Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Cafenea (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=233)
-   -   (De)Generatia noua (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=97588)

miercuri 17 Nov 2010 21:44

Originally Posted by danonino:

Originally Posted by miercuri:

Eu m-am scutit in a 10, a 11a si a 12a si asta in primul rand pentru ca mi-era lene/greu sa-mi car echipamentul o ora dus si o ora intors pe troleu. Nu pot sa zic ca regret cine stie ce, iar din clasa mea (de fete) nu erau decat vreo 5 scutiti.

acum, practici ceva?

Alerg prin parc o data de doua ori pe saptamana si in mod normal am abonament la sala, dar n-am mereu bani sa mi-l reinoiesc la timp. In rest, nu ma dau in laturi de la mers pe jos si urcat scari (mai ales ca sunt un pic speriata de lifturi).

dragonfly_drk 17 Nov 2010 22:14

nu, dar daca ai fi vazut "supersize me", ai fi stiut de ce cumpara lumea de la fast-food.

andreiu7z 22 Nov 2010 07:59

Tentația e mare; gust bun, mâncare ieftină și la îndemâna oricui. Probabil și din comoditate, oamenii preferă fast-food-ul.
În orice caz, acest fenomen a luat amploare.

andreiu7z 22 Nov 2010 08:17

Nu e chiar ieftina, nu e un chilipir. Comoditatea e iluzorie. In multe magazine gasesti alimente care seamana a mancare. Carnea aia de la McDonalds, ti se pare a fi apartinut unei vaci?

Am citit asta

Quote:

Pentru că nu aveau la vânzare Chicken McNuggets, angajaţii unui restaurant McDonald's din Ohio, Statele Unite s-au trezit cu o ploaie de pumni din partea unei cliente supărate.

=)) =)) =)) =))

Hahaha. Clienta fidelă.
Păi, cam oricine își permite să își cumpere un hamburger, shaorma etc (10-15 lei). Deși suntem un popor sărac, când e vorba de mâncare, românul renunță la altceva să fie cu burta plină.
Legat de proveniența cărnii de la Mc/KFC, acesta rămâne o enigmă :|

dragonfly_drk 22 Nov 2010 10:05

Originally Posted by andreiu7z:

Păi, cam oricine își permite să își cumpere un hamburger, shaorma etc (10-15 lei).

:((... ce parere buna ai tu despre neamul asta

andreiu7z 22 Nov 2010 10:34

Cam asa este... sau???

dragonfly_drk 22 Nov 2010 18:49

sau nu... multi tineri din ziua de azi nu isi permit Happy Mealul ala. dar asta e un lucru bun, nu? macar nu mai cumpara lumea porcarii... :)

andreiu7z 22 Nov 2010 19:14

Originally Posted by dragonfly_drk:

macar nu mai cumpara lumea porcarii... :)

Bine zici...

primmo 23 Nov 2010 15:44

un subiect foarte interesant. copiii si tinerii se indreapta intr-o directie cel putin trista. sportul nu trebuie sa fie exclusiv scolar. de fapt, ar trebui sa fie in primul rand voluntar.
insa dincolo de aceste aspecte de genul "sa fie bine sa nu fie rau", pe mine m-au frapat cateva chestii concrete legate in mare de problema thread-ului.
si anume: cum de au succes produsele de la teleshopping si reclamele idioate care au reusit sa indobitoceasca atatia oameni? de ce o persoana e dispusa sa creada ca daca se da cu nu stiu ce gel sau isi lipeste nu stiu ce electrozi pe burta, va slabi in timp ce sta la pc sau in timp ce doarme sau.. in timp ce mananca?!. e de bun simt, vrei sa slabesti, nu dai milioane pe sf-uri de la tv, faci sport si esti atent cu alimentatia..
o alta faza care m-a surprins a fost la un coleg de munca, care are 27 de ani si a ales sa tina un regim bazat pe pastile?! care ii inhiba si pofta de mancare printre altele. surprinzator, nu are probleme cu inima, nu ii lipseste nimic fizic (maini, picioare), la cap il banuiesc de ceva. de ce are o aura atat de sumbra si out of reach ideea de sport, nu pot sa pricep...

andreiu7z 24 Nov 2010 10:22

"Omul se degradeaza de la o generatie la alta.

Adevăr grăieşte gura ta.
În ziua de azi, omul are la dipoziţie toţi factorii nocivi pentru a se autodegrada: tv, fast-food, droguri, ... etc.

primmo 24 Nov 2010 10:50

a.. si mai e o chestie pe care am tot auzit-o... (am citit-o si in thread parca). mitul mersului pe jos. jos cu el! face mai mult rau decat bine!
e adevarat, sa mergi o ora pe jos pe zi e mai bine decat sa nu mergi deloc. insa e doar putin mai bine... putin ruda cu insignifiant. si NU E MISCARE/SPORT. tot in vecinatea mea am auzit o tipa care si-a facut un traseu zilnic complicat.. in asa fel incat sa mearga nu stiu cati km si care dureaza spre 3 ore. pai daca tot vrea sa faca miscare, sa o faca domne organizat, sport adevarat (fie ca e alergat, bicicleta whatever)... si in juma de ora/zi obtine rezultate mult mai bune decat in juma de zi de mers.

dragonfly_drk 24 Nov 2010 14:40

poate unora le place sa se plimbe doar... asta nu inseamna ca sunt lenesi sau nu duc o viata sanatoasa...
daca ai timp sa te plimbi, de ce sa nu o faci? macar intre timp, iti mai pui si mintea si ochii la contributie. observi, gandesti, vin idei, te relaxezi... bla, bla...

e o modalitate prin care cineva scapa de iuresul prin care trece zi de zi. in fond, sa fim seriosi. alergam la munca, ne stresam, alergam la scoala, ne stresam... alergam acasa, facem ce avem de facut...
faptul ca gasesti un pic din timpul tau sa te relaxezi plimbandu-te si punandu-ti in miscare sangele, e un lucru foarte bun...

e ca si la faza cu trenul versus masina.
de ce sa mergi cu un tren de mare viteza, sa nu vezi nimic pe geam, cand poti sa mergi cu masina, sa te opresti cand ai chef, sa observi natura si ce e in jurul tau?

primmo 24 Nov 2010 14:56

io ziceam de mitul "mergi pe jos, deci faci sport"
alt tip de mers pe jos e ok din punctul meu de vedere. daca relaxare inseamna mersul piticului din dristor in drumul taberei, fine. desi tehnic e mai mult sport implicat :P
iar exemplul pe care l-am dat e al unei tipe care vrea sa slabeasca sanatos... tine regim&stuff si merge pe jos in completare :D
nu sunt vreun avid dupa sport, dar unele reactii si gandiri contemporane legate de asta sfideaza logica mea.

dragonfly_drk 24 Nov 2010 15:10

si va slabi... iti garantez... daca are grija. insa va dura... mult de tot pana sa ajunga unde vrea ea... mai ales ca va da jos cateva kile iar apoi nu va mai putea slabi... sa mergi pe jos e de ajuns pentru persoanele farte pline care vor sa dea ceva kile jos inainte sa se apuce serios de treaba. un fel de tranzitie. pentru ca la un moment dat, isi va da seama ca degeaba se plimba, ca nu mai slabeste...

primmo 24 Nov 2010 15:36

va slabi fiindca tine si regim. ca sa slabesti de la mersul pe jos... ar trebui sa fie o activitate careia ii dedici la fel de mult timp pe zi ca si serviciului.
mersul pe jos nu e sport. e mai degraba o dezmortire :)
a alege sa mergi pe jos ca sa faci miscare e ca si cum ai alege sa te duci de la bucuresti la giurgiu prin alba.
cine vrea sa slabeasca are 2 lucruri clare de facut: atentie cu alimentatia si sport. paradoxal multora le surad mai mult variante (inchipuit) alternative cum ar fi pastilele sau gadgeturile hi-tech cu efect placebo

copila_satanista 24 Nov 2010 17:53

Asta cu abdomenele cred ca e partial. Pentru ca totusi consuma ceva calorii facandu-le, deci mai scade si din grasime.

Rapture 24 Nov 2010 18:21

Ah, si din cate stiu, abdomenele (cel putin alea lungi) afecteaza coloana.

dragonfly_drk 24 Nov 2010 22:47

Deci tu consideri ca alergatul intr-un parc e stresant?

nu... ziceam ca viata in general e stresanta si ca unii oameni gasesc in plimbari o relaxare.
Quote:

Tu ti-ai miscat vreodata fundul de pe scaun?

normal. in fiecare zi cobor si urc de cel putin 3 ori 4 etaje. fara lift. si oriunde ma duc, ma duc pe jos.
Quote:

Macar sa te duci sa incui si sa descui usa?

nu... n-am usa la casa... traiesc intr-un cort. in fiecare zi trag fermuarul si e ok... e si asta un sport, nu? :))

Quote:

Te plimbi e un lucru adiacent, un detaliu de care te poti dispensa daca faci sport. Eu urc scari in loc sa ma urce liftul. In nici un caz nu e un sport, nu are cum sa fie.

nici nu are cum sa fie. si totusi urci pe jos, pentru ca e mai sanatos asa... ;)

Quote:

Asta cu plimbatul e o vrajeala pentru cei slabi, fara pic de vointa si determinare. Hai sa ma plimb 9 ore pe zi pentru a scapa de calorii. Pentru aceleasi calorii m-ai bine as "baga" 1 km de sprint, beneficiile fiind mai multe.

cine zice ca ma plimb ca sa scap de calorii? am scapat de ele... si culmea... OMG... plimbandu-ma... paradoxal, nu?:-O

Quote:

Alt mit abosul cretin. "Fa multe abdomene daca vrei sa dai burta jos" E un lucru imbecil. Acele exercitii iti intaresc musculatura abdomenul, aceea musculatura nu se poate vedea de grasime. Sunt unii care fac sute de abdomene in fiecare zi, tot grasimea revarsandu-se pe abdomen.

aici ai dreptate. nu te pot contrazice.

in the end... nu cred ca am zis vreodata ca nu fac sport. pur si simplu il fac atunci cand am timp. cand nu am timp, ma multumesc sa merg pe jos in loc sa iau o masina sau un troleu.

primmo 24 Nov 2010 22:48

Alt mit abosul cretin. "Fa multe abdomene daca vrei sa dai burta jos" E un lucru imbecil. Acele exercitii iti intaresc musculatura abdomenul, aceea musculatura nu se poate vedea de grasime. Sunt unii care fac sute de abdomene in fiecare zi, tot grasimea revarsandu-se pe abdomen.

foarte adevarat.
muschii abdominali sunt foarte mici (in comparatie cu muschii spatelui, pieptul, biceps, triceps) .. deci presupunand ca sunt corect antrenati, ei pot fi de stanca, dar datorita dimensiunii vor fi mereu acoperiti de grasime (mai ales ca la barbat, burta e prima tinta de depunere), daca stratul nu se subtiaza. asa se explica faptul ca bodyguarzii de intimidare si zmardoii de coltul blocului sunt niste bivoli pasionati de shaorma, cu burta, ceafa si gusa, dar cu brandul mare, ca deh, muschii aia sunt mari si se umfla repede.

deci patratele + shaorma de miezul noptii # love.

apropo de cealalta observatie, sunt iarasi de acord, pentru slabit = ardere de calorii, cel mai eficient este efortul aerob (energia musculara ia nastere in prezenta oxigenului), cum ar fi alergat, inot, bicicleta etc si NU eforul anaerob (energia musculara ia nastere in lipsa oxigenului). cel din urma tip este bun pentru dezvoltarea izolata a unor grupe musculare, iar exemplele sunt multe. cel mai cunoscut exemplu il reprezinta exercitiile de la sala de forta, inclusiv abdomenele :D

LE:
Originally Posted by dragonfly_drk:

cine zice ca ma plimb ca sa scap de calorii? am scapat de ele... si culmea... OMG... plimbandu-ma... paradoxal, nu?:-O

....

in the end... nu cred ca am zis vreodata ca nu fac sport. pur si simplu il fac atunci cand am timp. cand nu am timp, ma multumesc sa merg pe jos in loc sa iau o masina sau un troleu.

tocmai aici era problema mea de logica: daca vrei sa faci sport, o poti face in asa fel incat sa fii eficient, adica sa nu iti ia mult timp.

omudindulap 25 Nov 2010 14:13

http://www.youtube.com/watch?v=Lksf9...yer_embedded#!

All times are GMT +2. The time now is 10:41.