![]() |
Moare, fii liniștit! Expresul nu oprește decât într-un plan ireal.
|
Spunand: "That's all folks!"
Valabil pentru "erou",cat si pentru "cineast". Ghilimelele nu-si au rost ,aici,de diferentiere. "I never lose - not really" Jef Costello - Le Samourai,de J.P.Melville |
de liniştit cunt liniştit, că de murit nu moare. Expresul e de fapt o metaforă, un strigoi venit să îl transbordeze pe prinţ în lumea de dincolo. ceea ce ţie îţi sugerează moartea lui nu există de fapt.
dacă la Osânda presupunem că procurorul a murit îngheţat pentru că ultima secvenţă cu personajul ni-l arată căzut în zăpadă iar din comentariul ulterior se deduce că ar fi murit pe munte, la Orient nu se aplică ... dar să continuăm: în ce film a "murit" personajul lui Serj tăiat? dar săgetat? |
Bine, bine! Se poate presupune și ceea ce scrii tu. Eu m-am ghidat după romanul lui Teodorescu-Braniște, în care prințul se așează în fața expresului. Scenariul cinematografic al lui Cărmăzan introduce însă moartea în tinerețe și momentul descoperirii pietrei tombale a eroului, înainte de scena finală a sinuciderii bătrânului.
Marcus este ucis atunci când Fuscus decimează Legiunea de la Rin, după degringolada de la Tapae, în Dacii. Cavalerul din „legenda” Coroana de foc piere atins de o săgeată dușmană. |
Originally Posted by Ipu:
ai făcut un poll cu personajele de film interpretate de conu' Serj, nu cu romanele din care s-a inspirat acesta. să zicem că Marcus moare tăiat, deşi termenul adecvat este decapitat. da' căpitanul Gorun moare înjunghiat în spate. |
Dar de ciuma sau holera n-a murit niciodata? Ori de vreo alta boala (ne)contagioasa?
|
Ba da, de „moarte bună”, sau mai exact ca urmare a complicațiilor bătrâneții, a sfârșit în Mircea.
|
|
Sergiu Nicolaescu - un veteran al cinematografiei romanesti...merita tot respectul pentru cariera sa .
|
Mie mi se pare halucinant ca Modorcea a ajuns sa scrie intr-un ziar de-al lui Vadim. Cu niste ani in urma Vadim facea jocuri de cuvinte (penibile) Modorcea - Maiporcea prin Romania Mare, dar na, ce mai conteaza un hardau cu laturi aruncat in cap in ziua de azi...
|
All times are GMT +2. The time now is 17:25. |