Cinemagia Forum

Cinemagia Forum (https://www.cinemagia.ro/forum/index.php)
-   Acum pe ecrane (https://www.cinemagia.ro/forum/forumdisplay.php?f=228)
-   -   "An Education" (https://www.cinemagia.ro/forum/showthread.php?t=96608)

Liviu- 25 Apr 2010 16:03

Aia multi de il au nu stiu sa faca diferenta intre a-l descarca de pe net si a-l avea pe DVD original. Asta ori au bifat sa mai faca niste puncte. Daca pe PROVideo scrie "In curand" probabil inca nu a aparut la noi... Daca stie cineva mai multe detalii sa scrie, eu doar vroiam sa clarific ce e cu cei care au bifat optiunea "Am deja".

rvn 29 Apr 2010 19:51

pana una alta, cu un simplu click se poate lua de pe un torent ...dureaza vreo juma' de ora pana se descarca si gata! castronul cu floricele sau punga cu seminte va va tine de urat la un film plicticos, deloc spectaculos din punct de vedere artistic si prea elogiat de critici...

Chambord 30 Apr 2010 09:44

lasa bah ca ai bagat un Gutza dupa aia si ti-a trecut greatza si plictisul, ce te mai dai fata mare acuma ! :-&

Pitbull 30 Apr 2010 10:11

Na-na! X( Färä mojicii, s'il vous plaît!

rvn 30 Apr 2010 14:33

gutza esti tu daca crezi asta, chambord!

Anxious_Schizoid 30 Apr 2010 16:58

Originally Posted by rvn:

pana una alta, cu un simplu click se poate lua de pe un torent ...dureaza vreo juma' de ora pana se descarca si gata! castronul cu floricele sau punga cu seminte va va tine de urat la un film plicticos, deloc spectaculos din punct de vedere artistic si prea elogiat de critici...

Ce-ar fi să ne laşi pe noi să decidem dacă filmul e plictisitor sau nu. Ştiam şi noi cum se poate downloada un film de pe Internet. Dacă ne interesa doar să-l avem în calculator, nu mai scriam nimic. Eu chiar o să aştept ca filmul să iasă pe DVD, în România, până să-l văd.

rvn 30 Apr 2010 18:39

anxiosule schizoid, poti sa astepti si o suta de ani daca vrei! fitele iti sunt la fel de mari ca si prostia numelui! daca n-ai ce face cu banii, iti pot sugera sa-i donezi unui spital de exemplu, nu-i arunca pe un film pe care il poti viziona si gratis....

Anxious_Schizoid 01 May 2010 14:10

Originally Posted by rvn:

anxiosule schizoid, poti sa astepti si o suta de ani daca vrei! fitele iti sunt la fel de mari ca si prostia numelui! daca n-ai ce face cu banii, iti pot sugera sa-i donezi unui spital de exemplu, nu-i arunca pe un film pe care il poti viziona si gratis....

Dacă zici tu.
Quote:

nu-i arunca pe un film pe care il poti viziona si gratis....

Ah! Mentalitate de român. "Dacă e pe gratis...."

Îmi cer scuze moderatorilor pentru off-topic. Promit să nu mai fac.

rvn 01 May 2010 15:17

e de strain capitalist, fraiero,asa s-au imbogatit!

Windom 03 May 2010 11:03

Am vazut aseara filmul si m-a surprins in mod placut, chiar daca nu-i genul meu. De apreciat faptul ca a reusit sa evite, in mare parte, dulcegariile ieftine intilnite in filmele americane de gen. Derapeaza putin in elitism, finalul amarui este indulcit asa, de florile marului, insa performantele actoricesti sint la inaltime. Pacat de filonul dramatic din final, neexploatat asa cum se cuvenea, situatia fiind rezolvata rapid si conventional.

illotempore2002 04 May 2010 07:55

L-am vazut si eu aseara si imi pare foarte rau ca am facut asta. Unde-s filmele englezesti de alta data, ca asta a fost un film american siropos tipic?

Plin de clisee si de simplisme. sa dau cateva exemple, sub forma unor intrebari: de ce trebuia neaparat ca cele doua prietene ale lui Jenny sa fie uratzele cu spume, si numai ea, Jenny, dragutza? De ce trebuia ca directoarea facultatii sa fie tipologia tipica (!) de directoare rea, dura? De ce este Jenny atat de stupida si ajunge sa promoveze (aproape ca o face politic) valori atat de frivole si nesemnificative precum "concerte de jazz, cantece frantuzesti, petreceri, dezmatz"? i mean, wth, is that all that she wants? M-a infiorat simplitatea aceasta, dorintele astea patimase strigate pe un ton patimas, ai fi zis ca propovaduieste venirea vreunei apocalipse? Apoi, de ce tatal ei trebuie sa fie atat de extrem dur, rau, batut in cap, cu ochelari de cal? Si de ce prietena blonda din cercul lui David trebuie sa fie iarasi, prototipul tipic de blonda proasta, curva, ignoranta, party-goer, shopping addict?

Nu putem gandi decat in astfel de clisee, sau cum? Tot ce e in filmul asta e atins de pana vrajita a cliseului cel mai la indemana. Abia, abia am tras de mine sa-l vad.

Cel mai fain actor a fost scolarul care ii facea curte lui Jenny, the teddy boy-ul acela fastacit si neindemanatic. Super actor, stie cineva cum il cheama? Muream de ras cand il vedeam impleticindu-se in cuvinte, timiditatea si naivitatea lui sunt adorabile iar modul in care a interpretat personajul merita multe, multe premii.

Overall, nota 4.

Windom 04 May 2010 08:14

De acord cu un anumit aspect. Cliseul legat de coolness vs nerdness: secventza cu ochelarista care intreaba de Chanel iar cele 3 prietene "cool" o ignora e demna de dispret. Stim cum stau lucrurile in realitate, nu mai avem nevoie sa ni se tot bage pe git asemenea chestii.
In schimb, nu am perceput personajul directoarei rau si dur, l-am vazut ca pe un personaj pragmatic, prin biroul careia s-au perindat probabil nshpe mii de asemenea exemplare naive, o femeie care a vazut tot ceea ce era de vazut si care stie ca nu prea are rost sa te bati cu morile de vint. De asemenea, tatal nu mi s-a parut chiar un cliseu, e un personaj un pic mai complex, cred, asta si datorita interpretarii nuantate a lui Molina.
Cea mai lame secventa mi s-a parut dulcegaria cu Parisul.:-& Ca tot vorbeam de clisee...

illotempore2002 04 May 2010 08:18

A, da, chiar, am uitat sa zic de Paris.
La un anumit moment m-am gandit ca poate totusi pustoaica are o scuza sa fie atat de plina de kitsch la cap si de dorinte frivole si stupide. Are doar 16 ani, pt Dumnezeu! pe urma mi-am amintit ca stai sa vezi, ea citeste Sartre, e cultivata, este foarte inteligenta, nu are nici o scuza sa se comporte ca o pitzipoanca. Am cunoscut persoane care studiaza la Oxford si la Stanford, si nu au nici pe departe stupizeniile alea in cap.

Singurul lucru care m-a placut, vizavi de valori, a fost ca dupa ce isi ia tzeapa cu David, Jenny realizeaza si spune ca isi doreste o viata luxoasa dar ca a invatzat ca nu exista shortcut catre acest lucru si ca trebuie sa studieze din greu si sa munceasca ca sa ajunga acolo. Asta mi-a placut, e o viziune asupra vietii cu care rezonez de cand ma stiu.

marius_em 04 May 2010 08:20

Si pitzipoancele au suflet.

miercuri 04 May 2010 13:19

Filmul e bazat pe cartea autobiografica a unei tipe, si nu e deloc putin probabil ca adolescentza ei din anii 60 sa fi fost chiar in halul ala de cliseica. Nu mi se pare deloc anormal ca o fatuca desteapta dintr-o familie middle-class din Anglia anilor 60 sa viseze la frivolitati gen concerte jazz si viata de la Paris. E un snobism inocent, aosicat varstei ei si mediului din care face parte. Dar in final il depaseste.

illotempore2002 04 May 2010 13:35

O fatuca nu are decat sa scrie ce vrea in autobiografia sau jurnalul ei. Ma mir totusi cum de un scenarist si un cineast gasesc interesant de transpus in film astfel de clisee si cum de nu au intervenit sa le mai modereze, nuantzeze umpic. Fata putea sa scrie si versuri pt manele, putin imi pasa. Da, am spus ca varsta ar putea functiona ca o scuza. Dar ce e interesant pana la urma? E o adolescenta normala in frivolitatea ei, cate pustoaice nu viseaza la printzul pe cal alb si nu viseaza sa calatoreasca cu iubiti bogati etc.....ce vreau sa zic e ca nu e nimic de fructificat aici.

miercuri 04 May 2010 14:02

De precizat ca autobiografia a fost scrisa acum, cand fatuca are 60 si de ani. Eu cred ca a fost foarte refreshing sa vad pe ecran o adolescenta normala, care face greseli normale pentru varsta ei, are un conflict normal cu parintii cu sistemul, fara sa fie o antieroina construita strict pentru ecran. Multe lucruri din viata, transpuse cinematografic pot parea cliseice, dar mie tocmai asta mi s-a parut ca face filmul sincer.

Anxious_Schizoid 11 May 2010 14:54

A apărut pe DVD filmul http://www.provideo.ro/Catalogs/DVD/...ata/5425p.aspx

Maiadim 19 May 2010 22:35

Dar de ce trebuie sa il ai pe DVD ca sa-l vezi, cand poti sa mergi la cinematograf? Biletul e mai ieftin, filmul se simte altfel... Ca sa nu mai spun ca, desi e bun, nu e chiar atat de bun incat sa vrei sa-l tii in dulap/in sertar/pe raft langa dvd-urile cu filmele lui Kubrick sau Hitchcock (de exemplu).

Munchausen 19 May 2010 23:45

Originally Posted by illotempore2002:

O fatuca nu are decat sa scrie ce vrea in autobiografia sau jurnalul ei. Ma mir totusi cum de un scenarist si un cineast gasesc interesant de transpus in film astfel de clisee si cum de nu au intervenit sa le mai modereze, nuantzeze umpic. Fata putea sa scrie si versuri pt manele, putin imi pasa. Da, am spus ca varsta ar putea functiona ca o scuza. Dar ce e interesant pana la urma? E o adolescenta normala in frivolitatea ei, cate pustoaice nu viseaza la printzul pe cal alb si nu viseaza sa calatoreasca cu iubiti bogati etc.....ce vreau sa zic e ca nu e nimic de fructificat aici.

Cam asa.

All times are GMT +2. The time now is 23:33.