Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cinematografia romaneasca (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=229)
-   -   Filme romanesti in 2011 (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=97694)

myram 03 Jan 2011 16:14

inca o lista

Zece filme tot vor ajunge la cinema, din cele 15-20 posibile.

http://filmreporter.ro/filmele-roman...ra-la-loverboy

psihologu 25 Jan 2011 11:02

Copilăria lui Icar - Alexandru Iordăchescu
Naşa -Virgil Nicolaescu
Tanti - Şerban Marinescu
Ursul- Dan Chişu
Principii de viaţă- Constantin Popescu
Tatăl-Fantomă- Lucian Georgescu
Loverboy- Cătălin Mitulescu
Din dragoste cu cele mai bune intenţii- Adrian Sitaru
Undeva în Palilula- Silviu Purcărete
Ceva bun de la viaţă- Dan Piţa
Radu Jude - Film pentru prieteni

sallyuk 12 Feb 2011 10:34

abia astept! sper sa fie la inaltimea asteptarilor!

Domolul 27 Feb 2011 12:13

alergie

Sufar de boala hollywood si de fapt fac alergie la filmele romanesti, dupa incercari nereusite de a ma vindeca , demult cu " Hotel de lux " cand am jurat sa nu ma mai las pacalit si de la ultima incercare de a ma trata cu " 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile " esuata . Va intreb daca exista vre-un doctor p-aici pentru boala mea si, tinand cont ca am mai avut doua iesiri in decor cu "Ensemble, c'est tout " si "Frequently Asked Questions About Time Travel " pe care le consider foarte foarte bune, recunosc nu asa de geniale ca" Avatar " si "The Invention of Lying " dar totusi foarte bune, desi habar n-am cum le considerati , catalogati : independente, de festival, mi-au placut foarte mult , un doctor spuneam, pe care sa-l intreb daca ma mai pot vindeca , daca mai am vre-o sansa sa imi placa si ceva romanesc ? Il tot vad pe Florin Serban ca se tot da peste cap sa ne aduca in cinema :-/

sergiuseling 27 Feb 2011 23:58

Ensemble, c'est tout e atât de „la întâmplare” că n-am ce să spun despre el.

Am văzut Umilință și sigur nu e pentru tine, e mult prea deprimant și cu multe înjurături, dar în curând apare Bună, ce faci? și chiar pare a fi ceva ce ar fi putut fi făcut și la Hollywood.

Dl.cinematic 28 Feb 2011 08:53

Originally Posted by sergiuseling:

Ensemble, c'est tout e atât de „la întâmplare” că n-am ce să spun despre el.

Am văzut Umilință și sigur nu e pentru tine, e mult prea deprimant și cu multe înjurături, dar în curând apare Bună, ce faci? și chiar pare a fi ceva ce ar fi putut fi făcut și la Hollywood.

Nu pricep, TKS sparge toate topurile şi este premiat de-a valma, de multe ori chiar în "contra curentului", în timp ce "Ensemble, c'est tout" ajunge la gunoi...? Că şi aici avem un bâlbâit (pe Philibert). Dacă subiectul ăsta tot a împărţit lumea în două - suporteri şi detractori...sunt câteva mostre reprezentative şi pe Cinemagia - de ce n-am încerca să deschidem un topic special, "Filme cu bâlbâiţi", cine ştie ce surprize vom avea...Poate ne vom da seama, în sfârşit, că subiectul nu e atât de nou şi "genial" pe cât pare la prima vedere. First beliefs might be totally deceiving, right?

Acum, pe bune, filmul nu e so terrible pe cât laşi să se înţeleagă...OK, nu e cel mai original scenariu, ba dimpotrivă (I've seen it around at least a couple of times), dar nici cel mai prost. Şi, cel mai important, filmul nu-şi propune nicio clipă să fie altceva decât, de fapt, este...adică o comedioară uşoară de situaţie. Dar, merită văzut cel puţin pentru a vedea dacă lui Agnes Godard (semnează imaginea) îi "iese" treaba ori ba. Să nu uităm că tipa a făcut ucenicie prin anii '80 la şcoala lui Wenders, Losey, Greenaway sau Resnais. După 1990, a devenit colaboratoarea permanentă a lui Claire Denis. N-aş arunca la gunoi nici rolul pe care îl face Laurent Stocker, chiar dacă Tautou nu m-a impresionat în mod deosebit.

Şi, nu în ultimul rând, n-aş rămâne indiferent nici faţă de coloana sonoră, din care acel "La bicyclette" al tripletei Barouh-Lai-Montand face toţi banii. Cel puţin pentru mine...

sergiuseling 28 Feb 2011 18:27

Sincer nu vreau să te contrazic, nici TKS nu e nu știu ce în viziunea mea. Niște povestioare frumușele cu o mică lecție, dar nimic memorabil.
Am văzut și eu filmul când a fost la cinema acum vreo 2 ani să fi fost și nu m-a dat pe spate în niciun fel, ba chiar am cam uitat tot din el, doar amintiri vagi. Și practic asta vroiam să spun că din atâtea filme non-hollywoodiene a ales tocmai unul șters, generic și din propria experiență total nememorabil de parcă l-ar fi luat la întâmplare.

Domolul 02 Mar 2011 08:04

Vorbiti si pe limba mea , imi sparg capul sa-nteleg de la ce vine abrevierea TKS !

Dl.cinematic 02 Mar 2011 08:07

Originally Posted by Domolul:

Vorbiti si pe limba mea , imi sparg capul sa-nteleg de la ce vine abrevierea TKS !

The King's Speech=TKS.
Mai facem şi noi "salturi mortale" peste substantive şi verbe şi ne parigorisim doar cu acronimele...

All times are GMT +2. The time now is 03:08.