film poate fi palpabil) a unui socio-grup, dar intra si in structurile mentale ale acelui grup subcultural. Stim cu totii (sau, ma rog, unii dintre noi) care au fost ratiunile politico-ideologice care au dus la aparitia unor filme 'blaxplotation'. Iar daca negrii n-au fost o minoritate etnica in state, o cultura minoritara divizata in mai multe grupuri deviind de la cultura mainstream, atunci inseamna ca eu am doua capete. Si, legat de Tarantino: poate-oi fi citit si tu ca este numit de catre unii regizor de 'black films'. Zi-mi si mie, doc, care comunitate a inspirat genu' asta de filme? WASPS? Iar TLOTR si Star Wars vor fi filme cult alright. |
Originally Posted by Ambra Blu:
|
Yep... here we go again...
I'd better stay outta this one... :lol: |
|
A cult film is a movie that attracts a small but devoted group of obsessive fans or one that has remained popular over successive years amongst a small group of followers. Often the film failed to achieve mainstream success on its original release, but this is not always the case. Sometimes the audience response to a cult film is somewhat different to what was intended by the film-makers, although usually a film that becomes "cult" started-out with unusual elements or subject matter.
A film reaches cult status due to an audience's relationship to the film. This makes the designation of cult status to a film difficult, however continued success amongst a subset of moviegoers many years after the film's original release is a key defining factor. E Natural Born Killers un cult-film??? |
Ce inseamna "Cult Film"?
O discutie mai veche pe tema Cult Films.
|
All times are GMT +2. The time now is 03:02. |