![]() |
Daca ai amintit de Dead man walking musai sa le pui si pe The Green mile si Capote.
Un film interesant e Brokedown Palace, cu o inchisoare de femei. Frinturi dintr-o inchisoare de femei se arata si in The edge of heaven si sint sigura ca "Binecuvintata fii, inchisoare" se incadreaza tot aici desi nu l-am vazut inca - DVD-ul e nedesfacut de citiva ani, nu stiu de ce nu-mi da ghes sa-l vad :) |
astept pareri cu privire la interpretarea actorilor!
nimeni nu v-a impresionat??? nu pot uita pe celebrul Luis Dega intruchipat cu atata maiestrie de Dustin Hoffman si o un al rol care mi l-am amintit acum a fost cel al Jessicai Lange intr-un film mai vechi,Frances,despre viata controversata a unei actrite de hollywood care ajunge intr-un ospiciu,categoric tot o inchisoare... |
si de ce nu va ganditi si la inchisori celebre?care credeti ca a fost cea mai inspaimantatoare??
Alcatrazul era renumita,daca imi aduc eu bine aminte era inchisoarea de unde era imposibil sa evadezi ca sa mai vorbim Bastilia care a insemnat atat de mult pentru istoria Frantei! |
Intr-adevär, Dega din "Papillon" a fost un rol foarte interesant al lui Dustin Hoffmann (atunci am "fäcut cunostintä" cu el, aveam saispe ani). Am väzut "Frances" la Biblioteca Americanä, prin anii '80 - tin minte cä filmul mi-a fäcut o impresie bunä, dar Jessica, deloc (n-am putut-o suferi niciodatä).
...Si, dacä tot veni vorba de ospicii, încä de azi-dimineatä mä gândesc într-una la "închisoarea" (mai mult sau mai putin metaforicä) din "One Flew Over the Cuckoo's Nest" (one of my own personal top ten ever!) Ah, Nicholson... Ah, Sampson...! Ah, Louise...! ...Deci, nu suntem rigizi - am intuit eu bine cä rvn atribuia topicului cam acelasi nivel de flexibilitate pe care l-am postulat la rându-mi, în timpul schimbului de replici cu Windom. Bastilia...? Nu-mi amintesc s-o fi väzut în vreun film... Anyone? Nu putem neglija nici secventa kickstart + inciting event din "Un comisar acuzä", masacrul de la Viraga (adicä, Jilava - filmatä la Väcäresti), una dintre cele mai bune secvente a lui Serj, pe vremea când încä nu se prostise si stia sä filmeze. |
Bineinteles ca nu puteam sa-l uit pe Tim Robbins!Spunea cineva mai inainte ca important este motivul pentru care te afli in inchisoare!Si Dufresne este un tipul detinutului atipic!!!
si.......in paranteza:Jessica este o actrita foarte expresiva! si sa nu uitam inchisorile comuniste,canalul si alte alea...a indraznit cineva sa le prezanteze pe vremea odiosului?cam ,nu prea!in schimb vizitele la Doftana unde celula tovarasului era la loc de cinste erau obligatorii ca activitati scolare! cred ca-i "cuib de cuci" Doftana acum,chiar ar trebui daramata!! |
revin la motivul privarii de libertate...
unele filme au suprins foarte bine acest lucru,intai ne-au prezentat "intamplarea",datorita careia intram in lumea inchisorii,ceea ce a"umanizat" detinutul,ne-a facut sa fim sustinatori aprigi ai lui,sa-i gasim circumstante atenuante si sa-l privim cu compasiune!cred ca acest lucru,adica sa fii inchis dintr-o grava eroare judiciara este cea mai mare nedreptate care i se poate intampla unui om.Numai dorinta de reabilitare ,de a-ti demonstra nevinovatia este o lupta enorma,darmi-te sa mai faci fata permanent si adevaratilor criminali in mijlocul carora ai nimerit fara voie!! Dar,bancherul intruchipat de Robbins,care si-a gasit salvarea in inteligenta si cunostintele sale, nu numai ca a incercat sa se salveze pe sine ci si pe ceilalti,lucru care uimeste si este de-a dreptul remarcabil! |
Rvn, nu e recomandabil sä postezi mesaje succesive (decât dacä ai motive întemeiate: a trecut mult timp de la ultimul, sau urmäresti un anume efect ritmic ori comic). Când îti vin idei noi dupä ce ai postat, si nimeni n-a intercalat vreun mesaj între timp, îti poti insera adaosurile în mesajul deja postat, prin functia "Edit" (utilä si la corectatul greselilor).
...Pânä acum, unde le însirai, ti le-am unit eu - dar asta doar un moderator o poate face, nu si un user de rând, |
rvn, roluri de exceptie din filme care au ca subiect si inchisoarea :-? un film absolut superb Kiss of the spider woman si 2 actori impecabili: William Hurt in rolul unui detinut homosexual si Raul Julia in rolul unui detinut politic impart celula de inchisoare si ajung in timp sa aiba o relatie speciala. Hurt a luat Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal pentru rolul asta, un film plin de poezie care nu ar trebui ratat - chiar era un topic despre filme frumoase - categoric il consider un film mai mult decit frumos :)
Alt film, de data asta tot despre femei care ispasesc o pedeapsa - The Magdalene sisters - doamne ce orori s-au petrecut sub egida bisericii - un film despre tinerele fete considerate de biserica catolica irlandeza pacatoase si inchise cu acordul familiei ca sa-si ispaseasca pedeapsa. N-am dormit citeva nopti dupa ce am vazut gradul de dezumanizare la care putea fi supusa o femeie in zilele noastre - ultimele minastiri de genul asta parca au fost inchise in anii '90. |
Originally Posted by Mercutio:
Un film deosebit e si australianul Chopper, cu o performanta de zile mari din partea lui Eric Bana. Un Prophet is a walk in the park in comparatie (legat, indeosebi, de nivelul de realism & brutalitate). |
Ati uitat de seria Prison Break.
Mie personal mi-au placut The Governor - un serial britanic din '95, cu o femeie guvernator, Papillon, The Shawshank Redemption, Marea evadare , Zbor deasupra unui cuib de cuci si Quills, cu un azil de nebuni unde e internat De Sade (Geoffrey Rush). De Bastilia imi amintesc din alte filme - The Man in the Iron Mask sau La Reine Margot, desi astea nu sunt filme despre inchisori. Si eu imi amintesc de Van Damme cand e vorba de inchisori, desi nu cu sentimente intense. |
Daca tot este vorba de abordari diferite ale inchisorii/privarii de libertate etc, ar mai fi Chicago - totul se petrece intr-o inchisoare, dar sentimentul incarcerarii nu este prevalent, este doar generatorul de satira si... mmmm... muzica?
De asemenea, cred ca si A clockwork orange se incadreaza si genereaza imagini indeajuns de puternice pentru a nu uita scenele din inchisoare/ institut corectional ;) As mai aminti Razboiul lui Hart pt Iures, mai mult decat pt oricine altcineva, pentru imaginea sa foarte potrivita in uniforma de ofiter german si pt satisfactia ca ii baga elegant un glonte in cap lui Willis :) Daca includem si filmele cu azile, ar trebui amintit si noul Shutter Island? |
Cea mai traznita inchisoare e cea din Biga Stan(2008)
Cea mai horror inchisoare nush dar cam asa semana este Hostel Si pana acum cea mai tare inchisoare mi se pare Shutter island!B-) |
Originally Posted by keepwalking:
|
In spatele gratiilor a trecut si Stallone in Lock Up. Alte filme de actiune ce au in prim plan inchisoarea au fost : Undisputed cu Wesley Snipes si continuarea mai slaba Undisputed II :Last man standing.
Inchisoarea s-a impacat destul de bine cu sportul fie ca a fost vorba de curse de masini : Death Race, fotbal american : The Longest Yard, sau meciuri de fotbal : Victory, unde Stallone il avea ca coechipier pe Pele. |
Sunt un pic off-topic, dar când am văzut titlul postului mi-am amintit de un citat:
"None are so hopelessly enslaved as those who falsely believe they are free." J.W.Goethe |
Bronson (2008). Povestea celui mai celebru puscarias din istoria Marii Britanii. Initial, Bronson (Mickey Peterson pe numele sau adevarat) a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru jaf armat, dar a ajuns sa stea 34 de ani in inchisoare, dintre care 30 i-a petrecut in carcera, izolat de orice alt detinut, atat pentru siguranta gardienilor cat si a celorlalti puscariasi.
Mi-a placut mult interpretarea lui Tom Hardy. |
radu1711
mi-aplacut mult Eu cand vreau sa fluier, Fluier, tarede tot filmul:D
|
poate ne poti rezuma si motivul,draga radule,nu de alta dar sa vedem si noi daca poti lega cateva propozitii...
|
Originally Posted by rvn:
De ce ai vrea să vezi aşa ceva? Las-o aşa... să sperăm că i se epuizează bateriile. |
Brokedown Palace este nemaipomenit
|
All times are GMT +2. The time now is 14:16. |