![]() |
până când se pot înainte propuneri? eu aș pune și kira muratova, mai zetterling, chantal akerman, vera chytilova, dar trebuie să mai văd câte ceva de la ele.
|
Gus Van Sant
Elephant (2003) My Own Private Idaho (1991) Good Will Hunting (1997) Gerry (2001) Paranoid Park (2007) Bertrand Blier Buffet Froid (1979) Notre histoire (1984) Tenue de soirée (1985) Préparez vos mouchoirs (1978) Les Valseuses (1974) |
Carlos Saura
Cria cuervos Deprisa deprisa El amor bluho Carmen La noche osura Goya en Burdeos |
Denys Arcand
Le déclin de l'empire américain (1986) Jésus de Montréal (1989) Love and Human Remains (1993) Les invasions barbares (2003) L'âge des ténèbres (2007) Peter Weir Picnic at Hanging Rock (1975) The Year of Living Dangerously (1983) The Cars That Ate Paris (1974) The Last Wave (1977) The Mosquito Coast (1986) Ken Russell Women in Love (1969) The Devils (1971) The Music Lovers (1971) Altered States (1980) Gothic (1986) |
Originally Posted by Malombra:
Pune-le acum, la inceput e mai bine. Ideea nu e neaparat sa le vezi dinainte sa inceapa turneul, ci doar sa crezi ca au 5 filme de fiecare care sa merite vazute. Restul, vazutul si discutatul, se intampla pe parcursul turneului.
Originally Posted by Mercutio:
Ai dreptate, eu pe Antonioni l-am pus sa vad ce se intampla. Daca nu trece... bine, daca trece si mai bine pentru mine si cine mai e interesat de filmele respective. Cred ca totusi Antonioni si Kurosawa nu sunt la fel de vizionati precum Kubrick de exemplu. Poate fiecare a vazut un L'Avventura sau un Blow-up sau altceva din ce am pus eu, dar pentru a decide ce vrea toata lumea dam +/- doar. Daca nu vrei sa vezi regizorul intrant in turneu poti sa-i dai un -, eu personal n-am de ce sa ma supar. Am mai spus si turneul trecut, dati +/- in functie de ce vreti voi sa vedeti in turneu, atat filme cat si regizori, pentru ca asa va iesi oarecum o medie a ceea ce vor toti. Aceeasi cheste s-ar putea sa fie valabila si la Kurosawa, desi eu aici stau mult mai bine decat la Antonioni, fiind si unul din regizorii mei favoriti. Din cele mentionate n-am vazut High and Low, iar in rest ma mai intereseaza sa vad de la el Dreams, The Idiot, Stray Dog, The Bad Sleep Well si I Live in Fear. Si am o oarecare presimtire ca multi s-au oprit la Seven Samurai si Rashomon, sarind peste excelentul Throne of Blood, peste oarecum melodramaticul, dar si frumosul Ikiru, poate chiar si peste Ran, care-i alt film excelent, toate astea trei meritand a fi puse alaturi de numele lui Kurosawa asa cum se face cu celelalte doua. Daca nu e dorit, sau daca e dorit dar cu alte filme, lumea o sa decida. Gus van Sant -1 Am vazut 4 din cele alese si, desi recunosc ca e un regizor de valoare, nu ma atrage in mod special. M-ar interesa oarecum sa vad Paranoid Park, Last Days sau Drugstore Cowboy, dar si cu selectia asta nu stiu daca as vrea sa-l vad. In fine, pot oricand sa ma razgandesc. Pe Panahi am vrut si eu sa-l nominalizez, dar am renuntat pentru ca n-are decat 6 filme (hai 7 cu noul This is not a film) si n-am vazut nimic de el, deci nu stiam daca merita filmele. De fapt am facut lucrul asta cu Song, asa ca daca cineva se pricepe mai bine sa ajusteze nominalizatii. Eu am vazut doar The day he arrives si ma cam mananca curiozitatea acum :P Jafar Panahi +1 Si adaug al cincilea film la el: Offside +1 @Malombra - Ar fi bine sa pui si ultima pozitie, macar sa fie ceva pentru inceput, ca sa nu ne trezim mai tarziu ca regizorul respectiv nu are destule filme si noi sa-l votam degeaba :P Daca cineva stie mai bine decat tine poate va interveni. Daca iti vei schimba opinia poti schimba mai tarziu. La Zhang as prefera sa nu introducem nimic din noul Zhang, cred ca Hero sau House of the flying daggers sunt destul de cunoscute. Si mi separe mult mai interesant vechiul Zhang. Raise of the red lantern, To live si Red Sorghum sunt filme care ar trebui cunoscute dupa parerea mea. Celelalte doua nu le-am vazut, dar exact pe ele le-as fi vrut :D |
Reha Erdem +1
Denys Arcand +1 Peter Weir +1 Jan Svankmajer -1 |
+1 Ken Russell
+1 Michelangelo Antonioni +1 Peter Greenaway +1 Aleksandr Sokurov +1 Jan Svankmajer +1 Aki Kaurismaki +1 Yasujiro Ozu -1 Zhang Yimou |
(+1) Aki Kaurismäki
(-1) Gus Van Sant Am vazut 4/5 din lista aia. |
Originally Posted by varu:
Eu nu :) |
Eu am o singura propunere (cel putin deocamdata):
Raoul Ruiz La ville des pirates Les Trois couronnes du matelot Trois vies & une seule mort Ce jour-la Klimt Cat despre restul +1: Shion Sono João César Monteiro Dusan Makavejev Sang-soo Hong Andrej Zulawski |
Martin Ritt
The Long, Hot Summer (1958) 5 Branded Women (1960) The Molly Maguires (1970) The Great White Hope (1970) Conrack (1974) |
Krzysztof Kieslowski
Three Colors: Blue Three Colors: White Three Colors: Red The Double Life of Veronique A Short Film About Love A Short Film About Killing No End Alain Resnais Mon Oncle D'Amérique L'Année Dernière A Marienbad Hiroshima Mon Amour Nuit Et Brouillard Providence Muriel F.W. Murnau Sunrise Nosferatu Last Laugh, The Tabu Faust Nikita Mikhalkov Burnt by the Sun Urga A Slave of Love Unfinished Piece for the Player Piano The Barber of Siberia Chris Marker La Jetée Sans soleil Letter from Siberia Grin Without a Cat Une journée d'Andrei Arsenevitch Béla Tarr Werckmeister Harmonies Damnation Almanac of Fall The Man from London The Prefab People |
+1
Aleksandr Sokurov Michelangelo Antonioni Robert Altman Jafar Panahi Gus Van Sant Denys Arcand Peter Weir -1 Yasujirô Ozu Zhang Yimou Akira Kurosawa Michael Haneke Howard Hawks Douglas Sirk |
Jerzy Kawalerowicz
Prawdziwy koniec wielkiej wojny/The Real End of the Great War (1957) Pociag/Night Train (1959) Matka Joanna od aniolów/Mother Joan of the Angels (1961) Faraon (1966) Austeria (1982) |
-1 GVS
-1 Ozu -1 Reha Erdem +1 Dusan Makavejev +1 Tarr M-ar interesa si Iosseliani. Poate cineva, care-l cunoaste mai bine, sa faca o lista? |
inca trei si gata :) :
Abel Ferrara Bad Lieutenant (1992) The Funeral (1996) Napoli, Napoli, Napoli (2009) Ms. 45 (1981) The Addiction (1994) Patrice Lecompte Monsieur Hire (1989) Le Mari de la coiffeuse (1990) Tango (1993) Ridicule (1996) La Fille sur le pont (1999) Dan Pita Tanase Scatiu (1978) Faleze de nisip (1983) Dreptate in lanturi (1984) Pas in doi (1986) Pepe si Fifi (1994) |
Shory, daca participi si tu la turneu dau +1 la regizorul tau :P
|
+1 Chris Marker
+1 Douglas Sirk +1 Peter Weir +1 Bertrand Blier +1 Zhang Yimou +1 Sang-soo Hang -1 Ken Russell -1 Gus Van Sant -1 Akira Kurosawa -1 Michael Haneke -1 Jan Svankmajer -1 Aleksandr Sokurov Chambord, particip, particip, cu tot cu avatar soricesc :D |
Shôhei Imamura
Intentions of Murder (1964) Vengeance is Mine (1979) Black Rain (1988) Unagi (1997) The Ballad of Narayama (1983) asta-i ultimul. pe bune. |
+1
Jerzy Kawalerowicz Dan Pita -1 Abel Ferrara |
All times are GMT +2. The time now is 17:32. |